Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: outlook1

hocam samsunluyum samsunda yaşıyorum samsun genellikle fiyatlar orta derecededir.Denize girmek istiyorsanız girmeyin :) samsunun denizi çok kötü havuza girersiniz engizde aquapark var tavsiye ederim çakallıda menemen yemeyi unutmayın batıparka gitmeyide unutmayın gerçekten orasıda iyidir batıparkta fevzinin yeri var balıkları muhteşem resimdek istiridyeli olan yer clublar falan gece hayatı ATAKUM'dan sorulur , ATATÜRK'ün samsuna çıktığı gemi var bakabilirsiniz teleferikle amisos tepesinede çıkabilirsiniz. samsunun simiti meşurhur simit yemeden gitmeyin ve tabiki samsunun pideside meşhurdur pideyide unutmayın onur anıtında foto çekinin:) kabaceviz şelaleri tavsiye ederim :)
    kahvaltı yemek vs değişik mekanlar bi kaç örnek
    leman kültür (ismine biraz değişik sanki türk sanat müzikleri var gibi ama karakatürlü güzel yer)
    big yellow taxi benzin ( bununda ismi biraz değişik benzinci sanabilirsiniz ama değişik güzel yerdir)

daha çok gezilecek yerler varda bi kaçtanesini söyledim

kalacak yerler : samsun grand atakum hotel , büyük samsun oteli , marin otel
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

Sağolun hocam samsun için çok iyi oldu

Samsuna her gittiğimde kiloları alıp dönüyorum, yeme turizmi yapıyorum resmen....

Arkadaşlar gezilecek yerleri yazmışlar, ben yemek işine gireyim...

Ankara yolundan gelişte çakallı da menemen yemek gerekli, porsiyon dolu dolu gelir....

Sinop yolunda Bafrada Turan ustada pide yemeli, sırf pide yemek için samsundan bafraya gitmişliğim vardır..

Bafradan Samsuna dönüş yolunda Taflan bölgesi var orada etçiler vardır, et/köfte yenebilir lezzetlidir..

Samsun içinde mecidiye girişinde (subaşı tarafından) "Tokalak pide" var 1963 yılından beri pide yapar, oraya da uğrayın... küçük bir yer ve sormazsanız bulamazsınız...

Şehir içinde Balıkçılar var ama sezonu değil o nedenle balığı es geçiyorum...

Ayrıca köfteciler de var ama zaten akçaabat tarafına gideceğinizden köftecileri de es geçiyorum...

Şehir içinde Cumhuriyet meydanı civarında İkizler tandır var, adı üstünde tandır yenmeli,

Şehir içinde saathane bölgesinde Lezzet lokantası var -eskisi kadar iyi olmasa da- döneri ünlüdür,

Ayrıca çiftlik caddesinde de dönerciler var (beyaz ev, aycan, vb.) ama yemezseniz de çok kayıp olmaz...

Ordu tarafında giderken Çarşambadan geçeceksiniz çarşamba içinde şehir lokantasından mutlaka....döner yeyin, iddia ediyorum böyle döneri hiçbir yerde yememişsinizdir...ben gözümü karartıp, 2,5-3 porsiyon yiyorum çok çok lezzetli...

Tatlıcılardan irmik tatlısı alıp yiyin, günlük, taze, çok ucuz ve lezzetlidir, eskiden kilo kilo alır dönüşte 1-2 hafta yerdim...

Samsun çok ucuz ve lezzetli mutfağa sahiptir....

Hocam öncelikle ikinize sonra tüm foruma tavsiyemdir eğer bafraya gidipte yaz kış farketmez BALLI BABA dondurması yemeden dönerseniz
    İdda ediyorum dünya üzerindeki en iyi dondurmadır çok büyük bir lezzetten mahrum kalırsınız.Biz bafralıyız istanbulda yaşıyoruz babam
    adama gel sana istanbulda şube açalım diye teklif etti adam yetiştiremem diye kabul etmedi çünkü dondurmanın sırrını aileden 2-3 kişi biliyor
    tarifide vermediklerinden malasef iş yattı .Birde bafra pidesi mutlaka deneyin şöyle bol tereyağlısından rahatlıkla 2-3 porsiyon indirisiniz.
    Kazasız belasız hayırlı yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhim12345

