Şimdi Ara

Arabayı emanet verme/vermeme. Nasıl bakıyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
15.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük konuşmak gibi olmasın , aracımı yakın dostlarıma emanet verebilirim ama ölsem emanet araç almam (Kiralık araçlarda buna dahil) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Superior -- 22 Ocak 2012; 3:40:41 >
  • haftasonları ve yazın çalıştığım işim gereği günde 10 tane emanet arabayı alıp computest için platforma çıkartıyorum. platform ama nasıl platform görseniz :) çıkartırken sorun olmuyor ama indirirken geri geri iniyoruz ve riskli oluyor. bu yüzden alıştım tanımadığım insanların değerleri arabalarını kullanmaya. testten sonra lifte alıyoruz o daha sıkıntı. lift kafaları iyi oturdu mu, lift sapıtıp araba düşer mi korkusu oluyor. neticede iş yeri sahibi ben değilim. bu nedenle olacağı varsa oluyor. arkadaş test esnasında A6'nın vites kutusunu kilitledi, bir tane 206 nın devirdaimi bozuldu v.s. v.s. risk heryerde.
    ama iş kendi arabama gelince işler değişir. şu ana kadar arabamı 3 kişiye verdim. sınıf arkadaşım ve çalıştığım yerin sahibi, çocukluk arkadaşım ve eniştem. dizel olduğu için özenli kullanıyorum ve çok pimpirikliyimdir.
  • Bildiğim tanıdığım her zaman görüştüğüm yakın dostlarım istese veririm. İsteyen kişiye bağlı yani. Arabayı istese kırmayacağım, vursada canın sağolsun diyeceğim kişiler var.
    İlk olarak isteyen kişi, ikinci olarak isteme amacı en önemli etken diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 22 Ocak 2012; 4:07:57 >
  • İnsanlar nasıl otomobil istiyorlar ben ona çok şaşırıyorum. Ben başkasının aracıyla bakkala gitmeye bile çekinirdim şahsen.
  • ben cok takilmiyorum bu konuya.

istedigim arkadasimdan aldim bugune kadar.

sadece bir kere gaflette bulunup kaza yaptim ama allaha sukur arkadasligimiz sekteye ugramadi.

daha 15 gun once alip 400 km yol yapip geldim tek basima tereddut bile etmedi arkadasim verirken kazasiz belasiz full donanimli arabasini.

bilir arkadaslarim emanet arabaya kendi arabamdan daha cok ozen gosterdigimi. yakinsak eger bakimlarini arizalarini,muayene vb. islerini de takip ederim hatta
  • emanet almam.
    emanet vermem.

zorda değilsem gideceği yere götürür şoförlüğünü yaparım.

ayrıca arkadaşlarım araba konusunda ne kadar "kıl" ve "titiz" olduğumu bilirler bu yüzden de istemiyorlar sanırım..
  • Bu konu daha oncede açılmıştı ben arabamı vermem arabam reno12 de olsa vermem çok acil bı durum varsa gideceği yere ben götürürüm. Bı kere babam verdi arabanın 3 tekerini yırtmışlar benzini sifirlamislar silecek motorunu bozmuşlar elimize teslim ettiler üstünden 5 sene gecti hala aklıma geldikçe bütün sülalelerini yaad ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

İki arkadaş kendi arasında anlaşır biri diğerine arabasını verir,arabayı emanet alan kişi illegal bir işe karışırsa

örn uyuşturucu taşıma ya da kız kaçırma ( 18 den küçük) ya da her ikisi :) trafik kazası da olabilir.

Bu durumda kabak kimin başına patlar ???

A) kız hariç ikisine
    b ) Araç sahibine
    c) aracı emanet alana
    d)Kızın babasına

d)kızın babasına
  • At-avrat-silah emanet verilmez, emanet alınmaz..
  • emanet vermem, arabam yokkende kimseden almadım, ihtiyacım olduğunda da kiraladım
  • Emanet malın canı tez olur bundan 2 sene kadar önce aracımı komşunun acil bir işi vardı verdim araç geldi akşam vaktiydi evin önüne bıraktı sabah arabaya bindiğimde fark ettimki arabanın sağ ön lastiği yanaktan 1 cm kadar yarılmış ve lastik patlak büyük bir ihtimalle kaldırıma vurdu tekeri bana söylemedi o kadar zoruma gittiki söylemiş olsaydı sonuçta kendisinden lastik istemeyecektim nerden baksanız bir lastiğin fiyatı 150 lira bu olaydan sonra kimseye arabamı çok zorda kalmadıkça vermeyi düşünmüyorum .
  • En ufacık şeyi dahi hiçkimseden istemediğim için kimsede bende hiçbir şey istemez.
    Ne veririm ne alırım ölsem bile, (yaşandı denendi ölmedim)
  • Emanet vermem ve emanet almam, öyle yazmıştım.

Fakat KULLANDIRIRIM ve KULLANIRIM.

