Şimdi Ara

aracınızı emanet isteyen oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acil durum için isteme gibi durumlar haricinde isteyenlere aracınızı veriyor musunuz?
    vermemek için hangi cevapları veriyorsunuz?

her hafta pikniğe gitmek ya da keyfi bir durum için isteyen acemi arkadaşım var iki tane. devamlı aracı istiyorlar. bıktım artık adamlara yalan söylemekten.

insanlara kolay hayır diyemediğim için bu konuyu size sormak istedim

• Sakın vermeyin...Ben arabada asla sigara içimiyorum ve kimseye içirmiyorum..Kendimde kullanmıyorum...Bir kez hayır işim var, düğünümüz var diyen şirket arkadaşıma verdim..Şöför koltuğunu arabanın içinde sigara içerken yakmış. Oturduğum yerde mercimek kadar yanık var..Her arabaya binerken koltuğa oturduğum zaman küfür ediyorum. Altı yıllık olay...Dedimki bxx. içesin ,bu arabada sigara içmesen geberirmiydin ? Anında hemen , Ben yakmadım dedi..Sen yakmadın ama koltuktaki yanıktan haberin var...Utanma sıkılma yok..Şahsiyet kalmamış..Arabayı yarım depo benzin ile verdim..Dibinde ikaz işreti kırmızı ışık yanarak boş depo geldi..Arabanı alıyor, benzinini kullanıyor, yerine koymuyor, koltuğu yakıyor, birde yaptığını inkar ediyor..SEN APTALSIN...BEN AKILLIYIM...KURNAZIM....Diyor..Ve adamım diye insan kılığında ortalıkta geziyor....Kösele suratlı rezil insanlar...Arabanızı emanet ..KİMSEYE VERMEYİN...ÇOK LAZIM OLAN ARABA KİRALASIN 24 saati GÜNLÜK 50 LİRA.- 80 lira arası.....Verip sıkıntı çekmeyin.Kötü olmayın..Vermeyin kötü olun...Aynı adam iki yıl sonra tekrar istedi.. Git araba kirala beleş benzin , beleş araba yok..Başka kapıya dedim..Öğle yemeğinde etrafta başka insanlarda vardı...Yüzüne açık söyledim..Dondu, kaldı....Tek kelime söylemedi...O lafı söyledim diye 6 ay benimle konuşmadı...Hiç umurumda bile olmadı...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Haziran 2013; 9:06:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Sakın vermeyin...Ben arabada asla sigara içimiyorum ve kimseye içirmiyorum..Kendimde kullanmıyorum...Bir kez hayır işim var, düğünümüz var diyen şirket arkadaşıma verdim..Şöför koltuğunu arabanın içinde sigara içerken yakmış. Oturduğum yerde mercimek kadar yanık var..Her arabaya binerken koltuğa oturduğum zaman küfür ediyorum. Altı yıllık olay...Dedimki bxx. içesin ,bu arabada sigara içmesen geberirmiydin ? Anında hemen , Ben yakmadım dedi..Sen yakmadın ama koltuktaki yanıktan haberin var...Utanma sıkılma yok..Şahsiyet kalmamış..Arabayı yarım depo benzin ile verdim..Dibinde ikaz işreti kırmızı ışık yanarak boş depo geldi..Arabanı alıyor, benzinini kullanıyor, yerine koymuyor, koltuğu yakıyor, birde yaptığını inkar ediyor..SEN APTALSIN...BEN AKILLIYIM...KURNAZIM....Diyor..Ve adamım diye insan kılığında ortalıkta geziyor....Kösele suratlı rezil insanlar...Arabanızı emanet ..KİMSEYE VERMEYİN...ÇOK LAZIM OLAN ARABA KİRALASIN 24 saati GÜNLÜK 50 LİRA.- 80 lira arası.....Verip sıkıntı çekmeyin.Kötü olmayın..Vermeyin kötü olun...Aynı adam iki yıl sonra tekrar istedi.. Git araba kirala beleş benzin , beleş araba yok..Başka kapıya dedim..Öğle yemeğinde etrafta başka insanlarda vardı...Yüzüne açık söyledim..Dondu, kaldı....Tek kelime söylemedi...O lafı söyledim diye 6 ay benimle konuşmadı...Hiç umurumda bile olmadı...Saygılarımla..
    Emanet verdiğiniz kişi aracınızla kaza yapıp ölse ailesi sizi suçlayarak yüklü bir tazminat alabilecektir. Bunu her zaman aklınızda bulundurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Sakın vermeyin...Ben arabada asla sigara içimiyorum ve kimseye içirmiyorum..Kendimde kullanmıyorum...Bir kez hayır işim var, düğünümüz var diyen şirket arkadaşıma verdim..Şöför koltuğunu arabanın içinde sigara içerken yakmış. Oturduğum yerde mercimek kadar yanık var..Her arabaya binerken koltuğa oturduğum zaman küfür ediyorum. Altı yıllık olay...Dedimki bxx. içesin ,bu arabada sigara içmesen geberirmiydin ? Anında hemen , Ben yakmadım dedi..Sen yakmadın ama koltuktaki yanıktan haberin var...Utanma sıkılma yok..Şahsiyet kalmamış..Arabayı yarım depo benzin ile verdim..Dibinde ikaz işreti kırmızı ışık yanarak boş depo geldi..Arabanı alıyor, benzinini kullanıyor, yerine koymuyor, koltuğu yakıyor, birde yaptığını inkar ediyor..SEN APTALSIN...BEN AKILLIYIM...KURNAZIM....Diyor..Ve adamım diye insan kılığında ortalıkta geziyor....Kösele suratlı rezil insanlar...Arabanızı emanet ..KİMSEYE VERMEYİN...ÇOK LAZIM OLAN ARABA KİRALASIN 24 saati GÜNLÜK 50 LİRA.- 80 lira arası.....Verip sıkıntı çekmeyin.Kötü olmayın..Vermeyin kötü olun...Aynı adam iki yıl sonra tekrar istedi.. Git araba kirala beleş benzin , beleş araba yok..Başka kapıya dedim..Öğle yemeğinde etrafta başka insanlarda vardı...Yüzüne açık söyledim..Dondu, kaldı....Tek kelime söylemedi...O lafı söyledim diye 6 ay benimle konuşmadı...Hiç umurumda bile olmadı...Saygılarımla..

