Şimdi Ara

arabamı kendim yıkıyorum diye adım cimriye çıktı dostlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
5.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah 6'da kalkar, hortumumu ve elektrik kablomu sitemin otoparkına sallarım. Ardından foam lance için gerekli karışım oranını yapıp şişeye doldurur ve basınçlı yıkama makinem ile aşağıya indiririm. Foam lance ile bir tur köpük sıkar ardından büyük bir kar topu gibi duran arabamdan köpüklerin yavaş yavaş akmasını izlerim. Karcher makinem ile "alttan başlayıp" tavana doğru yıkamaya başlarım. Neden? Üstten başlayınca alttaki köpüğe su gelir akar ve etkisini kaybeder. En son genel durularım.

Tekrar foam lance ile köpük sıktıktan sonra Meguiars mikrofiber eldivenim ile her paneli geçip, ardından eldiveni temiz bir kovada durulamak şartı ile üzerinden geçerim. Ardından tekrar alttan başlayıp yıkama ve durulama işlemi. Yıkama bittikten sonra Meguiars Endurance ile lastiklerimi bir güzel parlatırım. Korkmayın! Lastiğe bir şey olmaz, aksine bir güzel besler. Ne arap sabunu, ne de kolaya benzer.

En ufak çizik yaratmadan yıkayıp kuruladık mı? Şimdi sıra parlatmada. Meguiars NXT Tech Wax 2.0 cilamı alır, incecik bir katman haline bütün kaportaya sürerim. Aman dikkat! Plastik aksama değdiği an iz bırakır. Ardından mikrofiber bezlerle bir güzel cilayı silerim. Bitti mi sanıyorsunuz? Meguiars Ultimate Quik Detailer ile arabaya son dokunuşu yapar ve ayna gibi olduktan sonra çıkar eve 5 dakika yukarıdan izlerim.

Polisaj işini hiç anlatmıyorum bile. Spor salonlarında boş boş ağırlık indirip kaldıracağınıza; vereyim elinize polisaj makinesini, 8 saat boyunca panel üzerinde yukarıya aşağıya indirirken ve kontrol etmeye çalışırken nasıl spor olurmuş görün.

İlk başta amatör olarak benzincilerde yıkarken bir taksici yanıma yanaştı ve kullandığım Sonax şampuanı göstererek; "bunlar avrupa arabalarının verniğini alır, pril ile yıka tertemiz oluyor" dedi. Yahu ne verniği arkadaş, asit mi döküyoruz arabaya? "Doğrudur, bir dahakine pril ile yıkarım diyip yıkamama devam ettim." Herkesi dinleyebilirsiniz ama kimi dikkate alacağınızı iyi seçin.

İşin maddi kısmına mı geldik? Çok sık yıkayamadığım için belki yıkama başı 30 lira gibi bir maliyeti var belki daha fazla. Umrumda mı? Arabamı çizmeden yıkıyor, en kaliteli malzemeleri kullanıyor, verniğin ömrünü uzatıyor isem kime ne?

Cahil insanlarla cahil olmayın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları dikkate almayın. Araba yıkamak sanattır!

• milletin ağzi torba değilki büzesin. ben ne arabayı yıkayacak yer nede zaman bulabiliyorum. banada tembelsin diyorlar. sırf arabamı önüne çekip yıkayabileyim. güzelce temizleyeyim diye bahçeli müstakil ev alıcam. tabi bide kapı önüne araba çekebipmek gibi birşey var. onu bile yapamadım hala.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustakil bahceli evim olsun bende kendim yikar temizlerim. Parayla alakasi yok hosuma gidiyor aracimi temizlemek.
  • bu yıkamacılardan herkes dertli anlaşılan, ben de uzun zamandır yıkamacıya arabamı vermiyorum, illa bir arıza çıkartıyorlar çünkü.
    yakıt aldıktan sonra 2 tl vererek köpük ve tazyikli su ile temizlik işini hallediyorum, daha sonra evin önünde 2 tane 5 ltlik su ile detaylı temizlik yapıyorum, turtle wax'ın sıvı cilası var onu kullanıyorum çok da güzel oluyor. araç içini ise kesinlikle bir yabancıya temizletmiyorum onu da yine 2 haftada bir kendim temizliyorum ki zaten en kolayı o.
    yalnız herkesin evi müsait olmuyor, bu yüzden temizlik hizmeti de veren benzinlikler tercih edilebilir. keyfini çıkara çıkara yapacağınız en amatör temizlik bile profesyonelim diyen bu firmalardan çok daha iyi sonuç veriyor.
  • Ben 100 liralık benzin koyuyorum yıkıyorlar beleşe benim de adım cimriye çıktı, nasıl arabanvar para vermiyorsun diyor annem kardeşlerim ama onlar paranın nasıl kazanıldığını bilmiyorlar. Her gün 40 takla atıyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Sabah 6'da kalkar, hortumumu ve elektrik kablomu sitemin otoparkına sallarım. Ardından foam lance için gerekli karışım oranını yapıp şişeye doldurur ve basınçlı yıkama makinem ile aşağıya indiririm. Foam lance ile bir tur köpük sıkar ardından büyük bir kar topu gibi duran arabamdan köpüklerin yavaş yavaş akmasını izlerim. Karcher makinem ile "alttan başlayıp" tavana doğru yıkamaya başlarım. Neden? Üstten başlayınca alttaki köpüğe su gelir akar ve etkisini kaybeder. En son genel durularım.

