Şimdi Ara

Arabamdaki nazarı nasıl atabilirim? :( (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
144
Cevap
0
Favori
29.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bir de ustune dusmedin, dustukce daha da geliyor belalar.
    Bir arkadasim iphone almisit, buna gozum gibi bakacagim, en ufak bir cizik ollmayacak demisti.
    Telefona evlat muamelesi yapiyordu, 2. haftasinda yere dustu on taraf hasat oldu.
    Yani sakinilan goze cop batiyor.
  • Benim arabanın üzerine Bayrampaşa da ayının biri vinç indiriyordu..Aşağıdan bağırdım.Baktı gördü durdu ..Bizim anten gitti. 95 Lira serviste...Para pul alacak durumu yok. Asgari ücrete 12 saat çalışan bir garipti..Üstü başı perişan...Arkadaşları ise beni döveceklerdi...Hemen uzaklaştım..Arabanız kusursuz tertemiz olmasın...Ufak tefek eksik ve noksan ve çizikleri, ezikleri yaptırmayın.. En güzel nazarlık...
  • Gerek kurban, gerek sadaka gecmiste sosyoekonomik dayanisma kurumlari olarak ortaya cikmis, islevlerini bugune dek bir olcude surdurmus geleneklerdir. Hicbir sekilde bunu yapan kisiye ic huzurundan baska kazadan beladan koruma, islerinin tikirinda gitmesi vs. dunyevi bir katkilari olmaz. Zaten boyle bir bireysel cikar beklentisi ile yapilirlarsa dinen sevap sayilacagini da hic sanmam. Ote dunyayi bilemeyecegim.

Araba sonucta bir tuketim mali. Yipranacak tabii. Bu isin yolu biraz dikkat, biraz da kafaya takmamak.
  • Arkadaşlar nazar vardır yoktur diye düşünmeyin kutsal kitabımız Kuran-i Kerim'imimizde nazar ile ilgili ayetler vardır. Ama arkadaşın dediği gibi nazar boncuğu batıldır. Araca bir nazar duası koy bence ruhsatın arasına sıkıştır. Ayrıca her arabaya binince bir Ayetel Kürsü okuyarak bin ve sür. Zararımı var? Ne Kaybeder insan bunu okumaktan onu belirtmek istiyorum.
    Saygılar
  • Nazar boncuğu vs batıldır.
    Sağa sola dualar yazılı kağıt parçaları asmak da batıldır.
    Allah`ın kelamı okumak ve anlamak içindir.
    Dua etmeyi unutmayın, birşeycik olmaz Allah`ın izniyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eergun

Arkadaşlar nazar vardır yoktur diye düşünmeyin kutsal kitabımız Kuran-i Kerim'imimizde nazar ile ilgili ayetler vardır. Ama arkadaşın dediği gibi nazar boncuğu batıldır. Araca bir nazar duası koy bence ruhsatın arasına sıkıştır. Ayrıca her arabaya binince bir Ayetel Kürsü okuyarak bin ve sür. Zararımı var? Ne Kaybeder insan bunu okumaktan onu belirtmek istiyorum.
    Saygılar

Yıllardır her gece yatmadan önce okurum. Ne zaman pas geçtiğim olduysa ya bi kaza bela oldu ya da ucundan sıyırdım. Gerçekten çok etkili
  • Pasta cila candır. Büyücülük olaylarına girmeye gerek yok bence. Pagan mıyız biz kan akıtalım bir de...

Siz önleminizi alacaksınız. Önlemin yetersiz geldiği noktada kaskonuz devreye girecek. Olay budur. Her şeyde de Allah'ın yardımı istenmemeli. Hele ucu maddiyata bağlanan konularda, inançlı bir bireyin Allah'a sığınmaması gerekir kanaatindeyim. "Bir şeyi de tek başına yap be adam!" demesin sonra.

Ancak inançlı biri iseniz ayetel kürsi en makul yol diyebilirim. Siz işi ona bırakmadan önlemleri alıp, onu da okuyup yola çıkarsınız. Kafanız rahat olur. "Elimden geleni yaptım." şeklinde.

