Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önümüzde ki sene için planlarım arasında karadenizi gezip-görmek hayırlısıyla.

hocam sizden ricam turu tamamladıktan sonra izlenimlerinizi burada paylaşırsanız. en azından biz de gezi bloglarından elde edemeyeceğimiz detaylı fikirlere sahibi oluruz.
  • Batum için şu anda 1 TL - 1.2 LARİ

Samsun'a 50km kala bana ulaşın gerisini hallederiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: Arslan61

Yapabilecegin guzel birsey de ben soyliyim bir balikiyla anlasin parasini verin tekne kayikla balik tutmaya gidin uzatma ve capara ya cikin kesinlikle yapin cok zevk alacaginizi garanti ediyorum

nerde yapılır bu hocam?

Limanlarda bir suru tekne olur diyin biz bole bole balik avlamak istiyoruz yardim edermisiniz para isterse verirsiniz kendi misinanizi felan alin orda yardim da ederler size kahvelerde sorarak bakkalda sorarak ogrenebilirsiniz trabzonda yalilarda bulursunuz birilerini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Onu bilmiyorum ama bir depo mazottan kar edicem diye hem aracınızı hem de kendinizi riske atmaya değmez mis gibi minibüsle gidersiniz.Zaten orada yakacağınız aynı hesaba gelir.
  • Öncelikle biz istanbul silivriden yola çıktık.Samsunda amisos tepesine ve heykellere gittik.Orda yafeya hotelde 1 gece konakladık.Tabi siz burda yasıyormussunuz zaten.Ertesi gün orduya hareket ettik.Boztepeye çıktık teleferik ile çıkmanızı kesinlikle öneririm.Manzara müthiş yalnız kalabalık olabilir tatil günleri yada bayramlarda.Yemek yiyecek çay icecek yerler var yukarda.Trabzonda da bir hotelde konakladık fakat adını hatırlamıyorum,zaten çokta iyi bir hotel değildi.Oranın en iyi hoteli büyük hoteldi sanırım,fakat fiyatı tuzluydu.Sabahsı sümelaya çıktık.Üstünüze bir şey almadan çıkmayın derim.Ordan ayrılıp direk artvine doğru sürdük.Tanıdık bir polis arkadaş sayesinde batuma geçtik.Kişi başı 15 tl gibi bir ücret var.Dikkat edin arabayı didik didik inceliyorlar içersini geçerseniz eğer.Freeshoptan alışverişte yapabilirsiniz.Batumdan yakıt aldık onun dışında batumda herhangi bir yerde oturup gezmedik hep arabadaydık.Zaten geç kalmıştık,hemen yola koyulup orduya geri döndük.Orda Aktuğ Otelde kaldık.3 yıldız olmasına rağmen kaldıgımız en iyi hotel buydu.Sonra evin yolunu tuttuk.

Önceden bir arkadaşa yolladıgım bir mesajı üstte kopyaladım.Ayrıca karadeniz için benimde actıgım konu var umarım yardımcı olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_82107303/f_/key_karadeniz%252Bturu//tm.htm#82194740

Edit:Batum için araçtan kimse inmeden sınırı geçtik.Batumda pek bir şey göremedik biz yapılacak,araçtan dahi inmedik.Sadece yakıt aldık ve geri döndük.Arabadan inerseniz eğer fazladan bir telefonunuz varsa arabada saklayın bir yere,mazallah bir şey olursa telefondan tespit edilir yeri.Turdaki tek pişmanlıgımız uzungöle gidemedik.Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 10 Haziran 2014; 2:10:27 >

1)Çıkış harcı 15 tl
    2)3 günden kısa süre kalırsanız dönüşte duty free den ürün alamıyorsunuz.
    Abartılmadığı sürece sıkıntı olmaz.Aynı dediğiniz gibi alacağınızı alın arabaya koyun.Sarp sınır kapısı var.Türkiye'ye duty free'den alınan ürünlerden sıkıntı çıkmıyor.Ancak batum'dan alınan ürünler saklayabildiklerinizi saklayın.
    3)Dolar almanıza hiç gerek yok.Yurtdışına döviz çıkışı olmasın.Gürcistan'ın para birimi LARİ bizim lira'nın i ile a nın yeri değişmiş.
    4)Kredi kartının kur farkını öğrenin öyle alışveriş yapın.Kredi kartı kullanmanız daha rahat olur ama heryerde kredi kartı kullanımı olmuyor.
    5)Çoğu yer TL kabul ediyor.Taksilerde TL kabul ediyor.

Önemli bi ayrıntı:Otelin veya tekrar geleceğiniz yerin adres yazan kartını aldığınızda taksiciye verdiğinizde okuyamıyor.Alfabeler farklı kartta yazan adres bizim telafuzumuz şeklinde.Adresi verip götürmesini beklemeyin dolaştırır.

