Şimdi Ara

Arabaya hasar veren çocuklar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailede bitiyor tüm iş. Terbiye almamış çocuk düşünmez başkasının malını. Uzağa durdurun aracınızı. Anladığım kadarıylada her geçen gün mahvediyorlar aracınızı. Para kolay kazanılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim apartmana ait 5 araçlık otopark var toplamda 7 daire mevcut birkaçının arabası yok. Üç tarafı kapalı bir tarafı açık arkadaki iki ve yandaki bir apartmanla bitişik tabi duvarlar yüksek. Bizimde çocuklu daireler var top oynuyorlar geçmiş zamandakiler söz dinlemiyordu zaten 2 araba koyuyoruz gerisi girmiyor garaja. Şimdiki çocuklara arabanın olmadığı tarafta oynayın diyoruz garajın arabasız tarafında oynuyorlar.

Bence yetişkinler daha büyük sorun. Yazın bahçe kapısından atlayıp garaja geçen tanımadığımız kişiler oluyor arabaların yanında ateş yakıp içki içiyorlar bir seferde komşunun arabasını açıp içinde uyumuş tuvaletini yapmış. Adamları uyardık bıçak çektiler. Sonra arka binalardan bahçeye çöp elbise kağıt ne varsa atıyorlar iki defa çivi yüzünden lastik patladı yöneticiye arka tarafın üstünü kapatalım güvenli olur para toplayalım diyoruz para veren yok. Garaj kapısı bozulur biz yaptırırız kapı kilidini biz alırız garajdaki atıkları biz atarız diğer komşular ellerini sürmez ama laf geldimi arabayı koyalım derler böyle insanlar yüzünden param olsa müstakil eve taşınmayı isterim. Olay çocukla yetişkinle bitmiyor eğitim şart kişinin empati yapması gerekli nasıl olsa yapan biri var deyip kenara çekilmemeli

• Toplumsal yaşamı , birlikte yaşamın ne demek olduğunu yeni öğreniyoruz, köyden daha şehre yeni indik. Daha 1980 'lerde köy nüfusu şehirden fazlaydı. Böyle bir toplumda aşırı medeni haraketler beklemeniz yanlış zaten. Geçende bir çocuğu aracımı çizerken yakalaadım. Ne yapıyorsun sen bu ayıp değil mi dedim, ağlamaya başladı. Kıyafetine baktım kir pas içinde, saçı o kadar yağlanmış ki en az 20 gün banyo yapmadığı kesin. Ailesi çocuğa bakmıyor, terbiye etmiyor, çocuk ne yapsın? Yaptığını güzel bir şey sanıyor.
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    "Çocuk bu ne bekliyorsunuz ki?" lafı olmamış.Biz de çocuk olduk ama çok şükür kimsenin herhangi bir şeyine zarar vermedik.

• Ben genelde çok takmamaya bakıyorum. Kaldı ki yaşadığımız yerde site içi hariç heryer yeşil alan, futbol, basketbol sahaları hepsi mevcut. Ancak yukarıda bir arkadaşın dediği gibi apartmanda, sitede yaşamak bizim toplumun altından kalkabileceği bir durum değil.

Bizim sitenin çocukları bir apartmanın yağmur suyu oluklarını çatıya kadar topla vurup kırmışlar. Şimdi bu çocuklara çocuktur laftan anlamaz diyemezsin. Ailelerine birşey desen kavga çıkar.

Bence en mantıklı yol önce çocukları ailelerine söyleyeceğine dair uyarmak, ardından aileleri uyarmak. En son zarar verme artıyorsa polis çağırıp çocuktan ve ailesinden şikayetçi olarak aracın onarımını sağlama.

Bizim milletimizin cebi yandığı zaman canı da yandığı için bu yol etkin olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim hayalimdeki tarzda yasiyorsunuz benim evim mustakil ama garaji yok kapinin onune koyuyorum , küs oldugumuz bi komsu var oglu 5-6 yaslarinda arabanin arkasinda elinde ivir zivir var oyun oynuyo gecen baktim çalı supurgeyi almis camurluga surtuyo kendine oyun oynuyo anneside arkada ona bakiyor gelde kufur etme , hersey ailede bitiyor. Annesi yapma etme dese cocuk bisey yapmicak gel gelelim kadin oturmus izliyor.
    Bende garaji olan en azindan bahceye sigacak bi yanda biber vs ekebilcegim yere tasinicagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 16 Nisan 2016; 17:15:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Benim hayalimdeki tarzda yasiyorsunuz benim evim mustakil ama garaji yok kapinin onune koyuyorum , küs oldugumuz bi komsu var oglu 5-6 yaslarinda arabanin arkasinda elinde ivir zivir var oyun oynuyo gecen baktim çalı supurgeyi almis camurluga surtuyo kendine oyun oynuyo anneside arkada ona bakiyor gelde kufur etme , hersey ailede bitiyor. Annesi yapma etme dese cocuk bisey yapmicak gel gelelim kadin oturmus izliyor.
    Bende garaji olan en azindan bahceye sigacak bi yanda biber vs ekebilcegim yere tasinicagim.

