Şimdi Ara

Arabaya aşırı değer vermek? Bir tür psikolojik sorun! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alım gücü ile alakalı bir durum, 5-6 aylık maaşlarla satın alabilsek bu araçlar bu kadar değerli olmaz bizim için. kimisi yıllarca kredisini ödüyor zaten..
  • Cumartesi günü yola park ettiğim aracıma arkadan yurt içi kargonun arabasının açık kalan arka kapısı vurdu... Ben park etmeden önce yahu sanki biraz geride durdu araba amaaaan boşver demiştim. Biraz daha gıdım ileriye doğru park etseydim bu kaza belki olmayacaktı... Çamurluk 250tl stop lambası 300tl istiyorlar şimdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 13 Şubat 2017; 15:31:51 >
  • Değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her zaman temkinli olmakta fayda var. Ama temkinle takıntıyi karıştırmamak lazım. Bugün bir araba kolay alınmıyor. Herkesin malı değerli. Ama kimi önemser kimi önemsemez. Ben önemsemiyorum diyen çoğu insan da herhangi bir zarardan sonra önemsemeye başlar bu tür olaylara çok takılmamak lazım. Bırakın kim nasıl mutluysa öyle yaşasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanla geçer
  • Arabaların gerçek fiyatları

Ekonomi/Fiyat/Alım gücü karşılaştırması:

UYARI: Fiyat karşılaştırması yaparken yanılmamak için Euro'yu Türk Lirasına çevirmeyiniz. 100 EUR olan bir ürünün Türkiye de 100 TL'ye satılıp satılamayacağını düşünün. Hesabı bu şekilde yapın. Aksi taktirde yanılırsınız.

-

Almanya'nın iki popüler otomobil ilan sitesi (Almanya'nın sahibinden com u)

Arabaların gerçek fiyatına bakabilirsiniz. (Gördüğünüz gibi araba son derece değersiz bir taşıt.)

http://www.mobile.de/tr/

https://www.autoscout24...nkorigin=de-all-all-home

İki otomobil sitesinde de Türkçe dil desteği mevcut. Menü simgesine basınca dil değiştirme seçeneği gözüküyor.

Para birimi dönüşümü kesinlikle yapmayın. 1 EUR = 1 TL, €100 = ₺100 olarak düşünün.

Sadece o ülkede üretilen markalar değil, başka ülkelerden ithal edilen arabalarda son derece ucuz ve değersiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hadi diyelim insanlar borcla aliyor tezine amenna ki bizde opucukle almiyoruz bu araclariki bende titizimdir ve bir cok kisi gibi sapla samani karistirmam esyamin kolesi olmam.

Bu insanlarin kraldan cok kralci olmasinin aciklamadi nedir ki ceo su bile bu kadar atesli cansiperane savunamaz aligi markayi modeli.

Kisaca nacizane kanaatimece boyle kisilerin ciddi problemleri var yada benim hic gormedigim bir isik,parilti goruyorlar bu esyalarla ozdeslesiyorlar.

Iyi forumlar.

• sakınılan göze çöp batar.

• Titizlik aslında çokda iyi birşey değil. Nazar değiyor. Arabanın dışını en son 1.5 ay önce yıkattım kar yağdı yağmur yağdı yol yaptım en az 1200 kilometre aracımın rengide normaldr beyaz ama şuan siyah yada duman rengi diyeyim herneyse.

Kimse yanından geçemiyor sürtünüp üstleri kirlenecek diye. İçini silerim o ayrı birşey tabi ki. Yıkamaya verecek paran mı yok diyorsanız var neden olmasın nakit bulundururum her zaman yanımda ama temiz olunca başına illaki bir iş geliyor bende kirli bırakıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuzu kuru olan için sorun olmaz.

