Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
33
Favori
28.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar beyler. Kimi zaman goruyoruz iste. Adama gore en iyi araba kendi kullandigi. Ondan iyisi yok. Kendi arabasini elestiren azdir. Polemik olmasin ama malum bi grup var isim vermeyeyim simdi

Mesela diyelim toyota olsun hadi. Toyotaya laf ediyorum ben. Adam gelip diyor ki sanki honda cogh iyi yea. Ya da sanki senin bindigin araba daha iyi

Yeri geldiginde kendi aracimi da elestirdigimi dusunuyorum. Hem de acimasizca.

Bunun uzerinden belki ufak bir kaynak olur dedim kendimce. Kendi aracinizi elestirebilir misiniz? Acimasizca

Ben baslayayim. Iyi yanlarini degil sadece kotu tarafini yazacagim.

Aracim 2002 makyajsiz vtec kasa honda civic.

- Cok yol ve lastik sesi aliyor.
    - Konfor yok.
    - Trim sesi ozellikle bozuk yolda epeyce mevcut.
    - Donanim sifira yakin.
    - Kronik direksiyon kutusunda ses olayi var.
    - Vites oranlari epey kisa. Kimi zaman kotu olabiliyor.
    - Frenler kotu. Abs erken devreye giriyor
    - Sofor koltugu rayinda hafif bosluk var. Kronik bi sorunmus bu da
    - Bagaj kapaginda anahtar disinda acma dugmesi yok

Aklima gelenler bunlar. Yine eklerim

Güncelleme: Evet arkadaşlar. Yazin sonunda civigi satmistim. Simdi 2004 318i aldim otomatik. Onunla ilgili gorusumu belirteyim.

- Ilk olarak saft tuneli. En buyuk kusuru. Civicte dumduz cayir gibiydi arka. Bunda resmen cin seddi koymus adamlar. Ama arabanin yapısı itibariyle mecbur olmak zorunda.
    - 2000cc otomatik pek atak degil. Sanziman konforlu, kararli. Bastiginda gidiyor gitmesine. Ama anlik istediğin gucu hemen vermiyor. Klasik tork konvertorlu otomatik iste.
    - Standart ses sistemi kotu.
    - Kronik sorunlari var. Halledilmeyecek şeyler degil tabi. Bunlar:

1-Fardaki mercekler kararıyor ve gorus cok fazla dusuyor.
    2- Direklerde sarkma. Ilanlara bakin illa denk gelir. Direklerin ic kismindaki dosemeler zamanla özelliğini kaybedip sarkiyor. Sokulup tekrar dosenmesi gerek. Kimisinin tavanda bile oluyor sarkma.
    3- Benzin pompasi problemi vardi. 370e degistirdim bosch marka.
    4- Son olarak oksijen sensoru.

Masallah bu kronik sorunlarin hepsi bende mevcut

Aklima baska bir kusur gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 20 Aralık 2016; 2:28:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haftaya aracimi alacağım. Sürdükçe paylaşırım eleştirilerimi inşallah.

• 2014 model bmw 116d ed

-Vites kolu, ozellikle bostayken titriyor
    -Arka aks fazlaca onde oldugu icin arka koltuktaki yolcular fazla sarsiliyor
    -debriyaj pedali haddinden fazla sert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbascan -- 21 Ağustos 2015; 21:01:25 >
  • Dizel accent eranın ortalama 6 litreye varan yakıt tüketimi, hız sabitleyici yoklugu,sürücü koltuğunun bel ağrısı yapması.
     Arabanı Eleştirebilir misin?

• 2012 ASX

Yol sesi aliyor bunun sebebi birazda 2011 uretimli lastiklerim

• 2013 model 1.6 tdi golf comfortline

-Dunyanin gelmis gecmis en harika sanzimaniyla kombine edilmis, kusursuz premium.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asmodian

Haftaya aracimi alacağım. Sürdükçe paylaşırım eleştirilerimi inşallah.

