Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gezinizi yazıya dokerseniz ilgiyle okuruz. Güzergah yollarda yaşadığınız olaylar. Hatta ss le desteklerseniz süper olur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de 5 arkadaş Trabzon -> Artvin arası Ağustos'un son haftası Karadeniz turu düzenleyeceğiz.
    Güzergahları buradan bakarak şekillendireceğiz.
    5 kişi rahat olalım diye Fluence kiramalaya karar verdik. Güzergah yolları için bu araç uygun mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

Biz de 5 arkadaş Trabzon -> Artvin arası Ağustos'un son haftası Karadeniz turu düzenleyeceğiz.
    Güzergahları buradan bakarak şekillendireceğiz.
    5 kişi rahat olalım diye Fluence kiramalaya karar verdik. Güzergah yolları için bu araç uygun mudur?

altı yüksek araç gayet uygun. imkan varsa suv daha iyi olur. hem bagaj geniş hem altı yüksek
  • Nerede kaldiniz ya da nerelerde kalinir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Nerede kaldiniz ya da nerelerde kalinir?

bizim kamp malzemelerimiz olduğundan ve harcamalarımızı gezmek ve yemek üzerinde değerlendirmek istediğimizden kalacak yerler konusunda pek özenmedik. uygun yerleri tercih ettik.

aksi taktirde 10 gün süren gezimizde cebimizden ekstra en az 1500 tl çok rahat çıkardı. iyi oteller vs oldukça pahalı. ve mevsimi olduğu için araplar otelleri kapatmış, fiyatlar tavan.
  • farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Ben de 7-8 günlük bir Karadeniz turu düşünüyorum. Ben de araştırma aşamasındayım şuan...

Acaba geziniz hakkında detaylı bilgi verir misiniz? Sizin geziniz yeni olduğu için daha güncel bilgi vermiş olursunuz? Özellikle fiyatlar konusunda... Nerelerde kaldınız, nerelerde yemek yediniz? Bütçe fazla değil o yüzden olur mu olmaz mı, seneye mi ertelesem diye kararsızım. Kalacak yerler ne kadar uygun olursa dediğiniz gibi gezme ve yemeğe daha fazla para ayırmış oluruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonbahar78

Ben de 7-8 günlük bir Karadeniz turu düşünüyorum. Ben de araştırma aşamasındayım şuan...

Acaba geziniz hakkında detaylı bilgi verir misiniz? Sizin geziniz yeni olduğu için daha güncel bilgi vermiş olursunuz? Özellikle fiyatlar konusunda... Nerelerde kaldınız, nerelerde yemek yediniz? Bütçe fazla değil o yüzden olur mu olmaz mı, seneye mi ertelesem diye kararsızım. Kalacak yerler ne kadar uygun olursa dediğiniz gibi gezme ve yemeğe daha fazla para ayırmış oluruz?

