Şimdi Ara

Arabaya aşırı değer vermek? Bir tür psikolojik sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hızlı bir şekilde park edip inip gideceğine yarım saat ileri geri sağa sola milim milim uğraşmak, hatta abartıp park etmeden önce mini bir fizibilite çalışması yapmak. :)

Arabanın tadını çıkartmak yerine aman çizilmiş mi aman sürtmüşler mi vs vs. diye kafayı yiyecek derecede takıntı yapmak.

İçinde veya dışında görülen herhangi bir çizik yüzünden moralin sıfıra inmesi, günlerce bunu düşünmek.

Yolda izde dışarda ömrü geçen bir eşyaya asla ve asla en ufak bir şey olmamasını beklemek!

Bazı insanlara bakıyorum misal 500 binlik arabayı yolun ortası denecek yere bırakıp arkasına bile bakmadan gidiyor, bazıları da işte bizim gibi psikolojik sorunlu aşırı takıntılı insanlar, yarım saatte park edip arabadan uzaklaşırken en az 15 kez dönüp bakan rahatsız tipler :)

Bu takıntılardan kurtulmanın yolu nedir? Yani işimizi görsün, keyifle kullanalım diye aldığımız bu araçlar insanların genelini asabi, takıntılı, kuruntulu ve stresli adamlara nasıl çevirebiliyor merak ediyorum?

• bu senin anlattığın durumda olanlarin bazıları işimi görsün diye araba almıyorlar. Bi dünya borcun altına girip alabileceği en pahalı aracı alıyorlar. Sende bu durumda olsan gittiğin her yere arabayı da yanında götürürdün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı bu kadar zor kazandığımız için, o dediğin gibi düşünmeden bırakıp gitmek çok uzak duruyor.
  • Ben daçya aldım hiçde önemsemem çizilmiş vurulmuşhatta bikaç yerinde küçük vuruklar var hala yaptırmadım.geçenlerde hayvanın biri kaputa çıkıp göçertmişen iyisi ucuz araba kullanıp kafaya takmamak

• Elalem 26000 dolara sıfır mustang'e biniyor.

Biz de 26000 tl'ye sıfır mustang alacak durum olsa kimse dönüp arkasına bakmaz.

Bizde araba fiyatları alım gücünü de hesaba katarsak 8-10 kat pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imkanim olsa salona cikarir hergun icinde uyurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Ben daçya aldım hiçde önemsemem çizilmiş vurulmuşhatta bikaç yerinde küçük vuruklar var hala yaptırmadım.geçenlerde hayvanın biri kaputa çıkıp göçertmişen iyisi ucuz araba kullanıp kafaya takmamak

Ben de 2013 ekim de Stepway almıştım ama onu da çok seviyordum, bence ödenen para ile çok bir orantısı yok sevginin :)

Misal Stepway yerine bu temmuzda Yeti geldi ama Yeti yi nedense Stepway kadar sevemedim, Vw grupları kaliteli ama soğuk araçlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • titiz olmak güzeldir ama o kasislerde 2km hızla geçen tiplere ayar oluyorum. sanarsın altında ferrari var. trafiğin içine ediyorlar. geçemiyorsunda yanaşmıyor sağ tarafa.
  • Katılıyorum trafigi de felç ediyorlar burda

• Merhaba,

Dediğiniz gibi mi olmalı ? Kesinlikle evet.

Fakat insanlar araba alabilmek için birkaç sene para biriktiriyor , sonra onu peşinat yapıp üstüne birkaç sene daha kredi ödüyorlar. E haliyle birkaç senesini , birikimini bir araca , eşyaya bağladıklarından insanlar için kıymetli oluyor. Bir düşünün 2-3 sene belki daha fazla süre boyunca para biriktirip aldığınız şeye gözünüz gibi bakmaz mısınız ?

İyi forumlar.
  • Alım gücüyle maddi durumla alakasi yok. Orta direk bi aileyiz ne aman aman bi zenginligimiz var nede saga sola muhtacligimiz oldu. Su zamana kadar babamin aldigi arabalar 89 şahin ,vectra a, 2002 clio 2004 vectra c 2008 megane 2008 jetta 2012 latitude. Hic birinide oyle takintili sekilde davranmadik. Cok hor kullanmadik illa ki ozendik ama takintili bi sekildede cizilmismi ezilmismi demedik cizilinve uykumuz kacmadi.