Insallah yazacak bir sey bulamazsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Hamza gibi olurum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • golf 5

önden çekişli olması

el freni çekerek kaydırmaktan başka bi numarası yok kullanması çok sıkıcı
    içi çok sessiz direksiyonu yumuşaşık yol geribildirimi diye bişey yok

50 yaşına gelsem bile bir daha böle araba istemem
  • Ibiza Cupra

1) aracın ici piano black kaplanlar , Cupra direksiyon ve koltuklar olmasa 99 clio dan beter . Hadi ekran falan yok da direksiyona yalandan 2 tus Atsana sol tarafa kol
    Koymus Yav oradan yapacağıma radyo ya uzanmak daha kısa zaten oyle yapıyorum . Gerci direksiyon da tus olunca da elin çarpıyor ani harekette veya geri geri gelirken .

2) seat in klasik trim sesleri ama ben de cok yok sunroof tan bozuk yolda geliyor sadece

3) dedigim gibi donanım çeşidi pek yok deri koltuk istersen 5-6 ay beklersin ozel siparişe girer diyorlar .

4) sunroof tam açılmıyor . Bu halde bile içeriyi temizliyor camları açmadan serin tutuyor ama tam açılması baska bir sey . Araba B sinifi oldugu icin sunroof buyuk geliyor cam tavan tesellisi gibi

5) Plastigin bazı yerleri sanki bilerek tırnaklanmis gibi hic oraya dokunmadigim halde . Nasıl oluyor anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Ağustos 2015; 21:22:01 >
  • partner tepee. Aracın giderken yolda dağılacak hissi vermesi.ön düzen ve iç aksamdan gelen ahanda koptu gitti dedirtecek derecede gelen sesler.Araç ses üretmek için yapılmış sanki.
  • 2012 Doblo

Araç çekmiyor. Çok hantal.
    Koltuklar rahat değil

• Connect:

Binek araclara gore biraz fazla yakması.
    Her sene vizeye girmesi
    Radara yakalanabilme olasılıgının yuksek olması.

Araba acısından pek sorunum yok allaha sukur

• Jazz: yalıtım sıfır, yol tutuş kötü. Boya kalitesi kötü.

Passat: şanzumanın ne zaman dağılacağı korkusu. Cam tavanın delikli ve altına güneş alan perdesi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elestiri sadece negatif olmaz tabi ama aracimizi yermemiz olarak algilarsak konuyu sunlari siralayabilirim (1,6 TDI Polo icin)

- tumseklerde sag onden gelen bir girc sesi var (arabada benden baskasi olunca olmuyor) sanirim ya kapidan ya da amortisorden, servisteki amca onemli bir sey olmadigini soyledi (yersen)
    - arkasi sinifindan dolayi biraz dar, ailemi seyehatlerde boyle bir aracin arkasina sikistirdigim icin kendime kiziyorum ama buna da sukur tabi.
    - klima acilinca fan sesi oldukca rahatsiz edici (yine servisteki amca aracta tek fan oldugundan hizli calismasi normal dedi (bunu da yedik)
    - aracin hizlanmasi guzel yalniz en ufak yagmurda abs hemen devrede, biraz yola tutun be arkadas!!
    - Virajlarda ustten yatiyoruz, belki amortisorler yumusak diyedir, ama kardesimin corsa`sinda en ufak bir yatma olmuyor.
    - Sogutmali torpido gozune sadece 4 bira kutusu sigiyor, en azindan 6 almaliydi
    - yakit deposu biraz azalinca lakir lukur tum mazotun sesi surround.
    - O 2. vitesteki guc patlamasini keske araca duzgun dagitsaydiniz, bir gun duvara cikacagim ayarlayamayip.
    - metalik boya icin koruma yapmak sart, mahallenin cojuklari top degdirse ciziliyor.

aklima gelirse belki editlerim ama simdilik bu kadar..

