Şimdi Ara

Arabama Sürttüler, Bir Bakabilirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese, birkaç gündür konuyu açacam unutuyorum sürekli. Yaklaşık 1 hafta önce 2 dakikalık iş için mersinde arabayı yol kenarına parketmiştim, yol geniş önümde ve arkamda da araç vardı. İşimi halledip geri döndüğümde bu manzarayla karşılaştım. Biraz sinir bozucu ama yapacak birşey yok. Bu konuda bilgisi olanlara birkaç şey sormak istiyorum.

Bu olaydan sonra arabayı servise götürdüm, direk boyayabileceklerini söyledi fakat kasko firması anlaşmalı olmayınca mini onarımı kapsamıyordu. Auto king de mini onarımdan yaptırabiliyordum da, araba konularında pek bilgili değilim auto king rengi tutturamaz diye serviste yaptıracaktım 150 tl civarı birşeye. Sonra etraftan gelen iyi yorumlarla auto king e götürdüm, bir bayan ilgilendi. Verdiği ilk tepki bunun için mi boyatacaksınız oldu. Benim tedirgin olduğum paslanma ihtimali. Paslanır mı paslanmaz mı bilmiyorum dedim. Bunun üstüne oranın boyandığında sadece o bölgenin boyanacağını ama tüm parçanın vernik göreceğini bu yüzdende o parça %100 boyalı görüneceğini ve 4-5 yılda dursa paslanmayacağını söyledi. Ama olurda paslanırsa bile ara parça olduğu için kayacağı biyer yokmuş. Biz bu işten para kazanmamıza rağmen size boyatmamanızı böyle kullanmanızı tavsiye ediyorum ama seçim sizin dedi. Bende burada sormak istedim.

Sizce bu kısım paslanır mı kısa bir süre sonra? Boyatmalımıyım? Veya yapabileceğim başka birşey var mı?

Kısacası ne yapayim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 20 Temmuz 2012; 22:50:28 >

• pasta cila
  • Local boya + Pasta cila işlemi.
  • kusura bakmayın arabayı sadece kullanmayı biliyorum fakat böyle durumlarda daha cahilim ilk arabam olunca pasta+cila veya lokal boya+pasta,cila serviste veya auto king de yaparlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 20 Temmuz 2012; 22:58:01 >
  • boyle ufak seylerde boyatmaya gerek yok satarken fıyat duserler orjınal kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

boyle ufak seylerde boyatmaya gerek yok satarken fıyat duserler orjınal kalsın

3-4 yıla paslanmayacağı kesin olsa dokunmayacağımda bilemiyorum ki nolur, tek arabada değil arabanın bulunduğu yerde önemli bunun için o yüzden ne yapcam bilemedim, ama yukarıda ki arkadaşın dedikleri gibi pasta+cila yaptıracağım heralde.
  • Hocam pasta cila yaptırın. Çizikler çok derinse rötüş + zımpara + pasta cila yapılır. Bende çok titizim ama bunun için uğraşmaya değmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Git sanayiden rötüş boyası al,ince zımpara vur oraya,hafif dikey olarak taşacak şekilde doldur boyayla sonra yine zımparala sonra pasta cila yap(Makineyle anca kurtarır.Matkaba aparat takıp da yapabilirsin.)geçer.
  • çizikler derin, paslanma riski olmasa böyle bırakacağım ama paslanır diye kapatmak istiyorum. ilgilenenlere çok teşekkürler.
  • forumda hem ist. hem de ankarada böyle yerleri yapan kaliteli işçilikleri olan üyelerimiz var. hem boya yaptırmadan halledebilirsiniz.
    PAslanma riski var gibi geldi bana.
  • ben de öğrencilerin açtığı anahtar çizikleri var. çok uğraştım ama çözümü yok. yukarıda söylenenlerin hiç birisi olmuyor. ben de paslanma riskinden dolayı autoking firmasından randevu aldım. kaskom karşılıyor. rötüş boya falan boş. paslanmayı önler ama görüntü aynen kalıyor. kapanmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

ben de öğrencilerin açtığı anahtar çizikleri var. çok uğraştım ama çözümü yok. yukarıda söylenenlerin hiç birisi olmuyor. ben de paslanma riskinden dolayı autoking firmasından randevu aldım. kaskom karşılıyor. rötüş boya falan boş. paslanmayı önler ama görüntü aynen kalıyor. kapanmıyor.

