Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nk061

Trabzon-Sümela,Akçaabat ve köftesi

Ordu-Boztepe

Gümüşhane-Karaca Mağarası ( adını yanlış hatırlıyor olabilirim ancak böyle olması gerekiyordu).

Birde Giresun'a uğrarsanız Sis Dağı'na çıkmanızı tavsiye ederim.

Hayırlı yolculuklar.

teşekkür ederim, notlar alındı
  • farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Samsunda kalacak yer ayarladınız mı ?
    Amisosa çıkıp teleferiğe binin ve çakallı da menemen yemeyi unutmayın.
    Trabzon'da akçaabat da özellikle cemil usta da köfte yiyin dışında biryere gitmeyin şiddetle tavsiye ediyorum şiddetleee !!!
    Sümela manastırı ve uzungöle gitmeyi de unutmayın

Edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B913FB4A -- 8 Haziran 2014; 23:32:18 >
  • Turbo sandım
  • Batum ile ilgili gidenlerin dediği şu.

Aracınızı Türkiye'de bırakın

Sınırdan taksi ya da minibüs kullanın.

Freeshop yasak dense de Gürcistan'dan abartmadan aldıklarınıza karışmıyorlar ama ters birine gelirseniz el koyabilirler alırken bunu göze alın.

Birde Gürcüler biraz kavgacı bir halk oldukları söyleniyor sınır geçişlerinde tartışmalar çıkabiliyormuş çok bulaşmayın önerim

Karadeniz turu yapan bir Tur rehberi abinin dedikleri bunlar.

Birde orada her arabanın taksi olduğundan söz etti.Pazarlık yapın dedi.Birde çoğu araba kullanmayı bilmiyormuş bir de alkolüklermiş.Çok hızlı kullanıyorlarmış.

Kendi aracınızı sınırda bırakın bırakmazsanız kasko şirketiniz vs. ile görüşün ama sıkıntı çıkabilir o nedenle bırakın çünkü ceza vs. yazıyorlarmış polisler ufak şeylerde.tavsiyem araçsız geçip orada taksi ya da minibüs kullanmanız.

Çocuk varsa yanınıza anne-baba velayetş olmalı unutmayın.Sadece kimlik yetiyor benim bildiğim ama garanti olsun diye pasaportta aşın yanınıza.

Birde oradan telefon alırsanız vize basılmasa bile Gücistan'a girip çıktığınıza dair bir belge ile telefonun pasaport kaydını yapabilir ya da bu hakkınızı satabilirsiniz(Pasaport kaydı 200 tl civarı verenler var)

• Yola çıkmadan önce aracı komple bir gözden geçirtim fren balatalarına filan baktırın yağına suyuna baktırın. Ondan sonra yolunuz açık olsun. Sürekli kısa farlarınızı açmanızı öneririm yanınıza yedek far takımı alın fren lambalarınızı kontrol edin yanınıza yedeklerini alın gece için fosforlu yeleklerden alın yolda bir sorun olursa ledli ve şarjlı lamba bulundurun yanınızda.
  • eger sinopta zamanınız olursa erfelek şelalerini ve boyabattaki yer altı şehrini gezmenizi tavsiye ederim
  • Aydere vardıktan sonra yukarı dogru cık. Kavrum diyorlardı galiba oraya. Kaçkar dagını rehberlerle gezebilirsin. Birde akçaabat tarafımıydı tam bilemiycem tesadüfen gitmiştik bizde. Çal magarası diye biryer var cok güzel kesinlikle tavsiye ederim. Sümela manastırı ve uzungölüde esgeçme kesinlikle. Fırtına deresinde rafting yapmayıda unutma :) Ordu boztepeyede teleferikle cık cok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xquard42 -- 9 Haziran 2014; 1:38:40 >
  • hocam samsunluyum samsunda yaşıyorum samsun genellikle fiyatlar orta derecededir.Denize girmek istiyorsanız girmeyin :) samsunun denizi çok kötü havuza girersiniz engizde aquapark var tavsiye ederim çakallıda menemen yemeyi unutmayın batıparka gitmeyide unutmayın gerçekten orasıda iyidir batıparkta fevzinin yeri var balıkları muhteşem resimdek istiridyeli olan yer clublar falan gece hayatı ATAKUM'dan sorulur , ATATÜRK'ün samsuna çıktığı gemi var bakabilirsiniz teleferikle amisos tepesinede çıkabilirsiniz. samsunun simiti meşurhur simit yemeden gitmeyin ve tabiki samsunun pideside meşhurdur pideyide unutmayın onur anıtında foto çekinin:) kabaceviz şelaleri tavsiye ederim :)
    kahvaltı yemek vs değişik mekanlar bi kaç örnek
    leman kültür (ismine biraz değişik sanki türk sanat müzikleri var gibi ama karakatürlü güzel yer)
    big yellow taxi benzin ( bununda ismi biraz değişik benzinci sanabilirsiniz ama değişik güzel yerdir)

daha çok gezilecek yerler varda bi kaçtanesini söyledim

kalacak yerler : samsun grand atakum hotel , büyük samsun oteli , marin otel
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanKlod -- 9 Haziran 2014; 2:25:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mhim12345

