Şimdi Ara

Arabaya hasar veren çocuklar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ben 4 apartmanlı açık otoparklı bir sitede oturuyorum. Garaj veya başka bir alternatif park alanı yok, otopark zaten ucu ucuna yetiyor.

Neyse konuya gelecek olursak, sitemizde 10 yaş civarı yaştaki 5 6 çocuk, otoparkta futbol yada başka oyunlar oynuyorlar. Doğal olarak arabalara zarar veriliyor. Ben ailelerinden tutun hepsini uyardım, çoğu kişi aynısını yapıyor.

Dün arabamın alt çamurluğun bir bölgesinde başparmak ucu kadar boya kalkmış. Her sabah birilerinin ellerinin izini ön camda lekeli halde buluyorum. Bugün bir iz gördüm arabanın tavanında küçük ayakkabı izleri...Ufak tefek çizikleri saymıyorum bile...

İnanın ne yapacağımı şaşırdım, ailesini uyardığım çocuklara şimdi ben tekrar ne yapayım ?

Not: Çocukların oynayacağı alternatif siteye 100 m bile uzakta olmayan güvenli alanlar var.

• Çocuk bu ne bekliyorsunuz ki? Gidin markette bir gün çocuklar aşağıdayken, alın elinize 2-3 paket büyük boy cips ve gazoz vs. içecek. Çağırın hepsini cimlik alana acın paketleri daire şeklinde oturtun etrafınıza hem sohbet edin, hem rahatsız olduğunuzu söyleyin 100mt ilerde oynamalarını rica edin, hem çocuklarla sohbet edin. Bakın bir daha yapıyorlar mı..
    ondan sonra çocuk yüzünden kavga eden aileler birbirini doğradı silahla apartman girişinde beynine sıktı hepsi karakolluk oldu polis havaya ateş etmek zorunda kaldı tarzında başlıkları niye görüyoruz. bu tarz cahil cühela ilkel maganda hayvanımsı dürtülerle yaşayan kabile toplumlardan başka ne gibi sonuçlar çıkabilirdiki ortaya. halbuki devlet adam olsa polisi aradığın gibi 5 dakikda kapıda bitse o anasını babasını alıp ifadesini almak için merkeze götürse bak bakalım daha bu tarz sorumsuzluklar yapabiliyorlarmı. sokakta kim kimin kafasına sıkıyorsa hepsinden senden benden beslenen paralarımıza rıskımıza ortak olan ama adam gibi iş üretmeyen devlet sorumludur.
    ülkede kimsenin kimseye saygısı yokkki , bişey olduğu zaman ee çocuk bu yapar , yapmasın kardeşim tembihle , yoldanmı buluyor millet parayı , o çizilen yeri boyat ,sonra satarken uraş dur bisürü, terbiyesiz saygısız dolu heryer, ağaç yasken eğilir , küçükken mahallemizde bitane berber vardı , o bölgede oyun oynarken ( taso ) babam çağırdı bende elimi berberin dışardaki havlularına sildim babamda görmüş , döve döve eve soktu benı , berberin abi çocuktur önemi yok havlunun dedikten sonrasını hatırlamıyorum hayır annemde babamı desteliyor abi , nıye elini evde yıkamıyosun diye annem azarlıyor babam itekliyor velhasıl ozamandan beri başkasının malına zarar vermemeyı öğrendik , eğitim şart ama dayakta şart
    Hocam konuyu açtığım yılda farklı bir sitede oturuyordum, şimdi farklı siteye geldim. Fakat benzer durumlar devam ediyor :) Şu an taşındığım sitede oyun alanı ayrıca olmasına rağmen, çocuklar bisikleti yine otoparkta binmek gibi bir fanteziye sahip :)

Benim aracıma bisikletle sağlam bir hasar verildi, kameradan yapan çocuğun ailesini buldum. Hasarı gösterdim ve para istemedim, hasarı gösterme amacım para almaktan ziyade bir daha benzer saçmalığı yapmasınlar demekti fakat uyardığım ailenin çocuğu dahil diğer çocuklar benzer saçmalıkları yapmaya devam ediyor.

Bu ülkede insanlar kesinlikle toplu halde yaşamayı bilmiyorlar, bunu her türlü maddi seviyede görüyorum. İnsanlar sadece canı yandığı zaman karşı tarafla empati kurabiliyor. İşin kötü tarafı insanlara medeni seviyede yaklaşırsanız sizi hiç dikkate almıyorlar. Çözümsüzlüğe itilince ya karşınızdaki adamla sıkıntı mevzular yaşayacaksınız ya oradan taşınacaksınız :)

Uzun lafın kısası şimdi bahçeli bir ev almak üzereyim, Allah'a şükür durumum buna elverişli, ne kadar az insan o kadar az sorun :)
  • Tek cozum mustakile tasinmak apartmanda bu ve benzeri sorunlar bitmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunun çözümü yok. Her yerde olur. Çok kafaya takmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 16 Nisan 2016; 11:10:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

Tek cozum mustakile tasinmak apartmanda bu ve benzeri sorunlar bitmez
    quote:

Orijinalden alynty: muradisdan

Tek cozum mustakile tasinmak apartmanda bu ve benzeri sorunlar bitmez

Hocam i?im nedeniyle bulundu?um yerden çok uza?a gitmek istemiyorum, zaten bu civarda müstakil ev pek yok geneli site
  • Branda alabilirsiniz. Gece takarsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YER_UCAGI_34

Bu sorunun çözümü yok. Her yerde olur. Çok kafaya takmayın.

