Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
33
Favori
28.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu zamana kadar kullandigim araclari da aklimda kalanlarla yazayim.

2009 yilinda, 2005 model symbol dizel aldim. Paketini hatirlamiyorum. Aldigimda 80bin km de idi. Buyuk ihtimal dusurulmustu :) 12 bin tl gibi rakama almistim.

+cok az yakiyordu. Yeni evlenmistim. Yakit parasi beni hic uzmedi. 2 yil kullandim. 2 yilda 50bin km yapmisim.

Baska da bir artisi yoktu ;)

-frenleri kotu bile degil berbat

-cekisi tek kisi klima kapali ise iyi ama klima acik 2-3 kisi binerseniz araba gitmiyor. Gitse de durmuyor

-donanim diye bisey yok

Fazla bisey yazmaya gerek yok. Toros un dizel ve klimali hali. Bir insanin hayatina onem vermiyorsaniz ve yakit harcamasi dusuk olsun diyorsaniz alin bu araci verin.

2011 de 13 bin tl ye filan sattim.

Gittim symbol un benzinli sifirini aldim. Ne diye aldiysam ben de bilmiyorum. 22 bin tl ye filandi sanirim. Kasko dahi yaptirmadim :)

+onceki dizeline gore ic trim sesi yok. Tabi yeni olmasina bagladim

+vergi avantaji. 1.2 idi

+frenler onceki dizele gore bi nebze iyilestirilmis

-dizelden daha kotu. Performans yerlerde

-klima hic iyi degildi

Sonuc olarak ucuz bir araba. Lpg ile dizele yakin ekonomi ile kullanilabilinir. Cok buyuk beklenti icerisine girmemek lazim. 1 yil kullandim.

2012 de 23 bine sattim. 15 bin kmde sattim.

2012 de sifir d sinifi araclara baktim. Cocuk vardi artik. Once insignia yi test etmek icin bayiye gittim. Ellerinde yoktu test araci. Haftaya gelin dediler. Yine gittim. Yine arac yok. Oradan vw ye gittim. Passati denedim. Symbolden sonra tabi cok iyi geldi. Dedim ne kadar, passat 1.4 tsi comfortline manuel. 60 bin tl. Dedim tamam. Dedi elimizde yok. Siparis verecez. Onceki sifir symbolu gidip hemen almistim. Biraz garipsedim. Sonra internette baktim. Dizeller icin millet 5-6 ay araba bekliyormus. Neyse ne zaman gelir. Siparis verirsek 2 ayda gelir. 1000 tl kapora istediler. İyi dedim verdim 1000 tl yi. 2 hafta sonra aradilar. Dedi arac erken geldi. Bedeli gecin hemen islemlere baslayalim. Gonderdim parayi 2 gun sonra gittim teslim aldim. Bu arada otv zammi gelmisti. Onu eklemediler. Liste fiyati o zaman 61.5 du. 60bin tl ye aldim. Suan 4.5 yil oldu. Hals ayni araci kullaniyorum. Suan 60bin km de. Once eksileri yazayim.

-ic trim sesi her yil artiyor. Servise gidiyorsunuz kesiyorlar ama sonra yine ortaya cikiyor. Ogrendim ben de. Kendim yapiyorum artik. Trimi sokup icindeki sungeri yenileyip tekstil bantla sungeri yapistiriyorsunuz. İslem tamam. Ses filan kalmiyor.

-alt takimlardan ses geliyor bozuk yollarda. Bulundugum yerdeki yollardan kaynakli. Cok bozuk yollar. Bilmiyorum yollar iyi olsa yine ses gelirmiydi.

-geri vitese ilk geciste biraz zor geciyor. Aldigimdan beri boyleydi. Her servise gittigimde soyledim normal dediler. Baska passat lara baktim. Onlarda yok. Ugrasmadim servisle. Hala ayni.

-donanim gercekten az. Led farlar olabilirdi. Navigasyon yok. Almaya kalksaniz bir araba parasi. Koltuklarda en azindan parcali deri kullanabilirlerdi. Arka diz mesafesi cok da iyi degil. Biraz bagajdan kisip mesafeyi arttirabilirlerdi.

-performans ilk kalkislarda zayif bence. Tamam 2500 devirden sonra fena degil ama alt devirde cok zayif geliyor

-benzinli olmasina ragmen motor sesini fazla aliyor.