Sinop da birkaç gün geçirmeden yola devam etmeyin derim :)
    Konaklamak için sahil tersane tarafında denize sıfır şirin butik otellerden birisi tercih edilebilir.
    Yemek konusunda tercihiniz kesinlikle mantıdan yana olsan ve bulabilirseniz nokul isminde yöresel bir tadı var şiddetle tavsiye ederim.
    Gezilecek yerler konusunda Tarihi Ceza Evi, Seyit Bilal Türbesi, Ada ( en uç noktadan atılan cisimler suya düşmediği düşünülür ), Hamsilos, Şelaleler tercihleriniz arasında bulunabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: POSE1DON

Dostum merhaba.

Üniversiteyi Trabzon'da okudum. Ve Trabzon hakkında bende birkaç birşey eklemek isterim.

İlk olarak Akçaabat'ta Körfez restorantta meşhur Akçaabat köftesi + mezgit tavayı tadın derim.

Trabzon merkez'de ise Boztepe'ye çıkın akşama üzeri. Güzel semaver çayınızı yudumlayın.

Yine Trabzon merkezde Atatürk köşkü ve Ayasofya müzesini görmenizi tavsiye ederim.

Sümela manastırına mutlaka uğrayın. Görülmesi gereken bir yer. Sümela'ya uğramışken yol üstü Maçka/Hamsiköy'e uğrayıp meşhur sütlacının tadına bakın.

Uzungöl'e uğrayıp o doğa harikası yeri görmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Yeşil ve maviden başka bir renk yok..

Uzungöl'e giderken bazı ilçelerden geçeceksin. Yomra, Arsin, Araklı gibi.. Arsin ve Araklı arasında, yol üzerinde deniz kenarında ufak restorantlar var. Aileler işletiyor buraları. Kocası servise bakıyor, karısı yemekleri yapıyor falan Oralarda durup güzel bi yemek yemenizi tavsiye ederim. Tadı, lezzeti 10 numaradır.

Teşekkür ederim notlar alındı

• Fatsa'lı olduğum için söylüyorum.

Fatsa Meydan'da aracı parkedip, iskele civarındaki o yemyeşil parkta biraz turlayın, en fazla 1 saat. olta götürürseniz, bu mevsimde istavrit de yakalayabilirsiniz, çok eğlenceli olur. Samsun'dan Ordu'ya giderken, Fatsa çıkışında Ordu'ya giderken otoban ayrımı gelecek, yolun sağ tarafı yeni otobandan Ordu'ya, sol tarafı ise sahil yolundan Perşembe ilçesi üzerinden Ordu'ya gidecek. Kesinlikle sahil yolunu tercih edin. Perşembeye varmadan, yalıköy ve bolaman kasabalarına rastlayacaksınız, bolaman'da pide, yalıköy'de köfte çok güzel olur.

iyi yolculuklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

arkadaş 1 kişide mevzularına değinmemiş, yok döner şurda yenir,yok ayran şurda içilir batumda ince mevzular nerde nasıl dönüyor,türkçe biliyorlarmı falan

Hocam o konuları google da bulabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: arifas

önümüzde ki sene için planlarım arasında karadenizi gezip-görmek hayırlısıyla.

hocam sizden ricam turu tamamladıktan sonra izlenimlerinizi burada paylaşırsanız. en azından biz de gezi bloglarından elde edemeyeceğimiz detaylı fikirlere sahibi oluruz.

Yardımcı olmaya çalışırım elbette

• quote:

Orijinalden alıntı: cyberm

Batum için şu anda 1 TL - 1.2 LARİ

1.2 lariye ne alınabiliyor? Değeri nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Öncelikle biz istanbul silivriden yola çıktık.Samsunda amisos tepesine ve heykellere gittik.Orda yafeya hotelde 1 gece konakladık.Tabi siz burda yasıyormussunuz zaten.Ertesi gün orduya hareket ettik.Boztepeye çıktık teleferik ile çıkmanızı kesinlikle öneririm.Manzara müthiş yalnız kalabalık olabilir tatil günleri yada bayramlarda.Yemek yiyecek çay icecek yerler var yukarda.Trabzonda da bir hotelde konakladık fakat adını hatırlamıyorum,zaten çokta iyi bir hotel değildi.Oranın en iyi hoteli büyük hoteldi sanırım,fakat fiyatı tuzluydu.Sabahsı sümelaya çıktık.Üstünüze bir şey almadan çıkmayın derim.Ordan ayrılıp direk artvine doğru sürdük.Tanıdık bir polis arkadaş sayesinde batuma geçtik.Kişi başı 15 tl gibi bir ücret var.Dikkat edin arabayı didik didik inceliyorlar içersini geçerseniz eğer.Freeshoptan alışverişte yapabilirsiniz.Batumdan yakıt aldık onun dışında batumda herhangi bir yerde oturup gezmedik hep arabadaydık.Zaten geç kalmıştık,hemen yola koyulup orduya geri döndük.Orda Aktuğ Otelde kaldık.3 yıldız olmasına rağmen kaldıgımız en iyi hotel buydu.Sonra evin yolunu tuttuk.

