Şimdi Ara

arabamı kendim yıkıyorum diye adım cimriye çıktı dostlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
5.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende kendim yıkarım sünger ile içim rahat olmaz kullandıkları malzemeler ve yarım yamalak temizledikleri için
  • yıkıyabileceğim bir alanım olsa bende yıkarım ama sokakda felen yıkıyanlara gıcık olurum, tüm yolu ıslatırlar köpükleri yolu kayganlaştırı.
  • onlara bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle

gerçekten bende arabayı babamla birlikte yıkıyorum aşırı lüks bir araban olmadığı sürece bişey olmaz ama ferrari'ni kendin yıkarsan tabi laf yaparlar
  • İnsanın kendi arabasını kendisinden iyi kimse temizleyemez
  • Kendin yıkamak değilde, yıkarken dikkatli olmak ve sabunlu suların iyice giderildiğinden emin olmak gerekiyor özellikle sokak vb. yerlerde yıkıyorsanız. Gözlemlediğim o ki birçok insan arabayı temizledimi geride litrelerce sabunlu su bırakıyor kaldırımlarda sokaklarda ve ne yazıkki birçok kuş,kedi köpek bunları içip zehirleniyor ve hayatlarını kaybediyorlar.
  • onu diyene de ki;

yabancıya vermeyi sevmiyorum aracımı.
  • Ne olacak takmayın.
  • Birazdan arabadan halı paspasları eve getirip süpüreceğim. Arabanın içindeki çer çöp ne varsa atacağım bagajı toplayacağım. Arabayı öyle bir organize edeceğim ki 1 tl ye 5 dk çalışan süpürgenin zamanı artacak bile.. Sonra 2 liraya köpüklü yıkama.

Mikrofiber bezlerim, lastik parlatıcım, torpido koruma sütüm. Hızlı cilam hazır.

Ben cimri miyim? Stres mi atıyorum. Arabamı yıkarken zevk alıyor muyum? Herşeyden emin oluyor muyum? Yıkadıktan sonra kullanırken bu benim eserim havalarına giriyor muyum?

Bu yüzden aracımı ben yıkarım arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertt1257

Kendin yıkamak değilde, yıkarken dikkatli olmak ve sabunlu suların iyice giderildiğinden emin olmak gerekiyor özellikle sokak vb. yerlerde yıkıyorsanız. Gözlemlediğim o ki birçok insan arabayı temizledimi geride litrelerce sabunlu su bırakıyor kaldırımlarda sokaklarda ve ne yazıkki birçok kuş,kedi köpek bunları içip zehirleniyor ve hayatlarını kaybediyorlar.

O yuzden Loc ile yikiyoruz. Kovada kalani cime doksen cime yarari var. En azindan boyle lanse ediliyor.
    Bu arada araba yikamak benim icin bir keyif. Evde iki araba var. Cok sakin bir sokakta yasiyoruz. Birde kapali garajimiz ar. Birini yikiyorum aklayip pakliyorum sonra garaja cekiyorum bi keyif birasi iciyorum sonra ikinciye girisiyorum onu bitiriyorum. O yorgunluga bir mangal yakip camlarin icinde denize karsi yemegimi yiyorum zaten bunlardan sonra kolumu kaldircak hal kalmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SezerEkrem

quote:

Kendin yıkamak değilde, yıkarken dikkatli olmak ve sabunlu suların iyice giderildiğinden emin olmak gerekiyor özellikle sokak vb. yerlerde yıkıyorsanız. Gözlemlediğim o ki birçok insan arabayı temizledimi geride litrelerce sabunlu su bırakıyor kaldırımlarda sokaklarda ve ne yazıkki birçok kuş,kedi köpek bunları içip zehirleniyor ve hayatlarını kaybediyorlar.

O yuzden Loc ile yikiyoruz. Kovada kalani cime doksen cime yarari var. En azindan boyle lanse ediliyor.
    Bu arada araba yikamak benim icin bir keyif. Evde iki araba var. Cok sakin bir sokakta yasiyoruz. Birde kapali garajimiz ar. Birini yikiyorum aklayip pakliyorum sonra garaja cekiyorum bi keyif birasi iciyorum sonra ikinciye girisiyorum onu bitiriyorum. O yorgunluga bir mangal yakip camlarin icinde denize karsi yemegimi yiyorum zaten bunlardan sonra kolumu kaldircak hal kalmiyor

hoca benim arabayı da getireyim, kanatları falanda atarız mangala benden olsun.

bunun adına araba yıkamak değil sefa ee bir şeyi olmak denir.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: SezerEkrem

quote:

hoca benim arabayı da getireyim, kanatları falanda atarız mangala benden olsun.

bunun adına araba yıkamak değil sefa ee bir şeyi olmak denir.

