Şimdi Ara

Arabanın Pert Olma Durumu Sizce Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün eşim sokak çıkışında kaza yaptı. aracı çektirerek servise götürdüm. henüz ekspertiz işlemine başlamadık. özel servis perte gerek olmayabilir dedi.
    işin garip tarafı airbagler patlama olmadı, sanırım hız düşüktü ve darbe etkisi az oldu.
    fotolardaki duruma göre sizce ekspertizden pert talep etmeli miyim? servis olarak yetkili servis, özel servis farkeder mi?

benim gördüğüm net hasarlar;

-tampon tamamen parçalandı
    -kaput ciddi hasarlı ve bükülmüş durumda
    -sağ ön çamurluk değişecek durumda
    -sol ön çamurluk kasılmış ama bükülme yok görünüyor
    -klima aksamı, fanlar hasarlı. radyotör patlamış. yerdeki su cam temizleme ve radyatör.
    motor gövdesinde bir hasar göremedim.

• Perte çıkmaz muhtemelen. 8-10 Bin liralık bir hasar kaydı olur. Motorda bir problem yoksa yetkili serviste yaptırıp binin bence.
  • Geçmiş olsun Sonuç ne oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun.hava yastıkları açılmamış sanırım.perte çıkmaz diye düşünüyorum.sonucu merak ettim
  • Hiçbişey olmaz. Podyalar vs. sağlamsa yaptır bin.
  • Tamda alacağım araçtan.Geçmiş olsun pert"lik bir şeyi yok.
  • aracın işlemleri bugün tamamlandı.

Aracım perte ayrılmadı. Kaput, sağ ön çamurluk, tampon ve radyotör değiştirildi. Yaklaşık 8bin TL'lik hasar bedeli oluştu.
    benim de beklentim pert değildi zaten, satış teklifleri de düşük geldiği için yaptırmaktan yana karar aldım. Düşük hızda çarptığı için motor, şase ve diğer alt aksamda herhangi bir sorun çıkmadı. bu şekilde kullanmaya devam
  • Geçmiş olsun pertlik bir durum yok.
    Aracı özel servistemi yaptırdınız yetkili servistemi ?
    8 bin hasar az tutmuş çünkü, gerçi sizin araç makyajlı kasa değil yoksa farlar 1000 1500tl civarı tutuyor.
    Ayrıca mantıklı olanı yapmışsınız, araçta bir sorun yok kamponlar ön çamurluklar vidalı zaten tak çıkart zaten.
    Fotograflarıda saklayın satacagınız zaman işinize yarar, ama yinede bir değer kaybı oluşur
  • quote:

Orijinalden alıntı: herodoot

aracın işlemleri bugün tamamlandı.

Aracım perte ayrılmadı. Kaput, sağ ön çamurluk, tampon ve radyotör değiştirildi. Yaklaşık 8bin TL'lik hasar bedeli oluştu.
    benim de beklentim pert değildi zaten, satış teklifleri de düşük geldiği için yaptırmaktan yana karar aldım. Düşük hızda çarptığı için motor, şase ve diğer alt aksamda herhangi bir sorun çıkmadı. bu şekilde kullanmaya devam

bununla geçmiş olsun
  • UNF0RGIVEN U kullanıcısına yanıt
    tanıdığım olan özel serviste yaptırdım. Hem kaskodan orjinal parça takılmasını sağladım hem de yetkili servisin herşeyi değiştirelim mantığına engel oldum. yetkili servise bıraksam en az 10.000tl ve üstü bedel çıkarırlardı. hangi parçaların değiştiği zaten liste olarak var, dediğiniz gibi satarken bu fotoları alacak kişiye göstereceğim. değer kaybı mutlaka olacak ama cana zarar gelmemesinden sonra onu düşünmüyorum.

bu arada dediğiniz gibi 2 far da değişti, eklemeyi unutmuşum
  • Pert diye tabir edilen yani sigorta şirketinin tamir yerine tamamını ödeyerek aracın trafikten çekilme belgesi alması durumu için , oluşan hasar değerinin, aracın toplam değerinin %20 sini aşması gerekiyor.

Bu arada fotoğraflarda gözüken muhtemelen sizin aracınızın çarptığı aracın yumuşak bölgesi olmasına rağmen hasarının orantısız olduğu dikkatimi çekti. Bu durum sigorta şirketininde dikkatini çekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihl -- 10 Aralık 2014; 10:11:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mihl

Pert diye tabir edilen yani sigorta şirketinin tamir yerine tamamını ödeyerek aracın trafikten çekilme belgesi alması durumu için , oluşan hasar değerinin, aracın toplam değerinin %20 sini aşması gerekiyor.

Bu arada fotoğraflarda gözüken muhtemelen sizin aracınızın çarptığı aracın yumuşak bölgesi olmasına rağmen hasarının orantısız olduğu dikkatimi çekti. Bu durum sigorta şirketininde dikkatini çekecektir.

bahsettiğiniz hasar konusunun arabanın vurma şekli ilgili olabileceğini düşünüyorum. resimdeki beyaz araba asıl carpışma olan araba değil. eşimin kullandığı aracımıza sağdan gelen araba dokunarak aracın yön değiştirmesine sebep oluyor. resimdeki beyaz kaldırımın üstünde park halinde bir araç. bizim aracımın yön değiştirdikten sonra kaldırıma çarpıp (bu esnada tampon parçalanıyor) kaldırımın üstündeki beyaz araca çarparak onu yaklaşık 1 metre sürüklüyor. hasarın az kalması hızın düşmesi olarak düşünebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.