Şimdi Ara

Arabayı çalıştırır çalıştırmaz klimayı açmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıkıntı olur mu bu durumun arkadaşlar, hatta arabaya binmeden klimayı çalıştırıp 1-2 dakika olduğu yerde içeri soğutmasını bekliyorum. Bir sıkıntı olur mu bu durumların?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben camları açıp hareket edip aracın içindeki sıcak havanın disardaki hava ile simile edilmesinden yanayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık açısından evet olur. Aracın camlarını açıp 30-40 saniye araçtan inip bekleyin. İnmek için müsait değilseniz camlar açık gidin 1 dakika falan sonra kapatın.
  • güneş altında kavrulan araç içeeisindeki mok kokusu gitsin diye açılır tavanı bile komple açıp öyle yola çıkıyom

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima hiç kapanmıyor ki bende kontağı açıyorum başlıyor çalışmaya kapatıyorum susuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilmiyorum ne kadar doğru ama, daha önce okumuştum.

Buldum, paylaşayım sizinle.

Doğru olmasa bile havalandırında gidin hocam siz.

En azından ben öyle yapıyorum. Camları açıp gitmenin veya yazıdaki dediği gibi yapmanın zararının olacagını düşünmüyorum.

Arabaya binince klimadan önce camları açmak sağlığımız için önemli. Yapılan bir araştırmaya göre araba koltuğunun yaydığı koku, benzen yayan hava temizleyicileri, oto kokuları hatta arabada bıraktığınız plastik ürünlerin kokuları kansere sebep olan zehirler. Kansere ilaveten, kemiklerinizi zehirler, kansızlığa ve lösemiye, hatta hamile kadınlarda düşüğe bile neden olabilir.

Kapalı mekanlarda kabul edilebilir Benzen seviyesi her 0.01 metrekarede 50 mg dır. Pencereleri kapalı park etmiş bir arabanın içi 400-800mg Benzen içermektedir. Fakat 60 F ( 15,5 C derece) derece üzerinde bir sıcaklıkla güneşin altında park ettiyse Benzen seviyesi 2000 – 4000 mg üzerine çıkar. Bu da kabul edilebilir seviyenin 40 katıdır. Ve araba içine giren insanlar bu aşırı miktardaki zehiri çaresiz bir şekilde içine çekerler.

Arabanızda eliniz klimaya gitmeden önce tüm camlarınızı açıp içerinin havasının değişmesini sağlayın. Camlarınızı kapatmadan önce, klimanızı çalıştırın. Benzen böbrek ve karaciğerinizi etkileyen bir zehirdir ve bu zehirli maddenin vücudunuz tarafından dışarı atılması çok zordur.

Kaynak:http://bilmiyorsan.com/arabaya-binince-hemen-klimayi-acmak-zehirliyor/

• Klima ilk açıldığında çıkan hava değişik bir kokuya sahip, zararlı diyorlar onun için.

Camları daha binmeden komple açıyorum ben, sunroof dahil. Arabaya binip kontağı çevirince klima açılıyor, ilk hava dışarı çıktıktan sonra camlar kapanıyor. Böyle daha sağlıklı diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Klima hiç kapanmıyor ki bende kontağı açıyorum başlıyor çalışmaya kapatıyorum susuyor
    Araç eski bir araçsa hem marş dinamosu hem de akünün canına okuyorsun demektir. Biz klima açık marş basmaktan dolayı akülerimiz 1 yılda kullanılamaz hale geliyordu.

• Hem camları hem klimayı aynı anda açıyorum klima tam soğutmaya başlayınca camları kapatıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah araba olduğu için 2 dk öncesinden cami açıyorum ardından klima çalışırken 2 dk açık bıraktıktan sonra icersi insancıl sıcaklığa geliyor

• Önce camı açın. İçerideki sıcak hava dışarı çıksın. Sonra klimayı acın. İçerisi daha hızlı soğur.

• Önce camı açın. İçerideki sıcak hava dışarı çıksın. Sonra klimayı acın. İçerisi daha hızlı soğur.

• Kapali arac icinde zararlı gazlar olusur,havalandirip binmek veya hemen camları acip havalandirmak gerekir.Klima acilmasinin bir zarari yok bu sadece devri birazcık yükseltir.

• önce tüm camları açın. motor sıcaklığı ideal bir seviyeye gelmeden soğutma başlamaz tam kapasite ile. ideal seviyede iken sıcaklık camları kapayıp klimayı son ayar açın, içerisi buz gibi olunca normal ayarlayın tamamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Araç eski bir araçsa hem marş dinamosu hem de akünün canına okuyorsun demektir. Biz klima açık marş basmaktan dolayı akülerimiz 1 yılda kullanılamaz hale geliyordu.

Alıntıları Göster
    eskiden kastınız ne kadar eski bilmiyorum da şahsi aracım 2013 citroen c4 şirket tarafından tahsis edilen araç 2016 toyota corolla, ikisinde de sıkıntı olmadı
  • Araca binmeden önce kapıları açık tutup içeriyi havalandırıyorum, motoru çalıştırınca da direk klimayı açıyorum, bu arada yine en az bir cam açık oluyor çünkü klima ilk çalıştığında kısa süreli kötü bir hava geliyor. Sonra camı kapatıp devam ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.