Şimdi Ara

Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabam bu ikinci resimdeki gbi yapmak istiyorum kaça maal olur ve cok surer mi neler yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim
     Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ? Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ?

• ön cam şerit ve ayna harici güzel. . . ama günlük kullanım için biraz abes kaçar keyif arabası baaabında. . . .haftasonları,buluşmalar felan. . .
  • Emekli memur arabasına saçma durur.
  • Sağdaki öle mi druyo ?
  • aynayı nasıl yapabilirim ?
  • Aracınız orijinal haliyle daha güzel...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalliğini bozduğunuza değmez hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Korsan Olayı ne olur sizce?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence de orjinali daha güzel..
  • çakma xenondan uzak durun derim. ilk olarak b sütununu camlara paralel siyah kaplayıp, açık renk cam filmi çektirmekle başlayabilirsiniz. tamponlardaki siyah çıtaları da önce zımparalayıp, sonra astar vurarak, piyano siyahı renginde boyayabilirsiniz. en son da jant konusunda karar verirsiniz.
  • Yazık olmaaz abartıya kaçıp göz yorucu şeyler kullanmazsan gayet güzel olur bence. 2. fotodaki araç gayet hoş olmuş mesela.
  • o teker nasıl sağa sola dönüyormuş
  • amblem iptali sakın yapmayın
  • Umut T. kullanıcısına yanıt
    tamponlardaki siyah çitalar ??
  • Aracın gayet sade ve güzel. Bence oynamamalısın.
  • nakah003 N kullanıcısına yanıt
    plakanın üzerinde, farların altında yer alan çıta. boydan boya uzanıyor ya hani.
  • ikinci arac fena deil hani :)

ben olsam yaptirirmiyim hayır.

• nakah003 N kullanıcısına yanıt
    evet, başlıyoruz. öncelikle fotoğraflar:
     Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ? Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ? Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ?

internette doğru düzgün fotoğraf yok, anlamadım nasıl iştir? neyse;

1. arkada plakalık varsa kurtulup, plakalık çevresini beyaz ile kaplayabilirsiniz. isterseniz plakayı da app yapabilirsiniz. o sizin bileceğiniz iş.
    2. araçta fotoğraftaki gibi spoiler varsa, gösterdiğim gibi çok ince bir çizgi çekilebilir. ben olsam parlak siyah kullanırdım.
    3. aracın etrafını çepeçevre saran çıtaların hepsini önce zımparalayıp, sonra da astar atarak, parlak siyah renginden boyayın derim. zevklerinize göre, aracın renginde de boyanabilir. çıtaların üzerine tekrar ince krom çekilebilir, eskileri yıpranmışsa.
    4. tamponlara -dörder tane daire ile belirttiğim yerlere- power led gündüz farı yapılabilir. şöyle ki;
    öncelikle tamponu, ledlerin sığacağı şekilde kesersiniz. dikdörtgen şeklinde olacağı için, oldukça basit bir işlem olacaktır. sonrasında ise 1 watt power led, 30 derecelik lens, 220 volt sürücü devresi ve ledleri yerleştirmek için pcb ve kablo, yapıştırıcı bant gibi ıvır zıvırları alman lazım. örnek olarak şunları vereyim:
    -http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/power-ledler-icin-220v-surucu-devresi-tip05-9led-63526920
    -http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/edison-helio-1-watt-high-power-led-beyaz-86641411
    -http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/power-ledler-icin-30-derece-tekli-lens-86641409
    -http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/power-ledler-icin-6-li-line-pcb-101245282
    lens dışındaki ürünleri, herhangi bir elektronikçide bulabilirsin diye düşünüyorum. belki sürücü devresi de bulunamayabilir. bu uygulamayı, çırak elektronikçiler bile yapabilir, kolay yani. kesme işi de kolay ama yardım almak iyi olabilir. uygulama sonrası kontağı çalıştırdığın anda ledler yanar, parkları veya farları açınca söner. isterseniz de geceleri kısık yanması mümkün. hem göz almaz, hem hoş görünür. sürücü ile bunu yapmak mümkün. sürücüsüz, direkt parklara 4'er tane ve 4'ün katları kadar yapmak mümkün 4x3,8x1,5=12v vs. hesabından ama geceleri rahatsızlık verir trafikte sönmezse veya kısılmazsa. örneklendirmek gerekirse:
     Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ? Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ?
    5.tampondaki ledler için bahsettiğim -sağdaki ve soldaki- yerleri ve ortadaki ve üstte renault ambleminin altındaki ızgara kısımlarını, siyah ile kaplayabilirsin. hepsini kaplamak uzun sürer, zor olur dersen plastidip de uygulayabilirsin. yalnız arkaya gazete gibi bir şey sokup, içeri girmemesini sağlamak lazım spreyin. ledler için tamponu indirirseniz, bu uygulamayı da aradan çıkarabilirsiniz.
    6. bu 5'te bahsettiğim ızgara.
    7. cam filmi çekebilir, b sütununu siyah renk ile kaplayabilirsiniz. bütünlük sağlanmış olur. yalnız hassa bir şekilde yapmak gerekiyor. örnek:
     Arabamı Böyle Yapsam yazık olur mu ?
    8. üstteki çıta için de bir şeyler yapılabilir. lastik mi, yoksa sert bir malzeme mi bilmediğim için bir şey diyemiyorum.

ayrıca, farlarınız için beyaz renk istiyorsanız, bembeyaz olmasa da osram night breaker alın derim. plaka aydınlatmanız da beyaz olursa fena olmaz. ampul türünü bilmiyorum ama uyuyorsa şu ürünü kesinlikle tavsiye ederim:http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/dipsiz-smd-led-park-ampulu-t10-beyaz-2-li-100194472 .

şimdilik gördüklerim ve değerlendirmelerim bunlar. bir şey varsa bugün yarın sorabilirsiniz.

mesajın son düzenlemesi budur.

SON EDIT: amerikan parkı unuttum. güzel olabilir. iki türlü yapılıyor. ben kolay olanı, yani çiftli duy ile parklara bağlayarak, farları açtığın zaman yarım güçte devamlı yanmasını tavsiye ederim. sinyal verince de ta güçte yanıp söner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 29 Ocak 2014; 21:46:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.