neden bu sekil guldunuz aklima kotu seyler geliyo

Çok heyecanlı nokta atışı yerler söylemişsiniz. Ve bilinmeyen. O yüzden çok beğendim hocam. Son cümlenize de güldüm samimi olarak yanlış anlamayın lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: happyfarmer

imkanınız olursa artvin şavşat tarafını görmenizi tavsiye ederim.yeşilliği ve tabiatı daha farklıdır(trabzon da ikamet ediyorum).
    ya da yusufeli tarafına raftinge gidebilirsiniz herhalde türkiye nin en uzun parkurlarından biri yaklaşık 16 km.
    batum da mümkünse başka bir araç bulun gürcistan plakalı,sıkıntılı bir yer.şoförler üzerine sürer arabayı dikkatli olun.polisi çok acımasızdır.merak ettiğiniz şeyler varsa danışabilirsiniz.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladyator]

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: outlook1

hocam samsunluyum samsunda yaşıyorum samsun genellikle fiyatlar orta derecededir.Denize girmek istiyorsanız girmeyin :) samsunun denizi çok kötü havuza girersiniz engizde aquapark var tavsiye ederim çakallıda menemen yemeyi unutmayın batıparka gitmeyide unutmayın gerçekten orasıda iyidir batıparkta fevzinin yeri var balıkları muhteşem resimdek istiridyeli olan yer clublar falan gece hayatı ATAKUM'dan sorulur , ATATÜRK'ün samsuna çıktığı gemi var bakabilirsiniz teleferikle amisos tepesinede çıkabilirsiniz. samsunun simiti meşurhur simit yemeden gitmeyin ve tabiki samsunun pideside meşhurdur pideyide unutmayın onur anıtında foto çekinin:) kabaceviz şelaleri tavsiye ederim :)
    kahvaltı yemek vs değişik mekanlar bi kaç örnek
    leman kültür (ismine biraz değişik sanki türk sanat müzikleri var gibi ama karakatürlü güzel yer)
    big yellow taxi benzin ( bununda ismi biraz değişik benzinci sanabilirsiniz ama değişik güzel yerdir)

daha çok gezilecek yerler varda bi kaçtanesini söyledim

kalacak yerler : samsun grand atakum hotel , büyük samsun oteli , marin otel
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

Sağolun hocam samsun için çok iyi oldu

Samsuna her gittiğimde kiloları alıp dönüyorum, yeme turizmi yapıyorum resmen....

Arkadaşlar gezilecek yerleri yazmışlar, ben yemek işine gireyim...

Ankara yolundan gelişte çakallı da menemen yemek gerekli, porsiyon dolu dolu gelir....

Sinop yolunda Bafrada Turan ustada pide yemeli, sırf pide yemek için samsundan bafraya gitmişliğim vardır..

Bafradan Samsuna dönüş yolunda Taflan bölgesi var orada etçiler vardır, et/köfte yenebilir lezzetlidir..

Samsun içinde mecidiye girişinde (subaşı tarafından) "Tokalak pide" var 1963 yılından beri pide yapar, oraya da uğrayın... küçük bir yer ve sormazsanız bulamazsınız...

Şehir içinde Balıkçılar var ama sezonu değil o nedenle balığı es geçiyorum...

Ayrıca köfteciler de var ama zaten akçaabat tarafına gideceğinizden köftecileri de es geçiyorum...

Şehir içinde Cumhuriyet meydanı civarında İkizler tandır var, adı üstünde tandır yenmeli,

Şehir içinde saathane bölgesinde Lezzet lokantası var -eskisi kadar iyi olmasa da- döneri ünlüdür,

Ayrıca çiftlik caddesinde de dönerciler var (beyaz ev, aycan, vb.) ama yemezseniz de çok kayıp olmaz...

Ordu tarafında giderken Çarşambadan geçeceksiniz çarşamba içinde şehir lokantasından mutlaka....döner yeyin, iddia ediyorum böyle döneri hiçbir yerde yememişsinizdir...ben gözümü karartıp, 2,5-3 porsiyon yiyorum çok çok lezzetli...

Tatlıcılardan irmik tatlısı alıp yiyin, günlük, taze, çok ucuz ve lezzetlidir, eskiden kilo kilo alır dönüşte 1-2 hafta yerdim...

Samsun çok ucuz ve lezzetli mutfağa sahiptir....

