Şimdi Ara

Arabaya poliüretan köpük sıçradı yardim!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 ay önce arabayla giderken poliüretan köpüge bastım tam bitmemiş atmışlar aracin arka kapisinin çoğunluğunu kapatti diyebilirim tazzikli suyla yikadik ama izler kaldi ne yaptiysam cikartamadim mazot denedim hic fayda etmedi selülozik tiner denedim cikariyor ama cok zor gazyağı denedim cikartmadi kaportacıya götürdüm komple boyanacak diyor yokmu bunun başka çözümü yardım lütfen arkadaşlar

• Otomobil sektöründe (fabrikalarda çok güzel ürünler var ama ne yazıkki piyasada pek yaygın degil).
    Loctite marka
    Sf 7840 işini görürmü bilmiyorum.

Boyamaya gerek yok pasta cila işe halledebilirsin olabildiğince.
    Artık sanayidekilerde servis usulü yapıp para kazanmak için büyük işe kalkışıyorlar.
  • hocam resimler var mi?
  • Park halindeyken benim araca da sıçratmışlardı. Kabasını temizledim ama gene kalmıştı az çok. Tinerle çıkardı sanayide bir usta. Farklı bir tür tiner demişti eleman.

Boyama abartı olmuş.
  • Arabaya poliüretan köpük sıçradı yardim!..
    buyrun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim32862 -- 25 Eylül 2019; 18:0:51 >
  • Poliüretan temizliğinde aseton kullanılabilir.
  • boyaya zarar vermez mi acaba aseton
  • Tiner ve mazot çıkmadıysa komple boyanacak fotoyu çekip saklayın alıcıya anlatırsınız biraz fiat kırar tabii
  • ibrahim32862 İ kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla vermez. Güven için önce küçük bir yerde deneyebilirsiniz.
  • https://forum.donanimhaber.com/aseton-surdugum-yerde-rengi-acildi-yardim-edin-lutfen--32507174

Şu konuda 2. mesaj aynı durumda aseton uygulamış ve lekeleri kaldırmış boyaya zararı car mı bilmiyorum ama yoğun uygulama yapmadan denenebilir. Zaten aseton uçucu boyayı inceltecek kadar yüzeyde kalmaz.
  • Otomobil sektöründe (fabrikalarda çok güzel ürünler var ama ne yazıkki piyasada pek yaygın degil).
    Loctite marka
    Sf 7840 işini görürmü bilmiyorum.

Boyamaya gerek yok pasta cila işe halledebilirsin olabildiğince.
    Artık sanayidekilerde servis usulü yapıp para kazanmak için büyük işe kalkışıyorlar.
  • benim aracıma da sıçradı bundan. yakınlardaki bi inşaattan uçtu diye tahmin ediyorum, nokta nokta şeklinde bendekiler, sizinki kadar büyük değil. üstündeki kabası elle çıktı ama kalan kısmı çıkmıyor.

hala göstermedim bi ustaya, çözüm bulursanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 25 Eylül 2019; 23:25:6 >