• Malının ömrünü korumak, müsrif davranmamak güzel birşey.
    Ama bu olayı hastalık haline getirip, sadece benim malıma zarar gelmesinde benim yüzümden kim mağdur duruma gelirse gelirse mantığı çok yanlış.

min. 90-100km/h ile gidilcek yolda, 70-80 ile gidersen.
    doğru fren akışıyla hafif şekilde zararsız ve sorunsuz geçebileceğin kasisden, 2-3km/h ile geçmeye kalkarsan.
    çukura düşmeyeyim diye, cart diye kontrolsüz direksiyonu kırarsan.
    önüme arkama kimse girmesin bana çok yanaşıp sürtmesin diye, koca park alanını işgal edersen.
    kırmızı yanmadan rahatlıkla geçebileceğin yolda,gaza fazla basıp yakıt harcamim diye hesap yaparsan.
    ve daha aklıma gelmeyen bir çok şey... açık ve net şerefsizliktir, hep banacılık,kibirciliktir bu.
  • benim çocuk erik toplamak için kaputa çıkmış , eee artık birazda büyüdüğü için kaput eğilmiş. eziği ne zaman görsen o bahar gelir aklıma , gülerim, feda olsun çocuğuma.

makinede kalıplanmış , boya ve vernikle parlatılmış metal parçasının hayatımda
    en ufak bir değeri yoktur . ( belki eskiden böyle düşünmüyordum ama artık böyle )
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Ben daçya aldım hiçde önemsemem çizilmiş vurulmuşhatta bikaç yerinde küçük vuruklar var hala yaptırmadım.geçenlerde hayvanın biri kaputa çıkıp göçertmişen iyisi ucuz araba kullanıp kafaya takmamak

Ben de 2013 ekim de Stepway almıştım ama onu da çok seviyordum, bence ödenen para ile çok bir orantısı yok sevginin :)

Misal Stepway yerine bu temmuzda Yeti geldi ama Yeti yi nedense Stepway kadar sevemedim, Vw grupları kaliteli ama soğuk araçlar.

Ultra naylon teneke, ultra boş arabanın nesini sevdinkielini attığın herşey kalitesizlik abidesi

Belki yakıt tüketimini sevmişsindir

• Net beni anlatmışsınız. Psikolojik demeyelim de, zor kazandığımız için değer veriyoruz diyelim.
  • Ayni durumdayim ama hic muzdarip degilim. Gozumden sakiniyorum. Beni rahatsiz eden sadece duyarsız insanlar... Kapiyi acip vuranlar, arabaya yaslananlar vs.

• Benim bir arkadaş arabasına eşinden daha çok değer verirdi durum böyle olunca her gün kavga ederlerdi en sonunda boşandılar.Tam boşandıkları gün karısı arkadaşın araçını boydan boya çizmişti ortamda kamera, şahit falan olmayınca ispatlayamadı tabiki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Ultra naylon teneke, ultra boş arabanın nesini sevdinkielini attığın herşey kalitesizlik abidesi

Belki yakıt tüketimini sevmişsindir

Öyle deme severdim Stepcan ı ben, zaten güzel de bir makyaj yemiş içim sızladı haberde görünce.

Kaliteli bir araç değildi belki ama fiyatına nazaran dandik de değildi bence, piyasanın en ekonomik aracı olduğunu bilerek kulanınca dandik gelmezdi daha doğrusu.

Nesini severdim; sevimli tasarımı, solmayan parlak kırmızı rengi, motorunun gaz tepkisi - devirlenme hızı - çekişi ve ekonomisi, rahat ön koltukları, görüş açıları, R12 zamanını hatırlatan sevimli kornası güçsüz de olsa net ses sistemi, ufak yol pürüzlerini güzel absorbe etmesi, köşeli dönüşlerde kolay kolay ön tekerler üzerinde kaymaması, genel olarak karmaşadan uzak basit ve kullanışlı yapısı vs vs..

Sevmediklerim; yan rüzgarlardan çok etkilenmesi, rüzgar sesinin yüksekliği, ağır direksiyon ve vites kolu, cam açma düğmelerinin konumu ve periyodik bakımlarının yüksekliği.

• Benım durum parasal mevzudan çıkmıyor çocukluktan berı hayalım olan ve elımızdende birtane geçmiş olan CRX, 91 model 10-15 bın pıyasası olan bır araç. Bendeki tamamen araba sevdası bu bır hastalıksa tedavi olmayı red edıyor ve bununla grurda duyuyorum. parkettıgım yerde saatlerce uğraşmam arabaya en az zarar gelecek şekilde koyar arkama baka baka gıderım. Yağmur kar fırtına oldudamı ılk aklıma gelen otoparktakı arabanın durumudur. Herzaman en temiz şekilde kullanırım bence arabalarla uğraşmak güzel bir zaman geçirme yolu sıgaraya verıceğim parayı bırıktırıp arabaya gömüyorsunuz güzelde oluyor.
  • Aracini (sıfır veya ikinci el farketmez) alan kişinin belli bir süre sonra aracına verdiği değer azalmaya başlar. Ufak tefek çizik veya vurukları gormezden gelir.

Esas sorun, kimi insanların bunu yapamamasında. 10 sene sonra bile aracinin ilk günkü gibi değerli olduğunu düşünerek , hem kendisine, hem de alakasi olmayan insanlara rahatsızlık vermekte.

Duyarsiz şekilde başka insanların aracına zarar verenlere elbette tepki gosterilir ama her an her şeye de alakasız tepki vermek iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 13 Şubat 2017; 15:19:4 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.