Şimdi Ara

Arabayı emanet verme/vermeme. Nasıl bakıyorsunuz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
15.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canimi veririm arabami vermem. Babam ve kardesim haric kimseye vermem arabami.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gune kadar cok sevdiğim arkadaşımın kız kardeşi evlendi onun gelin arabası yaptılar seve seve verdim ama baska biri istese yada ne biliyim vermem herhalde zor.
  • Antalya'da 2001 yılında parti gezisi sırasında yaşanan kazada dönemin il başkanı ve 2 partilinin ölümüyle sonuçlanan kazada, otomobilini ödünç veren eski CHP Milletvekili Nail Kamacı, tazminata mahkum oldu. Kazada yaşamını yitiren il başkanı Mustafa Çetin Kaya ve Mehmet Erdem'in yakınlarının açtığı davada Nail Kamacı ve ödünç verdiği otomobili kaza sırasında kullanan Veysel Çapan, yasal faiziyle birlikte yaklaşık 800 bin lira ödemeye mahkum edildi.

ANTALYA (AHT)

CHP Antalya eski milletvekili Nail Kamacı, 16 Haziran 2001 günü otomobilini il başkalığını 5 Haziran 2001 tarihindeki kongrede kaybeden Mustafa Çetin Kaya'ya verdi. Kamacı'nın otomobilini kullanan Veysel Çapan, Mustafa Çetin Kaya, parti yöneticilerinden Mehmet Atmaca ve delege Mehmet Erdem'le birlikte Gündoğmuş'a giderek parti etkinliğine katıldı. Partililer, etkinliğin tamamlanmasından sonra akşam saatlerinde Antalya'ya dönmek üzere yola çıktı. 07 EF 646 plakalı otomobil Gündoğmuş'un Köprülü beldesi yakınlarında kontrolden çıkarak, 50 metrelik uçuruma yuvarlandı.

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
    Kazada eski İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya ile partililer Mehmet Atmaca ve Mehmet Erdem öldü. Alkollü olan sürücü Veysel Çapan ise yaralandı. Kazanın ardından Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sürücü Veysel Çapan, 2006 yılında 5 yıl hapis cezası aldı ve karar Yargıtay tarafından onandı. Kazada ölen Mustafa Çetin Kaya'nın eşi Nurten ve kızı Duygu Kaya ile Mehmet Erdem'in eşi Hatice Erdem ve çocukları, hem sürücü Veysel Çapan hem de otomobilini ödünç olarak veren, kazadan 1 yıl kadar sonra yapılan genel seçimlerde de CHP'den Antalya milletvekili seçilen Nail Kamacı aleyhine tazminat davası açtı.

MAHKEME TAZMİNATA HÜKMETTİ
    Antalya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yaklaşık 6 yıl süren dava, 20 Eylül 2012 tarihinde sona erdi. Mahkeme, Mustafa Çetin Kaya'nın eşi Nurten ve kızı Duygu Kaya ile Mehmet Erdem'in eşi Hatice Erdem ve dört çocuğuna tazminat ödenmesine hükmetti. Buna göre kazanın olduğu 16 Haziran 2001 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte 800 bin lirayı aşan paranın sürücü Veysel Çapan ve otomobilin sahibi Nail Kamacı'dan eşit miktarlarda alınarak Nurten ve Duygu Kaya'ya ödenmesine karar verildi.

"BENİM NE KUSURUM VAR"
    CHP eski milletvekili Nail Kamacı ile Veysel Çapan, davanın ardından Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunurken karşı taraf paranın tahsili için icra takibi başlattı. İcra Müdürlüğü Kamacı ve Çapan'ın malvarlıklarını tespit ederek, bunların üzerine tedbir koydu. Kaza günü yaşananları anlatan eski Milletvekili Nail Kamacı, "Daha az yakıt harcasın diye benim LPG'li aracımı istediler. Dönerken kaza yapmışlar. Benim ne kusurum var. Dava açmakla büyük ayıp işleyenler, malvarlığımı araştırarak daha büyük ayıp işliyorlar. Aracı vermeseydim de beni kötülerlerdi. 1994 yılında da parti işleri için verdiğim arabam kaza yaptı. Bütün masrafını kendim karşıladım" diye konuştu.

