Şimdi Ara

direksiyon hidrolik yağını değiştirdim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün akşam bi bakiym herşey yolunda mı dedim,
    gece 10 gibi çalıştırdım.. motordan tuhaf bi ses geliyordu..
    daha önce hiç olmayan bir şey..
    biraz yürüteyim dedim ama direksiyonu sağa sola döndüremedim..
    yani direksiyon dönüyordu ama zor dönüyordu.. feci sertleşmişti..

motordan gelen ses şöyle (11.saniyedeki gibi)

eve geldim internetten ufak bi araştırma yaptım.. direksiyon hidroliğinin bi dayanma süresi varmış..
    arabayı en son 60bin km bakımına sokmuştum, orada kontrol etmeleri gereken birşey aslında..
    şu an araç 63bin kmde.. arabanın kullanım kılavuzuna baktım,
    direksiyon hidroliğinin kontrolü 50bin'de - 62500'de - 75bin'de yapılmalı, gerekirse değiştirilmeli yazıyor..

ben de gittim benzin istasyonundan arabaya uygun olan direksiyon yağı aldım..
    haznenin kapağı açıp, aşağıdaki videodaki gibi pompayla eski yağı pet şişeye aktardım..

%100 bi aktarım olmadı tabi, pompanın çektiği kadarını aktardım.. simsiyah bir yağ çıktı.. resmen ömrü bitmiş..
    sonra yeni aldığım yağı koydum ve arabayı çalıştırdım..
    motordan gelen ses kesilmişti ve direksiyon eskisi gibi sağa sola dönüyordu..

sonuçta sorun şimdilik çözüldü..

başlığı açma nedenim ise;

- arabayı servise götüreyim mi?
    - haznenin içinde filtre oluyor mu? filtre varsa haznenin de değişmesi gerekecek demektir..
    - eski yağdan kalanlar (%10) ile yeni eklediğim yağ (%90) karışmış durumda.. bu şekilde devam etsem mi?

ekleme: çekici çağırmamak için yeni yağ ekledim.. sorunu kısmen çözmüş oldum.. servise gitmeli miyim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 28 Ekim 2018; 18:2:1 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Hidrolik Yağını Değiştirme ve Hava Alma

Direksiyon hidrolik yağı, direksiyon sisteminin sorunsuz çalışması için hayati önem taşır. Düzenli olarak değiştirilmesi ve sistemden hava alınması, direksiyon sisteminin verimliliğini ve ömrünü uzatır.

Direksiyon hidrolik yağı değişimi sırasında oluşan hava kabarcıkları, direksiyon sisteminin düzgün çalışmamasına ve gürültüye neden olabilir. Bu nedenle, hidrolik yağı değiştirildikten sonra hava alma işlemi mutlaka yapılmalıdır.

Hidrolik Direksiyon Havası Nasıl Alınır?

Hidrolik direksiyon havası alma işlemi şu adımları izleyerek gerçekleştirilebilir:

• Motoru çalıştırın ve direksiyonu sonuna kadar bir yöne çevirin.
    • Direksiyonu diğer yöne sonuna kadar çevirin.
    • Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.
    • Direksiyonu ortalayın ve motoru kapatın.
    • Hidrolik yağ rezervuarını kontrol edin ve gerekirse uygun hidrolik yağıyla doldurun.
    • Motoru tekrar çalıştırın ve direksiyonu bir kez daha sonuna kadar bir yöne ve diğer yöne çevirin.
    • Direksiyonu ortalayın ve motoru kapatın.
    • Hidrolik yağ rezervuarını tekrar kontrol edin ve gerekirse doldurun.

Direksiyon Pompası Havası Yaparmı?

Direksiyon pompası, hidrolik direksiyon sisteminin önemli bir bileşenidir ve havalanma yapabilir. Direksiyon pompası havalanırsa, direksiyon sertleşebilir, gürültü yapabilir veya hiç çalışmayabilir.

Direksiyon Hidrolik Yağı Değişmezse Ne Olur?

Direksiyon hidrolik yağı düzenli olarak değiştirilmezse, aşağıdakiler gibi sorunlara neden olabilir:

• Direksiyonun sertleşmesi
    • Hidrolik direksiyon pompası arızaları
    • Hidrolik direksiyon hortumlarının hasar görmesi

Direksiyon Hidrolik Yağı Ne Zaman Değişir?

Direksiyon hidrolik yağının değişim aralığı, araç modeline ve kullanım koşullarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, her 50.000-100.000 kilometrede bir direksiyon hidrolik yağının değiştirilmesi önerilir.