Hocam kafaya takmayayım diyorum fakat öyle olmuyor ki, boya korunsun o olsun bu olsun diye bi sürü masraf yapıyorsun. Hiç kusurun kabahatin olmadan aracın hasar alıyor.
  • Gidin kafasına sıkın kurtulunmu dememizi bekliyonuz. Care kapalı otopark. Veya açık alanı bol bölge

• Oynayan cocukların ailelerine söyipte hala devam ediyorlarsa arabalarını ziyaret edin

• kapalı otoparklı bir siteye geçmeye çalış dostum , bu tarz yerlerde çocuklar için istemedikleri kadar oyun alanı da olacaktır. Eğer uyarılarına rağmen aileler çocuklarına herhangi bir terbiye vermiyorsa haliyle onlarda da topluluk olarak yaşamanın ne demek olduğunu bilmeyen tiplerse, ne yapsan boş. Oysa başkasının malına göz göre göre zarar vermek beni utandırdı inan ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk bu ne bekliyorsunuz ki? Gidin markette bir gün çocuklar aşağıdayken, alın elinize 2-3 paket büyük boy cips ve gazoz vs. içecek. Çağırın hepsini cimlik alana acın paketleri daire şeklinde oturtun etrafınıza hem sohbet edin, hem rahatsız olduğunuzu söyleyin 100mt ilerde oynamalarını rica edin, hem çocuklarla sohbet edin. Bakın bir daha yapıyorlar mı..
  • Yok hocam haklısın insan tabi ki kafaya takar.Arabanın başında nöbette bekleyemezsin sonuçta belki biraz uzağa parketmen çözüm olabilir.Çocuklara vurmak gibi bir yanlışı asla yapma

• Malesef çözümü yok, ya pahalı araba almamak lazım ya da kapalı garajlı sitelere bakmak lazım
  • Aile uyarıldıysa suç çocukta değil ailededir. Demek ki toplum içinde yaşamayı bilmeyen tipler. Kolay gelsin zor.
  • branda alın arabaya bi nebze korur
  • ondan sonra çocuk yüzünden kavga eden aileler birbirini doğradı silahla apartman girişinde beynine sıktı hepsi karakolluk oldu polis havaya ateş etmek zorunda kaldı tarzında başlıkları niye görüyoruz. bu tarz cahil cühela ilkel maganda hayvanımsı dürtülerle yaşayan kabile toplumlardan başka ne gibi sonuçlar çıkabilirdiki ortaya. halbuki devlet adam olsa polisi aradığın gibi 5 dakikda kapıda bitse o anasını babasını alıp ifadesini almak için merkeze götürse bak bakalım daha bu tarz sorumsuzluklar yapabiliyorlarmı. sokakta kim kimin kafasına sıkıyorsa hepsinden senden benden beslenen paralarımıza rıskımıza ortak olan ama adam gibi iş üretmeyen devlet sorumludur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu işin bi çaresi yok açıkcası çocuğa ne desen anlatamazsın hepimiz aynı dert muzdaribiz
  • Geçen gün arabanın ön kaputunun üstüne oturmuş, muhabbet ediyorlardı. Uyardım ama yapacak birşey yok. Gidip ailesini uyarsan hanzonun biri çıkar vurur seni. Değmez.

• Bu işin sonu yok.
    Vay çizildi yamuldu sürtüldü derken, böyle stresli bir hayat yaşanamaz.

İstanbul gübü bir yerde çizilmeleri vs kafaya takmayın bence.
    Kaplı otopark bile olsa bu sefer de yandaki araçın kapısı çarpar, acemi biri sürter vs vs.

• Falakaya yatir cocuklari

• Hocam 3 aylik bir aracimiz var evde. Arac daha 2 haftalikken birisi kapisini surtmus sag kapiya. Gece mavisi boyada beyaz cizik her seferinde gozume batiyordu. Sonra biraz sure gecti aradan biri daha kapisini carpmis. Yine moralim bozuldu ama yapani bilmiyorum tabi. Sonra gecenlerde baktim 2 surtuk birden var ve bu sefer bayagi uzunca asagi dogru gidiyor. Bir de gecen fark ettim birisi tamponu on tampona surtmus, boya kalkmis orada. Su an arabanin sag kapisinda 4 tane cizik var 1 de tamponunda surtuk. Dusunun o cocuklarin aileleri bu tarz dusuncesiz insanlar, cocuklarinin nasil olmasini bekliyoruz ki?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.