Tekrar foam lance ile köpük sıktıktan sonra Meguiars mikrofiber eldivenim ile her paneli geçip, ardından eldiveni temiz bir kovada durulamak şartı ile üzerinden geçerim. Ardından tekrar alttan başlayıp yıkama ve durulama işlemi. Yıkama bittikten sonra Meguiars Endurance ile lastiklerimi bir güzel parlatırım. Korkmayın! Lastiğe bir şey olmaz, aksine bir güzel besler. Ne arap sabunu, ne de kolaya benzer.

En ufak çizik yaratmadan yıkayıp kuruladık mı? Şimdi sıra parlatmada. Meguiars NXT Tech Wax 2.0 cilamı alır, incecik bir katman haline bütün kaportaya sürerim. Aman dikkat! Plastik aksama değdiği an iz bırakır. Ardından mikrofiber bezlerle bir güzel cilayı silerim. Bitti mi sanıyorsunuz? Meguiars Ultimate Quik Detailer ile arabaya son dokunuşu yapar ve ayna gibi olduktan sonra çıkar eve 5 dakika yukarıdan izlerim.

Polisaj işini hiç anlatmıyorum bile. Spor salonlarında boş boş ağırlık indirip kaldıracağınıza; vereyim elinize polisaj makinesini, 8 saat boyunca panel üzerinde yukarıya aşağıya indirirken ve kontrol etmeye çalışırken nasıl spor olurmuş görün.

İlk başta amatör olarak benzincilerde yıkarken bir taksici yanıma yanaştı ve kullandığım Sonax şampuanı göstererek; "bunlar avrupa arabalarının verniğini alır, pril ile yıka tertemiz oluyor" dedi. Yahu ne verniği arkadaş, asit mi döküyoruz arabaya? "Doğrudur, bir dahakine pril ile yıkarım diyip yıkamama devam ettim." Herkesi dinleyebilirsiniz ama kimi dikkate alacağınızı iyi seçin.

İşin maddi kısmına mı geldik? Çok sık yıkayamadığım için belki yıkama başı 30 lira gibi bir maliyeti var belki daha fazla. Umrumda mı? Arabamı çizmeden yıkıyor, en kaliteli malzemeleri kullanıyor, verniğin ömrünü uzatıyor isem kime ne?

Cahil insanlarla cahil olmayın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları dikkate almayın. Araba yıkamak sanattır!

Hocam araba ne merak ettim, sanki beyin ameliyatı yapıyormuşsunuz gibi ince ince anlatmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

quote:

Sabah 6'da kalkar, hortumumu ve elektrik kablomu sitemin otoparkına sallarım. Ardından foam lance için gerekli karışım oranını yapıp şişeye doldurur ve basınçlı yıkama makinem ile aşağıya indiririm. Foam lance ile bir tur köpük sıkar ardından büyük bir kar topu gibi duran arabamdan köpüklerin yavaş yavaş akmasını izlerim. Karcher makinem ile "alttan başlayıp" tavana doğru yıkamaya başlarım. Neden? Üstten başlayınca alttaki köpüğe su gelir akar ve etkisini kaybeder. En son genel durularım.

Hocam araba ne merak ettim, sanki beyin ameliyatı yapıyormuşsunuz gibi ince ince anlatmışsınız.

Mercedes A-150 hocam. Broadway olsa da, E250 Coupe olsa da arabaya karşı yaklaşımım değişmez. Bu arada, detailing ile gerçekten ilgilenen arkadaşlar için Türkçe olarak bulabilecekleri en güzel kaynak "www.detailing-turkey.net" sitesidir. Aradaki "-"'yi kaldırınız.

• Keşke benim de imkanım olsa ben de kendim yıkasam aracımı. Müthiş bi zevk bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ethemgun

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

insanın kendi arabasını saatlerce temizlemesi gibi var mı arkadaş müziğini de açıcan hafiften mırıldana mırıldana söylicen

Kesinlikleee....