öğretmensiniz heralde, geçmiş olsun, bende öğrenciyken ki hala öğrenciyim çok sinirlendiğim kavga ettiğim hoca oldu ama 1 kere gidipte arabasaını çizim lastiğini patlatayim diye birşey aklımdan bile geçmedi,umarım çizenler bir gün araba sahibi olursa, birgün uyandıklarında arabanın tamamen çizildiğini görürler bende yukarıda durumu belirttim auto king le ilgili. 3-4 yıla paslanmayacağını bilsem dokunmayacağım, sattıktan sonra yeni sahibi istediğini yaptırır fakat bu süreçte paslanırsa kötü olur. gerçi bayanın söylediğinie göre orası paslanırsa ara bölge olduğu için değişir, boyamayla aynı şeye denk gelir dedi.

@only gamer, birkaç çizikte çelik rengi görünüyor, saca kadar inmiş heralde. şu anda mersindeyim, en geç eylül gibi istanbulda olacağım, o zamana birşey olmaz diye düşünüyorum dediğiniz gibi forumdan bir arkadaşımıza yaptırabilirim. mersinde nerede ne kadar iyi bu işi yaparlar bilmiyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 21 Temmuz 2012; 0:08:35 >

• Pasta cila yaptırın öyle kalsın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar küçük bişey için işlem yaptırmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syphonfilter

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

ben de öğrencilerin açtığı anahtar çizikleri var. çok uğraştım ama çözümü yok. yukarıda söylenenlerin hiç birisi olmuyor. ben de paslanma riskinden dolayı autoking firmasından randevu aldım. kaskom karşılıyor. rötüş boya falan boş. paslanmayı önler ama görüntü aynen kalıyor. kapanmıyor.

öğretmensiniz heralde, geçmiş olsun, bende öğrenciyken ki hala öğrenciyim çok sinirlendiğim kavga ettiğim hoca oldu ama 1 kere gidipte arabasaını çizim lastiğini patlatayim diye birşey aklımdan bile geçmedi,umarım çizenler bir gün araba sahibi olursa, birgün uyandıklarında arabanın tamamen çizildiğini görürler bende yukarıda durumu belirttim auto king le ilgili. 3-4 yıla paslanmayacağını bilsem dokunmayacağım, sattıktan sonra yeni sahibi istediğini yaptırır fakat bu süreçte paslanırsa kötü olur. gerçi bayanın söylediğinie göre orası paslanırsa ara bölge olduğu için değişir, boyamayla aynı şeye denk gelir dedi.

@only gamer, birkaç çizikte çelik rengi görünüyor, saca kadar inmiş heralde. şu anda mersindeyim, en geç eylül gibi istanbulda olacağım, o zamana birşey olmaz diye düşünüyorum dediğiniz gibi forumdan bir arkadaşımıza yaptırabilirim. mersinde nerede ne kadar iyi bu işi yaparlar bilmiyorum açıkcası.

evet. işin kötüsü ilkokul olmasına rağmen ilk çiziğimi 2. ayımda görmem. büyüklü küçüklü 10a yakın çizik var. aslında ayıp bir bakıma bizim. demek ki verdiğimiz eğitimde eksiklerimiz var. gerçi ailenin buradaki etkisi daha çok ama neyse.

ben onarımdan önce fotoğraf çekeceğim. faturalarımı da saklayacağım. zaten 3 yıl daha binmeyi düşünüyorum. eğer Allah kaza bela vermezse ve sadece çizik varsa 5 yaşında 60 bin kmdeki aracı çizik var diye almazlarsa da güle güle derim herhalde.