• Alfa diyim siz anlayin :(
  • 2014 ceed 1.6crdi

1491 kg agırlıgın getirisiyle yuksek yakıt tuketimi
    On taraf oldukca yere yakın

• 2013 Cee'd

-Çok fazla piano black kaplama var yeni temizlendiğinde şık görünüyor ama aksi türlü çok toz tutuyor ve çizikleri gösteriyor.
    -Süspansiyon sönümlemesi başarısız tabi bunda 17'' jant 45 yanak lastik ve aracın çok alçak olmasının da etkisi var.
    -Multimedia ekranı berbat dokunmatik geri bildirimi yazılımı çöp.
    -Cam tavanı açınca yukarı toz filtresi gibi bir şey kalkıyor 60km üstü hızlarda deli gibi rüzgar sesi yapıyor olmasa daha iyi olurmuş.
    -Otomatik şanzıman fazla agresif ayarlı gerekmediği halde vites düşürdüğü oluyor keşke ayrı sport modu koysalarmış.
    -Yakıt tüketimi 1526kg(ruhsatta yazan) ağırlığın ve tork konvertörlü şanzımanın etkisi ile çok yüksek kocaeli şehir içi trafik olmadan 8lt/100km tüketimi var.
    -İç kapı kolları kapıyı kapatırken çıtırdıyor.

• Corolla 2012 biraz yol sesi aliyor bir , bazen u dönüşü frenle beraber sert yapinca arkasını atıyor ve Antalyadayken radyosu bosuldu pazartesi serviste bakicaklar onun haricinde cok rahat rahat bir araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 21 Ağustos 2015; 21:20:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf 5 1.6fsi

-motorun yüksek oktan yakıt istemesi ve ülkedeki boktan benzin nedeniyle iyi performans verememesi
    -düşük torku (150nm)
    -atmosferik 1.6 olması (emrah bakışıyla beni zorlama abi diyor)
    -kronik klima kompresör sesi (tık tık tık tık)
    -kronik zincir bollaşması ve şıngır şıngır avans sesi (arada gerdir beni diyor)
    -kronik nox sensörü arızası (1700 gayme)
    -kronik radyo, cam açma düğme soyulmaları
    -kronik kol dayama gevşemesi(çözümü bende ama)
    -cam fitillerinin aşırı küçük toleranslarla monte edilmiş olması, dolayısıyla en ufak toz zerresi, çam iğnesi girdiğinde cam motorunun cama bir şey takıldı zannedip geri indirmesi (angut)
    -narin zorlamaya gelmeyen şanzımanı
    -heel toe'yu zorlaştıran gaz-fren pedalı yerleşimi
    -sadece iki hoparlörü olması ve boktan sesi(evet şaka değil, lütfedip iki dene koymuş vw)
    -otistik gibi çalışan yağmur sensörü
    -her seferinde ulan azcık daha büyük bagajın olaydı iyidi dedirmesi(350lt)
    -uzun vites yolları
    -rezil servisi
    -pahalı parçaları

Aklıma gelenler bunlar, bakınca çok kötüymüş gibi gelse de hepsi rahatsız edici negatiflikler değil, birkaç elebaşı sinir ediyor bunlardan. Onun dışında iyi yönleri de baya olan tatmin edici bir araç. Beklentilerle alakalı sen 1.6 atmosferik alıp impreza performansı istersen o ayrı tabi.

• Almera:Çok fazla yol sesi alıyor. Süspansiyonları çok sert. Direksiyonu ağır, pedalları sert. Vitesi uzun ve sert. Kısaca konfor beklememek lazım. At arabası gibi.
    Bineni yoruyor. Tabi ki boraya ve mondeoya göre kıyaslıyorum.

Mondeo: Direksiyonu elektrik destekli clio kadar yumuşak değil. Aslında bana ağır geliyordu. Almeraya binene kadar. İçeri motor sesi alıyor. Yol, rüzgar sesi kesinlikle almıyor. Kısa dişli oranları var. Performansı klasik atmosferik. Yakıtı şehiriçi 10 11 litre. Şehirdışı 7,8 arası değişiyor. Biraz fazla yani. Son uzun yolculuğumun ortalaması 9 litre civarıydı. Hızlı geldiğim için. Ön konsoldaki klima ve cd çalar düğmelerinin soyulması çok kötü. Fordların çoğunun arka davlumbazları sarkar. 205/55/16 lastik ölçüleri var çok ufak geliyor. Yol tutuşu olumsuz etkiliyor. Bütçem toparlanınca orjinal st jantlarla beraber 245/45/18 ebatlarına geçmek istiyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.