Hocam öncelikle ikinize sonra tüm foruma tavsiyemdir eğer bafraya gidipte yaz kış farketmez BALLI BABA dondurması yemeden dönerseniz
    İdda ediyorum dünya üzerindeki en iyi dondurmadır çok büyük bir lezzetten mahrum kalırsınız.Biz bafralıyız istanbulda yaşıyoruz babam
    adama gel sana istanbulda şube açalım diye teklif etti adam yetiştiremem diye kabul etmedi çünkü dondurmanın sırrını aileden 2-3 kişi biliyor
    tarifide vermediklerinden malasef iş yattı .Birde bafra pidesi mutlaka deneyin şöyle bol tereyağlısından rahatlıkla 2-3 porsiyon indirisiniz.
    Kazasız belasız hayırlı yolculuklar.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mukeya

009-2011 yıllarında görevim gereği 2 yıl Ordu'da kaldım. Bu süre zarfında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize merkezi gezdim (Ayder yaylasına çıkamadım).

Bence planladığınız güzergah çok uzun ve 7 günde gezmeniz çok zor, sadece gitmiş olursunuz. bence Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz diye gezinizi ikiye bölebilirsiniz. Benim öncelikli tavsiyem Doğu Karadeniz. Direkt Samsun'a (hata Ünye'ye) kadar hiçbiryere uğramadan gidin ve gezinize buradan başlayın. O zaman 7 günde birşeyler görebilirsiniz.

Ben size nerelerde yemek yiyebilirsiniz ve nerelere uğranabilir onu yazmak isterim.

-Samsun'da gezilecek bir yer bence yok. Samsun'a varmadan Havza'yı geçince Çakallı denilen muhitte melemenciler var. Birsürü olduğundna bunları görürsünüz. Yolun sol tarafına doğru bakın. Burada değişiklik olsun diye melemen yiyebilirsiniz. Ben Ordu'dan her memlekete gidişte uğrardım. Bir tane Karadenizlinin (Trabzonlu) yeri vardı ama ismini hatırlayamıyorum. Melemenci Dayı diye bir yerin hemen yanında. Melemeni çok güzeldi (Dayınınki hiç güzel değildi, orada da yedim).

-Samsun'u geçince Ordu'ya varmadan Ünye'de sahil boyunda gezin. Çakırtepe'ye (Ünye merkezden birkaç km yukarıda, çok yakın) çıkın. Deniz altınızda. Burada Atakale diye bir tesis var. çıkınca ilk tesis değil bir sonraki, tabelasından rahat görürsünüz. Oldukça geniş, bahçeli, ferah bir tesis. Pide ve balık konusunda çok iyi. Ben ikisinide yedim. Özellikle levrek şiş çok güzeldi.

-Eğer Fatsa-Ordu arasında duble yoldan değilde Perşembe'ye doğru dönen sahil yolundan giderseniz burada da güzel tesisler var. Yason Kilisesi var. Manzara çok güzel. Türkiye'de meşhur Vonalı Celal var. Balık yeri. Bu adam birde herşeyin turşusunu yapıyor. İçkili olduğu için ben gitmedim, onuda belirtiyim.

-Ordu'ya gidersen Boztepeye mutlaka çık. Hatta şimdi teleferik yapıldı, bana nasip olmadı binmek, teleferikle çık. Oradaki tesislerde birşey yemesende olur. Pek güzel değil. Ama Ordu merkezde sana güzel yemek yiyebileceğin yerler söyleyim:
    -Pide yiyeceksen Aktaşlar Pide ve Dıgı.
    -Balık yiyeceksen Derin Balık (Şehir merkezinde küçük bir balıkçı)
    -Kebap, sulu yemek falan yiyeceksen Hünkar. Burası ayrıca güzel balıkda yapıyor.

-Giresunda kaleye çık. Güzel manzarası var. Ayrıca oradaki tesiste güzel bir çay içebilirsin. Kale Giresunun çıkışına doğru. Kaleye varmadan sahil boyunda Ayvasıl Pide var. Pidesi çok güzel.

-Espiye'yi birkaç km geçince solda sahil boyunda Mavi&Yeşil diye bir yer var. Plajı yanında. Mükemmel ızgara yapıyor. Biz ailecek bir kere yedik, annem halen ondan bahsediyor. Özellikle satır kebapları çok güzel.

