Şimdi Ara

aracınızı emanet isteyen oluyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acil durum dışında ne birine arabamı veririm ne de acil durum dışında birinden araba isterim.
    Başkasınına arabasını kullanmak çok zor iyi bir araba olsa bile insan endişeleniyor hani derler ya "emanetin canı gözündedir" aynen o hesap.
    Ben kiralık,ikame araç bile kullanırken biraz tedirgin oluyorum sonuçta o da emanet araç.
  • Bende kimseye vermiyorum arabayı cevap olarak "Sonradan kötü olacağıma baştan kötü olayım" diyorum. Alan arkadaş, akraba artık kimse kaza falan yapsa bir olaya karışşsa, aramız bozulacak sonra orası kesin. Onun için baştan tavrımı koyuyorum hatta babamın bir lafı var onu tekrarlıyorum. "Ne araba isterim kimseden, ne de araba veririm."
    Kesin ve net konuşunca bir daha sormuyorlar.

Hatta şu an abimin arabası yok ben de yeni araba aldım (6-7 ay oldu). Sadece abimle eve,tatile falan giderken ben yan koltukta oturmak şartı ile abime araba veriyorum. Abimde ver şu arabayı gezeyim falan demez, bilir çünkü eğer bir şey olursa hem benim hem onun üzüleceğini (diğer paragraftaki olayı okuyabilirsiniz). O yüzden kendini bilenler istemez sizden arabanızı.

Şöyle bir olayda anlatayım;
    Babam 94 yılında sıfır Dogan SLX almıstı. Tatilde amcamların yanına gitmiştik babam geri dönmek zorunda kalmıştı fazla yakmasın diye otobüsle dönmüştü yaşadığımız şehire. Arabayı ve arabanın anahtarını da bırakmıştı amcama, işinizi görürsünüz diye ara sıra.
    Ve ne oldu tahmin edin, amcam kaza yaptı. Babam çok iyi şofördür doğru düzgün hiç kazası yoktur. Amcam babamın 50-60 ile girmeye korktuğu viraja amcam 120 ile girmiş tabi o zaman ESP,ABS yok arabalarda. Araba virajı alamadı ve amcam bir evin bahçe duvarına girdi ve arabanın sağ veya sol tarafı komple değişti. Kapılar, tekerlekler, süspansiyonlar falan. Daha bitmedi sonra araba bir otoparka falan çekilmiş ordan da teyibini falan çalmışlar. Sonra babam çok uğraştı ama eski haline gelmedi araba, hep bir yerlerinden ses geldi. kaç kere ustalara götürdü birşey değişmedi. Amcam tüm masrafları karşıladı ama sıfır arabaya yazık oldu. Tabi dandik bir teyip de aldı amcam çalınan teyip yerine.

Bir de amcamla yengemle aramız bozuldu ben o zamanlar küçüktüm çok anlamadım ama ne kıyametler koptu kim bilir aile arasında.

özet olarak: Akrabanız, arkadaşınız her kimse kimseye araba vermeyin ve kimseden de araba istemeyin.

• Daha sonra kötü olcağıma en bastan kötü olayım deyip vermiyorum daha önce emanet verdiğim çok samimi arkadasım kaza yaptı masrafı karsıladı ama benim bütün işlerim herseyim aksadı bide üstüne ödettirdiğim için suçlu oldum.Araç kartaldı askerden geldiğimde işleri oturtana kadar kullanmak için aldığım araçtı o aracın basına gelen pişmiş tavuğun basına gelmedi.ilk verdiğimde temin bahsettiğim vatandaş yanlamaya kalkıyo toplayamayıp bariyerlere giriyor 10 gün yattı araç baska bi arkadasıma acil lazım oldu söylememe rağmen gaz almıyor yolda kalıyor araç benzinde çalışmadığı için çektirmeye çalışıyor yük kamyonuna rotlara bağlıyor sivri zeka halatı rot kurtulup bütün tampon panjur farlar dağıldı. son olayda ara sokakta karşı karsıya geliyor sinirlenip geri gelmeye çalışıyor sertçe zemin ıslak olduğu için çöp kutusuna vuruyor son olaydan sonra 5650tl ye aldığım aracı 3500tl ye sattım ogün bugundur tabiri caizse babama bile araba vermiyorum acil bir durum olursa ben götürüyorum.yine aklıma geldi sinir oldum

• ibretlik ....
  • Adamına göre değişir bu olay.Babamın ortağı var benim dahi işim olsa istese veririm arabayı ama bir de kuzenim var hor kullanır arabayı o isterse vermemek için 40 takla atıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pileki

Geçen hafta uzak bir akrabam arabayı benden istedi, tamam dedim ama:

1. Emniyet kemerini takacaksın.
    2. Şehir içinde 50, çevre yolunda 70, bölünmüş yolda 90'ı geçmeyeceksin, ışık ve kural ihlali yapmayacaksın.
    3. Bugün içerisinde gelen bütün cezalardan sen sorumlusun (fahri trafik müfettişlerimiz diledikleri saatlerde ceza yazdıkları için saat belirleyemiyoruz).
    4. Herhangi bir kazaya karışırsan trafik sigortasını kullanamazsın hepsini cepten yaptıracaksın ve bununla ilgili bütün ödemeleri sen yapacaksın. (malum artık zorunlu trafik sigortasında bile hasarsızlık indirimi vs. durumları söz konusu)
    5. Oluşabilecek kazalarda değer kaybı ile ilgili bütün masraflar da sana ait (değer kaybı, mahkeme, bilir kişi vs.)
    6. Arabada kesinlikle ama kesinlikle sigara içmeyeceksin, arabayı yıkatmayacaksın veya temizletmeyeceksin.

