Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşa katılıyorum kesinlikle arabayla giriş yapmayın .herşey gelebilir aracın başına türk plaka oldugu ıcın sakat durum.eğer illede ben giricem arabayla dıyorsanızda kesınlıkle içinde biri dursun yada araç gozunuzun onunde olsun orda yakıt ucuzdur aracınız yenıyse yakıt almayın hile cok var .sıze bişey olmaz dıyen arkadaslar cıkabılır onlara kulak asmayın.
  • Ünyenin biraz doğusunda Yaylaköyde (15 sene kadar önce sahilyolu üzerinde deniz tarafında tek bir lokanta vardı, tam virajda, dinlenme tesisi gibi bir yer) mutlaka kuzu eti yiyin, bu kadar mı yumuşak olur.

2. Sırf bunun için yoldan ayrılıp Hamsiköye çıkılır mı demeyin, kesinlikle Hamsiköyde sütlaç yiyin. Ben sütlaç sevmem falan demeyin, arabada ne sütlacı diyen varsa sakın ona aldırmayın. o derece yani.

3. Neredeydi tam hatırlamıyorum, Hacı Hüsrevde kuru fasulye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 10 Haziran 2014; 17:28:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahil yolundan gideceğiniz için çakallı da melemen keyfini atlamalısınız çakallı merzifon-samsun arasında kalıyor.
    Samsundan neredeyse ünyeye kadar yol da denizi göremeyeceksiniz.

Fatsa ordu arasında sahil yolunda Yason burnunu (kilisesi) ziyaret edin denize girmek isterseniz burnun sol tarafında ki kayalık kısımda adeta
    doğal havuz gibi olan kısım var yüzmek için çok güzeldir tabiki derinlik korkunuz yoksa 5-6 metre derinliğindeki havuz gibi.
    Ordu merkezde boztepeyi herkes söylemiş zaten.
    Ordu sahili yürüyüş yolu olarak karadeniz deki en uzun sahillerden biridir.
    Şehir içinde fidan gör caddesi (istiklal caddesi benzeri bir cadde) gezebilirsiniz.
    şehir merkezinden biraz uzak olan (60-65km) zaman zaman vos vos şenlikleri de yapılan çambaşı yaylası.
    Kurul kayası(kalesi) merkeze fazla uzak değil yeni yeni keşif edilen tarihi bir mekan.

http://www.fotokritik.com/arama/yason%202/4
    https://www.facebook.com/pages/Kurul-Kayas%C4%B1/150758805121418

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Kararınızı verdikten sonra son hale gelen programınızı ve güzergahınızı ilk mesaja ekler misiniz... Böylece benim gibi böyle bir seyahati düşünenler ilk mesajda tüm bilgileri bulabilirler.
    Hatta geziniz bittikten sonrada gördüklerinizi ve düşüncelerinizi ilk mesaj da paylaşırsanız harika olur.
  • ALLAH ağız tadıyla eğlencesiyle gezmenizi nasip etsin. ALLAH kaza bela vermesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giresun Dereli-Kümbet Yaylası Mangalda Kuzu Pirzola

• quote:

Orijinalden alıntı: S.M.M.M,

Şimdiden iyi geziler dilerim hocam.

Dönüş yolunda uygun olursanız Amasya'yı da gezebilirsiniz, günübirlik gezilecek güzel yerleri vardır. Programınıza dahil ederseniz daha detaylı bir gezi planı çıkarabilirim size.

Mevsim şartlarına göre bile soğuk olabilecek yerler çıkabilir ona göre elbise planı yaparsınız artık

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: one gun

Bölgenin insanı olarak bir kaç tavsiyem olsun...Bence gezinizi Hopa'da sonlandırın...Batum ilk gidilip tecrübe edilecek gezme yeri değil...Samsun'a gelirsek bu şehir öyle 1 günlük ye, iç, devam değil en az 3 gün kalınmalı...Samsun-Ladik'den başlayıp,Alaçam(Geyikkoşan),Son olarak Merkez...Ben olsam güzergahı bundan sonra Fatsa-Ordu-Trabzon(Uzungöl)-Rize(Çamlı Hemşin)-Ardeşen-Artvin(Hopa) yapıp bitirirdim...İyi tatiller...

