Şimdi Ara

Sonaxta aracıma selülozik tiner sürmüşler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
43.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Ankara Kentpark Avm deki sonaxa gittim aracımda zift lekeleri vardı onlarıda çıkarın demim, tamam dediler. 1 saat sonra geldiğimde adam araçtaki ziftleri temizliyordu ne ile temizliyosun dediğimde selülozik tiner ile dedi. Sorum şu araç Vw tiguan boya metalik değil selülozik tiner boyaya zarar vermiş midir hava karardığı için bakamadım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Selülozik Tinerin Araba Boyasına Etkileri

Araç boyasına zarar verebilecek maddelerden biri de tinerdir. Tiner, çeşitli yüzeylerin temizliğinde ve yağ çözmede yaygın olarak kullanılan, uçucu organik bir bileşiktir. Ancak tinerin türüne ve aracının boya tipine bağlı olarak zarar verme potansiyeli değişebilir.

Sentetik Tiner ve Araba Boyası

Sentetik tinerler, petrol bazlı reçinelerden üretilir ve güçlü çözücülerdir. Bu nedenle, sentetik tinerlerin araba boyasına zarar verme riski yüksektir. Sentetik tiner ile silinen araba boyası, matlaşabilir, renk değiştirebilir veya soyulabilir.

Selülozik Tiner ve Araba Boyası

Selülozik tinerler, selüloz bazlı reçinelerden üretilir ve sentetik tinerlere göre daha az güçlüdür. Ancak selülozik tinerler de araba boyasına zarar verebilir, özellikle de uzun süre temas ederlerse. Selülozik tiner ile silinen araba boyası, matlaşabilir veya hafif renk değişikliklerine uğrayabilir.

Önemli Hususlar:

• Araba boyasına zarar vermemek için sentetik tiner kullanmaktan kaçınmalısın.
    • Selülozik tiner kullanırken dikkatli olmalı ve yüzeye uzun süre temas etmesine izin vermemelisin.
    • Aracını temizlemek için özel olarak tasarlanmış ürünler kullanmak en iyisidir.
    • Boya hasarını önlemek için arabanı düzenli olarak yıkamalı ve cilalamalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Birşey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Birşey olmaz.
    zift lekelerini söken sonax kimyasalı yoktu herhalde tinerle girişmişler.
  • Meslek icabı tineri ve tiner benzeri ürünleri temizlik amaçlı çok sık kullanıyorum elektronik kartlar başka türlü temizlenmiyor.

Sentetik tiner plastik şişelerde satılır plastiğe ve çoğu boyaya zarar vermez bazı araç boyalarını etkileyebilir.

Selülozik tiner plastiği direk eritir bu yüzden teneke kutularda satılır daha güçlüdür ama elektronik kart üstündeki bütün plastik aksamı beyazlatır fazla durursa eritir.

Tineri aracımda kullanmıyorum zifti en iyi söken gaz isimli madde nalburlarda bulunur zifti akıtır resmen ama boyaya asla zarar vermez.Litresi 2 liradır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: profurio

zift lekelerini söken sonax kimyasalı yoktu herhalde tinerle girişmişler.

Alıntıları Göster
    Adamlar hiç bir sonax ürünü kullanmıyor ki hepsi yalan abicim zaten bir daha asla gitmem oraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

Meslek icabı tineri ve tiner benzeri ürünleri temizlik amaçlı çok sık kullanıyorum elektronik kartlar başka türlü temizlenmiyor.

Sentetik tiner plastik şişelerde satılır plastiğe ve çoğu boyaya zarar vermez bazı araç boyalarını etkileyebilir.

Selülozik tiner plastiği direk eritir bu yüzden teneke kutularda satılır daha güçlüdür ama elektronik kart üstündeki bütün plastik aksamı beyazlatır fazla durursa eritir.

Tineri aracımda kullanmıyorum zifti en iyi söken gaz isimli madde nalburlarda bulunur zifti akıtır resmen ama boyaya asla zarar vermez.Litresi 2 liradır.

Hocam bu selülozik tiner araç boyasına zarar vermez mi yani?
  • Arac boyasi orjinal boya ise zarari olmaz. Ama boyali parca ise orasi iste ozaman sulozik sorun olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Arac boyasi orjinal boya ise zarari olmaz. Ama boyali parca ise orasi iste ozaman sulozik sorun olur..