-ayaginizi biraz gaz pedalina koyun kopek gibi yakiyor :)

+sakin kullanimlarda 7-8 lt tuketimi kolayca yakalayabiliyorsunuz. Ama biraz yuksek devirlere cikin 15-20 lt hayal bile degil :)

+yani konforlu sayilir. Ben pek rahatsiz olmadim

+pasif ve aktif guvenlik bana gore yeterli. Bir kez dag yolunda giderken karsimdan gelen hatali sollamaya cikti. Banketsiz yolda idik. Mecbur seritten cikip sag tarafa dustum. Aracimin sag taraftaki lastikler tamamen mucur yolda, sol tekerler asfaltta kaldi. Cikar cikmaz en fazla 50 metre sonra yolun bittigini gordum. Solumda da hatali sollayan arac vardi. Korkarak frenledim. Cizgisini bozmadan durdu. Baska araclari bilmiyorum ama symbol ile olsaydim kesinlikle sonuc bu olmazdi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araba benim olmasa da babamın arabasını biraz eleştireyim. Arabamız Skoda Fabia station vagon bir araba. 2012 yılında sıfırını 40.000'e almıştık. Arabanın iç malzeme kalitesine felan pek bahsetmiyeceğim. Bu segmentte olan arabalar klasik sert plasiktir.Araba'da 1.6 dizel motor olmasına rağmen ağır bir motor. Torkundan dolayı galiba. Yokuşlar'da sıfırdan kalktığınızda kalkıyor kalkmasına fakat hızlanmıyor :D. Normal yolda bile abansanız gaza sanki ivmelenme varmış gibi yavaş yavaş hantal hantal kalkıyor. Vites geçişlerini çok seri yapabiliyorsunuz bu çok hoş bir şey. Mekanik aksaı fena değil. Sesi biraz fazla içeri alıyor. Sanırım diyebileceklerim bu kadar.
  • 2011 Fiat Bravo Multiair
    Benzin çok yakması dışında bir sorunum yok şuan için :)
    Şehir içi 8-8.5 litre, spor modu açarsam arada 9 lt ortalama oluyor :/
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    aracı kullandınız mı bilmiyorum ancak performans göreceli bir kavram olduğu için bana yetiyor.
    elbette 90 hp veya 110 hp motorlar ile kıyaslamamak lazım.
  • honda jazz 2012 olumlu tarafları- içi büyük dışı küçük ferah geniş bir araç
    - gayet makul yakıt tüketimi (cvt)
    - sorun çıkarmaması
    - kullanım kolaylığı (oyuncak araba gibi tam acemilik atılacak araba)
    - ikinci eli
    - her sorununuza kolay yanıt bulabileceğiniz fan grupları

honda jazz 2012 olumsuz tarafları
    - klasik honda işte boyası ince
    - ön tamponu göremiyorsunuz tipinden dolayı
  • konuyla alakalı değil ama tam hatırlayamadım şimdi, senin honda da mı vardı rölanti problemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

konuyla alakalı değil ama tam hatırlayamadım şimdi, senin honda da mı vardı rölanti problemi?

Evet. Ama artik ne durumdadir bilmiyorum Oksijen sensoruyle ilgili olabilir yalniz

• quote:

Orijinalden alıntı: SirDavos

2011 Fiat Bravo Multiair
    Benzin çok yakması dışında bir sorunum yok şuan için :)
    Şehir içi 8-8.5 litre, spor modu açarsam arada 9 lt ortalama oluyor :/

Bendedede t-jet var multiaır daha az yakıyor bende lpgde var.
  • Fazla yakıt
    Fazla vergi
    Büyük olmasından dolayı park yeri sıkıntısı
    Her sene muayene
    Ticari şeklinde olmasından dolayı içerisinde ufak tefek yerlerden plastiklerden çok ses geliyor
    Daha da öyle bir şeyi yok sayılır

2005 1.9 TDİ Caddy
  • 2008 dizel era select donanım paketi:
    -Donanım konusunda sıkıntı yok. Yeterli.
    -Lakin uzun yolda en ufak çukurda yumuşak olan arka amortisörler zıpzıp gibi oluyor.
    -6 lt altına asla inmeyen ort. yakıt tüketimi.
    -Bizemi özel bilmiyorum ama 3 yılda 15000 tl den fazla masraf. (yakıt hariç 3 seferde 6000+6000+3000 şeklinde. Extralar hariç)
    -Birde içeriye fazla ses alıyor başkada sorunumuz yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 Doblo:

Bu arabanın koltuğunu tasarlayan mühendisin,kabul edinin,kumaşını dikenin,fabrikasıda elektrik veren tedaşın,elektrik teline konan kuşa kadar sövmek lazım
  • 2004 Dacia solenza rapsodie

-Şehir içi 8.5 litre şehirdışı sakin 6 litre agresif 8-9 litre

-Ses yalıtımı kötü

-Klima ve elektronik diğer donanımlar yok

-Yol tutuşu iyi değil

Olumlu

-Fren sistemi iyi

-Amortisör yeni araçlara göre gayet yumuşak

2016 Dacia Logan Mcv

-Ses yalıtımı kötü

-Amortisörler çok sert

-Fren sistemi kötü

-Arka da hoparlör yok

-İnsan dokunmatik ekran koyar

-Çukura girince araçta takır tukur ses geliyor

Olumlu

-Şehir içinde 5 litre uzun yolda normal kullanımda 4 litreyi geçmiyor ama agresif kullanımda 5-6 litre mazot yakar

-Torku gayet iyi

-İç hacmi geniş

• 2009 golf 6. Suspansiyonları fazla yumuşak , virajda yana yatıyor

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.