aracınızı satın o kafayla yaşanmaz |
Kendi kapımın önüne araba koyamıyorum, bu nasıl memleket arkadaş ? (2. sayfa)
-
-
İmkanın varsa seçim sonuçlarına bak, CHP'nin çok oy aldığı yere taşın. Gücün ne kadarına yetiyorsa... İkinci yol ise apartmanda mutlaka arabası olan komşuların vardır. Önce onlarla bir ön görüşme yap sonra toplantı isteyin. Derdinizi anlatın, karar alınır şunlar şunlar yapılmayacak diye...
-
...mesele şu ki semtte oturmak için arabaya ihtiyaç yok. Araba bir yerlere gitmek için var.
Türkiye otomobil ülkesi değil. Otomobil kaybettirdiği zamanı kazandırmaz. Problemleriyle beraber seviyorsanız hobi olarak kullanın, işe falan da gittikçe, kargonun yüz liraya getireceği mobilyayı 300 liraya kendiniz getirince hobinizin faydalı olduğunu, sürücü olarak faydalı bir insan olduğunuzu hisseder, sevinirsiniz.
Bu, semtlerin elit olması sorunu değil altyapı sorunudur. Ek olarak arabaların kaldırımlara park edilmediği, mekanın ne kadar çeşitli ihtyaçlar için gerekeceğinin öngörülüp, tanımsız, esnek işlevli ortak alanların bırakıldığı bir elit semt de bulunmaz. Mimari bilgi, yok mertebesine gerilemiştir. 1980'den beri gerçekten şehir planlaması yapılmamasının, cadde, sokak gibi şeylerin üretilmemesinin, ülkenin siteler ve araba yollarından oluşmasının sonucudur. Hatta tersine, bir gecekondu mahallesinde ara mekanların bırakılmasına, bahçelere daha çok dikkat edilmiştir. Arabanız bir gecekondu mahallesinde daha rahat eder.
-
otoparka koyduğu arabasının üstüne savaş uçağından yakıt deposu düşen insanlar var.
sen yine kendini şanslı bil.
cehaletin yüceltiği ülkede cehaletten kaçamazsın, ne yaparsan yap.
-
Daha “nezih” semtlerde oturmaya gayret edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- bahtsız bedevi misin arkadaşım.. otoparklı siteye git desem orda da sürmeyi bilmeyen kokana hanımlar vurur arabana ya da 70 yaşında kapıyı zor açan kişiler...
- kendi park yeri olan bir villa -müstakil eve taşınırsanız kendi cocugunuz kendi eşiniz akrabanız bu işleri yapmazsa arabanıza zarar gelmez. siteye taşınırsanız da gene birşeyler olacağını düşünüyorum.
- kasko yaptırın vururlarsa artık yaptırırsınız. sandalyeyi uçuran kişiye parasını ödettiniz mi mesela? orj cam alıp işcilik o bu şu parası? balkona bi daha çıkmaz parasını duysa :)
-
Önceki oturduğum evde araç kapı önünde duruyordu, aracın üstüne sofra bezi silkeleyen mi dersin aracın üstüne motor düşürenler mi dersin az çekmedim. Aracın temiz kalması benim için çok önemli olduğundan mevcut evime taşınırken sahibinden ilanlarında kapalı otopark filtresini evet seçtim, sadece gelen ilanlar arasında ev bakıp taşındım. Şu anda oturduğum sitenin kapalı otoparkına bırakıyorum aracımı, ne yağmur ne kar ne güneş ne de başka dış etkenlere maruz kalıyor. Kedilerden dolayı biraz sıkıntı yaşıyorum onun için de kefen bezi aldım araç temizken üstüne seriyorum tertemiz kalıyor. Bir de arada bir kapı açıp kaportada iz bırakanlar oluyor onun için de mümkün olduğunca kolon dibine girip kolona sıfır park ediyorum kapı çarpmalarını neredeyse sıfıra indirdim. Dünya varmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 7 Eylül 2023; 14:52:22 > -
ya da çare olarak
-