kardeşim sat arabanı evini ,müstakil al bitane , akşam nargilenı mangalını yakarsın , bizim burası site 28 tane bina var ( müstakil bina) her evin bahçesi var (çift bahçe ) kimisi alt bahçeye kümes yapmış sabah yumurtasını alıyor , kimisi ufak sera yapmış , ben yenı aldığım için daha bahçeye el atamadım , ev 2 katlı + kocaman teras , yan tarafa çit yapmayı düşünüyorum her bınanın yandakı bina ile mesafesi ortalama 20 metre , çit yapıp kapatıcam , yazın bahçede dal d*şak gezdiğim için ayıp olmasın , hiç biyerde komsuluk yok , o devir bitti artık , çıkarın varsa konusurlar o yuzden takma kardeşim keyfine bak , ıspanakları , yesıl soğan yesıl sarımsak yenı topladık , akşama sac böreği yapıcaz ,ilk aldığımızdaki resimleri yüklüyorum , kardeş varya biz apartmanda hakkaten yaşamıyomusuz
    Bu mesaja eklenen görseller:

Arabaya hasar veren çocuklar ? Arabaya hasar veren çocuklar ? Arabaya hasar veren çocuklar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: büyükhilmi

quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Benim hayalimdeki tarzda yasiyorsunuz benim evim mustakil ama garaji yok kapinin onune koyuyorum , küs oldugumuz bi komsu var oglu 5-6 yaslarinda arabanin arkasinda elinde ivir zivir var oyun oynuyo gecen baktim çalı supurgeyi almis camurluga surtuyo kendine oyun oynuyo anneside arkada ona bakiyor gelde kufur etme , hersey ailede bitiyor. Annesi yapma etme dese cocuk bisey yapmicak gel gelelim kadin oturmus izliyor.

kardeşim sat arabanı evini ,müstakil al bitane , akşam nargilenı mangalını yakarsın , bizim burası site 28 tane bina var ( müstakil bina) her evin bahçesi var (çift bahçe ) kimisi alt bahçeye kümes yapmış sabah yumurtasını alıyor , kimisi ufak sera yapmış , ben yenı aldığım için daha bahçeye el atamadım , ev 2 katlı + kocaman teras , yan tarafa çit yapmayı düşünüyorum her bınanın yandakı bina ile mesafesi ortalama 20 metre , çit yapıp kapatıcam , yazın bahçede dal d*şak gezdiğim için ayıp olmasın , hiç biyerde komsuluk yok , o devir bitti artık , çıkarın varsa konusurlar o yuzden takma kardeşim keyfine bak , ıspanakları , yesıl soğan yesıl sarımsak yenı topladık , akşama sac böreği yapıcaz ,ilk aldığımızdaki resimleri yüklüyorum , kardeş varya biz apartmanda hakkaten yaşamıyomusuz
    Bu mesaja eklenen görseller:

Arabaya hasar veren çocuklar ? Arabaya hasar veren çocuklar ? Arabaya hasar veren çocuklar ?

Hocam eviniz guzel gozukuyor. Gule gule oturmak nasip olur insallah. Ben de mustakil bahceli evde oturuyorum. Ara sira birinin apartmanli evinde kalinca hemen bunaliyorum gozum hep disardaki arabada kaliyor.

Eviniz il olarak nerede ve kaca aldiniz merak ettim bu arada.

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    aynı sıkıntı bizim sitedede var malesef toplu yaşanılan yerlerde sıkıntılar bitmiyor. bizimde burada 100 metre bile yok bandırmada mahallede tek çim futbol sahası olan yer burası üstelik bedava ama aileler çocukları yollamıyor. arabayı berbat ediyorlar :S doğalgazlı müstakil ev arıyorum bulsam hemen taşınıcam. çocuklara diyebileceğimiz birşey yok. demeyinde sakın onlar daha çocuk. eğer birilerine bişey diyecekseniz veya kızacaksanız bunlar anne babaları olsun nedeni ise gayet basit çocuk anne-babanın aynasıdır. anne baba neyse çocukda odur.
  • Hassas alarm takicaksiniz baska turlu olmaz

Hatta ben bas bas bagiran kulak tirmalayan bi alarm dusunuyorum bu gibi durumlar icin.

• Hocam içim gitti resmen , şu manzarı şu ortamı hiçbir şeye değişmem..