• sushi. S kullanıcısına yanıt
    tabiki bilgilendiririm sizde bilgilendirirseniz sevinirim
  • Benim araca da çimento sicradi. Onun temizliği hakkinda bilginiz var mi?
  • Poliüretan köpüğün piyasada erişebileceğiniz kendi çözücüsü hariç direkt bir etkin çözümü yok tiner vs gibi. Doğru olanı bulaştığı yerden hemen kazımayın birkaç gün kurusun katman halinde zarar vermeden kazımak yada aseton, tinerle zayıflatıp kazımak daha kolaydır. Bunları da yoğun şekilde araca uygulamayın boya verniğini tecrübenize bağlı olarak bozar hemen farkedilmez ama uzun yıllar sonra fark ortaya çıkmaya başlar. Köpük açık ortamda güneş, su, atmosferle yıpranan bir malzeme olabildiğince beklemek işe yarar. Kazındı ve ince bir katman halinde kaldıysa beklemek çok da bir işe yaramaz artık şiringa ile malum sıvıları kullanıp zayıflatıp bezle kazımaya çalışın üzerine de söylendiği gibi pasta, cila işe yarar.
    Geçenlerde elime sıvamış bulundum bende :) hiçbirşey çıkarmadı uğraşmak tahriş yapıyor malum iyice kuruyup derinin kendi yağıyla kalkması 4 gün felan sürdü. Tırnaklardan da jiletle kazıdım. Tabi cansız sabit yüzeylerde öyle bir şansınız yok. Nalburlarda ahşap, metalden boya sökücü spreyler var ancak yıpratıcıdır dikkat çekeyim aralıklarla hafif uygulanmalı. Ayrıca böyle ciddi yazdığımıza da bakmayın otomobillerin boyasının üzerinde ciddi kalın bir vernik katmanı olduğunuda bilin eliniz iyiyse zarar vermek o kadar da kolay değil.:) Ha ilk kişi komple kapıdan bahsetmiş onu aralıklarla WD40 gibi hafif çözücülerle bekletip silip tekrar tekrar denemek en son kalın pasta cila denemek lazım birden çok defa. O kadar geniş alana yoğun selülozik tiner uygulamayın doğrusu sentetik tiner ile çabalamaktır o da hafif çözücüdür :) uğraştırıcı olur doğrusu.

• mazotu kim tavsiye ediyor ki pislik yapar insanlar akıllanamadı mazot dediğin seyreltilmiş yağdan ibaret
    çözücü olan benzindir benzin deneyeceksin.

birde kızartma yağı dene yapıştırıcıları çıkartıyor izleri siler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sushi.

benim aracıma da sıçradı bundan. yakınlardaki bi inşaattan uçtu diye tahmin ediyorum, nokta nokta şeklinde bendekiler, sizinki kadar büyük değil. üstündeki kabası elle çıktı ama kalan kısmı çıkmıyor.

hala göstermedim bi ustaya, çözüm bulursanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim, geçmiş olsun.

sırayla
    benzin
    kızartma yağı
    dişmacunu
    pasta

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

sırayla
    benzin
    kızartma yağı
    dişmacunu
    pasta

Alıntıları Göster
    Vay Türkiye'de ki araçların haline.

Boya için ne kadar aşındırıcı madde varsa hepsi sıra sıra yazılmış.

Hiç uğraşmayın işin ehli detaylı temizlikçi bir arkadaşa verin hallederler. Boya düzeltmede yapılıyor genel olarak çoğunda.

Ankara için DBY Detailing
    İzmir için Hardcore Garaj
    İstanbul için alternatif çok var işinde iyi pek çok yer var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Vay Türkiye'de ki araçların haline.

Boya için ne kadar aşındırıcı madde varsa hepsi sıra sıra yazılmış.

Hiç uğraşmayın işin ehli detaylı temizlikçi bir arkadaşa verin hallederler. Boya düzeltmede yapılıyor genel olarak çoğunda.

Ankara için DBY Detailing
    İzmir için Hardcore Garaj
    İstanbul için alternatif çok var işinde iyi pek çok yer var.

Alıntıları Göster
    Tavsiye ettiğiniz işletmeler aşındırıçı kullanmadan ikna ederek mi çıkartacaklar bu lekeyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Tavsiye ettiğiniz işletmeler aşındırıçı kullanmadan ikna ederek mi çıkartacaklar bu lekeyi?

Alıntıları Göster
    Boyaya yada verniğe zarar vermeden araç boyası için uygun olan ph nötr kimyasallar kullanılarak çıkartacaklar.

Leke zaten vernikte. Boyanın üzerinden değil. 3 kademeli pastayla verniği bir miktar aldıktan sonra leke çıkar.
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    benzin cikartmadi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.