Tşkler değerlendircez

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

samsun guzel şehir şehrin içini gezebilirsin mecidiye cıflık falan atakum guzeldır amisos tepesıne cık gıtmısken ilçelerine girmek istersen vezirköprüde ferıbotla kanyon gezısı var katılabılırsın.
    sınop sehır olarak guzel sehır sehrın ıcını gezmen yetecektır emın ol ama farklı olarak erfelek selalesıne gıdebılırsın tavsıye ederım sınop hapsını ve kalesınıde gez yatlada tur atabılırsın tabı.
    ordu da boz tepe guzel yamaç parasutu yapanlara denk gelebılırsen tandem atlayısta yapabılırsın zaten yamaç paraşutculer buyuk ıhtımal samsun grubudur ekram cavuş mutlu falan vardır.
    giresunun hep içinden geçtım hıc gezmedım ama kara denızde denıze gırılecek en guze yer tırebolu sahılıdır denıze gırebılırsın burada
    trabzonda sumelayı gez merkezde fena değil akçabaat kofte yersen nıhat usta meshurdur ama ben senın yerınde olsam orda yemem benım hosuma gıtmeedı etının tadı onun dısında uzun golude gezebılırsın benım tavsıyem gumushaneye gırıp karaca mağarasınıda gezmen olacaktır
    batuma gelınce cok ahım sahım bısey değil deponun boşalmasına yakın gır batuma uzun mazotun tadını cıkar bence
    artvınde karagole gıt kazım koyuncununda mezarını zıyaret et bıde fatıha oku

bende bukadar ıyı gezıler

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

Ünyenin biraz doğusunda Yaylaköyde (15 sene kadar önce sahilyolu üzerinde deniz tarafında tek bir lokanta vardı, tam virajda, dinlenme tesisi gibi bir yer) mutlaka kuzu eti yiyin, bu kadar mı yumuşak olur.

2. Sırf bunun için yoldan ayrılıp Hamsiköye çıkılır mı demeyin, kesinlikle Hamsiköyde sütlaç yiyin. Ben sütlaç sevmem falan demeyin, arabada ne sütlacı diyen varsa sakın ona aldırmayın. o derece yani.

3. Neredeydi tam hatırlamıyorum, Hacı Hüsrevde kuru fasulye.

Tşkler

• quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

Sahil yolundan gideceğiniz için çakallı da melemen keyfini atlamalısınız çakallı merzifon-samsun arasında kalıyor.
    Samsundan neredeyse ünyeye kadar yol da denizi göremeyeceksiniz.

Fatsa ordu arasında sahil yolunda Yason burnunu (kilisesi) ziyaret edin denize girmek isterseniz burnun sol tarafında ki kayalık kısımda adeta
    doğal havuz gibi olan kısım var yüzmek için çok güzeldir tabiki derinlik korkunuz yoksa 5-6 metre derinliğindeki havuz gibi.
    Ordu merkezde boztepeyi herkes söylemiş zaten.
    Ordu sahili yürüyüş yolu olarak karadeniz deki en uzun sahillerden biridir.
    Şehir içinde fidan gör caddesi (istiklal caddesi benzeri bir cadde) gezebilirsiniz.
    şehir merkezinden biraz uzak olan (60-65km) zaman zaman vos vos şenlikleri de yapılan çambaşı yaylası.
    Kurul kayası(kalesi) merkeze fazla uzak değil yeni yeni keşif edilen tarihi bir mekan.

http://www.fotokritik.com/arama/yason%202/4
    https://www.facebook.com/pages/Kurul-Kayas%C4%B1/150758805121418

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan26tr

Kararınızı verdikten sonra son hale gelen programınızı ve güzergahınızı ilk mesaja ekler misiniz... Böylece benim gibi böyle bir seyahati düşünenler ilk mesajda tüm bilgileri bulabilirler.
    Hatta geziniz bittikten sonrada gördüklerinizi ve düşüncelerinizi ilk mesaj da paylaşırsanız harika olur.

Gezi sonrası inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator28

Giresun Dereli-Kümbet Yaylası Mangalda Kuzu Pirzola

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: Terminator28

Giresun Dereli-Kümbet Yaylası Mangalda Kuzu Pirzola

Teşekkürler

Giresun şebinkarahisar da gezecek çok yer ama bilen birisi gezdirmesi lazim.