Ben orduluyum boZtepeye teleferikle çık cok guzel tüm ordu deniz altında oluyor hiç bir seye değişmem

hocam ben Trabzonluyum bizde de boztepe var ama ordununkinin de tadı ayrı idi. yükseklik korkum olmasına rağmen o teleferiğe bindim ve Pişman değilim çok güzeldi kesinlike gidilmesi gereken bi yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün akşam ordudan geldim 4 gün tatil yaptım.

Orduda yapmanızı önerdiklerim; teleferik ile Boztepe'ye çıkmanız, çarşıda çok güzel balık çorbası ve salçalı acılı balık buğulama(çelik sahan içinde yapmış adamlar) yemeniz, ana yol üzerindeki Teras bara çıkıp içki çay vs içip manzarayı izlemeniz, gece çarşı içindeki işkembeciye gidip işkembe çorbası içmeniz(kendinize gerçekten güveniyorsanız bol acılı için :D ben güvendim enseme kadar terledim :D) birde orduluların övüp övüp bitiremediği ama o kadar övülecek bir pide gibi gelmeyen o pideyi tadıp yorumunuzu bırakmanızı rica ediyorum

İsterseniz teleferiğin ve yemeğin resimlerini atabilirim

Ha birde Orduya girişte Burhan Usta var güzel köfte yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican8 -- 9 Haziran 2014; 2:22:22 >

• Karadeniz turu harika bir seçim , Karadenizli olduğum için değil gerçekten gezilecek bir yer olduğu için söylüyorum.

Karadeniz sahil yolu boyunca gezilecek çok yer var hangi birini yazayım.
    Samsun merkezde Samsun'un simgesi olan Onur anıtına uğrayıp resim çektirmeden olmaz. En ünlü iki cadddesi mecidiye ve istiklal caddesi gezilebilir. istiklal caddesinde çalışmalar var şuan yalnız. Samsun da pide ve döner, yemek için tercih edilebilir.

Ordu merkezde teleferikle Boztepeye çıkılır müthiş manzara da çay içilir. Ordu sahilde yürüyüş için iyidir. Ordu'ya gelmeden Bolaman'da köfte ünlüdür.

Giresun merkezde kaleye çıkıp manzara izlenir , taze bir çay iyi gider. Topal Osman'ın ruhuna fatiha okunur. Eş dost için hediyelik fındık almayıda unutmayın.

Trabzon merkezde uzun sokak ve maraş caddesi gezilebilir imkan varsa KTÜ merkez kampüsü de güzeldir gezmek için. Akçaabat'ta kuru fasulye ve köfte yenmezse olmaz. Trabzon merkezde Çardak ve İstanbul pidecisinde pide yemenizi tavsiye ederim.
    Sorunuz olursa özelden veya buradan sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerSoldier61

Samsunda kalacak yer ayarladınız mı ?
    Amisosa çıkıp teleferiğe binin ve çakallı da menemen yemeyi unutmayın.
    Trabzon'da akçaabat da özellikle cemil usta da köfte yiyin dışında biryere gitmeyin şiddetle tavsiye ediyorum şiddetleee !!!
    Sümela manastırı ve uzungöle gitmeyi de unutmayın

Edit:Ekleme

Samsunda yer ayarlamadık hocam. Yardımcı olabilirseniz tavsiyelerinize açığım.

Notları aldım teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Klondike

cografyavegezinotlari.blogspot.com.tr
    Huzura kaçış...Kuğu Yalısı Apart otel (Ayancık)
    http://cografyavegezinotlari.blogspot.com.tr/2007/11/huzura-kakuu-yals-apart-otel-ayanck.html

Zamanınız uygun olursa Sinop Ayancıkta burada kalmanızı öneririm.

Çok sağolun hocam notumu aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Turbo sandım

yok hocam , fake bi konu değil. Ayın 20 sinde inşallah yola çıkacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Batum ile ilgili gidenlerin dediği şu.

Aracınızı Türkiye'de bırakın

Sınırdan taksi ya da minibüs kullanın.

Freeshop yasak dense de Gürcistan'dan abartmadan aldıklarınıza karışmıyorlar ama ters birine gelirseniz el koyabilirler alırken bunu göze alın.