Önceki oturduğumuz mahallede ilk taşındığımızda yan yana bitişik iki bina idik. Ben aracımı evimin altına daha doğrusu balkondan az geriye park ediyordum.. Sabah baktım arabaya yan binadan hurma atmışlar. Ertesi sabah domates kimdir bu dengesiz diye ararken kendi geldi buldu beni. Kendi binalarının altı kadınlar tarafından bahçe yapılmış Lahana marul ekilmiş araba çekmeye yer yok buraya ben çekeceğim diyor. Sebep kendi o tarafta oturuyormuş. Zekaya bak. Güzelce anlatıyorum anlamıyor anladım ki zekadan kıt. Köşe kapmaca oynuyoruz yaşıda genç değil. Sonradan duydum ki binanın arkasında da diğer komşuya daha önceden musallat olmuş araba yüzünden adamın da oğlu boksör bunu bi güzel dövmüş kardeşleri gelmiş olay çıkarmış karakolluk olmuşlar. Arabası da 1974 model kurbağa milattan kalma iki gün çalışır bi gün çalışmaz.. Evin arka sokağına çekiyorum o da geliyor ya önüme ya da arka tarafa çekiyor. Taktı bana sinirleriniyorum ama diyorum ya sabır. Neysa bi akşam çektim yine evin altına ilk ben gelmiştim.. Bu geldi arabamın önüne yan bi şekilde çekti. Bırak benim çıkmamı kalan yerden diğer araçlar geçemez. Altan bana el hareketleri falan. Önce ben indim dövmeye sonra kardeşim geldi arkamdan . Tam o esnada devriye gezen polis geldi iyi mi.. Binadan ve yan binadan komşular geldi herkes şikayetçi.. Polise durumu anlattık şikayetçimisiz dedi hayır dedim ama böyle giderse kanlı bıçaklı olacağız adam laftan anlamıyor. Yaşı da 40 civarları. Öyle gitti arabasını çekti arka tarafa polisler aldı götürdü onu biraz konuştular artık ne dediyse o akşam cingar çıkmadan eve dönebildik. Ama ben iki de bir kalkıp bakıyorum gider arabaya bi zarar verir diye. Akşam bi komşusu bana dedi ki bu abisinin yanında sanayi de çalışıyor ondan çok korkar git ona şikayet et.. Gittim buldum abisini yazıhane de oturduk konuştuk durumu anlattım ona . Dedi ki vurdunuz mu ona daha önce vurmuşlardı yok dedim itişme kakışma oldu zaten polis geldi kavgalık bir durum olmadı ama bundaki inat böyle devam ederse bundan sonrasına garanti veremem. Tamam dedi ben hallederim.
Çağırdı bunu benim yanıma kardeşine dedi ki
bak bu benim çok yakın bir arkadaşım kankam. Duydum ki sen araba yüzünden sıkıntı çıkarıyormuşsun eğer bir daha bana senden şikayet gelirse seni bi güzel döverim kırılmadık kemiğini bırakmam sonra da altından arabanı alır satarım bisiklete bile binemezsin bundan sonra tamam mı deyince o da tamam dedi. Bundan sonra ben ne isem bu adam da senin için öyle. Kalktık sarıldık birbirne ayrıldım ordan. Ben pek ihtimal vermiyordum ama ondan sonra bi daha bana karşı bi eylemi olmadığı gibi bi de aramız düzeldi konuşmaya sohbet etmeye başladık..
Şimdi taşındığımız yerde binanın altına kapalı otopark var çok büyük rahatlık. Yani o zamanlar arabayı satmayı bile düşündüm çok büyük bi sıkıntı bu park olayı hele ki binaların çok olduğu sokakların dar olduğu yerlerde bi de laftan anlamaz takık birine rastlarsan aldın başına belayı
Kalın sağlıcakla..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 7 Eylül 2023; 15:20:40 >
-
benim arabanın üstüne motorunu düşürdü motorcu. gidonu cama geldi camı kırdı kaskodan değiştirdim. bagajı da kapıya geldi kapı göçtü hala öyle duruyor. gene başka bir motor kaldırıma çıkmak için arabanın arkasından geçerken 10cm çizdi arkayı. gene park halindeyken 2 araba benim arabanın yanından geçerken biri fazla yanaşıp arka tarafına vurdu arabamın içeri girdi. yumruk kadar göçük oldu. başka sefer dik park halindeyken yandaki adam kapıyı açıp benim kapıya vurdu. yukarıdan aşağı bir çizik ve göçük oldu.
