Şimdi Ara

Arabaya leb bağlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arakdaşlar renault 11 flaşh marka aracımın içine led bağlamak istiyorum göğüs altı ve arkaya kırmızı frene basınca arkadaki yanacak şekilde öndeki ise farları yakınca yada nasıl olur ? bağlantıyı nereden nasıl yapmalıyım kablo uçlarını nereye bağlycam nasıl yaparım şimdidenn teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah266

Slm arakdaşlar renault 11 flaşh marka aracımın içine led bağlamak istiyorum göğüs altı ve arkaya kırmızı frene basınca arkadaki yanacak şekilde öndeki ise farları yakınca yada nasıl olur ? bağlantıyı nereden nasıl yapmalıyım kablo uçlarını nereye bağlycam nasıl yaparım şimdidenn teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum..

arkadaşlarrrrr????
  • led işi kolayda onu arabaya monte etmek sorun sen en iyisi modifyecilere git
  • monte etmesinde ne varki kardes yapıskanlı
  • ön taraf icın elektrigi far anahtarından,arka taraf içinde stop lambalarından yada sag(solda olabilir) arka kapının altından stop lambasının tesisatı gecer, ordan alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağolasın ustam
  • o değilde bu audilerin önündeki led ışıklar ne kadar güzel duruyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozkuzucu

o değilde bu audilerin önündeki led ışıklar ne kadar güzel duruyor

Bilmiyorum hocam onları ben içeriye düşündm zaten :D
  • quote:

Çok sağolasın ustam

plastik kısma monta çok kolay yapışkanlı al iç ortam al ucuza mal olsun .
    fren lambalarını ölç 12 volt olanı al 1 metre işini görür. iyi forumlar
  • quote:

Slm arakdaşlar renault 11 flaşh marka aracımın içine led bağlamak istiyorum göğüs altı ve arkaya kırmızı frene basınca arkadaki yanacak şekilde öndeki ise farları yakınca yada nasıl olur ? bağlantıyı nereden nasıl yapmalıyım kablo uçlarını nereye bağlycam nasıl yaparım şimdidenn teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum..

Hocam bu sekilde kullanmak led'lere zarar verir !. (Webperfect)
    Araclardan cıkıs volt 12'dir.
    Arac calıstıgında bu voltaj 14 voltaj'a çıkar.
    Ledleri patlatırsın.
    Direkt ampullere baglayabilirsin. Ama stop lambalarda uzun kısa diye şey var. Uzuna bagla. On fardada aynısı gecerli. Ama sakına DIRENC koymadan yapma ! Ledlerin tek tek patlamasını istemiyorsan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 2 Nisan 2013; 16:52:14 >

• ledlerin kendi dirençleri var. 13.7 voltta sorunsuz çalışıyor ... pek sorun olmaz gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

quote:

Hocam bu sekilde kullanmak led'lere zarar verir !. (Webperfect)
    Araclardan cıkıs volt 12'dir.
    Arac calıstıgında bu voltaj 14 voltaj'a çıkar.
    Ledleri patlatırsın.
    Direkt ampullere baglayabilirsin. Ama stop lambalarda uzun kısa diye şey var. Uzuna bagla. On fardada aynısı gecerli. Ama sakına DIRENC koymadan yapma ! Ledlerin tek tek patlamasını istemiyorsan .

Yanlışı olan sensin sevgili panpa :D
    ledler 1 metre bahsediyorum 16volta kadar kaldırıyor.
    Eğer böyle bir kuşkun varsa konu sahibihttp://www.electronicecircuits.com/wp-content/uploads/2010/02/7812-Voltage-Regulator-lm7812-IC-pin-configuration.jpg
    LM7812 kullanarak yapabilirsiniz =) böylelikle 40volt bile versen hiç bir şey olmaz iyi forumlar
    Bu arada 55electronicdesign cevabını bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

ledlerin kendi dirençleri var. 13.7 voltta sorunsuz çalışıyor ... pek sorun olmaz gibi

Ayrıca bu arkadaşımız haklı ledlere ayrıntılı bakarsan çip ve direnç görebilirsiniz
  • Dedikten sonra aklım takıldı
    7812 ile yapacaksan devre ;

Max 24 Volt
  • Link 1
    Link 2
    7812 ile olmaz. Yapabilirsin anında yanar .
    20 voltun üstünde duman atar.
    RGB ledlerde dogrudur. 24 V kullanabilirsiniz. Normal şerit ledler 12 V den fazlasını kaldırmaz!
    12V adaptörler sence neden kullanılıyor ?
    Led adaptörü de herkes onları verir.
    Madem 24 v. Mantıklı düsünelim.
    12 V neden stabil voltaj ?
    12 V altında nasıl calısabiliyor ?
    9v ben kullanıyorum. Cok saglamlar.
    Sen hic gormedin heralde araclarda patlak ledleri .
    Elektronikle aram iyidir. Benımle konusurken uslubunada dikkat edersen sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

quote:

ledlerin kendi dirençleri var. 13.7 voltta sorunsuz çalışıyor ... pek sorun olmaz gibi

Ayrıca bu arkadaşımız haklı ledlere ayrıntılı bakarsan çip ve direnç görebilirsiniz

Hocam burada cevap:

Benım yaptıgım bir calısma.
    DH Serit led vu metre.
    Ledlerin tanesi 3 v.(Yaklasik.)
    Direncler standarttır. Her elektronikci, led tabelacı bilir. 3 ledde bir direnç takmayi.
    Çip yoktur normal şerit ledlerde.
    1 tane giderse 3'ü gider.
    13.7 voltaj sorun olmaz. Ama devamlı sınırsız calıstırırsanız, bir zaman sonra olusacak sorunları gözlemleyebilirsiniz.
    Eger ledlerden (Sonda veya başta) titreme var ise, az yanıyor gibi sorun varsa, o parcayı kesin ki digerlerini kurtarabilesiniz.
    Ortalarda ise gerek yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

quote:

Hocam burada cevap:

Benım yaptıgım bir calısma.
    DH Serit led vu metre.
    Ledlerin tanesi 3 v.(Yaklasik.)
    Direncler standarttır. Her elektronikci, led tabelacı bilir. 3 ledde bir direnç takmayi.
    Çip yoktur normal şerit ledlerde.
    1 tane giderse 3'ü gider.
    13.7 voltaj sorun olmaz. Ama devamlı sınırsız calıstırırsanız, bir zaman sonra olusacak sorunları gözlemleyebilirsiniz.
    Eger ledlerden (Sonda veya başta) titreme var ise, az yanıyor gibi sorun varsa, o parcayı kesin ki digerlerini kurtarabilesiniz.
    Ortalarda ise gerek yoktur.

ya dostum hiç sıkıntı olmaz direk ver uğraşma valla bak
    max 14 hiç sorun olmaz 16 volt yanmıyor. min 9 veriyor madem min de çalışmayabilir ama 12 volt hele hele 7812 veya 7809 diyorsun madem olur her türlü
    illa bana yapıp yolatcan

• Hocam sen hic gormedin heralde stoplara led taktırıp 2 gün sonra tek tek gittigini. Resmini cekicem yok yanımda telefon. 16 V anlık yakabilirsin.
    Hatta 20 - 0 v power supply yapmıslar serit led ile denıyorlar, 12 den fazla voltaj vermiyorlar.
  • e ozaman 7812 koy 12 voltu geçmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.