-Trabzona birkaç km kala Akçaabat ilçesinde köfteciler meşhur. Orada sahil boyunda solda 3 tane büyük köfteci var. Cemil Usta, Nihat Usta ve Körfez. Ben Nihat Usta ve Körfezde yedim. Tavsiyem Körfez, hem fiyat biraz daha uygun hemde köfteler çok güzel. Yanında fasulye piyazı, ayran, arkasında çay, laz böreği (baklava gibi bir tatlı). Çok güzel gerçekten. Birde Trabzonlu bir arkadaşın tavsiyesi üzerine burada levrek buğulama yedim. Hayatımda yediğim en güzel levrek buğulama idi.

-Trabzon içinde pek gezecek bir yer yok. Belki Boztepeye (Trabzondada var) çıkıp bir semaver içebilirsin, ama bence zaman kaybetme direkt Sümele manastırına doğru yani Maçkaya doğru git. Maçkayı geçince manastıra birkaç km kala Coşandere Tesisleri var. Burada alaballık yiyebilirsin, fena değil, kendileri üretiyorlar. Tesiste ben bir gecede kaldım. Ahşap otel, güzel oluyor. Yaklaşık 1 yıl önce 2 odaya 180 TL vermiştim. Kahvaltı dahil. Ama açık büfe kahvaltı dedikleri hikaye, Kaygana, kuymak herşeye ekstra para istiyorlar. Yani kahvaltı tavsiye etmem. Sümeleyi gez. Sümelenin alt kısmında da birçok tesis var, oralardada birşeyle yiyebilir, çay içebilirsin. Bu civara gelince meşhur Hamsiköy vardır. Sütlacı meşhur. Ben bir kere yakın diye dönüp gittim, sütlaç yemeye. Giderken köylerden geçiyorsun, manzara süper, ama sütla. hikaye. Ben hiç beğenmedim. Sütlacın esası Rize'de. Birazdan.

-Buradan Trabzon Of'tan içeri girip Uzungöle gidersin. Ben ilk olarak 13-14 sene önce görmüştüm, o zaman çok hoşuma gitmişti. Ama şimdi betonlaşmış, eski cazibesi yok, ama bir kere görmeye değer. Buradada tesislerde birşeyler yiyebilirsin. ben ilk gittiğimde yediğim alabalığı çok beğenmiştim. Ama sonraki gittiklerimde birazda misafirlerimizle beraberdi ve onlarda görsün diye gittik, yemek kısmını pas geçtim.

-Geçen yıl bir kerede Rizeye gitmek nasip oldu. Rizede merkezden mutlaka Şahin Tepesine çık. Manzara çok güzel. Çıkarken Çaykur çay bahçesi var. Ben yanından geçtim, ama burada çay içmeyi tavsiye ediyorlar. Rize merkezdede Bekiroğlu Restaurant varki, burada mutlaka yemek ye. Benim tavsiyem kurufasulye, sütlaç. Döneride çok güzel.

Buradan ilerisine ben gidemedim. Ama Rize Ayder yaylası, Artvin yaylaları gitmişken gör derim. Yukarıda yazdığım yer ve tavsiye etiğim tesisler gidip gördüğüm ve yemek yediğim yerlerdir.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mhim12345

Aybasti persembe yaylasi na gitmeyen yani kivrim kivrim kita da tek menderesleri gormeyen ruzgarin pirzolanin selalelerin tadini almayan yesilin her tonunu tanimayan gurgen-kayin ormanlatinda piknuk yapmayan o havayi almayan karadeniz e gitmis sayilanaz

aybastıya ne taraftan gitmemiz lazım? merkeze 100 km sanırım
  • başka fikri olan var mı arkadaşlar
  • Bende bu ayın 21 i gibi Karadeniz'e geçeceğim şu anda Mardin'deyim benimkisi biraz uzun soluklu bir gezi oldu Ankara'dan hareket ettim 1 hafta öncesinde önce Gazinatep'e uğradım şu anda Mardindeyim önce Batman ordan Tatvan, Adilcevaz üzerinden Patnos ordanda Ağrıya geçeceğim açıkçası bu yol beni düşündürüyor son zamanlarda bu bölgelerin güvensiz olması pek iç açıcı değil ama mecburum Ağrı'da 1 gün konaklayıp Erzurum üzerinden Karadeniz'e geçmeyi düşünüyorum konuda yazılanların hepsini okudum arkadaşlar benim yazacaklarımı hemen hemen hepsini yazmışlar bende birkaç kelime yazayım dedim Sürmene'den geçerseniz Orta mahalle nin yukarı taraflarında alabalık tesisleri var muhteşem bir doğa tereyağında leziz bir alabalık üzerine manzaraya karşı sınırsız çay keyfi gittiğimde muhakkak uğrayacağım yerler arasındadır.Bunun haricinde Trabzon merkezde Boztepe'ye çıkarsanız Boztepe'den inişte hemen sağda Kızlar manastırı var buraya da geçerken bi uğrayın derim.