TRAFİK KANUNU'NUN 85.'İNCİ MADDESİ NE DİYOR?
    "Bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün unvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olurlar."

http://www.haberturk.com/gundem/haber/813990-eski-vekile-arabani-neden-verdin-cezasi

• Eskiden işyerime sabah 4te giderdim.Bir kış sabahı aracım çalışmadı ve aynı sokakta oturduğum 25 yıllık arkadaşımdan o saatte(tabiki saatin 4 olmasınında etkisi olabilir)arabasını istedim ve7de getireceğimi söyledim.Bana verdiği cevap öyle olmazda ben seni götürüp bırakayım.O gün bu gün ne emanet veririm nede alırım
  • Güvendiğim kişiler hariç emanet vermemde almamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

emanet araba vermem, kimseden de emanet araba almam.

bu yorumun altına imzamı atarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

emanet araba vermem, kimseden de emanet araba almam.

bu yorumun altına imzamı atarım..

Ayni sekilde bende imzami atarım. Arabam, telefonum, bilgisayarimi kimseye vermem.ne demişler at, avrat, silah

• Aynen şu şekilde diyorum : Kusura bakma kardeşim ben hayatta 3 şeyi paylaşamam atımı , avradımı , silahımı
  • Seferberlik halinde sadece devlete. Bunun dışında ne emanet veririm ne de emanet alırım. Emanet verdiğniz adam kaza yapıp ölse ailesinin tazminat alma hakı var. adamın donuna kadar da isteyebiliyorlar. En son bir millet vekili örneği vardı. Adam emanet vermiş 3 arkadaşı kaza yapıp vefat etmiş her birinin ailesi dava açmış yarım milyon TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Tabi emanet araçla kaza yapıp Allah korusun can alınsa yine aynı durum söz konusu. Siz siz olun asla emanet araç vemeyin, gitsin araç kiralasınlar.
  • Ben de forumda çoğunluğu dediği gibi ne başkasına ödünç veririm ne de başkasından ödünç araç isterim.Zaten kimseye vermiyorsan kimseden de istememek gerek.Sadece ailemden kişilere ödünç olarak veririm.Bir de yılların şöförü olan enişteme ödünç verirdim.Ama o da geçen sene fırçalı yıkamaya girip aracın antenini koparınca o da hakkını kaybetti
  • Hasta durumları olursa da ben götürürüm ...
    Kimseden aracını almadım şimdiye kadar ,kimseye de vermedim .Zaten hiç arkadaşım yok
  • Hayatım da bir olay bana ders oldu.Ne emanet alırım nede veririm.Darılan olursa ekime,yoksa kasıma.
  • emanet arabayla taaaa kayseri den kız istedik. yetmedi kızı aldık. şimdi fena mı ettik?
  • arabamız yokki verelim :D

ayrıca arabalı arkadaş akrabada yok :D sülalecek fakiriz
  • Asla vermem.
    Verip de kötü olmaktansa vermeden kötü olmak daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Ben arabayı yıkamacıya ve otoparkçıya bile vermiyorum,kimseden aracını ödünç istemedim,atarlı bir adam olduğumu bildiklerinden yani direk ters konuşacağımı bildiklerinden arabayı isteyende olmadı.Malında çok kıymetliymiş gibi inceden espriyle karışık laf sokmaya çalışan oldu;mal sensin dedim, o gün bugündür konuşmuyo benimle.Bende öyle üzgünüm bu durumdan anlatamam.

Ha bu arada hiçbir arkadaşıma 50 tl'nın üzerinde borç parada vermem.Parayı geri getirmezse 50 tl için canımı sıkmam,daha yüksek parayı borç verip de geri alamazsam o arkadaşımla aram bozulur.Dolayısıyla ne parayı ödünç veririm ne arabayı.Kılım kardeşim ne yapayım

Bence killikla alakasi yok. Bu devirde olmadi gereken, yapilmasi gereken o.

• Kimseye asla aracimi vermem, vermem cunku, araba benim degil babamin, ortak kullaniyoruz. Onun bana emanet ettigini ben baskasina edemem. Ama birkere emanet almisligim var araba , arkadasin 97 model unosunu. Arkadas mangal yakiyordu piknikte , ben bostaydim. Kizlarin acil wc ye gitmesi gerekliydi, goturdum 500 metre falan toprak yol

• Arkadaş kız istemeye gideceğiz dedi. Araba istedi. Verdim. Taaa İstanbul'dan Konya'ya kız istemeye gittiler. Ben gocunmam. Daha önce de belirttim. Şoförlüğüne güvendiğim kişiye ve samimi arkadaşlarıma veririm. Fakat verirken kaskosu yok. Ona göre derim.
  • Babama bile vermem aracımı.

• Arabam yok ama 2 arabam var yani biri babamın bıri dayımın babamdan almam fazla dayımın 2004 doblosunun diger anahtarı bende sagolsun depoyu boşaltrm o an param olmaz sonra gider fullerim elimle temizlerim yagına suyuna bakarım

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.