Bir insan bu kadar nasıl köpekleşir? Bu tipler yüzünden insanlar birbirine iyilik yapmıyor.

• Bence aracınızı vermek istemediğinizi direk söyleyin. Benimde isteyip duran bir acemi arkadaşın vardı, en son "ben sana araba vermem sen daha sürmeyi bile bilmiyorsun kardeş kusura bakma ben parayı kolay kazanmıyorum bi kaza filan olursa uğraşamam acil bi işin olursa müsait olduğumda seni nereye istersen götürürüm ama benden bi daha araba istem"e dedim olay çözüldü. Kendisi biraz kırılmış olabilir ama buna mecbur bıraktı beni..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

Bence aracınızı vermek istemediğinizi direk söyleyin. Benimde isteyip duran bir acemi arkadaşın vardı, en son "ben sana araba vermem sen daha sürmeyi bile bilmiyorsun kardeş kusura bakma ben parayı kolay kazanmıyorum bi kaza filan olursa uğraşamam acil bi işin olursa müsait olduğumda seni nereye istersen götürürüm ama benden bi daha araba istem"e dedim olay çözüldü. Kendisi biraz kırılmış olabilir ama buna mecbur bıraktı beni..
    bende de tam tersi durum. ben aracımı satıım eşimin kardeşiyle beraber çalışıyoruz oda yeni araç aldı kullanmayı bilmiyor işe gidip gelirken mecbur ben kullanıyorum acemi olmadığım halde bile arabanın bi yerine birşey olacak diye ödüm kopuyor. başkasının malını kullanmayı hiç sevmiyorum.
  • Dediginiz o arkadaslar bendede mevcut. Pikniğe felan gitmek ister kiz arkadaşıyla gezecekler lafta yalan tanhada işi halletcekler. Böylelerine araba yok bende. Unı okuyorum kizlar bile istiyor sonra kaza yap sülalenle uğraş dur ben herzaman diyorum arabam benim 2. Sevgilim diye onlarda ısrar etmiyorlar pek. Acil durum olsa bile ben götürürüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben olmasam ne yapardın öyle yap diyorum direk geri çeviriyorum,çok çok acil bişeyse yani benzin yakmaya değerse o zaman götürürüm ben:D