• Hocam ben geçen yıkattım. Sonra evin bahçesinde bir de kendim yıkadım. Tabi ki her noktaya dikkat edemezler ama aynı bez ile benim arabadan sonra 2 araba daha sildiler. Benden önce kaç araba sildiler bilmiyorum. Birde adam paspasları çıkardı, içini süpürdü ve arabayı başka bir yere çekmek için ayakkabılarıyla arabayı kullandı. Her yer toz toprak oldu. Söylemesem umrumda değil. Böyle şeylere dikkat etseler yeter benim için ama umurları değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

birçok vatandaş gibi ben de arabamı kendim yıkıyorum ne var ki arabamı yıkamam bazılarına çok garip geliyo ve bana cimri diyorlar ne yapayım dostlar içime sinmiyo besnideyim adıyaman ve inanın adamlar arabanın içini silerken içim gidiyo zira kullandıkları bezler olsun ne idüğü belirsiz ilaçlar olsun içime sinmiyo böyle olunca da adımız cimriye çıkıyo geçen biri 35 bin lirayı arabaya veriyon da 10 lirayı yıkamaya vermiyon diyerek tepki gösterdi bana sizce de cimri mi yim ben

hocam bende besnide öğrenciyim.
    Bende arabamızı kendim yıkarım ve ayrıca yıkamaktan zevk alırım.Yani siz kendiniz karar verin bence ağzı olan konuşuyor

• eğer vaktin varsa ve yıkama sırasında canın sıkılmıyor hatta eğleniyorsan boşver elalemi...

araba yıkamak bir keyif işidir. imkanın olduğu sürece kendin yıka, hiç değilse temizliği içine sinerek binersin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

quote:

Mercedes A-150 hocam. Broadway olsa da, E250 Coupe olsa da arabaya karşı yaklaşımım değişmez. Bu arada, detailing ile gerçekten ilgilenen arkadaşlar için Türkçe olarak bulabilecekleri en güzel kaynak "www.detailing-turkey.net" sitesidir. Aradaki "-"'yi kaldırınız.

Irfan hocanin ogrencileriyiz biz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Milletin cahilliğinden o dedikleri, bu hobidir yurtdısında detailing diye geciyor detaylı araba bakımı, ülkemizde de yeni yeni yayılıyor bu hobi, herkes kendi arabasını yıkayıp parlatıp stres atıyorlar, hatta bu uğurda yüzlerce liralık bakım ürünleri alıyorlar araclarına.

Kısacası kendiniz mutluysanız diğerl kişileri sallayın gitsin

Galiba o hobi kurbanı benım getz ın arkasında 325 liralik temizlik malzemesi var Pasta Cila hızlı cila wax boya koruma vs
  • forumda biri yazmıştı.. belki hatırlayanlar vardır..
    yıkamacı silerken kararan dikiz aynasına zarar vermiş.. kusuru da kabul etmemiş.. durup dururken bi dünya zarar..

• pasta cilayı bile kendim yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

forumda biri yazmıştı.. belki hatırlayanlar vardır..
    yıkamacı silerken kararan dikiz aynasına zarar vermiş.. kusuru da kabul etmemiş.. durup dururken bi dünya zarar..

gerizekalı nın biri benim hva ızdarasının yuvasını kırdı ara servis dedi 130 tl detince kıvırdı şimdi öyle biniyorum
    0 gün kendime kızdım o günden beri kendim yıkar kendim siler kendim pasta cilasını yaparım
  • o da bir şey mi ilk defa arabamı yıkatayım dedim yıkamacının kaportayı sildiği bezle arabanın içini sildiğini gördüğüm an tükendim @fenermaniac
  • Garajdan hortumu çeker arabayı bir güzel ıslatır çamurlu olan yerleri elimle yıkarım. Kalın pislik akınca büyük geniş bir süngerle fırça sürmeden arabamı yıkarım. tavan kısmına kılları çok çok yumuşak bir süngerle çok bastırmadan hafif köpükle yıkarım.tavan kurumadan gövde kısmına yine köpüklü suyla süngerle 1 pas daha geçer komple durularım. camlar mikrofiber, iç kısımlar tüy bırakmayan süngerli bezle camlar güderi ile temizlenir. paspaslar yıkanır, kurumadan serilmez, iç halı elektrik süpürgesi ile temizlendikten sonra hafif nemli bezle kir kalan yerleri silinir.kapı eşikleri alt çitalar kapı kolları ayrıca temizlenir. jantlar diş fırçası ile, tamponlar ve plastik aksamlar carwax temizleyici ile silinir. 15-20 liraya oto yıkamacıda temizlenirken izlemekten çook daha eğleniyorum.tamam biraz zahmetli olabilir ama enazından orası temizlendimi burası silindimi acaba diye aklım kalmıyor.

• yazları kendim yıkıyorum, az önce yıkadım hatta, hemde dove antikepek şampuanı ile araba şampuanı bitmiş seneler önce aldığımız şampuan kimsenin kullandığıda yoktu araba şampuanı oldu. güzelde kokuyor

ev birinci katta hortumu balkondan sarkıtıp yıkadım valla, temizlemecilerden nefret ediyorum, hava güzel 20 dakikada halloldu. kışın el mahkum yıkatıyorum ama.
    hatta şimdi cila falanda alıp kendim yapacağım. cimrilikse o 15 tl ile oğluma oyuncak alırım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.