Hidrolik direksiyon yağını değiştirme ve hava alma işlemi, direksiyon sisteminin sorunsuz çalışması için önemli bir bakımdır. Bu işlemleri düzenli olarak yaptırmak, direksiyon sisteminin ömrünü uzatır ve sürüş güvenliğini sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı işlemi bir kez daha tekrar edin 100 de 100 değişmiş olur bilindik markalar kullanın shell gibi. kendiniz halletmişsiniz zaten başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bio technolog

Aynı işlemi bir kez daha tekrar edin 100 de 100 değişmiş olur bilindik markalar kullanın shell gibi. kendiniz halletmişsiniz zaten başarılı
    %100 olması imkansız, %99 olur ancak. sürekli eski yağ karışmaya devam edecek moleküler olarak.

en temiz iş, alçak basınç hortumunu söküp direksiyonu defalarca sağ sol yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 28 Ekim 2018; 19:34:25 >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam birkez daha değiştirin içiniz rahat olur 25-30 lira zaten
  • quote:

Aynı işlemi bir kez daha tekrar edin 100 de 100 değişmiş olur bilindik markalar kullanın shell gibi. kendiniz halletmişsiniz zaten başarılı
    direksiyon yağını SHELL'den almıştım zaten.. o konuda iyi birşey yapmışım demek..

peki hazneyi değiştirmeye gerek var mı.. servise gitmeli miyim?
  • Hazneyi değiştirmeye gerek yok servisede gerek yok direksiyon düzeldi yazmışsınız zaten servisinde yapacağı işlem sizinkininle aynı
  • quote:

Hazneyi değiştirmeye gerek yok servisede gerek yok direksiyon düzeldi yazmışsınız zaten servisinde yapacağı işlem sizinkininle aynı
    1 litre hidrolik yağ için 40lira ödedim.. 1 litrenin de ancak yarısını kullanmışımdır..

o halde bi süre arabayı bu şekilde kullanayım, sonra aynı işlemi tekrar yapayım ne dersiniz???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Broadway fren hidrolik yağı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • antique kullanıcısına yanıt
    Bir süre kullanmaya gerek yok direksiyonu 4-5 kere sağa sola tam tur çevirin hidrolik komple devirdaim olmuş olur zaten ama dediğiniz gibi de olur acelesi olmayan birşey ilk aracınız sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

1 litre hidrolik yağ için 40lira ödedim.. 1 litrenin de ancak yarısını kullanmışımdır..

o halde bi süre arabayı bu şekilde kullanayım, sonra aynı işlemi tekrar yapayım ne dersiniz???

Alıntıları Göster
    seneye hortumu söküp öyle değiştirirsiniz. ben de bizim l300 ün fabrikada konmuş hidrolik direksiyon yağını değiştirmiştim 11 sene sonra ilk defa. yağ zift gibi karaydı ve içinde metal parçacıklar vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 28 Ekim 2018; 20:47:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

seneye hortumu söküp öyle değiştirirsiniz. ben de bizim l300 ün fabrikada konmuş hidrolik direksiyon yağını değiştirmiştim 11 sene sonra ilk defa. yağ zift gibi karaydı ve içinde metal parçacıklar vardı.

Alıntıları Göster
    benim araba da 10 yaşında 63bin kmde.. bisiklete daha çok biniyorum ondan araba ikinci planda kalıyor..

aynen söylediğiniz şekilde zift gibi karaydı çıkan yağ..
    aslında bu olayın bi uyarı mekanizmasının olmaması ilginç..
    aniden direksiyon dönmez oluyor ve yolda kalıyorsunuz..

araba servisindeki ustaların daha uyanık olması lazım bu konularda

• antique kullanıcısına yanıt
    Bu meajı görünce aklıma geldi. Geçtiğimiz baharda 200bindeki aracım hiçbir şey yokken fren hortumu patlak verdi. Allahtan geceydi de etrafta araç pek yoktu eve dönebildim ve sabaha yakın saatlerde millet daha uyanmadan sanayiye gittim. Usta baktığında hortumlar tamamen çürümüş dedi. Komple değişti fren alt sistemi. Arabanın fren etkisi eskisinden bambaşka oldu.

Dediğiniz gibi bir anda oluyor ve kullanılamaz hale geliyor araç. Bu tarz parçalara hava filtresinden çok daha fazla önem vermek gerek.
  • Benim bildiğim yağın kararmasindan yada eskimesinden direksiyon öyle dönmeyecek kadar sertleşmez benim tahminim siz araci calistirdiginizda direksiyonun bağlı olduğu hidrolik pompasinda bir calismama durumu olmuş. Ben böyle düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

Benim bildiğim yağın kararmasindan yada eskimesinden direksiyon öyle dönmeyecek kadar sertleşmez benim tahminim siz araci calistirdiginizda direksiyonun bağlı olduğu hidrolik pompasinda bir calismama durumu olmuş. Ben böyle düşünüyorum
    cmt gecesi aracı çalıştırdım.. olmadı..
    pazar öğlen çalıştırdım.. olmadı..

benzin istasyonuna gittim geldim..
    değiştirme işlemine başlamadan bir kez daha denedim.. olmadı..

yağı değiştirdikten sonra arabayı çalıştırdım..
    ve direkt düzeldi..

kesinlikle hidrolik yağından kaynaklanıyor gibi geldi bana..
    zaten ilk videoyu da izlediyseniz birebir oradaki gibi aynı şeyler oluyor..
  • Bpde direksiyıon yağını 3 ay önce 17 liraya almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

Bpde direksiyıon yağını 3 ay önce 17 liraya almıştım.
    eğer olayı kendim çözmeseydim çekici çağırmak zorunda kalacaktım o da kafadan 200-250lira gibi bir ücret isteyebilir..
    bu durumda 40lira vermek çok rahatsız etmedi.. üstelik 1 litrelik şişenin yarısını kullandım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.