Önceden bir arkadaşa yolladıgım bir mesajı üstte kopyaladım.Ayrıca karadeniz için benimde actıgım konu var umarım yardımcı olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_82107303/f_/key_karadeniz%252Bturu//tm.htm#82194740

Edit:Batum için araçtan kimse inmeden sınırı geçtik.Batumda pek bir şey göremedik biz yapılacak,araçtan dahi inmedik.Sadece yakıt aldık ve geri döndük.Arabadan inerseniz eğer fazladan bir telefonunuz varsa arabada saklayın bir yere,mazallah bir şey olursa telefondan tespit edilir yeri.Turdaki tek pişmanlıgımız uzungöle gidemedik.Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Teşekkür ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: move00

1)Çıkış harcı 15 tl
    2)3 günden kısa süre kalırsanız dönüşte duty free den ürün alamıyorsunuz.
    Abartılmadığı sürece sıkıntı olmaz.Aynı dediğiniz gibi alacağınızı alın arabaya koyun.Sarp sınır kapısı var.Türkiye'ye duty free'den alınan ürünlerden sıkıntı çıkmıyor.Ancak batum'dan alınan ürünler saklayabildiklerinizi saklayın.
    3)Dolar almanıza hiç gerek yok.Yurtdışına döviz çıkışı olmasın.Gürcistan'ın para birimi LARİ bizim lira'nın i ile a nın yeri değişmiş.
    4)Kredi kartının kur farkını öğrenin öyle alışveriş yapın.Kredi kartı kullanmanız daha rahat olur ama heryerde kredi kartı kullanımı olmuyor.
    5)Çoğu yer TL kabul ediyor.Taksilerde TL kabul ediyor.

Önemli bi ayrıntı:Otelin veya tekrar geleceğiniz yerin adres yazan kartını aldığınızda taksiciye verdiğinizde okuyamıyor.Alfabeler farklı kartta yazan adres bizim telafuzumuz şeklinde.Adresi verip götürmesini beklemeyin dolaştırır.

Teşekkürler

• quote:

Ne gibi bir halletme hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Sinop da birkaç gün geçirmeden yola devam etmeyin derim :)
    Konaklamak için sahil tersane tarafında denize sıfır şirin butik otellerden birisi tercih edilebilir.
    Yemek konusunda tercihiniz kesinlikle mantıdan yana olsan ve bulabilirseniz nokul isminde yöresel bir tadı var şiddetle tavsiye ederim.
    Gezilecek yerler konusunda Tarihi Ceza Evi, Seyit Bilal Türbesi, Ada ( en uç noktadan atılan cisimler suya düşmediği düşünülür ), Hamsilos, Şelaleler tercihleriniz arasında bulunabilir.

Teşekkürler hocam notlar alındı

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Fatsa'lı olduğum için söylüyorum.

Fatsa Meydan'da aracı parkedip, iskele civarındaki o yemyeşil parkta biraz turlayın, en fazla 1 saat. olta götürürseniz, bu mevsimde istavrit de yakalayabilirsiniz, çok eğlenceli olur. Samsun'dan Ordu'ya giderken, Fatsa çıkışında Ordu'ya giderken otoban ayrımı gelecek, yolun sağ tarafı yeni otobandan Ordu'ya, sol tarafı ise sahil yolundan Perşembe ilçesi üzerinden Ordu'ya gidecek. Kesinlikle sahil yolunu tercih edin. Perşembeye varmadan, yalıköy ve bolaman kasabalarına rastlayacaksınız, bolaman'da pide, yalıköy'de köfte çok güzel olur.

iyi yolculuklar.

Sağolun hocam

• quote:

quote:

Bu soruyu ciddiye alarak mı cevaplayayım ? Yoksa öylesine mi ?

• quote:

quote:

quote:

Bu soruyu ciddiye alarak mı cevaplayayım ? Yoksa öylesine mi ?

Hocam yani orda para değersiz mi değerli mi onun için merak ettim. Misal bi öğle yemeği 2 kişi ne kadara patlar. Ona göre lariye çevirelim paramızımı. 100 mü 500 mü lazım bilmiyorum ki

• Karadenizli yim ama 2006 dan bu yana tam manasıyla (konaklayarak) gezmedim, bu sene bahane vs istemiyorum artık gideceğim nasipse!

Çok güzel paylaşımlar yapılmış ben de not alayım, emeği geçenlere teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.