Şimdi Ara

Arabayı emanet verme/vermeme. Nasıl bakıyorsunuz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
1
Favori
15.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Only Gamer

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Emanet vermem ve emanet almam, öyle yazmıştım.

Fakat KULLANDIRIRIM ve KULLANIRIM.

Kendi aracımı yanında olmam koşuluyla yakınlarım ve arkadaşlarım kullanabilir. Başkasının aracını da sahibi yanımdaysa kullanabilirim. Başkasının aracını da sahibi özellikle kullanmamı isterse (ödünç şoför) tek başına da kullanırım. Yani İSTEK (TALEP) araç sahibinden çıkarsa (ben veya başkası) sorun olmaz.

Burada RIZA önemli.

Rıza göstereceğinizi karşı taraf biliyorsa, ya da karşı tarafın riza göstereceğini siz biliyorsanız aracı talep etmede veya tahsis etmede sorun yok. Bazı örnekleri aşağıda yazdım.

1. Sevmediğim teyzeoğluma aracımı kat'î şekilde vermek istemem, o da gelip benden istemez. Sorun yok.
    2. Aracını çok temiz kullandığını bildiğim kuzenim arabamı ödünç isterse ona veririm, çok titiz olduğumu bilir.
    3. Kuzenim benden kendi aracını bir zahmet kullanmamı isterse bunu kabul ederim, beklentilerini karşılarım.
    4. Hasta olduğumda geçmiş olsuna gelen arkadaşımdan bana ilaç alması için kendi aracımı tahsis edebilirim.
    5. Komşum gece saat 3:00'te kapımı çalıp hastaneye gitmek için araç istediğinde onu ben şahsen götürürüm.
    6. Aram bozuk veya soğuk olan akrabamla aramda araba muhabbeti olamaz. Ama et tırnaktan ayrılmazmış.
    7. Oto park, oto yıkama ve yetkili servis dışında aracımı bana sormadan genelde pek fazla kime kullanamaz.
    8. Aracımı vermekte gönülsüz olduğumu hâl ve hareketlerime zaten belli ederim. Bu bir savunma kalkanıdır.
    9. Başkası özellikle istemediği sürece yeni aldığı aracıyla "şöyle bir tur" atmam. Yeni aracın heyecanı onundur.
    0. Bir olay olmuş ve aracımı başkasına vermişsem o başkasından değil de araçtan soğurum. Ben de böyleyim.

Kendi kemiğini yalatma, başkasının kemiğini yalama.

Böyle düşünmeme sebep olan bir olaydan söz edeyim, ama otomobille ilgisi hiç yok. 1984'te Türkiye'ye eşyalarımızı getirdiğimizde 60 adet Beta video kasette 100'e yakın film getirmiştik. Tabi eş-dost-tanıdık-akrabalar bunların başına üşüsünce benim titizlikle sınıflandırdığım ve kategorize ettiğim kasetleri (etiketlerini bile OLYMPIA marka daktiloda yazmıştım) 3 hatta 4 ayda zor geri toplamıştım, çoğunun üzerinde leke dahi olmayan plastik veya karton kabı yırtılmış, ilgisi olmayan başka bir kasetin kabı ile değişmiş, kasetlerin üzerinde zeytinyağlı dolmadan kaynaklanan parmak izi, kopan bantlar, vb. vb. Tabi o zaman 16 yaşında bir genç olarak babamın "Ver!" emrine itaatsizlik edemeyeceğim için kasetler bu tecavüze inanmak zorunda kalmışlardı.

Ondan sonra kendime ait herşeyi gizli kasalarda, kapalı kutularda ve toz almayan dosyalarda sakladım. Halen de saklarım. Benim DEĞER verdiğim bir şeye, maddi veya manevi, başkası değer vermiyorsa, vermezse ve vermeyecekse paylaşmam. Ben onunla eşyamı paylaşmadan önce o benimle duygularımı pahylaşsın. Materyalist değilim, duygusalım.

Saygılarımla,

Taner Göde

Taner abi çok doğru söylemişsin.

Arkadaştan eşe dosta arabaya bakış açısı çok farklı insanlar var. Hatta emanet mala farklı gözle bakan var.
    Kimi insan emanet mala enayi malı gibi düşünüp haşatını çıkarıyor. Kimi ise kendi malıymış gibi koruyup aldığı gibi hatta aldığından daha temiz bile bırakabiliyor.

Aynı düşüncelere sahibiz hocam.
    Ne emanet alırım ne veririm.

