Şimdi Ara

arabayla ic anadolu, karadeniz turu yapacağım yardim edin lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, istanbul, Bursa, esksehir, nevsehir, sivas, gumushane, trabzon, giresun, ordu, samsun, sinop, kastamonu, istanbul turu yapmak sitiyorum ve buralarda kesinlikle gitmeliyim veya gormeliyim diyebilecegim yerleri arastiriyorum. bu konuda fikirlerinizi ve yorumlarinizi yazarsaniz sevinirim.
    simdiden herkese tesekkurler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecsoft -- 17 Haziran 2010; 18:53:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mecsoft

Arkadaslar, istanbul, Bursa, esksehir, nevsehir, sivas, gumushane, trabzon, giresun, ordu, samsun, sinop, kastamonu, istanbul turu yapmak sitiyorum ve buralarda kesinlikle gitmeliyim veya gormeliyim diyebilecegim yerleri arastiriyorum. bu konuda fikirlerinizi ve yorumlarinizi yazarsaniz sevinirim.
    simdiden herkese tesekkurler.....

mesafe oldukça yoğun vaktin ne kadar bilmiyorum ama bazı yerlerde detaya girmen gerekebilir.yemek merakın varsa o ayrı bir şey onuda göze alman gerekebilir.örneğin bursa istersen 1 hafta sürebilir ben 7 yıl bursada kaldım şehir merkezi Ulucami, yeşil türbe derken uzun sürer iskender yemeden gelmemek lazım.ancak mudanya, tirilye tarafında balık yemek oralarında doğasını görmek iyi olur uludağ yine yarım gününü alır hatta belki 1 gün sürebilir.nevşehir mi kapadokya mı?hepsi dersen nevşehir için çok fazla bişey söyleyemem çok vaktini almaz ama ürgüp-göreme-avanos üçgenini gezmen gerekir bütçe müsaitse balon turunu tavsiye ederim onun içinde sabah 5 gibi havanında müsait olması şartıyla mümkün olur yine ürgüp de testi kebabı güzel olur.ayrıca ıhlara vadisi derinkuyu yeraltı şehri mutlaka görülmeli ne kadar acele etsen tüm bunlarda ancak 2 güne sığar ama idaeli 3 gün olur.Sivas şehir merkezi çok sürmez ancak kaplıca olan yer çermik derler oraya gidebilrsin.karadeniz en hızlı haliyle 1 haftanı alır daha az sürmüyor ben 2 kere denedim arabamla 7 gün anca yetti.kastamonu da kuyu kebabı güzel olur Ilgaz dağı ve şehir merkezini görmen iyi olur.bu bölgede safranbolu amasra taraflarına girmezsen bence hata edersin daha önce gördüysen o ayrı tabii.karadenize nereden ineceğine bağlı birazda.sinop şehri çok hoş ve sakin bir şehirdir limanda balık yemek çok güzeldie nokul yemek çok güzeldir vaktin varsa akgöl e gidebilirsin.sinop samsun arası çok güzel ama biraz yorucu yeşillikler arasında geçen bir sahil yolu vardır.samsun dışarıdan normal bir şehir gibi gözüksede oldukça modern büyük bir şehir olup ayrıca çokda güzel bir öğrenci şehridir.kapalı terme pidesini tavsiye ederim.şimdi teleferik yapıldı şehir merkezi çok sürmez bandırma vapurunun da orada olması görülmesi gerekir.samsunda trabzona doğru yola çıkınca sahil şeridi güzel yeni yol yapıldı çok güzel çift yol ama eğer vaktin varsa sahil şeridini eski yolu tercih et.ünye ordu, giresun aynı gün içinde içinden geçilerek görülebiliyor.çünkü trabzon bölgesi bölgesi diyorum ayrı bir yer eğer işin içine rize bölgesinide katarsanız oda dahada ayrı.örneğin trabzonun içi ayrı sümela manastırı uzungöl tarafı ayrıdır.burası için internetten iyi araştırma yapın harita ile birlikte bir güzergah çizin ben öyle yapmıştım trabzonda 1 gece kaldım sabah rize tarafına geçtim ayder yaylası(bal, yöreye özel bir kaşar peyniri ve tereyağı çok güzeldir) rizeye aittir trabzondaki uzungöl lile birlikte her türk insanının görmesi gereken bir yerdir ayder e geçtim rize şehir merkezi(rize çıkışta çayeli kurufasülyesi hüsrev yol kenarındadır pilav ile birlikte mutlaka uğrayın) ve ayderi dolaştım gece geri dönüp Uzungöle geldim(mıhlama, kuymak, alabalık çok güzel olur) gece orada kaldım sessizlikde nasıl uyunurmuş onu yaşadım sabah trabzona geçip trabzon şehir merkezi atatürk evi ganita parkı şehrin seyredildiği ve özellikle gece manzarası güzel olan bir park var tavsiye ederim.(vakfıkebir ekmeği ve tereyağı, akçaabat köftesi yine mıhlama, kuymak aklıma şimdi gelen yemekler)sümela dahil etrafını dönüşte bitirdim sadece trabzon ve etrafı 2 günümü aldı 2 gün rize 1 güz uzungöl sürdü.gümüşhaneye zigana geçidi ile geçebilrsiniz ben geçmedim ama güzel olduğunu söylüyorlar.biraz fikrin olmuştur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velociraptor -- 20 Haziran 2010; 14:43:24 >

• Sayin velociraptor ;

Cok guzel bir yazi yazmissiniz cok tesekkur ederim. belirttiginiz gibi kendime bir dosya hazirliyorum soylediginiz dogrultusundada bu dosyami guncelleyecegim. dediginiz gibi bende bursada 4 yil kaldim. gezemedigim bir ton yri vardir. tatilim 2 hafta. ondan dolayi biraz vaktim var. vok tesekkur ederim tekrardan.
  • karadeniz turu diye arattığınızda ETS tur'un falan orta ve batı karadeniz turları çıkıyor, 8-10 günlük bu turların detaylı olarak anlatımı mevcut.. işte şurda şunu yiyip, şurda kalıyoruz, şuraları gezip, şu yol üzerinden şuraya geçiyoruz gibi.. İNceleyebilirsiniz.. Ben öyle çıkacağım karadeniz turuna..
  • Samsunda yaşıyorum. Pidesi için gelmeni tavsiye ederim. Ayrıca Rizeliyim ve Rizeye gidip geliyorum. Yeni yol yapıldı (Sahil Yolu), çok iyi bir yol. Trabzona gitmeden önce Akçaabatta köfte yemeni kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca Rizede Aydere kesinlikle gitmelisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.