Şimdi Ara

Sıfır araca LPG takmak Garantiyi bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
13.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuanki kampanyayla 1.33 Corolla almayı düşünüyoruz ama malum yakıt fiyatları LPGye itiyor. Bu araç LPG tam uyumlu diye okudum? Peki sıfır arabaya dışardan LPG takılınca Toyota garanti desteğini kesiyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıfır Araca LPG Takmak Garantiyi Bozar mı?

Sıfır bir araca LPG taktırmak, aracın garantisini etkileyip etkilemeyeceği karmaşık bir konudur. Garanti koşulları üreticiye ve spesifik araç modeline göre değişebilir. Bu nedenle, aracınıza LPG taktırmadan önce aracın garanti kılavuzunu dikkatlice incelemeniz önemlidir.

Genellikle, bazı üreticiler sıfır bir araca LPG taktırmanın garantiyi bozabileceğini belirtir. Bu, LPG sisteminin aracın motoruna veya diğer mekanik bileşenlerine zarar verebileceği endişesinden kaynaklanmaktadır. Öte yandan, bazı üreticiler yetkili satıcıları aracılığıyla takılan LPG sistemleri için özel bir garanti sunmaktadır.

Aracınıza LPG taktırmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları atmanız önerilir:

• Araç Garanti Kılavuzunu İnceleyin: Garanti kılavuzu, sıfır bir araca LPG taktırmanın garantiyi bozup bozmayacağı konusunda net bilgi sağlayacaktır.
    • Yetkili Satıcılarla İletişime Geçin: Aracınızı satın aldığınız yetkili satıcı, aracınızın spesifik modeli için geçerli garanti koşulları hakkında bilgi verebilir.
    • LPG Sistemi Yetkilendirmesini Kontrol Edin: Aracınıza taktırmayı planladığınız LPG sisteminin yetkilendirilmiş olup olmadığını kontrol edin. Yetkilendirilmiş sistemler, güvenlik standartlarını karşıladığından aracınızın garantisini geçersiz kılma olasılığı daha düşüktür.

Çoğu durumda, aracınıza LPG taktırmak için yetkili bir satıcıyı seçmek ve yetkilendirilmiş bir LPG sistemi kullanmak, garantiyi bozma riskini azaltacaktır. Ancak, kesin bilgi için aracınızın garanti kılavuzunu kontrol etmeniz veya yetkili satıcınıza danışmanız her zaman en iyisidir.

Anahtar Kelimelerin Cümle İçi Kullanımı:

• Aracınıza LPG taktırmayı planlıyorsanız, aracınızın garanti kılavuzunu dikkatlice incelemeniz önemlidir.
    • Sıfır bir araca LPG taktırmak, aracın garantisini etkileyip etkilemeyeceği üreticiye ve spesifik araç modeline göre değişebilir.
    • Renault'unuzun sıfır olmasına rağmen, yetkili bir satıcı aracılığıyla takılan bir LPG sistemi garantiyi geçersiz kılmayabilir.
    • Toyota'nın bazı modelleri, yetkili satıcıları aracılığıyla takılan LPG sistemleri için özel bir garanti sunmaktadır.
    • Aracınıza LPG taktırmak için yetkili bir satıcıyı seçmek ve yetkilendirilmiş bir sistem kullanmak, Chery Tiggo 8 Pro'nuzun garantisini bozma riskini azaltacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracı almayı düşündüğünüz bayi ile görüşün kendi anlaşmalı oldukları lpg bayileri oluyor onlara taktırıyorlar bu şekilde garanti bozulmuyor ama yanlış hatırlamıyorsam toyota lpg taktırılmasına garanti vermiyor ayrıca 1.33 corollanın performansından memnun kalmayabilirsiniz benzinde bile performansından şikayetçi olanlar vardı.
  • garantiyi arabayı motoru huzuru güvenliği herşeyi bozar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeschütz

Aracı almayı düşündüğünüz bayi ile görüşün kendi anlaşmalı oldukları lpg bayileri oluyor onlara taktırıyorlar bu şekilde garanti bozulmuyor ama yanlış hatırlamıyorsam toyota lpg taktırılmasına garanti vermiyor ayrıca 1.33 corollanın performansından memnun kalmayabilirsiniz benzinde bile performansından şikayetçi olanlar vardı.

Şuanda 2001 clio 1.4 LPGli kullaniyoruz ve bundan iyi araba kullanmadık. Yani o kadar sorun olmaz sanıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik beşli

garantiyi arabayı motoru huzuru güvenliği herşeyi bozar.