"Ha sen ne yapıyorsun?" diye soruyorsanız, hiçbirşey.
  • Az sadaka cok belayı defeder sizin cepte akrep yada kral kobra var sanırım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka cama ( Nazar atma Çalış seninde olur ) yazdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

Hocam bir de ustune dusmedin, dustukce daha da geliyor belalar.
    Bir arkadasim iphone almisit, buna gozum gibi bakacagim, en ufak bir cizik ollmayacak demisti.
    Telefona evlat muamelesi yapiyordu, 2. haftasinda yere dustu on taraf hasat oldu.
    Yani sakinilan goze cop batiyor.

Benim 4 sene önce aldığım bir güneş gözlüğüm vardı. Çok dikkat ederdim, çerçevesi açılmasın diye kafamın üstüne bile takmaz, gömleğin ön tarafına asardım. Ama ne oldu? Fethiye/Saklıkent'te iken ben farkında olmadan düşüp gitmiş. Çiziksiz olarak gözlüğüm gitti. Artık yeni gözlüğümü çok umursamıyorum.

Arabayı da umursamıyorum. Biri gelip boydan boya çizse bile fark etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Forumdaki nazar olayına kısmen katılıyorum.

Bende geçen gün arabanın bi tarafı kasisten geçsin derken arka tekeri kaydırarak kaldırıma vurdum. Top gibi sekti araba kaldırıma vurum yarım metre attı böyle. 2 yıla yakındır ehliyetim var ilk defa vurdum. Başınıza geleceği varsa geliyor. Hayra yormak lazım

heh gıcık oluyom böylelerine.. hepsi geçse nolacak ? bak işte sonra vurmuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Forumdaki nazar olayına kısmen katılıyorum.

Bende geçen gün arabanın bi tarafı kasisten geçsin derken arka tekeri kaydırarak kaldırıma vurdum. Top gibi sekti araba kaldırıma vurum yarım metre attı böyle. 2 yıla yakındır ehliyetim var ilk defa vurdum. Başınıza geleceği varsa geliyor. Hayra yormak lazım

heh gıcık oluyom böylelerine.. hepsi geçse nolacak ? bak işte sonra vurmuşsun

Bısey olacagından degıl. Ogunde sadece gezıyordum vurdum. Pısman degılım yıne olsa tek tarafı gecırırım kasısten

• Bol Bol sadaka vermeni tavsiye ederim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

Orijinalden alıntı: eergun

Arkadaşlar nazar vardır yoktur diye düşünmeyin kutsal kitabımız Kuran-i Kerim'imimizde nazar ile ilgili ayetler vardır. Ama arkadaşın dediği gibi nazar boncuğu batıldır. Araca bir nazar duası koy bence ruhsatın arasına sıkıştır. Ayrıca her arabaya binince bir Ayetel Kürsü okuyarak bin ve sür. Zararımı var? Ne Kaybeder insan bunu okumaktan onu belirtmek istiyorum.
    Saygılar

Yıllardır her gece yatmadan önce okurum. Ne zaman pas geçtiğim olduysa ya bi kaza bela oldu ya da ucundan sıyırdım. Gerçekten çok etkili

Doğrudur kardeşim. Tabiki hepimiz bezmi ezelde ne yazılıysa onu yaşayacağız. Yani kaza varsa geçiririz olacak olan olur ama duaları okumakta fayda vardır. Okusak ne zararı olurki :9 Bazı arkadaşlar diyor işte okumasam ne olacak diye. Bende diyorum ki okusan ne kaybedersin?

• Bence inanç meselesidir. Nazara inanan, duaların günlük hayata dair işlevi olduğuna inanan okusun.

İnanmayan okumasın. Nazara ve duanın günlük hayata tesir edebileceğine inanmayan adam "ya tutarsa?" duası etmese daha hayırlıdır. Öbür tarafta "Sen kimi kandırıyon lan?" diye sorarlar.

Gayet basittir. Ne kazanır ne kaybedersin meselesi değil bu... Dürüst olmak en büyük erdem inanç meselelerinde. Yoksa mesele şova döner. Şovdan da kimseye hayır gelmez. Her türlü ibadet için geçerli bu. Şov için ibadet olmaz.
  • Nazar değiyor bazı kişilerin nazarı daha cok değiyor. maşallah demedikleri için.
  • Kurban şart hacı
  • Bı kan akıtın hocam, kurban kesın.

• kurbaaaannn
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.