Birde Gürcüler biraz kavgacı bir halk oldukları söyleniyor sınır geçişlerinde tartışmalar çıkabiliyormuş çok bulaşmayın önerim

Karadeniz turu yapan bir Tur rehberi abinin dedikleri bunlar.

Birde orada her arabanın taksi olduğundan söz etti.Pazarlık yapın dedi.Birde çoğu araba kullanmayı bilmiyormuş bir de alkolüklermiş.Çok hızlı kullanıyorlarmış.

Kendi aracınızı sınırda bırakın bırakmazsanız kasko şirketiniz vs. ile görüşün ama sıkıntı çıkabilir o nedenle bırakın çünkü ceza vs. yazıyorlarmış polisler ufak şeylerde.tavsiyem araçsız geçip orada taksi ya da minibüs kullanmanız.

Çocuk varsa yanınıza anne-baba velayetş olmalı unutmayın.Sadece kimlik yetiyor benim bildiğim ama garanti olsun diye pasaportta aşın yanınıza.

Birde oradan telefon alırsanız vize basılmasa bile Gücistan'a girip çıktığınıza dair bir belge ile telefonun pasaport kaydını yapabilir ya da bu hakkınızı satabilirsiniz(Pasaport kaydı 200 tl civarı verenler var)

Batum bilgileri için sağolun hocam. Şahsen ben arabayla girip ucuz mazot almayı düşünmüştüm. Arabayla girince extra ücret alınıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Yola çıkmadan önce aracı komple bir gözden geçirtim fren balatalarına filan baktırın yağına suyuna baktırın. Ondan sonra yolunuz açık olsun. Sürekli kısa farlarınızı açmanızı öneririm yanınıza yedek far takımı alın fren lambalarınızı kontrol edin yanınıza yedeklerini alın gece için fosforlu yeleklerden alın yolda bir sorun olursa ledli ve şarjlı lamba bulundurun yanınızda.

Sağolun hocam. Araç bakımdan yeni çıktı. Aklımdaki tel soru zincire gerek olur mu? Çamurda falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Çetin

eger sinopta zamanınız olursa erfelek şelalerini ve boyabattaki yer altı şehrini gezmenizi tavsiye ederim

Teşekkürler notumu aldım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: xquard42

Aydere vardıktan sonra yukarı dogru cık. Kavrum diyorlardı galiba oraya. Kaçkar dagını rehberlerle gezebilirsin. Birde akçaabat tarafımıydı tam bilemiycem tesadüfen gitmiştik bizde. Çal magarası diye biryer var cok güzel kesinlikle tavsiye ederim. Sümela manastırı ve uzungölüde esgeçme kesinlikle. Fırtına deresinde rafting yapmayıda unutma :) Ordu boztepeyede teleferikle cık cok güzel.

Evet hocam aşağı kavrum yukarı kavrum yaylaları var. Daha bir çok yayla var. Hepsine gitmeyi düşünüyoruz.

Bilgiler için teşekkürlet

• quote:

Orijinalden alıntı: outlook1

hocam samsunluyum samsunda yaşıyorum samsun genellikle fiyatlar orta derecededir.Denize girmek istiyorsanız girmeyin :) samsunun denizi çok kötü havuza girersiniz engizde aquapark var tavsiye ederim çakallıda menemen yemeyi unutmayın batıparka gitmeyide unutmayın gerçekten orasıda iyidir batıparkta fevzinin yeri var balıkları muhteşem resimdek istiridyeli olan yer clublar falan gece hayatı ATAKUM'dan sorulur , ATATÜRK'ün samsuna çıktığı gemi var bakabilirsiniz teleferikle amisos tepesinede çıkabilirsiniz. samsunun simiti meşurhur simit yemeden gitmeyin ve tabiki samsunun pideside meşhurdur pideyide unutmayın onur anıtında foto çekinin:) kabaceviz şelaleri tavsiye ederim :)
    kahvaltı yemek vs değişik mekanlar bi kaç örnek
    leman kültür (ismine biraz değişik sanki türk sanat müzikleri var gibi ama karakatürlü güzel yer)
    big yellow taxi benzin ( bununda ismi biraz değişik benzinci sanabilirsiniz ama değişik güzel yerdir)

daha çok gezilecek yerler varda bi kaçtanesini söyledim

kalacak yerler : samsun grand atakum hotel , büyük samsun oteli , marin otel
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

Sağolun hocam samsun için çok iyi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

quote:

Orijinalden alıntı: mhim12345

Ben orduluyum boZtepeye teleferikle çık cok guzel tüm ordu deniz altında oluyor hiç bir seye değişmem

hocam ben Trabzonluyum bizde de boztepe var ama ordununkinin de tadı ayrı idi. yükseklik korkum olmasına rağmen o teleferiğe bindim ve Pişman değilim çok güzeldi kesinlike gidilmesi gereken bi yer.

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.