Teşekkürler cevaplar için
  • quote:

Arac boyasi orjinal boya ise zarari olmaz. Ama boyali parca ise orasi iste ozaman sulozik sorun olur..
    çok bastırmadan sürdüyse zarar vermez,benim aracıma boya püskürtmüşlerdi,boyacıya sordum selülozik tinerle çıkar dedi,usulca sürdüm ve boya çıktı,aracımın rengi koyu olmasına rağmen hiçbir problem olmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

quote:

Teşekkürler cevaplar için

Bu arada sonaxtaki arkadasa selamlar bi dahakine sivi GAZ kullansinlar aninda sokup atiyor ziftleri + parlatiyor
  • Ziftin en pratik ve ucuz ilacı margarindir..
  • quote:

Meslek icabı tineri ve tiner benzeri ürünleri temizlik amaçlı çok sık kullanıyorum elektronik kartlar başka türlü temizlenmiyor.

Hocam işin gatibi adamın sürdüğü tiner plastik kapta idi ve adama sorduğumda selülozik tiner dedi. Acaba kendisi yanlış mı söyledi çünkü selülozik tiner plastiği eritiyormuş.

• quote:

quote:

Hocam işin gatibi adamın sürdüğü tiner plastik kapta idi ve adama sorduğumda selülozik tiner dedi. Acaba kendisi yanlış mı söyledi çünkü selülozik tiner plastiği eritiyormuş.

Selülozik tiner tinerci tineridir serseri tiplilere satmazlar.plastik kapta uzun süre durmaz. Metal hariç dokunduğu malzemeye zarar verir bu yüzden sentetik tinerde aynı işi görüyorsa sentetik kullanılır silerken lastiğe damlasa al başına belayı üstüne sıçrasa kumaşıda bozar.Sentetik tinerdir o kimse selülozik tiner kullanıp riske girmez.

Bir kartı selülozik tiner ile temizlersem kart üstündeki bütün plastik aksamların üstünü kapatırım ve dikkatli çalışırım aksi halde bazı elemanların değerleri siliniyor

• quote:

quote:

quote:

Selülozik tiner tinerci tineridir serseri tiplilere satmazlar.plastik kapta uzun süre durmaz. Metal hariç dokunduğu malzemeye zarar verir bu yüzden sentetik tinerde aynı işi görüyorsa sentetik kullanılır silerken lastiğe damlasa al başına belayı üstüne sıçrasa kumaşıda bozar.Sentetik tinerdir o kimse selülozik tiner kullanıp riske girmez.

Bir kartı selülozik tiner ile temizlersem kart üstündeki bütün plastik aksamların üstünü kapatırım ve dikkatli çalışırım aksi halde bazı elemanların değerleri siliniyor

Alıntıları Göster
    mazot en iyi çözüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

mazot en iyi çözüm

Alıntıları Göster
    clearcoat diye birşey var bişey olmaz
  • quote:

mazot en iyi çözüm

+1 mazotla direk çıktmıştı

önce mazotu basınçlılarla püskürtüp bi 30 dk beklenir sonra su ile çıkarılır

not:araç başta kötü kokar yıkandıkça geçer
    bunu yıkama firmalarında yaptırırken mazotu ben alacağım diye yaptırın pintiler çok az mazot kullanır arabada zift kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

mazot en iyi çözüm

+1 mazotla direk çıktmıştı

önce mazotu basınçlılarla püskürtüp bi 30 dk beklenir sonra su ile çıkarılır

not:araç başta kötü kokar yıkandıkça geçer
    bunu yıkama firmalarında yaptırırken mazotu ben alacağım diye yaptırın pintiler çok az mazot kullanır arabada zift kalır

Alıntıları Göster
    Ben de bazen minik sürtme izlerini selülozik tinerle çıkarıyorum. Daha sorunla karşılaşmadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Ben de bazen minik sürtme izlerini selülozik tinerle çıkarıyorum. Daha sorunla karşılaşmadık.

Alıntıları Göster
    Boyanın üstünden koruyucu tabaka olduğu için Selülozik Tiner sorun olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Boyanın üstünden koruyucu tabaka olduğu için Selülozik Tiner sorun olmuyor.

Alıntıları Göster
    WD40 ile direk çıkartmıştım ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

WD40 ile direk çıkartmıştım ben.

Alıntıları Göster
    yağcılarda satılan gaz yağlarından kullanın bez ile kirlenmiş yerleer bolca sürün 3-5 dakikada çözülüp aktığını göreceksiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.