Ahahah evet bana sefa pzvv gibi geliyor :) baskasina vefa geliyoe tabi. Tanzikli yikama makinasi vs de var kanatlari alirsan bekleri :)

• biraz önce ben de ilk defa o 1 tlye çalışan süpürgeden kullandım ne varki arabanın yarısına gelmiştim ki duruverdi düzgün de çekmiyodu zaten
  • Mersinde tazyikli su filan yok, site bahçesinde normal hortumla yıkıyorum ama ne yalan söyleyeyim yoruluyorum. Ama sonra pırıl pırıl bana bakınca yorgunluğum geçiyor. Gaziantepte daha kolay oluyor. Sitede süpürüp petrole gidiyorum. Öncelikle paspaslarla mavi bezimi yıkıyorum güzelce. Sonra güzelce köpük sıkıp fırçayla iyice yediriyorum. Tazyikli suyla da 2 kere yıkadım mı miss Toplam maliyet 3 lira köpükle suya veriyorum o kadar. Hem zevk alıyorum hemde sigara param cebimde kalıyor
  • araç yıkamakta ayrı bir zanaattır
  • Ben şahsen öyle adamlar tanıyorumki adam üst segment arabaya biniyor (e250 coupe, bmw 320d f30 vs ) gidip benzin istasyonunda fırçalı otomatik yıkama yerinde arabayı sokuyor.. Asıl cimri bu insanlara denir sen kafana takma
  • Malıma başkasını elletmem ben arkadaş.Cimriyim pintiyim ama malımın kıymetini bilirim. 20 dk değil 20 saat yıkarım laf yemek isteyen varsa cimri desin dediğine pişman edeyim .
    Ben bisikletimi bile 2 saatte temizliyorum oto yıkamacı 5 dk da araba yıkıyor. Not : 3 sene oto yıkamada çalıştım ilk başta bir arabayı 1 saatte yıkayıp kusura bakmayın bu kadar oldu dedim adam arkadaşı getirdi gördü 10 liraya cillop gibi aracı sus tutup yolladım bu ülkede hiç bir şeye yaranılmaz. Paramı vermediler diye işten ayrıldım. Paramı alamadım şirket iflas etti.
  • 1. kisisel zevk olarak araba yikanabilir
    2. bazi yerlerde, tertemiz yikanan araba anca 2 gun tozsuz kalir. bu durumda vatandas 2-3 gune bir 10 TL vermek istemeyebilir.
    3. Bedavaya benzinliklerin yikamasini begenmeyebilir.
    4. Bize ne

• bak bu doğru işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

yazları kendim yıkıyorum, az önce yıkadım hatta, hemde dove antikepek şampuanı ile araba şampuanı bitmiş seneler önce aldığımız şampuan kimsenin kullandığıda yoktu araba şampuanı oldu. güzelde kokuyor

ev birinci katta hortumu balkondan sarkıtıp yıkadım valla, temizlemecilerden nefret ediyorum, hava güzel 20 dakikada halloldu. kışın el mahkum yıkatıyorum ama.
    hatta şimdi cila falanda alıp kendim yapacağım. cimrilikse o 15 tl ile oğluma oyuncak alırım.

Bizde ise arabanı kendin yıkaman önceliktir. Hadi çok meşgulsen falan yıkattırırsın :) Ben ise hiç sevmem böyle işleri, bir de büyükşehirde o kadar da makul bir iş değil, illa ki yıkatman daha hızlı ve makul bir çözüm oluyor. Sonuçta oturduğun yerleşimde bu normalse, vaktin de varsa yıkarsın. Bence en iyisini yapmışsın

• Sonax ta kendi aracımı yıkatırken şahit oldum, adam önce dışını sildi aynı bezle içine girişti. Gelde yıkat sonra. 25 tl almayı biliyorlar hizmet yok. En güzeli kendin yıkamandır. Boşver cimri diyenleri takma...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.