Şimdi Ara

arabanin on jantları siyah oluyor, yağ mı sızdırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
27.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar arabanin sadece on tekerleri sehir icinde ve temiz yerlerde kullanmamiza ragmen siyahlasiyor ve gec gun hava basmaya gittigimde ellerim simsiyah oldu. Yikadiktan bir kac gun sonra gene siyah oluyor ve gene ayni guzergah uzerinde kullandigimiz diger arabamizda oyle bir sey yok.

Acaba bir yerden yag mi siziyor motordan falan neden olabilir?
     arabanin on jantları siyah oluyor, yağ mı sızdırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Ön Jantlarının Siyahlaşması: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanın ön jantlarının siyahlaşması yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenleri olabilir. Jantların kararmasının en yaygın nedenlerini ve bunları çözme yollarını inceleyelim.

Yağ Sızıntısı

• Jantların siyahlaşmasının en olası nedenlerinden biri yağ sızıntısıdır. Tekerlek yataklarından, amortisörlerden veya frenlerden gelen yağ, jantlara sıçrayarak siyahlaşmalarına neden olabilir.
    • Bu sorunu çözmek için, sızıntının kaynağını tespit etmek ve tamir ettirmek gerekir.

Fren Tozu

• Fren balataları aşındığında, fren tozu adı verilen ince bir toz açığa çıkar. Bu toz, jantlara yapışarak siyahlaşmalarına neden olabilir.
    • Fren tozunu gidermek için, jantları düzenli olarak yıkayın ve fren balatalarını gerektiğinde değiştirin.

Pas

• Jantlar çelikten yapılmışsa, paslanmaya meyilli olabilirler. Pas, jantların siyahlaşmasına ve çürümesine neden olabilir.
    • Paslanmayı önlemek için, jantları düzenli olarak temizleyin ve pas önleyici bir kaplama uygulayın.

Çamur ve Kir

• Çamur ve kir, jantlara yapışarak siyahlaşmalarına neden olabilir.
    • Bu sorunu önlemek için, jantları düzenli olarak yıkayın ve arabanızı park etmeden önce çamur ve kirleri temizleyin.

Jant Bakımı

• Jantlarınızı düzenli olarak temizlemek ve bakımını yapmak, siyahlaşmayı önlemeye yardımcı olabilir.
    • Jantları hafif bir deterjan ve suyla yıkayın ve ardından kurutun. Jantlara düzenli olarak cila veya koruyucu bir kaplama uygulayın.

Sonuç

Arabanın ön jantlarının siyahlaşması, yağ sızıntısı, fren tozu, pas, çamur veya kir gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunları çözmek için, sızıntının kaynağını tespit edin, fren tozunu giderin, paslanmayı önleyin, çamur ve kiri temizleyin ve jantlara düzenli bakım yapın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lastik parlatıcılar genelde böyle yapar.Ama arkada olmuyorsa ondan değildir.
  • On fren balata tozları oraya yapışıyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer arkadaşın da dediği gibi en büyük neden frenler. Pedalla frenlemede büyük kuvvet ön tekerlere uygulandığından ön jantların da arkaya göre daha fazla kirlenmesi normal.

Her araçta-jantta aynı oranda bir kirlenme yaşanmıyor fakat dikkat ediyorum özellikle Opel Insignia'larda bu durum aşırı derecede fazla. Ön jantlar çok kolay bir şekilde siyahlaşıyor-kirleniyor nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 4 Eylül 2013; 16:57:33 >
  • balata tozu onlar eğer uzun süredir jant kapaklarını yıkamıyorsanız çıkması biraz zor benim dobloyu ben askerdeyken doğru dürüst temizlememişler balata tozlarını temizlemek için tam 2 saat uğraştım jant kapaklarını söküp evde cifle zar zor çıkartabildim
  • Acikcasi arabayla bakimlari haricinde ilgilenmiyoruz.

Peki onceden boyle bir durum soz konusu degilken, simdi iyicene belirgin olmasi bir seylerin gostergesi midir?

• Balata tozu o. Bu husustan haberdar olmamanız ilginç geldi. Arka tekerler kampana herhalde, o yüzden onde fazla olması normal. Yıkatinca geçer. Benim arabada boyle siyah daha şık duruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Balata tozu bizim arabada da ön jantlarda sık sık böyle lekeler oluyor.Yıkatınca geçiyor.
  • Biraz fazla fren kullanıyorsunuz...
  • Cok buyuk sıkıntı. Hele de cok kollu jantlarda. Önler de arkalara gore daha fazla kararır genelde. Sebep de arkadasların dedigi gibi balata tozlarının yapısması.

• balata tozu da o kadar yoğun toz için baya asırlardır yıkatmıyor olmanız lazım aracı, çok fazla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.