• Samsun, Karadeniz'in en büyük nüfuslu ve en gelişmiş şehri.Karadenizin her yerinden insanlar var Samsun'da.Karadeniz gezisine Samsun'dan hatta Sinop'tan başlamalısınız....Atakum İlkadım Canik Tekkeköy merkezi ilçeler.....

---Yakakent ilçesinde Çamgölü Mevkii
    ---Alaçam ilçesinde Geyikkoşan Sahili, Dürtmen Yaylası, Kızlan Yaylası
    ---Bafra ilçesinde Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Akalan Şelaleleri, İkiztepe Höyüğü, Beylikköy Höyüğü, Böğürtlen Höyüğü
    ---19 Mayıs ilçesinde Subasar Ormanı, Galeriç Ormanı, Yörükler Tümülüsü, Nebiyan Yaylası
    ---Atakum ilçesinde sahil, kafeler, Batı Park, teleferikle çıkılan Amisos Tepesi, Çakırlar Korusu
    ---İlkadım ilçesinde İstiklal Caddesi, Kurtuluş Yolu İskelesi, Atatürk Parkı Anıtı, Yabancılar Pazarı, Bulvar AVM
    ---Canik İlçesinde Bandırma Vapuru, Doğu Park, Gölalan Şelalesi, Toptepe Tümülüsleri, Karadeniz'in en büyük AVM'si Piazza AVM
    ---Tekkeköy ilçesinde Karadeniz'in bilinen en eski tarihi olan Taş Devri Mağaraları, Deliklikaya Frig Kalesi, Kabaceviz Şelalesi, Costal Ormanları
    ---Çarşamba ilçesinde Hacıosman Ormanı Tabiatı Koruma Alanı, Göğceli Camii
    ---Terme ilçesinde Göller Bölgesi, Simenit Gölü, Akgöl, Gölyazı Amazon Şehri, Miliç Çamlığı, Uludere Vadisi
    ---Kavak ilçesinde Kaledoruğu Höyüğü, Taşhan, Çakallı Hanı, Çakallı Menemeni,
    ---Asarcık ilçesinde Gökgöl Tarihi Camii, Ayaklıalan Kilise Kalıntısı
    ---Ladik ilçesinde Akdağ Kayak Merkezi, Aktaş Yaylası, Küpecik Yaylası, Büyükkızoğlu Yaylası, Çakırgümüş Yaylası, Gürcü Yaylası, Hamamayağı Kaplıcası
    ---Havza ilçesinde Atatürk Evi, Lerdüge Tümülüsleri, Taşkaracaören Kaya Mezarları, Havza Kaplıcaları
    ---Vezirköprü ilçesinde Oymaağaç Hitit-Roma Kalıntıları, Kunduz Yaylası Geyik Çiftliği, Kabalı Yaylası, Tavşandağı Yaylası
    ---Ayvacık ilçesinde Ayvacık Gölü
    ---Salıpazarı ilçesinde Garpu Kalesi, Çiçekli Şelalesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakum55 -- 8 Temmuz 2014; 17:30:55 >

• Bilgi veren tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Gezilecek,yenilecek içilecek her şey belli . Ancak aklıma takılan birkaç bir şey de ben sormak istiyorum ;

Ailem ile birlikte gideceğimden (eşim ve 2 çocuk) kalınacak yerler ile ilgili sıkıntılıyım. Güzel 4 kişilik bir çadır ile hesaplı ve güvenli bir karadeniz turu yapılabilir mi yoksa ilaki pansiyonlarda mı kalınmalı ?

Doğu karadeniz için özellikle pansiyon veya düşük yıldızlı otel fiyatları nasıldır ? Hangilerini tavsiye edersiniz ? Veya gece güvenli çadır kurup kalınabilir mi ?