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaob

Ben olmasam ne yapardın öyle yap diyorum direk geri çeviriyorum,çok çok acil bişeyse yani benzin yakmaya değerse o zaman götürürüm ben:D
    Geçen hafta uzak bir akrabam arabayı benden istedi, tamam dedim ama:

1. Emniyet kemerini takacaksın.
    2. Şehir içinde 50, çevre yolunda 70, bölünmüş yolda 90'ı geçmeyeceksin, ışık ve kural ihlali yapmayacaksın.
    3. Bugün içerisinde gelen bütün cezalardan sen sorumlusun (fahri trafik müfettişlerimiz diledikleri saatlerde ceza yazdıkları için saat belirleyemiyoruz).
    4. Herhangi bir kazaya karışırsan trafik sigortasını kullanamazsın hepsini cepten yaptıracaksın ve bununla ilgili bütün ödemeleri sen yapacaksın. (malum artık zorunlu trafik sigortasında bile hasarsızlık indirimi vs. durumları söz konusu)
    5. Oluşabilecek kazalarda değer kaybı ile ilgili bütün masraflar da sana ait (değer kaybı, mahkeme, bilir kişi vs.)
    6. Arabada kesinlikle ama kesinlikle sigara içmeyeceksin, arabayı yıkatmayacaksın veya temizletmeyeceksin.

diye ekledim. Aldığım cevap bir araba verecen bir ton laf söyledin dedi ve ben yine ekledim:

1. Araba benim, şartlar bunlar işine geliyorsa al,
    2. Ben kolay para kazanmıyorum yukarıdaki masrafları senin işin, gücün için ödemek ve çekmek zorunda değilim, işine geliyorsa al.
    3. Yukarıda söylediklerimden 3, 4, 5 numaralı maddelerin artık araba kullanımını zorlaştırıp can sıkıcı hale getirdiğini bir düşün, işine geliyorsa al.

diye devam ettim. Sonuç itibariyle yüzsüzlük edip aldı. Akşam arabaya gittim ve hiç sigara içilmemiş arabanın içinde öküz herif sigara içmiş, ne diyeyim ki, öküz işte öküz...

• Kusura bakma yeminim var ben götürüyüm nereye istersen deyince %90 kurtuluyosun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can ciger arkadasin senden araba isteyecek ve vereceksin. Sonra hiz sinirlari malum hatali park cezalari malum vursa kirsayi gectim ceza yesen gereksiz yere papaz olacaksin. Aracimi vermiyorum de gitsin. Bir sebep belirtmenize gerek yok. Bunun icin size darilirsa zaten can dostunuz degil menfaat dostunuzmus der gecersiniz.

Benimkisi biraz abarti olacak ama kardesime bile vermem. Yaninda oturuyorsam sürsün diye verirrim. Ama emanet asla...

• Ev arkadaşım var. Arkadaş arabamı istediğinde benden daha dikkatli kullanır.sağına soluna zarar vermemeye dikkat eder.ona ve onun gibi arkadaşıma her zaman veririm ama onun dışındakiler zaten sormuyor bile. soranlar olursa da yok kardeş kusura bakma emanet araba işine sıcak bakmıyorum diyorum olay bitiyor. Yalan söylemeye de gerek yok bence :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufat

Ev arkadaşım var. Arkadaş arabamı istediğinde benden daha dikkatli kullanır.sağına soluna zarar vermemeye dikkat eder.ona ve onun gibi arkadaşıma her zaman veririm ama onun dışındakiler zaten sormuyor bile. soranlar olursa da yok kardeş kusura bakma emanet araba işine sıcak bakmıyorum diyorum olay bitiyor. Yalan söylemeye de gerek yok bence :)
    Kolay kolay ben yokken vermem. Babama vermek zorundayım çünkü alırken ortak aldık

