Şimdi Ara

Arabayı emanet verme/vermeme. Nasıl bakıyorsunuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
15.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araba ne olursa olsun emanet verilmez.senin yıllarca emek verip aldığın arabayı kimse senin gibi sürmez.Ne bilim yolda giderken sen çukur görsen kenarından geçersin alan adam bodoslama çukurdan geçer,kendi malı olmadığı için önemsemez.Başkasına verip üzülceğime ,vermem başkası üzülsün.Çok acil bişey olursa kendim götürüm yoksa yok gezmeye gidecez şuraya gidecez diyenlere hayata vermem.küsen küser umrumda olmaz
  • Çok acil hastalık vb. durumlar haricinde emanet araç vermem ve almam.
  • yakınlarımı kıramadığım için veririm ama içim gider yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvenFaLL26

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Ben arabayı yıkamacıya ve otoparkçıya bile vermiyorum,kimseden aracını ödünç istemedim,atarlı bir adam olduğumu bildiklerinden yani direk ters konuşacağımı bildiklerinden arabayı isteyende olmadı.Malında çok kıymetliymiş gibi inceden espriyle karışık laf sokmaya çalışan oldu;mal sensin dedim, o gün bugündür konuşmuyo benimle.Bende öyle üzgünüm bu durumdan anlatamam.

Ha bu arada hiçbir arkadaşıma 50 tl'nın üzerinde borç parada vermem.Parayı geri getirmezse 50 tl için canımı sıkmam,daha yüksek parayı borç verip de geri alamazsam o arkadaşımla aram bozulur.Dolayısıyla ne parayı ödünç veririm ne arabayı.Kılım kardeşim ne yapayım

Bence killikla alakasi yok. Bu devirde olmadi gereken, yapilmasi gereken o.

Emanetin şeyi yere bakarmış ya o hesap üstat. Ayrıca otomobil bu evlat gibi ne yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert103

Arabam yok ama 2 arabam var yani biri babamın bıri dayımın babamdan almam fazla dayımın 2004 doblosunun diger anahtarı bende sagolsun depoyu boşaltrm o an param olmaz sonra gider fullerim elimle temizlerim yagına suyuna bakarım

Dayinin kiymetini bil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emanet araba almayı da vermeyi de doğru bulmuyorum
  • Sırf bu sebepten arabamı satacağım
  • Veriyorum, genelde babama veya abime veririm. Ailem benim için arabadan daha önemli isterlerse kaza yapıp arabayı pert etsinler onlara bir şey olmaması önemli.
  • El elin eşeğini türkü ile aramış derler ya, geçmişime bakıyorum Atalarımız bu sözü boşuna söylememiş, emanet ne alacaksın ne vereceksin..Karşıyım ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvenFaLL26

quote:

Orijinalden alıntı: Mert103

Arabam yok ama 2 arabam var yani biri babamın bıri dayımın babamdan almam fazla dayımın 2004 doblosunun diger anahtarı bende sagolsun depoyu boşaltrm o an param olmaz sonra gider fullerim elimle temizlerim yagına suyuna bakarım

Dayinin kiymetini bil

Sağolsun çok emegı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: callandor

Selam,

Araba ne ki? Ben kitap, CD, DVD dahi paylaşmıyorum. Kitaplıklarımda eşimin kitapları bile benimkilerden farklı raflarda durur
    Taner Bey'in bir önceki sayfada dediği gibi, benim kadar özen göstereceğine inanmıyorum. İlla birisi kitap falan ödünç isterse satın alıp hediye ediyorum.

Araba için özellikle otopark için yanaşanlara, "şirket arabası, veremem" deyip geçiyorum. Sadece kardeşimin arabasını ( o da arabasız Ankara'ya gitmişsem) ödünç alıp kullanırım. Babamın arabasına hiç ilişmem.
    Arabanın anahtarını teslim ettiğim tek yer yetkili servistir.

Böyle kıl tüy birisiyim işte...

Konu hortlamış , okurken bir de ben yazayım dedim. Konu araç ama kitaplara değinmişsiniz. Bende öyleyim lsteyenlere vermiyorum , nedense elimde bulunan kitapları ayrı bir seviyorum gidip istediği kitabı D&R'dan alıyor şahsa veriyorum Okuyup kütüphanemde duranlar çok daha temiz ve özel geliyor bana...

Araca gelecek olursak ; Vermem de almamda . 1.5 senedir arabamız yok , onlarca yıldır hiç alışkın değiliz bu denli araçsızlığa , kendimi bildim bileli - 19 yaşındayım - arabamız var ( son 1.5 senedir yok ) babamın aracını kimseye verdiğini hatırlamıyorum.Söve söve , hastalık olursa götürüyordu

Son olarak amcam... Kendisi doktordur ve tam bir cimri ve titizlik manyağıdır.Aracına bindiğimizde kapıyı yavaş kapat , paspasları kaldırma , koltuğa değme der vs vs... BMW X1 ve FIORINO'su var... Bu zaman kadar kimseye araç verdiğini görmedim daha.Sadece babama veriyor . Daha doğrusu birlikte olduklarında direkt anahtarı babama uzatıyor.Babam kabul etmiyor ama imkanı yok , amcam heyecanlandığını ve babam yanındayken süremediğini söylüyor Sanırım bunu nedeni , babamın 43 senedir ehliyet sahibi olmasından kaynaklı

• yarama tuz bastınız arkadaşım. daha yeni, dün gece, saat 2.30'dan 3.30'a kadar soğukta beklemek zorunda kaldım. arabayı emanet verdiğim için. bir daha isterlerse cevabım kesin ve net olacak VEREMEM. o kadar..
  • Dünden beri sinirimden yatamıyorum bu sebepten dolayı.En yakın akrabalarımdan biri iki kere arabamı emanet aldı.Depo yu sıfırlayıp evin önüne bıraktı.Hele bir tanesinde yol bilgisayarı depodaki yakıtla gidilecek menzili 0 gösteriyordu.Adam 10 tl lik benzin bile almamış.Bugünde aynı durum oldu.Sinirden kudurdum.En sonunda mesajla söyledim.Beyefendi bana önceden söyleseydin minibüsle giderdim dedi ve beni suçlu ilan ettiler.
  • bundan sonra kesinlikle depom ful gezmem.20 tl lik gaz,20 tl lik benzin.
  • Kimse kusura bakmasın akraba da olsa ne aracımı veririm nede emanet araç isterim.
    Çok sıkışık bir durum olsa bile çağırırım taksiyi parasını cebimden verir gönderirim ( hastalık vs)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle adamlar varki insanin gözünde araba falan kalmıyor arabayı istesin kökünden vereyim onun olsun hakikaten böyle düzgün insanlar var.Ama kolay kolayda arabamı vermem kimseye Hayır derim keser atarım.
  • emanet verene kadar söförlüğü ben yapayım istediğin yere götüreyim demek daha mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.