• Taner abi'nin fikirlerine katılmamak elde değil. Emanet alan / emanet veren tarafından da haklı bulunabilir çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

Can dostum olan, kardeşim gibi gördüğüm arkadaşlarım var onlarla aramızda ne para muhabbeti olur ne de araba; istedikleri zaman arabamı gelip kullanabilirler istediğim zaman da ben onların arabasını kullanabilirim. Ama ailemin ve bu kişilerin dışında arabamı kimse kullanamaz ben de çok samimi olmadığım insanlardan gidip araba istemem.

Bir kere bir komşumuz arabamı istedi kullanıp getirdiler, kaza yapmadılar ama görgüsüzlük yaptılar. Ben onlara arabayı vermeden önce bir işim olduğunu 5dk'ya geleceğimi söyleyip gidip LPG'yi fullemiştim ve onlara arabamı öyle emanet vermiştim. Onlar da kullandıktan sonra tekrar fullemişler ama fişini göz önüne koymak gibi bir görgüsüzlük yapmışlar bu yüzden bundan sonra onlara araba vermeyi düşünmüyorum bana göre hoş bir davranış değil.

Unutmuş olabilirler belki. Bende hep yakıt aldığım zaman yakıt fişini göz önünde olan bir yere koyuyorum. Bazen cebime.. Nedense 1 gün geçmeden atmıyorum o fişi belki araba yakıttan dolayı arıza çıkarır falan diye

• Kimseye araç vermem kimseden de istemem
  • Aynen bende kimseden istemem ve kimseye vermem.
    Veripte kötü olmaktansa vermeden kötü olurum daha iyi
  • Konuya cvp yazanlarin %90 i aracini emanet vermiyo..bi insanin kardesini birak kardesi gibi gordügü insana aracini emanet vermemesi tuhafima gitti..dostum olarak gordugum herkese aracimi verrim ve emanet gibi gormem..
  • ya öyle durumlar oluyoki istemek zorunda kalıyosun.ben öyle sadeece 1 kere istedim.zorda kaldım otogara arkadaşımı almaya gitmem lazımdı,kendi aracım tamirdeydi, cepteki para gidiş dönüş taksiye yetmezdi üstüne üstlük çalışıyordum iş yerindeydim, kısa bir zamanım vardı tramvayla gitsem çok geç kalırdım, ayrıca kız arkadaşımın eve kadarda 2 büyük koliyi taşımam gerekirdi. yani şehrin bi ucundan bi ucuna ve bir diger ucuna.
    siz bu durumda kalsanız istemezmiydiniz.

bazı insanlar istedigi zaman tabiki çevirmem geriye, belli başlı bir iki arkadaşa veririm o arkadaşlarda benleyken yani gezme maksatlı :) yoksa arabayı al git, yok öyle dünya çok samimi degilse zor.niye vereyim ki. bazen oluyo hacım bana şu gün araba lazım diyo akıllının birisi, sanki o gün bizim işimiz gücümüz olamazmı. adam hacı çarşamba günü bana araba lazım yaa diyor. ee diyorum kardeşim nerden bulmayı düşünüyosun ? o zaman anlıyor. yada bazı akıllılar planı yapıpya geliyo işte sabah şuraya gidicem sonra öglende senin yanına ugrarım arabayı alırım şuraya giderim bunu hallederim ertesi günde gelip alırsın bizim kapıdan diyo. onlara sadece tebessüm edip hayal dünyalarında başarılar diliyorum :)

şöyle bi mantık var bende, benim yaşım genç 21 yaşındayım arabamı babam almadı, annem almadı abim almadı, kendim 19 yaşında motor aldım sattım biriktirdim uno aldım onu sattım kredi çekip palio aldım taksitlerini ödüyorum hala, binbir zorlukla almışım belli ki çok titizimdir arabalarım çiçek gibidir çiçek gibi bakarım neden vereyim, bazısı var isteyen tip bedavacı tiplerden şunu verde bi tur atak muhabbeti oluyo, yahu şurda bi vursan, ödeyebilecen mi ?

tabi bu herkez için geçerli degil yeri gelir arkadaşımdan eminimdir nasıl kullandıgını bilirim, ne yaptıgını bilirim hatta o benim nerden gaz aldıgımı arabada ne kadar gaz oldugunu bile bilir arabanın bütün huyunu suyunu bilir demekki o kadar yakın arkadaşımdır bi işi olmuştur kendim gidemeyecek durumda olurum al git derim.
    benim görüşüm böyle.

• Zorunlu olmadığım sürece asla kimseye emanet etmem.
    Hatta emanet etmek yerine (hastası vs varsa) kendim gideeceği yere götürür, dönerim
    Herkes araca sizin gibi davranmıyor, bazen de sizinki gibi bir aracı kullanmayı bilmiyor olabiliyorlar.