Ama bi abim var çok sevdiğim ve hayatımda gördüğüm en iyi araba kullanan kişi. Ona istemesede veririm o varken bana kullanmak düşmez.Titiz olmama rağmen istediği gibi gazlar virajlara girer ben memnun olurum.Yoksa bende vermem kolay kolay anlamayan adama. İnsanlarıda kırmak istemem oda var zor oluyo ya karşı tarafında anlaması gerekiyor. Ve ben şuan tanıdğım kimin arabasını istersem istiyim hepsi düşünmeden verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

Kolay kolay ben yokken vermem. Babama vermek zorundayım çünkü alırken ortak aldık

Ama bi abim var çok sevdiğim ve hayatımda gördüğüm en iyi araba kullanan kişi. Ona istemesede veririm o varken bana kullanmak düşmez.Titiz olmama rağmen istediği gibi gazlar virajlara girer ben memnun olurum.Yoksa bende vermem kolay kolay anlamayan adama. İnsanlarıda kırmak istemem oda var zor oluyo ya karşı tarafında anlaması gerekiyor. Ve ben şuan tanıdğım kimin arabasını istersem istiyim hepsi düşünmeden verir.

Alıntıları Göster
    Çevremdeki arkadaşlarımın birçogunda araba var.Ama bende olmadıgı zaman onlardan ıstemem onlarda benden istemez.Biryere gidilecek oldugunda kendi aracım musaıtse onunla götürürüm.direksiyonu kolay kolay vermem.şimdi sıfır araba aldım bi de herkes başlıcak bi deniyim falan napcam bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: pileki

Geçen hafta uzak bir akrabam arabayı benden istedi, tamam dedim ama:

1. Emniyet kemerini takacaksın.
    2. Şehir içinde 50, çevre yolunda 70, bölünmüş yolda 90'ı geçmeyeceksin, ışık ve kural ihlali yapmayacaksın.
    3. Bugün içerisinde gelen bütün cezalardan sen sorumlusun (fahri trafik müfettişlerimiz diledikleri saatlerde ceza yazdıkları için saat belirleyemiyoruz).
    4. Herhangi bir kazaya karışırsan trafik sigortasını kullanamazsın hepsini cepten yaptıracaksın ve bununla ilgili bütün ödemeleri sen yapacaksın. (malum artık zorunlu trafik sigortasında bile hasarsızlık indirimi vs. durumları söz konusu)
    5. Oluşabilecek kazalarda değer kaybı ile ilgili bütün masraflar da sana ait (değer kaybı, mahkeme, bilir kişi vs.)
    6. Arabada kesinlikle ama kesinlikle sigara içmeyeceksin, arabayı yıkatmayacaksın veya temizletmeyeceksin.

diye ekledim. Aldığım cevap bir araba verecen bir ton laf söyledin dedi ve ben yine ekledim:

1. Araba benim, şartlar bunlar işine geliyorsa al,
    2. Ben kolay para kazanmıyorum yukarıdaki masrafları senin işin, gücün için ödemek ve çekmek zorunda değilim, işine geliyorsa al.
    3. Yukarıda söylediklerimden 3, 4, 5 numaralı maddelerin artık araba kullanımını zorlaştırıp can sıkıcı hale getirdiğini bir düşün, işine geliyorsa al.

diye devam ettim. Sonuç itibariyle yüzsüzlük edip aldı. Akşam arabaya gittim ve hiç sigara içilmemiş arabanın içinde öküz herif sigara içmiş, ne diyeyim ki, öküz işte öküz...

Hocam siz aracı emanet vermemişsiniz direkt kiralamışsınız, maddeler öyle gösteriyor

Bende emanet verme taraftarı değilim ama her an, her yere kendim götürürüm. Malum mal canın yongası.

• Ne yapalım, önceden böyle değildi bu işler, al anahtarı git diyebiliyorduk, şimdiyse bir başkasının aracını almak resmen büyük cesaret. Yakında araç ruhsatlarına kullanabilecek kişilerin adlarını yazarlar onun içinde para alırlar aksi durumda da basarlar cezayı. Sistem bunu gerekiyor üzücü ama gerçek.