Bizim kamp malzememiz vardı. Kampta yaptık normal yerlerde de kaldık. Kalacak yer fiyatları çok değişken. Sizin beklentinize bağlı. 2 kişi 100 liraya da kalırsınız 300 liraya da.
    Öğretmenevlerini arayıp fiyat sorun. Bi kaç pansiyonu vs arayıp fiyat sorun. Ortalama fikir verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tam aradığım konu.iki hafta sonra arabamla orta ve doğu karadenizi gezmeyi düşüüyordum
  • Arkadaşlar forumdaki bilgileri kullanarak arabamla karadeniz turumu tamamladım. Adios kartım olduğu için konaklama için setur anlaşmalı otellerde kaldım.
    Öncelikle 2 çocukla 6 ve 3 yaşlarında tatil zor oluyor. Ancak gittiğiniz gördüğünüz yerlerden sonra açıkcası buna deydiğini düşünüyorum.
    Bayramı memleketimde (Kastamonu/Abana) da geçirdikten sonra perşembe sabahı (31.07.2014) yola çıktım. Sinop'u daha önce gezdiğim için Sinop'a hiç uğramadan Erfelek yolu üzerinden gittim. Bu yol çok dar bir kamyon arkasında yaklaşık 10 km gitmek zorunda kaldım. Ancak diğer yola göre 20-30 az olduğunu düşününce mantıklı geldi. Öğle yemeğini Samsun Bafra'da Turan Usta'da yedim pidesi oldukça lezzetli ancak bayram tatili sebebiyle çok kalabalıktı. Eğer yoğun dönemde gidecekseniz yarım saat önce arayıp pidenizi söyleyin. Kıymalı bafra pidesi çok güzel ancak İstanbul pidelerine göre biraz yağlı. Daha sonra Bafra Ballıbaba dondurması yedik. İstanbul'da olanlar dondurmacı Yaşar Usta'yı bilirler. Bence dondurması Yaşar Usta'dan daha güzel.
    Neyse uzatmayayım. Samsun'u yoğun trafiği ve gece Ordu'da konaklayacağım otele gitmek için es geçtim. Güneşin batmasına 1 saat kala Ordu'ya ulaştım. İlk olarak Boztepe'ye teleferikle çıktık. Biraz ürkütücü olsada boztepeye mutlaka teleferikle çıkın (ayrıca araba yolu mevcut) .
    Akşam yemeği için sahildeki Aktaşlar'a gittik. Bayram sonrası olduğundan sanırım sipraişimiz 1 saat sonra geldi. Buranında pidesi oldukça güzel çocuklar için gülen suratlı pide mevcut. Kızım çok beğendi. Ayrıca şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Türkiye'deki tüm garsonların Aktaşlar'daki garsonlardan ders alması gerekir. Bu kadar güler yüzlü elemanlar daha önce görmedim.
    İlk gün konaklamayı Ordu balıktaşı otel'de yaptım. Çok temiz ve konforlu bir otel Ordu'ya yolum düşerse gene burada kalırım.
    İkinci gün kahvaltı yaptıktan sonra Trabzon'a doğru yola çıktık. Akçaabat'ta karnımız acıkmadığı için Trabzon'a merkezde Kalkanoğlu pilavcısında öğle yemeği yedik. Kavurması ve hoşafı ile ünlenmiş bir mekan yemek oldukça güzeldi. Daha sonra Küçük Ayasofya'ya geçtik. Gelinlerin fotoğrafından mekana pek adapte olduğumuz söylenemez ancak Cami ibadete açık olduğunu söylemem gerekir. Avluda her üç kişiden ikisi burası cami mi olmalı müze mi olmalı tartışmasındaydı.
    Daha sonra yorgunluktan olsa gerek Trabzon Maçka'da konaklayacağınız (İpekyolu park otele) geçip bir iki saat dinlendik. Yeri gelmişken söyleyeyim İpekyolu park otel kaldığım en kötü oteldi 3 kişilik yer ayrıtmama rağmen şark kurnazlığı yapıp kanepenin üzerine bir çarşaf atıp odayı üç kişilk yapmışlar. Ayrıca ses yalıyımı berbat bir otel kahvaltı en üst katta yapılıyor ve her sandalye sesi 2 kat aşağıda olmama rağmen benim odamdaydı. Hasılı kelam bir daha burada kalmam. Ardından gece saat on gibi zigana pervanoğlu tesislerine (hamsi köy) gittik. Kuzu pirzolası oldukça iyi ama çok daha iyilerini yediğimi düşünüyorum. Sütlacı ise tek kelimeyle harika. Bunları yazarken dahi canım çekti :)