Kendi aracımı yanında olmam koşuluyla yakınlarım ve arkadaşlarım kullanabilir. Başkasının aracını da sahibi yanımdaysa kullanabilirim. Başkasının aracını da sahibi özellikle kullanmamı isterse (ödünç şoför) tek başına da kullanırım. Yani İSTEK (TALEP) araç sahibinden çıkarsa (ben veya başkası) sorun olmaz.

Burada RIZA önemli.

Rıza göstereceğinizi karşı taraf biliyorsa, ya da karşı tarafın riza göstereceğini siz biliyorsanız aracı talep etmede veya tahsis etmede sorun yok. Bazı örnekleri aşağıda yazdım.

1. Sevmediğim teyzeoğluma aracımı kat'î şekilde vermek istemem, o da gelip benden istemez. Sorun yok.
    2. Aracını çok temiz kullandığını bildiğim kuzenim arabamı ödünç isterse ona veririm, çok titiz olduğumu bilir.
    3. Kuzenim benden kendi aracını bir zahmet kullanmamı isterse bunu kabul ederim, beklentilerini karşılarım.
    4. Hasta olduğumda geçmiş olsuna gelen arkadaşımdan bana ilaç alması için kendi aracımı tahsis edebilirim.
    5. Komşum gece saat 3:00'te kapımı çalıp hastaneye gitmek için araç istediğinde onu ben şahsen götürürüm.
    6. Aram bozuk veya soğuk olan akrabamla aramda araba muhabbeti olamaz. Ama et tırnaktan ayrılmazmış.
    7. Oto park, oto yıkama ve yetkili servis dışında aracımı bana sormadan genelde pek fazla kime kullanamaz.
    8. Aracımı vermekte gönülsüz olduğumu hâl ve hareketlerime zaten belli ederim. Bu bir savunma kalkanıdır.
    9. Başkası özellikle istemediği sürece yeni aldığı aracıyla "şöyle bir tur" atmam. Yeni aracın heyecanı onundur.
    0. Bir olay olmuş ve aracımı başkasına vermişsem o başkasından değil de araçtan soğurum. Ben de böyleyim.

Kendi kemiğini yalatma, başkasının kemiğini yalama.

Böyle düşünmeme sebep olan bir olaydan söz edeyim, ama otomobille ilgisi hiç yok. 1984'te Türkiye'ye eşyalarımızı getirdiğimizde 60 adet Beta video kasette 100'e yakın film getirmiştik. Tabi eş-dost-tanıdık-akrabalar bunların başına üşüsünce benim titizlikle sınıflandırdığım ve kategorize ettiğim kasetleri (etiketlerini bile OLYMPIA marka daktiloda yazmıştım) 3 hatta 4 ayda zor geri toplamıştım, çoğunun üzerinde leke dahi olmayan plastik veya karton kabı yırtılmış, ilgisi olmayan başka bir kasetin kabı ile değişmiş, kasetlerin üzerinde zeytinyağlı dolmadan kaynaklanan parmak izi, kopan bantlar, vb. vb. Tabi o zaman 16 yaşında bir genç olarak babamın "Ver!" emrine itaatsizlik edemeyeceğim için kasetler bu tecavüze inanmak zorunda kalmışlardı.

Ondan sonra kendime ait herşeyi gizli kasalarda, kapalı kutularda ve toz almayan dosyalarda sakladım. Halen de saklarım. Benim DEĞER verdiğim bir şeye, maddi veya manevi, başkası değer vermiyorsa, vermezse ve vermeyecekse paylaşmam. Ben onunla eşyamı paylaşmadan önce o benimle duygularımı pahylaşsın. Materyalist değilim, duygusalım.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Ben götürüp getiririm vermem. Kullanmak isterse yanında otururum....
  • arabam yok olsa da vermem.emanet araba da almadım.hatta amcam,dayım arada sırada vereyim anahtarı şu işimi hallediver araba da sende kalsın ertesi gün getirirsin falan derler ama ben emanet arabanın kalbi g.tünde olur mantığından dolayı istemedim istemem de.otobüsümle gider gelirim acil işim olursa da taksiye binerim.hepinize saygılar.
  • Kesinlikle vermem acil 1 durum varsa hasta vb. ben götürürüm isterse gece yarısı olsun ki zaten çok kalkmışımdır gece yarısı hastahaneye götürmek için ama vermem büyük konuşmak istemiyorum ALLAH bizi o duruma da düşürmesin ama emanet araba da almam.Saygılar.
  • İşyerinde mecbur kalınca emanet verdim. İşyerinde eskiden çalışan bu kişi arabayla sanayiye gitti ama küçük motorla İstanbul Yolunda perişan olunca bir daha istesen de binmem dedi. Araba da ufak bir bütçeyle alındığı için pek sıkıntı olmuyor. Emanet verdiğimiz adamın sonradan hırsız olduğunu öğrendik. Şimdi cezaevinde.
  • geçerli bir ehliyeti olan ve sürüşünü güvenli bulduğum herkese ihtiyaç halinde otomobilimi veririm.
  • 2-3 kez verdim, zaruretten ötürü.
  • emanet araba vermem, kimseden de emanet araba almam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.