10 senelik renault aracımın en ufak çizikten bile morelim bozulur.26.000 alıp borcunu halen ödediğim aracım elimden gitse yerine tekrar 26 koyup araç alamam çünkü
  • Eğer 1-2 çiziği dert ederseniz daha çok olur kendinizi daha kötü hissederisniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kami Kaze -- 13 Şubat 2017; 19:50:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısından bir kaç tane daha alamadığınız sürece bu psikoloji devam eder

• Günlük cep harcligiyla infiniti alabilen Arap şeyhi değiliz bir arabaya ortalama 4 senesini bağlıyor bu insanlar ödemek için tabi gözü gibi bakmak ister çünkü bişey olsa yerine koyamayacak

• Sebebi, görmemiş, tatmamış bir ülke olmamız. Kıbrıs'ta bile son model taksiler, afedersiniz bok götürüyor, adamın umrunda değil. İçi toz dolu yani bariz. Bazıları temiz.

Eskiden bende sanki ölene kadar aynı arabaya binecekmiş gibi severdim aracımı. Bundan daha ötesi yok derdim. Ama yeni modeller çıktıkça bu görüşüm kırıldı. Satıp yenisini alıyorsun sonuçta. Mesela bmw 5 kasa aracımı mantara vurdum, zerre üzülmedim. Halbuki alabileceğim en üst seviye araçtı. İlk aşkım bora idi sanırım. Çok beğenirdim.

• Bir nevi psikolojik rahatsızlık bu araba ve temizlik merakı...

Bir çok arkadaşım var ellerinden gelse Lego gibi aracı söküp temizleyip yeniden takacaklar.. benim içim sıkılıyor heriflerin araba temizlemesini seyrederken...

Yıkamacıya gidiyorlar aman fırça ile yıkama bagajdan çıkarır özel süngerini vayy kurulama bezini kullanma bunu kullan vs vs ... yuhhh lannn

YouTube da Noyan var mesela , onun durumda hastalık derecesinde... Adamın aracını temizlemek ve bakımını yapmak için aldığı malzemeler ile 4 kişilik ailenin aylık giderine eşit

cam için ayrı kaput için ayrı temizleme,yaza ayrı kışa ayrı vs vs...

Ne oluyor o kadar yavvv... araba bu Hindistan ineği muamelesi yapıp tapmaya gerek yok

• Bu tür konular daha önce de epey forumda açıldı.Genel kanı bu takıntının sebebinin araçlara zor sahip olması yönünde.Bence de en önemli sebebi bu.Sonuçta bir iki maaaşla düzgün ikinci el bir araç alabilsek bence de bu takıntıdan eser kalmaz.Ben de bu takıntılara sahip olan biri olarak çok sevdiğim bravom şehiriçinde fazla yıpranmasın diye bir tane palio aldım.Fiyatından dolayı olacak ki tepe tepe kullanıyorum.İnanın bravodan daha fazla zevk alarak sürüyorum.Kullandığın araç sokakta park edilmişken rahat olmak gibisi yok.

Şunu net olarak söyleyebilirim ki;Araç sürmenin esas zevkini takıntı yapmadan kullanırken yaşıyorsunuz.Diğer türlü siz aracı değil araç sizi kulanıyor.
  • anlattığınız şekilde davrandığımı söyleyen kuzenim vardı lise yıllarında..

zaman geldi kuzen araba aldı..

aynısı..
  • Hayatim da söyle cama cıkıp etrafa bakmiş insan değildim araba alana kadar park manevra sesi bile duyunca cama kosuyordum kedileri kovalıyordum felan aracı sattım içimde bir hüzün ama artık cama cıkmıyorum :D Maganda kursunu yemekten kurtuldum. Araba seven biriyseniz ve ilk arabanizsa aklınız gider evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Imkanim olsa salona cikarir hergun icinde uyurum.

hiç sevmediğim insan tipisin hocam...
  • Bizde dizel Clio Icon 80.000 lira olmuş. Gavur denilen yabancı millet ise aynı paraya 2-3 litrelik lüks canavarlara biniyor. Siz dandik bir arabaya çuvalla vergi ve kur farkı ödüyorsunuz. Adamın aracına gözü gibi bakması normal ama yine de bir noktadan sonrası hastalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Şubat 2017; 23:44:1 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.