• 2010 Ağustosunda bende ufaktan bir karadeniz turu yapmıştım. Arkadaşların yorumuna ekleyecek yok.. Yazacaklarımı yazmışlar..bende bir kaç kare ekleyeyim gözler şenlensin..
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

• Aybasti persembe yaylasi na gitmeyen yani kivrim kivrim kita da tek menderesleri gormeyen ruzgarin pirzolanin selalelerin tadini almayan yesilin her tonunu tanimayan gurgen-kayin ormanlatinda piknuk yapmayan o havayi almayan karadeniz e gitmis sayilanaz

• quote:

Orijinalden alıntı: mhim12345

Aybasti persembe yaylasi na gitmeyen yani kivrim kivrim kita da tek menderesleri gormeyen ruzgarin pirzolanin selalelerin tadini almayan yesilin her tonunu tanimayan gurgen-kayin ormanlatinda piknuk yapmayan o havayi almayan karadeniz e gitmis sayilanaz

Teşekkürler

• 009-2011 yıllarında görevim gereği 2 yıl Ordu'da kaldım. Bu süre zarfında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize merkezi gezdim (Ayder yaylasına çıkamadım).

Bence planladığınız güzergah çok uzun ve 7 günde gezmeniz çok zor, sadece gitmiş olursunuz. bence Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz diye gezinizi ikiye bölebilirsiniz. Benim öncelikli tavsiyem Doğu Karadeniz. Direkt Samsun'a (hata Ünye'ye) kadar hiçbiryere uğramadan gidin ve gezinize buradan başlayın. O zaman 7 günde birşeyler görebilirsiniz.

Ben size nerelerde yemek yiyebilirsiniz ve nerelere uğranabilir onu yazmak isterim.

-Samsun'da gezilecek bir yer bence yok. Samsun'a varmadan Havza'yı geçince Çakallı denilen muhitte melemenciler var. Birsürü olduğundna bunları görürsünüz. Yolun sol tarafına doğru bakın. Burada değişiklik olsun diye melemen yiyebilirsiniz. Ben Ordu'dan her memlekete gidişte uğrardım. Bir tane Karadenizlinin (Trabzonlu) yeri vardı ama ismini hatırlayamıyorum. Melemenci Dayı diye bir yerin hemen yanında. Melemeni çok güzeldi (Dayınınki hiç güzel değildi, orada da yedim).

-Samsun'u geçince Ordu'ya varmadan Ünye'de sahil boyunda gezin. Çakırtepe'ye (Ünye merkezden birkaç km yukarıda, çok yakın) çıkın. Deniz altınızda. Burada Atakale diye bir tesis var. çıkınca ilk tesis değil bir sonraki, tabelasından rahat görürsünüz. Oldukça geniş, bahçeli, ferah bir tesis. Pide ve balık konusunda çok iyi. Ben ikisinide yedim. Özellikle levrek şiş çok güzeldi.

-Eğer Fatsa-Ordu arasında duble yoldan değilde Perşembe'ye doğru dönen sahil yolundan giderseniz burada da güzel tesisler var. Yason Kilisesi var. Manzara çok güzel. Türkiye'de meşhur Vonalı Celal var. Balık yeri. Bu adam birde herşeyin turşusunu yapıyor. İçkili olduğu için ben gitmedim, onuda belirtiyim.

-Ordu'ya gidersen Boztepeye mutlaka çık. Hatta şimdi teleferik yapıldı, bana nasip olmadı binmek, teleferikle çık. Oradaki tesislerde birşey yemesende olur. Pek güzel değil. Ama Ordu merkezde sana güzel yemek yiyebileceğin yerler söyleyim:
    -Pide yiyeceksen Aktaşlar Pide ve Dıgı.
    -Balık yiyeceksen Derin Balık (Şehir merkezinde küçük bir balıkçı)
    -Kebap, sulu yemek falan yiyeceksen Hünkar. Burası ayrıca güzel balıkda yapıyor.

-Giresunda kaleye çık. Güzel manzarası var. Ayrıca oradaki tesiste güzel bir çay içebilirsin. Kale Giresunun çıkışına doğru. Kaleye varmadan sahil boyunda Ayvasıl Pide var. Pidesi çok güzel.