diye ekledim. Aldığım cevap bir araba verecen bir ton laf söyledin dedi ve ben yine ekledim:

1. Araba benim, şartlar bunlar işine geliyorsa al,
    2. Ben kolay para kazanmıyorum yukarıdaki masrafları senin işin, gücün için ödemek ve çekmek zorunda değilim, işine geliyorsa al.
    3. Yukarıda söylediklerimden 3, 4, 5 numaralı maddelerin artık araba kullanımını zorlaştırıp can sıkıcı hale getirdiğini bir düşün, işine geliyorsa al.

diye devam ettim. Sonuç itibariyle yüzsüzlük edip aldı. Akşam arabaya gittim ve hiç sigara içilmemiş arabanın içinde öküz herif sigara içmiş, ne diyeyim ki, öküz işte öküz...

yusuf miroglu yasalari geldi aklima :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gosso

Babamın amcasının oğlu var hemen hemen aynı yaştalar adam tırcı babamdan haftada 1-2 defa arabayı istiyor babam seve seve veriyor geçen arabayı 2 cubuk mazotla vermiş geri geldiğinde depoyu fullemişti arabadada hiç bir sıkıntı olmuyor.Bende ilerde arabam olursa çok güvendiğim insana veririm.

edit : birde merak ettiğim kaskolu arabada araba sahipi değilde bir yakını kaza yaptıgı zaman kasko para ödüyor mu yoksa illa arabanın sahipi ve 1numaralı akrabalarımı kaza yapması lazım paranın ödenmesi için

Benim mubendis indirimim var. %30. Benden baskasi kaza yaparsa kasko hasarin %70 ini oduyor.

• Mühendis indirimi nasıl oluyor meslek gruplarına gore indirim mı var birde

• Allaha büyük konuşmak gibi olmasın ölüm kalım olmadığı sürece kimse şöför koltuğuna bile oturtmam.Çok acil bir durum olursa gider kendim bırakırım 5 kuruş parada almam.Öyle ben düğüne gidecem pikniğe gidecem emmime gezmeye gidecem diyenlerle hiç işim olmaz.Bir kere taviz verirsen sürekli vermek zorunda kalırsın.

AT AVRAT SİLAH kimseye emanet verilmez :)
  • Ailem ve akrabalarımın dışında (Ortanca amcam ve oğulları, ortanca dayım ve oğulları hariç) kimseye vermem. Kusura bakmayın veremem diyorum. Beni ranıyan zaten gelip istemezde bazen şanslarını deniyorlar. Bende kesinlikle hayır diyorum
  • Bizim sorentoya giren çıkan belli değil Yolda bir görüyorum amcamda bir görüyorum oğlunda,diğer amcamda vs.. Bana sıra gelmiyor
  • Arabaya biraz fazla önem verdiğimden sanırım kimse benden aracımı isteyemiyor

• Benden de kimse istemez, yumuşak yüzlü bir imajım yok kırıcı olurum. Bir arkadaşım var yalnızca o benzin döküp yaksa gıkımı çıkarmam. Onun dışında mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Arabaya biraz fazla önem verdiğimden sanırım kimse benden aracımı isteyemiyor

Aynen öyle, eşim bile Civic'i benden isteyemiyor.
  • akrabam var,her yurtdışından geldiğinde veriyordum,baktım,her geldiklerinde bizi adam yerine koyup uğramıyorlar,arabamı alıp gidiyor sadece,bu sefer geldiğinde tavır koydum,vermedim,küstü...
  • Alt komşumuz isterse veririm.Onun dışındaki kişilere vereceğimi sanmıyorum.
  • İyi ki öyle arkadaşlarım yok da geri çevirmek zorunda kalmıyorum.

Genellikle ''Kardeş acil işim var, müsaitsen beni şuraya götürür müsün?Dönüşte mazotunu da koyarız.'' şeklinde teklif geliyor.

İşim yoksa başımla beraber.

Ama emanet araba işi yaş.Ha emanet silah ha emanet araba.Ha sizin silahınızla çekip birini vurmuş ha sizin arabanızla birini altına almış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eswody

acil durum için isteme gibi durumlar haricinde isteyenlere aracınızı veriyor musunuz?
    vermemek için hangi cevapları veriyorsunuz?

her hafta pikniğe gitmek ya da keyfi bir durum için isteyen acemi arkadaşım var iki tane. devamlı aracı istiyorlar. bıktım artık adamlara yalan söylemekten.

insanlara kolay hayır diyemediğim için bu konuyu size sormak istedim

yarama dokundum hocam emanet verdıgım kamyonetımle adam harfıtay kamyonuna arkadan çarpıp perte çıkardı
  • Çevremdekiler de benim gibi "Arabayı emanet vermek, karıyı emanete vermektir" düşüncesinde olduğundan ne veririm ne de isterim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.