Bu motor en uyumlu motor diyorlardı LPGye? Ve internette yazılanlara göre kullananlar oldukça fazla ve memnun görünüyorlar.
  • Performans beklentiniz yoksa cilodan aşağı kalmaz sıkıştırırsanız yakıt tüketiminiz fazla olur ayrıca klima açtığınızda çekiş bir miktar daha düşer.

http://forum.donanimhaber.com/m_97852381/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0D5961688

quote:

Orijinalden alıntı: fantastik beşli

garantiyi arabayı motoru huzuru güvenliği herşeyi bozar.

Bu motor en uyumlu motor diyorlardı LPGye? Ve internette yazılanlara göre kullananlar oldukça fazla ve memnun görünüyorlar.

Alıntıları Göster
    Distribütörün anlaşmalı LPG uygulamacısı yoksa garantiyi bozar. Ancak otomobil tek parça bir ürün gibi muamele görmez. Yani, LPG taktırırsınız, sonrasında müzik setiniz bozulursa, "LPG taktırdığınız için garanti dışı" diyemezler. Derler de, çirkefe yatarsanız yaptırırsınız. Çünkü dava açsanız kazanırsınız.

Ancak araç motoru ve motor elektroniği ile ilgili herşey garanti dışı kalır. Bariz üretim hataları hariç. En basitinden, aracın egzoz manifoldunda çatlama bariz bilinen bir üretim hatası ise, bunun LPG ile alakasının olmadığı kesin olduğu için, gene onların yükümlülüğüdür. Gene, LPG bahane edilip kaçmaya çalışabilirler. Çirkefe yatılıp değişim yaptırılır.

Ben Subaru'ya araç 1 yaşını doldurduktan sonra LPG taktırmıştım. Ne huzurum kaçtı, ne güvenliğim, ne performansım düştü. Bu muhabbetler hikaye. Arabam Euro 6 standardında hafif alaşım sübaplı bir motora sahip. Boxer motorlu ve arabaya bu motor pek yetmiyor. CVT şanzımanlı olduğu için yüksek hızla yokuş çıkarken motor devri 5000'lere çıkıyor. Buna rağmen araçta tam 100.000km'dir LPG'yi hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum. LPG bakımları 25.000km'de bir oluyor. Aracın bakımları 12.000km'de bir. Dolayısı ile iki bakımdan birinde aracı LPG servisine de sokuyorum. O kadar.

Tahminim bir 40.000km içinde araba sübap ister. Maliyeti 5000TL civarında tutacak. Ancak o zamana kadar ben aşağı yukarı 30.000TL kar etmiş olacağım için, hiç dert değil.

Araçta Prins VSI 2 yağlamalı LPG kiti, 72lt simit LPG tankı var. LPG dolum ağzı benzin depo kapağına monte. Aracın altına bakınca hiçbirşey gözükmüyor. LPG de benzin koyar gibi, benzin kapağını açıp, oradaki dolum ağzına LPG pompası takılarak yapılıyor.

Karşılığında 1500kg, 2000 motor, CVT şanzıman, sürekli 4 çeker bir arabaya 1.6 dizel Focus'a biner gibi biniyorum.

Bundan sonra mal gibi az yaksın diye pis arabaya binmem abi ben. Öküz gibi motorlu arabayı alır, LPG taktırır, hem temiz, hem ekonomik, hem performanslı binerim. Tadını aldım bir kere. İki araba arasındaki tek fark MTV olur. Fazladan alacağım 80hp için ona da katlanıveririm.

Dolayısı ile aracınızı hiç bilmemekle birlikte, LPG taktırmayın demem. Hemen taktırmayın sadece. Araç 1 yılda kendini belli eder. O zamana kadar bir derdi yoksa taktırırsınız. LPG olarak da Prins'i gözüm kapalı tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Distribütörün anlaşmalı LPG uygulamacısı yoksa garantiyi bozar. Ancak otomobil tek parça bir ürün gibi muamele görmez. Yani, LPG taktırırsınız, sonrasında müzik setiniz bozulursa, "LPG taktırdığınız için garanti dışı" diyemezler. Derler de, çirkefe yatarsanız yaptırırsınız. Çünkü dava açsanız kazanırsınız.

