Şimdi Ara

aracınızı emanet isteyen oluyor mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pileki

Geçen hafta uzak bir akrabam arabayı benden istedi, tamam dedim ama:

1. Emniyet kemerini takacaksın.
    2. Şehir içinde 50, çevre yolunda 70, bölünmüş yolda 90'ı geçmeyeceksin, ışık ve kural ihlali yapmayacaksın.
    3. Bugün içerisinde gelen bütün cezalardan sen sorumlusun (fahri trafik müfettişlerimiz diledikleri saatlerde ceza yazdıkları için saat belirleyemiyoruz).
    4. Herhangi bir kazaya karışırsan trafik sigortasını kullanamazsın hepsini cepten yaptıracaksın ve bununla ilgili bütün ödemeleri sen yapacaksın. (malum artık zorunlu trafik sigortasında bile hasarsızlık indirimi vs. durumları söz konusu)
    5. Oluşabilecek kazalarda değer kaybı ile ilgili bütün masraflar da sana ait (değer kaybı, mahkeme, bilir kişi vs.)
    6. Arabada kesinlikle ama kesinlikle sigara içmeyeceksin, arabayı yıkatmayacaksın veya temizletmeyeceksin.

diye ekledim. Aldığım cevap bir araba verecen bir ton laf söyledin dedi ve ben yine ekledim:

1. Araba benim, şartlar bunlar işine geliyorsa al,
    2. Ben kolay para kazanmıyorum yukarıdaki masrafları senin işin, gücün için ödemek ve çekmek zorunda değilim, işine geliyorsa al.
    3. Yukarıda söylediklerimden 3, 4, 5 numaralı maddelerin artık araba kullanımını zorlaştırıp can sıkıcı hale getirdiğini bir düşün, işine geliyorsa al.

diye devam ettim. Sonuç itibariyle yüzsüzlük edip aldı. Akşam arabaya gittim ve hiç sigara içilmemiş arabanın içinde öküz herif sigara içmiş, ne diyeyim ki, öküz işte öküz...

içer abi seni bile dinlememiştir. Bu adamlara aslında sözleşme imzalatacaksın rent a car yaptığı gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Sakın vermeyin...Ben arabada asla sigara içimiyorum ve kimseye içirmiyorum..Kendimde kullanmıyorum...Bir kez hayır işim var, düğünümüz var diyen şirket arkadaşıma verdim..Şöför koltuğunu arabanın içinde sigara içerken yakmış. Oturduğum yerde mercimek kadar yanık var..Her arabaya binerken koltuğa oturduğum zaman küfür ediyorum. Altı yıllık olay...Dedimki bxx. içesin ,bu arabada sigara içmesen geberirmiydin ? Anında hemen , Ben yakmadım dedi..Sen yakmadın ama koltuktaki yanıktan haberin var...Utanma sıkılma yok..Şahsiyet kalmamış..Arabayı yarım depo benzin ile verdim..Dibinde ikaz işreti kırmızı ışık yanarak boş depo geldi..Arabanı alıyor, benzinini kullanıyor, yerine koymuyor, koltuğu yakıyor, birde yaptığını inkar ediyor..SEN APTALSIN...BEN AKILLIYIM...KURNAZIM....Diyor..Ve adamım diye insan kılığında ortalıkta geziyor....Kösele suratlı rezil insanlar...Arabanızı emanet ..KİMSEYE VERMEYİN...ÇOK LAZIM OLAN ARABA KİRALASIN 24 saati GÜNLÜK 50 LİRA.- 80 lira arası.....Verip sıkıntı çekmeyin.Kötü olmayın..Vermeyin kötü olun...Aynı adam iki yıl sonra tekrar istedi.. Git araba kirala beleş benzin , beleş araba yok..Başka kapıya dedim..Öğle yemeğinde etrafta başka insanlarda vardı...Yüzüne açık söyledim..Dondu, kaldı....Tek kelime söylemedi...O lafı söyledim diye 6 ay benimle konuşmadı...Hiç umurumda bile olmadı...Saygılarımla..