Ne kadar ekonomik olursa tatilimiz o kadar uzun süreceği için yardım rica ediyorum.....
  • Size iyi yolculuklar iyi eğlenceler benim de aklımda bulunan bir rota ileride burada ki tavsiyelere ihtiyacım olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katip1 -- 10 Temmuz 2014; 11:48:12 >
  • Güzel karadeniz turu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XDiscovery

Bilgi veren tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Gezilecek,yenilecek içilecek her şey belli . Ancak aklıma takılan birkaç bir şey de ben sormak istiyorum ;

Ailem ile birlikte gideceğimden (eşim ve 2 çocuk) kalınacak yerler ile ilgili sıkıntılıyım. Güzel 4 kişilik bir çadır ile hesaplı ve güvenli bir karadeniz turu yapılabilir mi yoksa ilaki pansiyonlarda mı kalınmalı ?

Doğu karadeniz için özellikle pansiyon veya düşük yıldızlı otel fiyatları nasıldır ? Hangilerini tavsiye edersiniz ? Veya gece güvenli çadır kurup kalınabilir mi ?

Ne kadar ekonomik olursa tatilimiz o kadar uzun süreceği için yardım rica ediyorum.....

hocam malum sitede bir sürü günlük kiralık ev ilanı var, sizin için en uygunu ev olacaktır

• XDiscovery X kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen hemen her ilcede ogretmen evi var ana yol ustunde genellikle sabah kvaltisinda icinde oluyor bunuda degerlendirebilirsiniz ilce ogretmen evleri ucuz olur.

• Teşekkürler arkadaşlar. Öğretmen evleri mantıklı , sağolun. Araştıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XDiscovery

Bilgi veren tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Gezilecek,yenilecek içilecek her şey belli . Ancak aklıma takılan birkaç bir şey de ben sormak istiyorum ;

şimdi hocam. çadır işi güzel ancak aile ile zor. eğer bir tatil beldesine gidip sürekli aynı yerde sabit olsanız güzel olabilir. ancak karadeniz gezisi her gün başka yerde olmak demek. gezi boyunca toplam 4000 km yol yaptım. bunun tecrübesiyle aktarmam gerekirse; 2-3 erkek arkadaş olsa çadır falan olur ancak aile olmaz. çünkü çadır her yerde kurulmuyor uygun çevre şartları lazım. sıcaklık yağmur çamur vs her şey önemli. ayrıca tuvalet vs de sorun olabiliyor. misal camping yerleri var çokca oralara çadır kurmak mantıklı. tuvalet vs oluyor. orda da 30-40 tl alıyorlar.

şahsen sizin yerinizde olsam öğretmen evi ve ya kötü de olsa pansiyon da kalmayı tercih ederdim. en azından duşu tuvaleti vs olur.

çadır kolay iş değil. börtü böceği, köpeği vs.

zaten çadır kurmak zor iş. kolay kurulan çadırlardan alsanız 4 kişilik çadırlar 200-300 den aşağı değildir.

bence çadır yerine öğretmen evi, pansiyon, misafirhane vs daha mantıklı

• Selamün aleyküm... Hayırlı ramazanlar diyerek söze başlayayım...

Değerli hocalarım öncelikle verdiğiniz bilgiler için Allah razı olsun hepinizden... Bende bu konuyu okuyarak kendime Karadeniz turu planı yaptım...
    Bayramdan sonra çıkmayı planlıyoruz...

Tosya'dan çıkarak Kastamonu-Sinop-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Hopa'dan sahil yolundan ayrılarak Artvin-Ardahan(İlk görev yerim olduğu için özledim:) )-Erzurum-Erzincan-Sivas-Malatya-Kahramanmaraş(Çağlayancerit-Akraba ziyareti)-Kayseri-Nevşehir-Aksaray ve Konya son durak İnşallah...