Benden götürmemi isteyenleri ben de seve seve götürürüm, hiç gocunmam üşenmem, aksine araba kullanmak için fırsatım oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Hocam siz aracı emanet vermemişsiniz direkt kiralamışsınız, maddeler öyle gösteriyor

Bende emanet verme taraftarı değilim ama her an, her yere kendim götürürüm. Malum mal canın yongası.

• Değerli arkadaşlar keşke tek sıkıntı araçta sigara içilmesi olsa. KTK md 85 araç işletenin kusursuz sorumluluğunu düzenler. Emanet verdiğiniz araçla yapılan kazadan dolayı kusursuz olsaniz dahi tazminat sorumlulugunuz vardır. Aman dikkat!

• Yeminliyim diyeceksin ne emanet araba alırım nede veririm kusura bakma kardeşim diyeceksin En azından ben böyle yapıyorum kimsenin arabasını kullanmam kimseye de kullandırmam

• quote:

Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

Yeminliyim diyeceksin ne emanet araba alırım nede veririm kusura bakma kardeşim diyeceksin En azından ben böyle yapıyorum kimsenin arabasını kullanmam kimseye de kullandırmam
    Babamın amcasının oğlu var hemen hemen aynı yaştalar adam tırcı babamdan haftada 1-2 defa arabayı istiyor babam seve seve veriyor geçen arabayı 2 cubuk mazotla vermiş geri geldiğinde depoyu fullemişti arabadada hiç bir sıkıntı olmuyor.Bende ilerde arabam olursa çok güvendiğim insana veririm.

edit : birde merak ettiğim kaskolu arabada araba sahipi değilde bir yakını kaza yaptıgı zaman kasko para ödüyor mu yoksa illa arabanın sahipi ve 1numaralı akrabalarımı kaza yapması lazım paranın ödenmesi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gosso -- 20 Haziran 2013; 14:07:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gosso

Babamın amcasının oğlu var hemen hemen aynı yaştalar adam tırcı babamdan haftada 1-2 defa arabayı istiyor babam seve seve veriyor geçen arabayı 2 cubuk mazotla vermiş geri geldiğinde depoyu fullemişti arabadada hiç bir sıkıntı olmuyor.Bende ilerde arabam olursa çok güvendiğim insana veririm.

edit : birde merak ettiğim kaskolu arabada araba sahipi değilde bir yakını kaza yaptıgı zaman kasko para ödüyor mu yoksa illa arabanın sahipi ve 1numaralı akrabalarımı kaza yapması lazım paranın ödenmesi için

Alıntıları Göster
    Hayatım boyunca kimseden araba istemedim ama çok kişiye araba verdim. Bir keresinde verdiğim arkadaş yarım depodan fazla dolu olan arabayı 0 depo ile vermiş ben de dikkat etmedim. İşe giderken yolda kaldım arabayı benzinliğe kadar ittirdik yoldan geçenlerin yardımıyla. Yanımda para da yoktu boş bulunmuşum kimliğimi bıraktım benzinciye para çekip geri geldim. Arkadaşı aradım dedim paran yoksa sorun değil söylersin benim param yok ama emanet araba ve benzinle gezip eğlenmek istiyorum bunu anlarım. Niye söylemeyip beni rezil ediyorsun dedim.
    Arkadaşın verdiği tepki ohoo iyiki kırk yılın başı bir araba istedik unutmuşum benzine bakmayı nolmuş yani sende iyi paragöz olmuşsun veririz parası neyse. Gidip dövmeyi düşündüm sonra neyse hayvanla hayvan olma dedim vazgeçtim. Üç gün sonra karşılaştığımızda aga naber ya falan dedi muhabbet açtı böyle bir şey hiç yaşanmamış gibi. Şahsen onun yerinde olup o hareketi yapsam insan içine çıkamam bir daha.

Bilgisayarına bedava format attırıp hizmetten memnun kalmayan mı ararsın, bir şey ödünç alıp geri vermeyen mi ararsın.. İnsanlar yüzsüz ve gurursuz olmuş her yerde böyle.

En güzel taktik prensip sahibi olup yemin ettim deyip kimseye vermemek, çok samimi arkadaşlarına bile. Kaza yapsa ve yaptırsa bile o araba kazalı olacak iki tarafta üzülür.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.