-
Artık kadıköy de de beşiktaş ta da otursanız durum aynı malesef değişmiyor, deneyimle sabit, eğitim şart
Otopark olmasa arabayı satarım
mahallenize ve apartmanınıza göre araba kullanacaksınız
ne yazık ki durum budur
Gecekondudan bozma sıkışık sıkışık dizilmiş, oto parkı bile olmayan bir apartmanda oturup önüne sıfır araba koyarsanız kafayı yersiniz
-
Memleketin %90'ı hapise girmesi gerek😂
Bu memlekette uğursuzluk,bela,musibet düzelmez.Allah apartmanlarda yaşayanlara yardım etsin.İnsanımızda sıkıntı var gerçekten.Benim ev müstakil ve bahçeli.Aracımı garaj içine koymak için bahçeden garaj yeri kadar fedakarlık ettim.Fakat mahallede benim gibi herkesin bahceli evi olmasına rağmen hepsinin aracı sokakta duruyor.
Apartmanı,mahalleyi,sokakları düzeltmemiz mümkün değil.Bu görgüsüzlük yıllarca sürecek.Bir arkadaş önce ilcelere sonra şehirlere taşınmalarına izin verilsin demiş.Bu ancak ütopya olur.Memleketi düzeltmek mümkün değil ancak imkan varsa mekanı şartları değiştirmek için uğraşmak lazım
Aynı dertler yüzünden bir gün üst sokağa bırakayım dedim sabah işe gitmek üzere çıktım evden arabanın üstünde çiğ köfte partisi vermişler ön cam nar ekşisi kaputta çiğ köfteler marullar limon bile vardı lavaş olsa dürüm yapar yerdim kapının önünde 3 kere sol dikizi kırdılar çiziği göçüğü saymıyorum bile en çok sinirimi bozan olay ise bir gün uzun yola çıkıcam yıkatmışım arabayı siyah renk parlıyor park ettim valizleri almaya çıktım allahsızın biri ön cama kaputa balgam atmış çıldırmamak elde değil
Her ne yaparsanız yapın düzelmez bu sorunlar. Bunun eğitimle semtle falan bi alakası yok. Adamın içinde olacak bazı şeyler, aile kavramı, vijdan, empati, saygı sevgi vs vs...
Eskiden evet bu kadar değildi, son 10 yıldır çok rezil bir hale geldik. Daha bugün araçla sıra bekliyoruz, Önümde gri yeni bir mercedes var, yanında görece eski bi suv duruyor. Kadın açtı arabanın kapsını, mercedesin arka çamurluğunun üzerine bıraktı. Tepem attı, indim araçtan uyardım, kapısını kapattım. Mercedesin sahibi durumun farkında değil. Uyardım adamı sağa doğru yanaştı. Çamurluğa baktı, iz oluşmuş. Bakın görüntüde bunu yapan kadın görece maddi durumu iyi eğitimli görüntüsünde.
Kısacası iğrenç bi durumdayız artık.
Yıllardır araba kullanıyoruz, defalarca BİLE BİLE araca zarar veren çok insanla karşılaştık, kiminin cezasını kestik, kimini bulamadık, kimini bulduk, polise verelim dedik hatta direk suç duyurusunda bulunduğumuz vaka bile oldu.
Uzun lafın kısası bu memlekette insan kalitesi oldukça düşmeye başladı.
Sırf sokakta zarar vermiyorlar araca. Aracı bıraktığın yetkili servis, aracı yıkattığın yıkamacı bile aracına zarar veriyor. İstemese de gerekli özeni göstermediği için zarar veriyor.
Semtin falan önemi kalmadı yani. Ülkenin hali, inan oturduğun apartmanın haliyle aynı. Her neresi olursa olsun.
Yahu adam otoparkı boyarken, duran arabanın üzerini bembeyaz yapmış, heryeri damla damla beyaz leke olmuş. Utanmadan cevap veriyor bide, sil diyor! Olm sende hiç mi vijdan ahlak falan yok?!!!