-Espiye'yi birkaç km geçince solda sahil boyunda Mavi&Yeşil diye bir yer var. Plajı yanında. Mükemmel ızgara yapıyor. Biz ailecek bir kere yedik, annem halen ondan bahsediyor. Özellikle satır kebapları çok güzel.

-Trabzona birkaç km kala Akçaabat ilçesinde köfteciler meşhur. Orada sahil boyunda solda 3 tane büyük köfteci var. Cemil Usta, Nihat Usta ve Körfez. Ben Nihat Usta ve Körfezde yedim. Tavsiyem Körfez, hem fiyat biraz daha uygun hemde köfteler çok güzel. Yanında fasulye piyazı, ayran, arkasında çay, laz böreği (baklava gibi bir tatlı). Çok güzel gerçekten. Birde Trabzonlu bir arkadaşın tavsiyesi üzerine burada levrek buğulama yedim. Hayatımda yediğim en güzel levrek buğulama idi.

-Trabzon içinde pek gezecek bir yer yok. Belki Boztepeye (Trabzondada var) çıkıp bir semaver içebilirsin, ama bence zaman kaybetme direkt Sümele manastırına doğru yani Maçkaya doğru git. Maçkayı geçince manastıra birkaç km kala Coşandere Tesisleri var. Burada alaballık yiyebilirsin, fena değil, kendileri üretiyorlar. Tesiste ben bir gecede kaldım. Ahşap otel, güzel oluyor. Yaklaşık 1 yıl önce 2 odaya 180 TL vermiştim. Kahvaltı dahil. Ama açık büfe kahvaltı dedikleri hikaye, Kaygana, kuymak herşeye ekstra para istiyorlar. Yani kahvaltı tavsiye etmem. Sümeleyi gez. Sümelenin alt kısmında da birçok tesis var, oralardada birşeyle yiyebilir, çay içebilirsin. Bu civara gelince meşhur Hamsiköy vardır. Sütlacı meşhur. Ben bir kere yakın diye dönüp gittim, sütlaç yemeye. Giderken köylerden geçiyorsun, manzara süper, ama sütla. hikaye. Ben hiç beğenmedim. Sütlacın esası Rize'de. Birazdan.

-Buradan Trabzon Of'tan içeri girip Uzungöle gidersin. Ben ilk olarak 13-14 sene önce görmüştüm, o zaman çok hoşuma gitmişti. Ama şimdi betonlaşmış, eski cazibesi yok, ama bir kere görmeye değer. Buradada tesislerde birşeyler yiyebilirsin. ben ilk gittiğimde yediğim alabalığı çok beğenmiştim. Ama sonraki gittiklerimde birazda misafirlerimizle beraberdi ve onlarda görsün diye gittik, yemek kısmını pas geçtim.

-Geçen yıl bir kerede Rizeye gitmek nasip oldu. Rizede merkezden mutlaka Şahin Tepesine çık. Manzara çok güzel. Çıkarken Çaykur çay bahçesi var. Ben yanından geçtim, ama burada çay içmeyi tavsiye ediyorlar. Rize merkezdede Bekiroğlu Restaurant varki, burada mutlaka yemek ye. Benim tavsiyem kurufasulye, sütlaç. Döneride çok güzel.

Buradan ilerisine ben gidemedim. Ama Rize Ayder yaylası, Artvin yaylaları gitmişken gör derim. Yukarıda yazdığım yer ve tavsiye etiğim tesisler gidip gördüğüm ve yemek yediğim yerlerdir.

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    neden bu sekil guldunuz aklima kotu seyler geliyo

• imkanınız olursa artvin şavşat tarafını görmenizi tavsiye ederim.yeşilliği ve tabiatı daha farklıdır(trabzon da ikamet ediyorum).
    ya da yusufeli tarafına raftinge gidebilirsiniz herhalde türkiye nin en uzun parkurlarından biri yaklaşık 16 km.
    batum da mümkünse başka bir araç bulun gürcistan plakalı,sıkıntılı bir yer.şoförler üzerine sürer arabayı dikkatli olun.polisi çok acımasızdır.merak ettiğiniz şeyler varsa danışabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.