• quote:

astar gözükse neyse, metal gözüküyorsa paslanabilir.
    Mersin gibi yerde bu işleri düzgün yapacak usta yoktur diye tahmin ediyorum.

Forumda perfect ve boom garage var. gayet güzel işler çıkarıyorlar. Ben de denizlideyim. çizikleri gösteriyorum, boyayalım diyorlar. hoş hiçbiri paslanmadı. ama 2-3yerdeki noktalar halindeki kalkmalar paslandı. onlara da gözükse de retuş yaptırdım ustama. Sanayiye yolum düşünce retuş boyası(aracın boya koduna göre) pasta, zımpara alıp deneyeceğim. zaten aracın bir çok yeri boyalı, hata yapsam bile bir şey kaybetmem

Öğretmenleri bilirim, rahmetli babam da öğretmendi, bir çok kez öğrencilerini yakalardı. Bizim eski aracı son anda bir faciadan kurtarmıştı. teneffüste araçların yanlarına gidip anahtarlarla dalıyorlar...
    Şimdiki aracımızı annem de kullanıyor. annem de öğretmen, şu ana kadar çizik vakaası yaşamadık, bütün çizikler eski sahibinden...

Şu anda bende iken oluşan taş çarplarından dolayı boya atmaları var. geçende konu açmıştım, sollama sırasında yolun ortasındaki boş alandan(mıcırlı, ara bölme ama refluj veya banket yok) beni sollamaya kalkan görgüsüz sonucu 10-15 taş izine maruz kaldım 3-5i ciddi.... böyle insanlar da var. niye insanların kaput filmi yaptırdığını anlıyorum ...

İnsanımızın kat etmesi gereken çok yol var. Sırf patronuna kızıp, onun aracından hınç çıkarmak ya da öğretmeninin aracına saldırmak.... Yoldan geçerken sırf güzel gözüktüğü için saldıran ruh hastalarına hiçbir şey demiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

quote:

astar gözükse neyse, metal gözüküyorsa paslanabilir.
    Mersin gibi yerde bu işleri düzgün yapacak usta yoktur diye tahmin ediyorum.

Forumda perfect ve boom garage var. gayet güzel işler çıkarıyorlar. Ben de denizlideyim. çizikleri gösteriyorum, boyayalım diyorlar. hoş hiçbiri paslanmadı. ama 2-3yerdeki noktalar halindeki kalkmalar paslandı. onlara da gözükse de retuş yaptırdım ustama. Sanayiye yolum düşünce retuş boyası(aracın boya koduna göre) pasta, zımpara alıp deneyeceğim. zaten aracın bir çok yeri boyalı, hata yapsam bile bir şey kaybetmem

Öğretmenleri bilirim, rahmetli babam da öğretmendi, bir çok kez öğrencilerini yakalardı. Bizim eski aracı son anda bir faciadan kurtarmıştı. teneffüste araçların yanlarına gidip anahtarlarla dalıyorlar...
    Şimdiki aracımızı annem de kullanıyor. annem de öğretmen, şu ana kadar çizik vakaası yaşamadık, bütün çizikler eski sahibinden...

Şu anda bende iken oluşan taş çarplarından dolayı boya atmaları var. geçende konu açmıştım, sollama sırasında yolun ortasındaki boş alandan(mıcırlı, ara bölme ama refluj veya banket yok) beni sollamaya kalkan görgüsüz sonucu 10-15 taş izine maruz kaldım 3-5i ciddi.... böyle insanlar da var. niye insanların kaput filmi yaptırdığını anlıyorum ...

İnsanımızın kat etmesi gereken çok yol var. Sırf patronuna kızıp, onun aracından hınç çıkarmak ya da öğretmeninin aracına saldırmak.... Yoldan geçerken sırf güzel gözüktüğü için saldıran ruh hastalarına hiçbir şey demiyorum...