Ancak araç motoru ve motor elektroniği ile ilgili herşey garanti dışı kalır. Bariz üretim hataları hariç. En basitinden, aracın egzoz manifoldunda çatlama bariz bilinen bir üretim hatası ise, bunun LPG ile alakasının olmadığı kesin olduğu için, gene onların yükümlülüğüdür. Gene, LPG bahane edilip kaçmaya çalışabilirler. Çirkefe yatılıp değişim yaptırılır.

Ben Subaru'ya araç 1 yaşını doldurduktan sonra LPG taktırmıştım. Ne huzurum kaçtı, ne güvenliğim, ne performansım düştü. Bu muhabbetler hikaye. Arabam Euro 6 standardında hafif alaşım sübaplı bir motora sahip. Boxer motorlu ve arabaya bu motor pek yetmiyor. CVT şanzımanlı olduğu için yüksek hızla yokuş çıkarken motor devri 5000'lere çıkıyor. Buna rağmen araçta tam 100.000km'dir LPG'yi hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum. LPG bakımları 25.000km'de bir oluyor. Aracın bakımları 12.000km'de bir. Dolayısı ile iki bakımdan birinde aracı LPG servisine de sokuyorum. O kadar.

Tahminim bir 40.000km içinde araba sübap ister. Maliyeti 5000TL civarında tutacak. Ancak o zamana kadar ben aşağı yukarı 30.000TL kar etmiş olacağım için, hiç dert değil.

Araçta Prins VSI 2 yağlamalı LPG kiti, 72lt simit LPG tankı var. LPG dolum ağzı benzin depo kapağına monte. Aracın altına bakınca hiçbirşey gözükmüyor. LPG de benzin koyar gibi, benzin kapağını açıp, oradaki dolum ağzına LPG pompası takılarak yapılıyor.

Karşılığında 1500kg, 2000 motor, CVT şanzıman, sürekli 4 çeker bir arabaya 1.6 dizel Focus'a biner gibi biniyorum.

Bundan sonra mal gibi az yaksın diye pis arabaya binmem abi ben. Öküz gibi motorlu arabayı alır, LPG taktırır, hem temiz, hem ekonomik, hem performanslı binerim. Tadını aldım bir kere. İki araba arasındaki tek fark MTV olur. Fazladan alacağım 80hp için ona da katlanıveririm.

Dolayısı ile aracınızı hiç bilmemekle birlikte, LPG taktırmayın demem. Hemen taktırmayın sadece. Araç 1 yılda kendini belli eder. O zamana kadar bir derdi yoksa taktırırsınız. LPG olarak da Prins'i gözüm kapalı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    1.33 kullanıcısıyım.mersin gibi birçok bayi lpg garantisi veriyor.ben çok yol yaptırmadığım için taktırmadım.ne performansta ne de güvenlikte sorun yaşamazsınız çünkü motor lpg ye tam uyumlu.toyota garantisi motor dışında devam ediyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

1.33 kullanıcısıyım.mersin gibi birçok bayi lpg garantisi veriyor.ben çok yol yaptırmadığım için taktırmadım.ne performansta ne de güvenlikte sorun yaşamazsınız çünkü motor lpg ye tam uyumlu.toyota garantisi motor dışında devam ediyor diye biliyorum.
    Hocam performansta ciddi sıkıntı yaşayabilirsiniz bu araçta; tabi bu da sizin beklentinize göre değişir ama. Kasa motora ağır geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

Hocam performansta ciddi sıkıntı yaşayabilirsiniz bu araçta; tabi bu da sizin beklentinize göre değişir ama. Kasa motora ağır geliyor.

Şuan Clio 2001 1.4 LPG kullanıyoruz. Bu araya LPG takınca bu cliodan performanslıdır herhalde dimi? Bizim önceliğimiz yakıt, genişlik, konfor. Performans odaklı değiliz ama şu cliodan da güçlüdür diye düşünüyorduk?

Edit: Samsun'da yaşıyoruz bol yokuşlu olan yerde değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 16 Kasım 2015; 12:02:30 >
  • Gene gelmiş "çekmez gitmez bayar" takımı... Bırakın bu işleri. Motor güzel 100hp güç veriyor çekmez diye bişey yok. Ama yarışa katılamazsınız, yokuşta vites küçültür öyle çıkarsınız. Garanti konusuna gelince toyota nın söylediği "sadece lpg sisteminin geçtiği parçalar garanti dışı kalır."
  • quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

quote:

Şuan Clio 2001 1.4 LPG kullanıyoruz. Bu araya LPG takınca bu cliodan performanslıdır herhalde dimi? Bizim önceliğimiz yakıt, genişlik, konfor. Performans odaklı değiliz ama şu cliodan da güçlüdür diye düşünüyorduk?

