Şimdi Ara

Arabanın arkasından gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır ne zaman çukura girsem , arka taraftan "guluk" gibi ses çıkartıyor. Yani sanki birşey bir yere vurup , tok bir sesle "guluk" gibi ses çıkartıyor. Acaba egzoz kutusu mu gevşedi ? Sizce nedir bu ses ? Önceden yaşadınız mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arbanın Arkasından Gelen Ses: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın arkasından gelen ses, rahatsız edici ve stresli bir durum olabilir. Bu ses, farklı nedenlerden kaynaklanabilir ve ciddiyeti değişkenlik gösterebilir.

Arka Tekerden Gelen Tak Tak Sesi

Bu ses, genellikle aşınmış veya hasarlı lastiklerden kaynaklanır. Lastiklerinizin diş derinliğini düzenli olarak kontrol etmeli ve gerekirse değiştirilmelidir. Tekerleğin kendisinde bir sorun da bu sese neden olabilir.

Arbanın Sol Arka Tarafından Gelen Ses

Bu ses, genellikle egzoz sisteminde bir sorundan kaynaklanır. Egzoz boruları gevşemiş veya hasar görmüş olabilir. Bu durumda, tamir veya değiştirme gerekebilir.

Arbanın Arkasından Gelen Tıkırtı Sesi

Bu ses, genellikle gevşek veya aşınmış fren balatalarından kaynaklanır. Frenlerinizi düzenli olarak kontrol ettirmeli ve gerektiğinde bakımını yaptırmalısınız.

Arbanın Arkasından Gelen Sesin Genel Nedenleri

• Aşınmış veya hasarlı lastikler
    • Gevşek veya hasar görmüş egzoz boruları
    • Gevşek veya aşınmış fren balataları
    • Süspansiyon sorunları
    • Şanzıman sorunları
    • Diferensiyel sorunları

Önemli Hususlar

Arabanızın arkasından gelen sesi görmezden gelmeyin. Küçük bir sorun zamanla daha ciddi ve maliyetli bir soruna dönüşebilir. Sesi kaynağını belirlemek ve uygun çözümü bulmak için aracınızı bir oto tamircisine götürmeniz önerilir.

Özet

Arabanızın arkasından gelen sesler, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. En yaygın nedenler arasında aşınmış lastikler, egzoz sistemi sorunları ve gevşek fren balataları bulunur. Aracınızın arkasından gelen sesi görmezden gelmemek ve kaynağını belirlemek için profesyonel yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Araç nedir, belki süspansiyonun normal çalışma sesidir, ayrıca yakıt deposu da bazen ses yapabiliyor.

• Arka amortisör cortingen

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Ford focus 2004

• Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    Vallaha mı ya , hocam neye dayanarak dediniz ? Bir de ben arabayı 2 aydır böyle sürüyorum. Nasıl anlamadım acaba

• temelreiss kullanıcısına yanıt
    Benzer durum arkadaşın yeni başına geldi,sağ önden lak-luk ses geliyordu,amortisör değişirdi ses gitti..Kesin değil ama muhtemelen sizunkide aynısı olabilir!!

• Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    Ne kadara mal olmuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amortisör takozu olabilir, amortisörün kendisi olabilir.
    Ayrıca şanzıman takozu da olabilir, gerçi sorun olursa onun sesi arkadan gelmez fakat bazen insan tam anlayamıyor sesin arkadan mı önden mi geldiğini. O sebeple söyledim şanzıman takozunu.
  • ALEXİST kullanıcısına yanıt
    Hocam araba sürmemi engelleyecek birşey olur mu ? Takozda arıza varsa

• temelreiss kullanıcısına yanıt
    Hayır olmaz. Takozlar bu parçaların şase ile direk temas etmesini engeller. Titreşimi, sesi, metallerin direkt olarak birbiri ile temas etmesini önler. Mekanik olarak bi etkisi yok arabanın gidişine vesaire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 27 Ocak 2017; 20:53:47 >
  • Benim arabada da aynı ses var arka amortisör takozundan geldiğini düşünüyorum hocam

• amortisör körüğü sertleşip özelliğini yitirdiyse körükte bu sesi yapar. amortisör, takoz ve körük kontrol edilmeli birde salıncağa bakılmalı.
  • benim aractada var ama araba ısınınca yani 3-4 kasisten sonra geciyor
  • CA18DET kullanıcısına yanıt
    Hocam her çukurda guluk sesi duymaktan bıktım

• Peki bu arızayı giderme işlemi ne kadar sürer ?

• ALEXİST kullanıcısına yanıt
    Bilgi verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: temelreiss

Peki bu arızayı giderme işlemi ne kadar sürer ?

amortisor, takoz, körük değişimi eh işte bir usta yarım saatte bitirir.
  • Hocam ne kadara mal olur ? Ona göre gidip yarın yaptıracağım. Bilginiz varsa sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.