Şimdi Ara

ARABANIZA SU KOYMUYOR MUSUNUZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • katalogda sadece su ya da antifiriz koymayın. hondanın özell su antifiriz karışımını koyun falan diyor. siz buna uyuyormusunuz gerçekten?

• bir de civic'in bilgisayarında gösterdiği tüketim verileri doğru mu acaba? bende 7,5 civarı gösteriyor çok gibi geldi de . kaç km sonra normal verilere dönüyor acaba? teşekkürler..
  • yarı su yarı antifiriz şeklinde ayarlıyorum
  • su olayını servise bırakın , o servisin işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 5 Ocak 2009; 17:40:58 >
  • 7,5 çok mu geldi?
  • Geçen ay ben de bir konu içinde benzer bir soru sormuştum ama kimse oralı olmamıştı. Soru şuydu: Kullanıcı el kitabında radyatör suyunun 4 yılda bir değiştirilmesi gerektiği yazıyor, değiştirten var mı?

Tabi bu soruya aracı 2004 ve altındaki model olan arkadaşlardan cevap bekliyorum, hâlâ....

Ben henüz değiştirtmedim. Servisin önünden geçersem eğer bir gün, girip soracağım...
  • zamanla radyatör suyunun içinde pas benzeri partiküller ve tortular oluşur.. bu zerreler radyatörün zaten incecik olan boruları tıkayıp, işe yaramaz hale gelmesine neden olabilir. bu sebeble 3-4 yılda bir hem suyun yenilenmesi, hemde radyatörün temizlenmesi gerekir.. doğru su oranı 1/3 ve 1/2dir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea'da ne buluyorsunuz ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elleme boşver, sonra motor su koyverir
  • ben 5 sene falan değiştirmedim daha uzun süre kullanacaktım ama triger set değiştirildiği için değiştirmek zorunda kaldım
  • bence 7.5 iyi bir kullanım. niye sasirdiniz ki ...

ben nacizane daha 250 kilametre yaptim aracimla( otomotik elagance) , 7.7 civari gosteriyor ve cok memnunum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyayu -- 6 Ocak 2009; 9:33:52 >
  • su olayını servise bırakın demiş bir arrkadaş. ben her 15 gün de bir servise gitmiyecem ya. zaten sanayide kazık yemekden daraldım diye gittim sıfır aldım arabayı. şimdi bi antifiriz alırım suyla yarı yarıya oranlarım öyle eklerim araca.
  • aman antifiriz meselesine dikkat edin ben arabayı üç ay evvel aldım. Benden önceki sahibi istanbulda olduğu için sadece su koymuş radyatöre ben erzurumda yaşadığım için suyu komple boşaltıp antifiriz koyunca olanlar oldu. Meğer antifiriz paslı yerleri temizliyo ve iyice incelmiş radyatörün delinmesine sebep oluyomuş. Antifiriz koyduktan bir kaç gün sora radyatör sızdırmaya başladı bende würth ün tıkayıcısını kullandım şimdilik bi sorun yok su kaçırması kesti ama bakalım nereye kadar idare edecek.
    quote:

Orjinalden alıntı: acaroğlu

su olayını servise bırakın demiş bir arrkadaş. ben her 15 gün de bir servise gitmiyecem ya. zaten sanayide kazık yemekden daraldım diye gittim sıfır aldım arabayı. şimdi bi antifiriz alırım suyla yarı yarıya oranlarım öyle eklerim araca.

• quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

aman antifiriz meselesine dikkat edin ben arabayı üç ay evvel aldım. Benden önceki sahibi istanbulda olduğu için sadece su koymuş radyatöre ben erzurumda yaşadığım için suyu komple boşaltıp antifiriz koyunca olanlar oldu. Meğer antifiriz paslı yerleri temizliyo ve iyice incelmiş radyatörün delinmesine sebep oluyomuş. Antifiriz koyduktan bir kaç gün sora radyatör sızdırmaya başladı bende würth ün tıkayıcısını kullandım şimdilik bi sorun yok su kaçırması kesti ama bakalım nereye kadar idare edecek.

istanbulda olsa bile antifrizsiz soğutma suyu kullanılmaması gerekir, sizden önceki sahibi çok kötü sürücüymüş, böyle tiplerden çok var çevrede, kabak lastikli, aşınmış balatalı yanmayan ayarsız farlarla dolaşan tipter, öncelikle istanbulda da hava sıcaklığı donma derecesinin altına düşüyor , susyun donması motor bloğunda kılcal çatlaklara neden olur, motorun elden çıkmasına bile neden olabilir eski bir motoru yaptırmak yenisini almak kadar pahallıya gelebilir, 2.si antifirizin tek görevi donmayı engellemek değildir, soğutma sisteminin temizliğinde büyük rol oynar, ek olarak suyun kaynama derecesini de bir miktar yükseltir, su kaynatmaya karşı daha dirençli olur. Antifrizin miktarı ölçebilen aletler var, ölçüm yaparak eksik miktarını tamamlayabilirsiniz. Ama soğutma devresi su eksiltmiyorsa ve üste habire sade su ilavesi yapılmadıysa antifriz zamanla tükenen bir madde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 7 Ocak 2009; 9:10:34 >

• 0 km. araçlar zaten antifirizlidir. Önce ölçtür, göreceksin ki ilave yapmaya gerek kalmayacak. Tabi yaşadığın yerdeki gece sıcaklık değerleri ölçümde çıkan değerin altında değilse.

quote:

Orjinalden alıntı: acaroğlu

su olayını servise bırakın demiş bir arrkadaş. ben her 15 gün de bir servise gitmiyecem ya. zaten sanayide kazık yemekden daraldım diye gittim sıfır aldım arabayı. şimdi bi antifiriz alırım suyla yarı yarıya oranlarım öyle eklerim araca.
  • Madem sıfır aldın, hiç birşeyini kurcalama, en az 4-5 yıl hiç bir sorunla karşılaşmazsın
  • Valla biz araci sifir aldigimizda antifrizli geldi. Rusya`da tavsiye edilen radyatorde yaz kis antifriz kullanmaktir. 6 senedir biz boyle kullaniyoruz. Yeni aldigimiz aracta da 1sene icinde hic eksilme gormedim. Ayni seviyesini koruyor diyebilirim.
  • eski aracımda devamlı su kullanırdım 4 yıl boyunca antifriz ekletmedim,bi süre sonra genleşme kutusundaki suyun kahverengiye döndüğünü gördüm..aracı sürekli yüksek devirli kullnırdım,ta ki benzinin litre fiyatı 3 tl leri görünceye kadar.. netice mi artık vitesleri 2500 devirde atmaya başladım ama nafile,araç 80000kmde zaten eksilttiği su miktarını iyice arttırıp hararet yapmaya başladı(araç reno idi),eziyetlerime daha fazla dayanamadı,ben de sattım
    honda da ise bu genleşme kutusunu yani yedek soğutma suyu deposunu öyle bi yere koymuşlar ki seviye tesbiti bayağı bi zahmetli,zaten içindeki su aracı teslim aldığım ilk gündeki yerde sabit ve yeşil rente.bu da bi sorun olmadığını gösteriyor,hararet ibresi mi? o aracı çalıştırıp hareket ettikten 5 dakika sonra ortada çakılıp kalıyor,nazar değmesin..eski aracımda biraz şizofrendi..

• 4 senedir kullanıyordum hiç su eklemedim.hiç su da eksiltmedi.

ama geçen ay lpg taktırdım bir miktar eksildi. su ile tamamladım bakalım eksilmeye devam edecekmi takip ediyorum....
  • Motora 5w40 yağ, radyatöre RedBull-Burn karışımı: Alet oldu bir ROKETTT
  • o zamanda araba su koyverir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.