Şimdi buradan yola çıkarak, gideceğim yerleri özetleyeyim ve yiyeceklerimi :)
    Kastamonu saat kuleye çıkılacak, etli ekmek yenilecek.
    Sinop'ta tarihi cezaevine gidilecek ve cevizli mantı yenilecek...
    Bafra'da tereyağlı pide ve ballı baba dondurma yenilecek...
    Samsun'da şehir merkezini gezeceğiz, Cumhuriyet meydanında ikizlerde tandır yemek lazım heral, çiftlik caddesi döner(aycan, beyaz ev), istiklal ve mecidiye caddeleri gezilecek.Terme'den meşhur Samsun pidesi(Ulusoy tesisi)...
    Ünye'de sahil gezisi...
    Fatsa çıkışından sahil yolu perşembe güzergahından gidilecek... Bolaman da pide yenilecek.
    Ordu'da sahilde Mıdı Restaurant levrek çorbası, midye güvesi, kalkan tava yemek lazımmış... Aracı merkeze park edip Boztepe'ye teleferikle çıkacağız ve orada ya kahvaltı ya da yemek...
    Giresun'da Piraziz'de kukul pide ya da merkeze 5 km kala ayvasıl pide 'ye gidilecek... Tombul fındık,sahilde Halil ustada bal-kaymak dondurma yenilecek... Kaleye çıkılacak...
    Espiye'de Maviyeşil diye bir yerde Satır kebabı yenilecek...
    Akçaabat'ta Nihat usta ya da Cemil usta ya da Körfezde köfte, levrek buğulama yenilecek... Birde Damla Pastanesinde kahvaltı diyorlar ya bakalım... Daha sonra Söğütlü beldesinde Nejla Hanım Ev Tatlılarına gidip bir şeyler yenilecek...
    Trabzon'da Atatürk köşküne gidilecek,uzun sokak ve maraş caddesi gezilecek, Boztepe de çay içilecek, Kalkanoğlu pilavcısına gidilecek ve pilav ve hoşaf, Necla Ablanın laz böreği yenilecek... Maçka ve Sümela'ya gidilecek, manastırdan sonra Hamsiköy de sütlaç ve kuru fasülye yenilecek... Sonra Zigana'ya geçip dağ evinde kalmayı düşünüyoruz... Saç kavurma ve kuymak yenilecek burada...
    Tekrar sahil yoluna dönülüp Rize'ye doğru yola çıkılacak...
    Sürmene'de Yılmaz pidede kıymalı pide ya da kavurmalı ya da peynirli pide, sırbisa markalı bıçak alınacak :)
    Çaykara üzerinden Uzungöl'e gidilecek... Ayrıca Fırtına vadisi...
    Rize'de Dağmaran a çıkılacak. Bekiroğlu Restaurant ta sütlaç ve kuru fasülye...
    Çamlıhemşin yolunda Dere Restaurant da mıhlama, turşu kavurma, lahana çorbası...
    Rize, Ardeşen, Çamlıhemşinden Ayder yaylaları, dağ evinde kalınacak... Zil kale, şelale, meşhur köprü gezilecek... Kırmızı benekli alabalık yenilecek...
    Bundan sonraki yerler için daha araştırma yapmadım... Hatam varsa düzeltin lütfen... Ayrıca farklı fikirler varsa lütfen paylaşın... Eklenecek çok şey vardır eminim... Araştırma yapmadığım yerler için de fikirlerinizi bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Batum'da çok dikkatli sürün şoförleri deli gibi kullanıyor,3-4 kere kaza atlattık 1 saat içinde.Bir arkadaşım yabancı plakalı araçları görünce bilerek tehlikeli kullanıyorlar demişti ne kadar doğru bilmiyorum. Mazot da ucuz yanınıza şişe alıp biraz yanınızda getirebilirsiniz. Hayırlı yolculuklar.

Batumda benzin ne kadar bilginiz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crowman

quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Batum'da çok dikkatli sürün şoförleri deli gibi kullanıyor,3-4 kere kaza atlattık 1 saat içinde.Bir arkadaşım yabancı plakalı araçları görünce bilerek tehlikeli kullanıyorlar demişti ne kadar doğru bilmiyorum. Mazot da ucuz yanınıza şişe alıp biraz yanınızda getirebilirsiniz. Hayırlı yolculuklar.

Batumda benzin ne kadar bilginiz varmı ?

2.5 civarı

Batumda adamlar deli gibi kullanıyor ama bunla yabancının ilgisi yok. Adamların yapısı böyle. Sollamalar vs çok acil işleri var gibi

• efe_muallim kullanıcısına yanıt
    Termede tesislerde değil de şehir merkezine girip orada bizler pide var onu bulup orada yeyin. Pidesi iyidir. Ayrica çarşambaya da uğrayıp Yeşilırmak kenarında da gezebilirsiniz zaman olursa.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.