Bu aracı kullanmayanlara kulak asmayın motoru iyi sorun yaratmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Gene gelmiş "çekmez gitmez bayar" takımı... Bırakın bu işleri. Motor güzel 100hp güç veriyor çekmez diye bişey yok. Ama yarışa katılamazsınız, yokuşta vites küçültür öyle çıkarsınız. Garanti konusuna gelince toyota nın söylediği "sadece lpg sisteminin geçtiği parçalar garanti dışı kalır."

Tecrübeniz var mı bu araçla veya motorla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0D5961688

quote:

Toyota bayi kendi takıyor Lpg.
    Brc marka .
    Garantiyide bozmuyor .
    Ağzı olan konuşuyor .
    Şehrindeki bayii takmam dersede gel mersine taktır git .
    Gezmiş olursun .
    Ayrıca Lpg takan bayiler .
    Fiat ve Honda .
    Sadece Volkswagen ve Peugeout'a taktırırsanız .
    Kapıdan içeri bile almıyorlar , Araba tamamen garanti dışı ve bakıma dahii kapıdan sokmyorlar .
    Diğer markalarda Renault , Opel vs .. Sadece Motor garanti dışı kalıyor .
    Diğer aksamlar garanti dahilinde .
    Bunuda ne kadar işinize gelir kafanıza yatar bilmem ama .
    Lpg takan marka 200-300 lira'ya 2 yıl motor garantisi veriyor .

• quote:

quote:

Gene gelmiş "çekmez gitmez bayar" takımı... Bırakın bu işleri. Motor güzel 100hp güç veriyor çekmez diye bişey yok. Ama yarışa katılamazsınız, yokuşta vites küçültür öyle çıkarsınız. Garanti konusuna gelince toyota nın söylediği "sadece lpg sisteminin geçtiği parçalar garanti dışı kalır."

Evet 1.33 auris kullandım 2014 kasa. Motor şehir içinde gayet yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdardespp

Brc marka .
    Garantiyide bozmuyor .
    Ağzı olan konuşuyor .
    Gezmiş olursun .
    Fiat ve Honda .
    Kapıdan içeri bile almıyorlar , Araba tamamen garanti dışı ve bakıma dahii kapıdan sokmyorlar .

Bu motor tam anlamıyla uyumlu değil mi? Yani sorun çıkmaz diye düşündük bir de toyota sanayi düşmanı gibi laflar var haklılar mı :)

• quote:

quote:

quote:

Anladım kullanan birinden yorum almak daha iyi oluyor. Eğer bayiiyle anlaşıp şuanki kampanyayla alabilirsek babam bu araca uzun yıllar kullanır, sıfır diye. Toyota uzun yıllar sorun çıkarmayacak bir marka, değil mi? Tabi biraz şans işi genel durum böyle sanırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım kullanan birinden yorum almak daha iyi oluyor. Eğer bayiiyle anlaşıp şuanki kampanyayla alabilirsek babam bu araca uzun yıllar kullanır, sıfır diye. Toyota uzun yıllar sorun çıkarmayacak bir marka, değil mi? Tabi biraz şans işi genel durum böyle sanırım

Toyotayla 24 yıllık tecrübem var. Hiç sorun yaşamadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdardespp

Brc marka .
    Garantiyide bozmuyor .
    Ağzı olan konuşuyor .
    Gezmiş olursun .
    Fiat ve Honda .

Bu motor tam anlamıyla uyumlu değil mi? Yani sorun çıkmaz diye düşündük bir de toyota sanayi düşmanı gibi laflar var haklılar mı :)

Uyumlu olmasa takmazlardı zaten .
    Bende Auris 1.6 active Lpg alıyordum bayiden .
    Sonra Corolla 1.6 lpg alak dedik .
    En son peder bey biraz daha çıktı olmuşken dizel olsun dedi .
    Ayırttık , bi kaç güne Corolla touch 1.4D alıyorum .
    Corolla sanayi düşmanı ne anlamda söyledin anlamadım ama .
    Çocukluktan beri japonların sağlam oldugunu ve ömürlük olduğunu duyarız .
    Kişisel tecrübelerim yok pek ağrıza verdiği konusunda etrafımda olmadı en azndan alıpta başı ağıran .

• clio 2004 lpg 1.4 kullanıyoruz cidden güzel. az yakıyor. tek sorunu biraz performans eksiği oluyor. yamalarda devirli olmazsa zorlanıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.