Dizel aracımı yeni almıştım ve arkadaşım denemek istedi.
    Bir baktım dizel aracımı minimum 4000 devirde tutup bağırtıyor.
    Kibarca tamam duralım dedim ve kendim devam ettim.
    Senelerdir benzinli kullanmış, bir de üstüne dizel devirli kullanılır diye birşey duymuş, arabanın içine edecekti.
    Bir iş için versem ve haberim olmasa araca yazık olacaktı

• Yakın akrabalar istiyor,vermemek olmaz. Neticede araba benim kutsalım değil. Yakın akrabam değilse vermem, zaten aracım konusunda titiz olduğumu cümle alem bilir, isteyemezler.
  • Sabah saat 9 dan beri 3 kere arabaya isteyen amcaya ne yapmalı?
    Vermek istemediğimi dile getiremiyorum bir türlü.o da hiç çekinmiyor saolsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanına oturduğum kişiye araba veririm,
    yanıma oturttuğum kişiden araba alırım.

• hiçbir durumda emanet araba almam,almadım da.sonuçta arabası olmayan insanlar da istedikleri yere ulaşabiliyor

kimseye de emanet etmedim çünkü baştan vermeyeceğimi yansıttım.kimse istemiyo bile.isteyenlere de ufak yalanlar söyledim mecburiyetten :)
  • Emanet araba almam. Büyük konuşmamak gerekir çok zor durumda kalmadıkça almam diyelim. Yine aynı şekilde emanet vermeye de karşıyım. Tabi olağanüstü durumlar hariç acil veya gerekli bir durum olur hiç düşünmeden veririm ama keyfi nedenle araç verilmesine karşıyım... Gerçi şuan verecek bir aracım da yok o ayrı...
  • kendim alkollü araç kullanmama konusunda fazlasıla hassas olduğum için alkollü kullanacağını bildiğim bir kişiye kesinlikle vermem....alkollü kullanmayacağına emin olduğum bir kişiye ise gözümü kırpmadan veririm en fazla perte çıkarır, canına ve başkasının canına bir zarar gelmedikten sonra nasılsa kasko var...amaaaa alkollüyse en fazla sağ koltuğa oturur

ha nasıl kırmadan yaparım?...araba arızalı, kardeşime vericem, benim işim var, tüh bee az önce kayınçonun eniştesinin babasının dünürünün gelininin büyük kardeşine (ki lafı bu kadar dolandırdığıma bakmayın, bu kişi yine "ben" oluyorum) söz verdim keşke 2 dakika önce arasaydın..vs....yalan mı yok kardeşim, yalandan kim ölmüş, ki bunlar beyaz yalan

• Kaza, bela, hastalık vs. gibi şeyleri bir kenara bırakırsak, babam ve kardeşim dışında kimseye arabamı vermem, kimseninde arabasını istemem..
  • Aile uyelerini enisteyi ve yakin bazi akrabalar haric yakin arkadaslarima veririm.
    1- onlardan kiymetli degil
    2- araba sonucta gorevini yapiyo
    3- hepsi emanet olayini bilir zaten dikkat eder benzini atar vb
    4- pert etseler zarari karsilayacak kadar zenginler :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emanet araba almadım almamda , dayıma verdim 3 kere kaza yaptı birinde 6 bin tl diğerinde 300 tl birinde de farı kırdı. En sonunda dayanamadım "dayı lunaparka mı gidiyorsun" her geldiğinde bir yerlere vurdun. O gün bu gündür selam bile vermiyor. Hiç takmıyorum suçlu değilim çünkü.
  • 1. dereceden yakın olmayan akrabalara hayatta vermem. Hele arkadaşa falan asla.

Arkadaşlarımdan da aşırı güvendiğim biri olursa, acil durumlarda belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

Can dostum olan, kardeşim gibi gördüğüm arkadaşlarım var onlarla aramızda ne para muhabbeti olur ne de araba; istedikleri zaman arabamı gelip kullanabilirler istediğim zaman da ben onların arabasını kullanabilirim. Ama ailemin ve bu kişilerin dışında arabamı kimse kullanamaz ben de çok samimi olmadığım insanlardan gidip araba istemem.

Aynen, gözü kapalı emanet verebileceğim kişi sayısı 2-3 ü geçmez , Allah göstermesin bir ölüm kalım hali olur ya da gerçekten acil bir durum hariç bu 2-3 kişi dışında tanıdıklara emanet vermem bunuda hissettirdiğim için sıkıntı olmuyor, aynı şekilde emanet almakta istemem 1-2 defa oldu o da bu 2-3 kişi içerisinden emanet aldım, harcadığımın fazlasını doldurtup yıkatıp aynen yerine koydum.

• emanete vermeden kötü olanlardanım ben.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.