E YOK İŞTE! Beş para etmez karaktersiz insanlarla ister istemez muhatap oluyorsun, yapacak hiçbir şey yok maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu sebepten tası tarağı toplayıp düzgün bir ülkeye kaçasım var. Ama avrupa falan hikaye, bu tiplerden hem orada da var hem de dışarıdan da gelmiş. Mars'a koloni mi kursak cidden bilemedim. Hani bir Tanrı falan olsam milyarları helak ederim. O derece insanlıktan nefret ettim.
İl semt neresi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Diğer toplumsal sorunlar bu toplumun hastalığı. Kronikleşmiş. Ama yol çökmesi vs o senin tamamen şansızlığın.
Bizim apartmanda da üst katta komşu sofra bezi silkeliyor taa 3. kattan bina arkası diye. Ama ekmek kırıntıları vs tam benim yatak odamın penceresinin dış cephesindeli mermere geliyor. Cam açıyoruz essin, havalansın diye tüller perdeler biraz uzun, bi bakıyorum yatağımda kırıntı var. Bi bakıyorum mermerde ekmek kırıntıları. (Bir keresinde biber görmüştüm) Sonra bir bakıyorum kırıntıları yemeye çalışan kuşların dışkıları. Yani bu olmasa bile yanlış bir şey. Senin ekmek kırıntılarılarına millet aşağıda niye bassın. Çöplük değil ki orası. Konuştuk, güzellikle tatlı dille söyledik bakalım. Nasıl olacak.
Geçtim yere çöp atılmasını, apartmanın içine çöp atanlar mı dersin, apartmanın kapısının önüne çöp atanlar mı dersin... Çocukları atıyor ama 50 kere söylememize rağmen duvarlara yazmamıza rağmen hiçbir şey değişmiyor. Bu toplumdan bi ... olmaz. Bence arabayı da çok takmayın kafaya. Çizilirse çizilsin, kirlenirse kirlensin. Aksi hâlde psikolojiniz zarar görecek. Akıl sağlığı ve genel olarak sağlık daha önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Eylül 2023; 1:3:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sığınmacılar kırmıştı sandalye düşürüp, sandalye parçalarını toplayıp kaçmışlar birde kimin yaptığı bulunmasın diye ve evlerine geri çıkmışlar.Arabanın bizim araba olduğunu bildikleri halde haber vermiyorlar.
Kapının önünde yine bunların hemşerileri dolu, bir dükkanda 20 30 suriyeli kalıyordu o zamanlar.Sabah akşam oturuyorlar boş boş dükkanın önünde milletin karısını kızını kesiyorlar.
Neyse gittim yanlarına dedim kimin yaptığını gördünüz mü ? Adam gözlerimin içine bakıp sırıtarak yok dedi.Zaten o pişmiş kelle gibi sırıtışından anladım bizim binadaki suriyelilerin yaptığını.Aklınca hemşerisini koruyor.
Neyse allahtan bir tane türk delikanlı görmüş kimin yaptığını gelip söyledi, gittim kapılarına dayandım.Başta tamam yaptırıcam arabanı dedi sonra beş dakika sonra yan çizmeye başladı.Bağırış çağırış az kalsın kavga edecektik.
Dedim kaçarın yok sen kırdın sen ödeyeceksin parasını.Gittim yetkili servise orjinal yağmur sensörlü gm damgalı camı taktırdım.Sonra faturasını alıp götürüp bunların önüne attım, öde dedim.
Sonra başladı yalandan param yok vs. diye ağlamaya.Neyse velhasıl kelam herif ozamanın parasıyla 850 lirayı taksit taksit 200tl 200tl zorla verdi.Son kuruşuna kadar aldım ama parayı alabilmek için en az kırk kere kapılarına gittim.
Para yok diye ağlıyor dememin sebebi de adamda para olduğunu biliyorum, çünkü kendisi gibi istanbula gelen göçmenlere ev kiralayıp komisyon alıyor adam başı.Deste deste para sayıyor.Yalan yani param yok demesi.
Neyse sonra ne oldu peki? Daha senesi dolmadan aynı cam bir gece ansızın taş atılıp tekrar kırıldı.Bunların kırdığını görmedim fakat onlardan başka da husumetli olduğum bana öfke duyan kimse yoktu.Kesin o adamın oğlu gelip gece taşı atıp kırdı.Sırf zorla ödettim diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X