Bende şehir dışında bir yerde bu şekılde bir arsa alıp prefabrik yapmayı dusunuyorum. Hem maliyeti daha ucuz hemde cok guzel gorunusu var estetil açıdan. Komsuluk ilişkileri cok onceden bitti şimdi en ufak birseyde direk kavga ortamı olusuyor.
    Bulundugunuz yerin kıymetini bilin bence suan aynı ortamda yasamak isterdim.
  • Çocukların yine oynadığı güzel bir günde çıkın gidin markete güzel bir dondurma vs alın herbiri için .Çocukların yanına gidin toplayın hepsine dağıtın arabanızı koruması için anlaşın hepsiyle. ara ara bunu tekrarlayabilirsiniz belki işe yarar. Daha önce işe yaradığını görmüştüm.
  • ingeniarius kullanıcısına yanıt
    muğlada kardeşim , evın fiyatını hiç sorma , burda daireler çok pahalı ,ama ben iyi denk getirdim , evın bana ufak tefek masraflarıyla beraber gelişi 250.000 , üç kat merdivene yat cilası attım kendim , dış cephe boyasınıda kendım yaptım , iç tarafları ustalar yaptı , üstteki 3 oda temizdi , ama salon bakımsızdı , biraz toparladık , bu yaz çok güzel şeyler yapıcam , ufak havuz , mangal yakmak için taşlardan ocak yaptırıcam ,paraya bakıyor hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan-kubar -- 16 Nisan 2016; 19:49:52 >
  • Para olsa üç dört araçlık kapalı otoparkı olan müstakil ev alacaksın arabanı eşyalarını yıkama makinesini temizlik malzemelerini koyacaksın kafan rahat olacak. Ankara'da müstakil evler daha çok incek tarafında bulunuyor fakat tamamı müstakil değil yanında kule gibi 30 katlı binalar var Ankara'da bulması zor gibi buldukta 1 milyondan aşağı satmıyorlar. Istanbulda zekeriyaköyde bir proje vardı müstakil villa diye seçenek var 120 metrekare sadece kapalı otoparkı 10 tane araç alır :) havuzu bahçesi asansörü terası ne ararsan var ama zenginlere göre bizi aşar :)

• Aynı sorun bizde de var.Araba 1 yıllık sıfır satmayı düşünüyoruz.Apartmanda otururken sıfır araba falan alınmaz.Çocuklar ikide bir aralara girip çiziyor,geçen biri duramamış bisikletle kapıya vurmuş tamda öyle bir yer ki denk getirsen vuramazsın.Kapının üstündeki dışa çıkıntılı yer çok az ezilmiş.Daha bunlar gördüklerimiz her hafta çizikler artıyor.Sonuç olarak araba almadan önce gidin müstakil ev alın.

• Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt
    ülkede kimsenin kimseye saygısı yokkki , bişey olduğu zaman ee çocuk bu yapar , yapmasın kardeşim tembihle , yoldanmı buluyor millet parayı , o çizilen yeri boyat ,sonra satarken uraş dur bisürü, terbiyesiz saygısız dolu heryer, ağaç yasken eğilir , küçükken mahallemizde bitane berber vardı , o bölgede oyun oynarken ( taso ) babam çağırdı bende elimi berberin dışardaki havlularına sildim babamda görmüş , döve döve eve soktu benı , berberin abi çocuktur önemi yok havlunun dedikten sonrasını hatırlamıyorum hayır annemde babamı desteliyor abi , nıye elini evde yıkamıyosun diye annem azarlıyor babam itekliyor velhasıl ozamandan beri başkasının malına zarar vermemeyı öğrendik , eğitim şart ama dayakta şart

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Siz çocukken 10 mt kareye 3 araç düşmüyordu muhtemelen. Şimdi herkesde araç var hatta 2 şer olanda var. Çocukların yaşam alanlarını biz işgal ediyoruz bu kadarda müsemma gosterilsin deil mi...

• quote:

Orijinalden alıntı: büyükhilmi

15 yıl apartmanda oturdum , gece 3avgası olur polis gelir, yöneticiyle apartmandakiler anlaşamaz kavga çıkar polis gelir , apartman girişinde köpek beslemek isterler mahkemelik olurlar ,ortak bahçedir kimse bişey ekmez birisi ektiğinde dedikodu çıkar, komşuluk zaten yok , sattım abi evi , 600 metre kare bahçeli ev aldım , otoparkımda var bahçemde ıspanak soğan kedi köpek hepsi var , açıyorum akşam biramı missss, ,,,,, Ete para vermeyın yiyin birbirinizi g*te para vermeyın s*kin birbirinizi dedim taşınırken..

en iyisini yapmışsınız.
  • Punto senin mi dostum

• CaNeRR kullanıcısına yanıt
    benımdı sattım kardesım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.