Herseye eyvallah tümüyle haklisiniz.Şu son lafinizi okuduktan sonra ben utandim inanin.Forumda uslubunuz onemli degil gerçek hayattaki su uslubu gordukten sonra pes demekten baska birsey diyemiyorum.Ayni seyi bana deseydiniz kiraladigim arabayi kullandiktan sonra bir guzel sizin arabaya carpar size maddi manevi yonden sikinti cektirirdim

Sarıyıldız kardeşim..Ben normal hayatımda kimseyi incitmeyen, kalp kırmayan ve çok dikkat eden bir insanım..Her insana layık olduğu gibi davranacaksınız...SEN EŞŞEKSİN BEN KURNAZIM SIRTINA BİNİP GEZECEĞİM...diyen adama anladığı dilden konuştum..Çok zaman oldu..Hiç pişmanlık duymadım..Umurumda olmadı...İnsan olana canım kurban...Çakalları sevmiyorum..Saygılarımla..

• Kendim gibi kullanacağına emin olsam her isteyene veririm arabamı...Ama kimse (buna en yakınında dahil) kendi malı gibi kullanmaz emanet aracı...İstisnalar tabiki kaideyi bozmaz...1000 de 1 dir belki...
  • Bir süre önce bana araç lazım oldu, bazı sebeplerden ötürü ailemin aracını alamadım. Arabası olan 2-3 arkadaşıma araç lazım olduğunu söyledim;

Yukarıdaki arkadaşlarımın hepsi aşağıda yazacağım araç kullanma şeklimi bildikleri halde çeşitli bahanelerle bana araçlarını vermeyi istemediler bende gayet haklı bularak kendileri ile görüşmeyi kestim.

1- Araç kullanım stilim gayet yumuşaktır, çukurlardan ve kasislerden daima yavaş geçerim.
    2- Araç içerisinde kesinlikle sigara içmem içirtmem.
    3- İşim bittiğinde ilk aldığımda aracın deposunda ne kadar yakıt varsa ondan biraz daha fazla doldurur ve aracı temizlettikten sonra geriye öyle iade ederim.
    4- Araç kullanırken hız kurallarına uyduğum için ceza v.s gelme olasılığı çok düşüktür.

Sonuçta kimse bana aracını vermek zorunda değildi, ancak ailesinin arabası olan bir insan sizden acil olarak araç istiyorsa demek ki ortada normal olmayan bir durum var diye düşünmelerini beklerdim.

• Bazen gerçekten birkaç saatliğine araç lazım oluyor. Benim de başıma geldiği için aracını aldığım arkadaşlara koşulsuz veririm. Diğer kişilerde mümkün olduğu kadar ben kullanacaksam birkaç saatlik işler için veririm. Ama onun dışında günlük kullanım için vermem, araç lazım derim uygun bir dille.
    Günlük ve uzun kulanım için sadece kardeşime veririm. O da çoğunlukla benim işlerimi halletsin diye
  • 308 varken eniştem teyzemin kocası yüzsüz dangoz arabayı gelmiş almış anahtar evdeydi akşam bırakmışlar ertesi gün babam otoparkta farketmiş aradı arabayı bi yere mi vurdun dedi yok dedim akşam konuşuruz dedi gitti kendi arabasıyla indim baktım tampon çizik göçük aradım hee ya çarptıkta ben baktım bişey yok fazla dedi öldürecektim amcam aldı elimden ailecek yüzsüzler oğluda kıskançlıktan babamın arabasını çizmişti küçükken

şimdide arabam yok abimle onun arabasını ortak kullanıyoruz ikimizden başkası binmiyor

kendi arabam olursada amcama dayıma bize halamın oğlundan başka kimseye vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeylerBeyi35 -- 11 Temmuz 2013; 16:26:42 >
  • Evet başka varmı bir hort yapalım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.