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun. Evet haklısınız, zevk için araba çizenler, birine sinirlenip gidip aracına zarar verenler. Mantığını hala anlamış değilim... Ama bunların düzeleceğinide zannetmiyorum.

Benim aracın diğer tarafında da yine tam lastik üstü alındıktan 1 hafta sonra falan boş yolda en sol şeritte giderken en sağdan telefonla konuştuğu için dalıp arabama çarpan birin,n oluşturduğu küçük birde çukur var, neyseki küçlük bi yer.

Bende mersinde düzgün yapabilecek birinin olduğunu düşünmüyorum varsada tanımıyorum, verdiğiniz kişiler istanbulda heralde eylül başında istanbula gittiğimde direk iletişime geçip yaptırabilirim. Paslanmasın yeter. Daha bende sanayi kavramı oluşmadı Arabayı sadece kullanabiliyorum yolda birgün sorun çıkarsa direk yol yardımı ararım heralde

@elcas, eğitimcilerinde ayıbı olabilir ama bu duruma neden olan en büyük etken ailedir. ne kadar iyi veya kötü bir eğitimci olursanız olun bu öğrencilere sizin veya meslektaşlarınızın arçlarını çizme hakkını vermiyor, aileler bu hakkı vermediği sürece. umarım daha da fazlası olmaz aracınıza.

bende yaptıracağım düşüncesiyle gittim auto kinge, fotoğrafları çektim 10 a yakın ilerde satarken sorun olmasın diye ama bayanın tavsiyesi üstüne iptal ettim.
    "Allah kaza bela vermezse ve sadece çizik varsa 5 yaşında 60 bin kmdeki aracı çizik var diye almazlarsa da güle güle derim herhalde" bu yorum katılıyorum. bende 3-4 yıl sonra satarım diye düşünüyorum, o zamanda ekstra birşey olmazsa umarım olmaz, bu çiziği sorun etmeyen müşteri bulabilirim heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 21 Temmuz 2012; 2:04:20 >

• @syphonfilter
    8yaşında aracınız olunca sanayinin tadı pek bi hoş oluyor

Her zaman eğitimcinin ayıbı olmuyor. Bazen de öğrencilerin etik kökeni bunu yaptırıyor... Fazla yazmayayım kuraldışına kaçacak.

Dediğiniz gibi sorunlar konuşularak çözülebilir. Hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa diye boşuna demiyorlar. Bir araç cizmek hayvanlık göstergesi...

Çizikli olsun boyalı olmasın bence de
    Zira boyanan yerde beceriksiz usta sonucu boya atmaları olabilir...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

boyle ufak seylerde boyatmaya gerek yok satarken fıyat duserler orjınal kalsın

3-4 yıla paslanmayacağı kesin olsa dokunmayacağımda bilemiyorum ki nolur, tek arabada değil arabanın bulunduğu yerde önemli bunun için o yüzden ne yapcam bilemedim, ama yukarıda ki arkadaşın dedikleri gibi pasta+cila yaptıracağım heralde.

paslanmaz bence. yani ilk defa duyuyorum paslanma olayını. benim arabanın çamurluklarında da var çizikler ama şimdi boyatsam arabayı satarken çamurluklar boyalı diyince kazalı izlenimi bırakıyorum ve alıcı potansiyeli düşüyo. bi zararı yok bana duruyo öyle

• geçenlerde eski kasa fiesta gördüm bagaj kapağının solundan çarpmış biri heralde ya da direğe girmiş, küçük bir göçük vardı ama bi 10cm lik paslanma vardı yukarıdan aşağıya, doğru şeklinde. onu görünce tedirgin olmadan duramıyorum açıkcası. yaptırsam bi dert yaptırmasam bi dert.

istanbula geçtiğimda pasta+cila yaptırcam artık.

@only gamer, sanayiyi tadmadım daha her tada açığım denemek isterim:P şaka bi yana ufak tefek şeyler dışında kötü bir şekilde işim olmaz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 21 Temmuz 2012; 17:57:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.