    3. gün sabah erken kalkıp Sümela'ya gittik.Sabah erken vakit olmasına rağmen kalabalıktı ben arabamı aşağıda bırakıp yukarı minibüs ile çıkıp yaya olarak indim. Hatta minibüsçü bu saatte böyleyse öğlen düşünemiyorum demişti. Geri döndüğümde söförün haklılığını anladım yaklaşık 1 km kuyruk vardı milli parka girebilmek için. Sümela için bir parantez açmak gerekirse gitmezseniz geziniz eksik kalır. Giderseniz tarihe ne kadar saygısız olduğumuzu anlarsınız. İnsan boyundaki figürlerin tamamı tahrip edilmiş.
    Sümela'dan sonra akçaabat köftesini es geçtiğim için akçaabat'a körfez köfteye döndüm. Yol aşırı yoğundu İstanbul trafiğinin deneyimleri sayesinde ara sokaklardan yolu bir hayli kısalttım.
    Körfez köfte temiz şık ,gidilip yemek yenilesi bir mekan . Ancak Sümela'dan geriye dönmeye değerli emin değilim.
    Buradan Trabzon Uzungöl'e geçtik. Daha önce fotoğraflarda Uzungöl'e hayran olmuş birisi olarak sakın gitmeyin. Doğa'ya para olarak bakmış buradaki insanlar. Para getiriyor diye Uzungöl'e karting yapmak yaptırma izin vermek nasıl bir anlayıştır cidden merak ediyor. Sakinlikten uzak arapların istila ettiği bir yer olmuş Uzungöl.
    Uzungöl'den geceyi konaklayacağım. Rize Dedeman otele geçtim. Dedeman otel hakkında daha önce olumsuz yorumlar okumuştum ancak adios anlaşması sebebiyle ne kadar kötü olabilir ki mantığı ile konaklamaya karar verdim altı üstü bir gece dedim. Ancak otel şıkır şıkır temiz nezih bir otel olumsuz yorumlara kesinlikle katılmıyorum.
    Sabah kahvaltı yaptıktan sonra Çaykur mağazasından hediyelik çay aldık. Ayrıca Rize bezi satan (tekpa) dükkandan hediyelik aldık. Ardından vakit kaybetmeden Ayder yaylasına çıktık. Arabayı park edip doğru Kavrun yaylasına çıktık burada kazıklanmak istiyorsanız dere kenarındaki mekana (taş ev sanırım) güler yüz görmek istiyorsanız kır pansiyona gidin. Biz dereye aldanıp taş eve gittik muhlama yedik hiç beğenmedim. Ayrıca hoşaf gibi bir çay içtik neyse kavrun yaylasında son konuşulacak olay yemek içme (vaktiniz varsa piknik yapın daha iyi ) Yukarı kavrunun'da yukarısına çıkıp yaylaya tepeden baktık. inanılmaz bir manzara var eğer bir günlük geziniz varsa mutlaka buraya gidin. Su resmen beyaz akıyor burada. Ayrıca tepeye çıktıktan sonra 200 metre ileride göl varmış (ben görmedim ) siz mutlaka gidin ve benim yerimede bakın. Hava kararmaya yakın Ayder'de kalacağımız Zafran otel'e geldik. (Oteli forumda obama nicki arkadaş tavsiye etti)Otel yayladaki büyük çayıra yukarıdan bakıyor ayrıca gelin şelalesi tam karşınızda. Ayrıca tam bir aile işletmesi olan otel sizi evinizde hissettiriyor.
    Gece burada konakladıktan sonra Zil kaleye geçtik. Kalenin yolu oldukça güzel.
    Buradan Artvin'e Borçka Karagöl'e geçtik . Göl Uzungöl'ün henüz bozulmamış hali mutlaka gidilesi bir yer. Ancak Artvin yolundan 30 km içeride ve yolu oldukça virajlı. Eğer gidecek olursanız balıklara atmak için birkaç tane kuru ekmek yanınıza alın. Birde vaktiniz varsa etinizi mangalınızı yanınıza alın göl çevresinde yemek yiyecek mekan yok. Göle 7 km kala tereyağında alabalık yapan işletmeler var. Ben burada yedim ortalama düzeyde bir balıktı.
    Anlatacaklarım bu kadar forum sayesinde doğru yerlere gittiğimi düşünüyorum. Merak ettiğiniz sorular olursa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOU -- 8 Ağustos 2014; 17:02:30 >

• bende bu turu yaptım afyondam amasra gittim 3 gün orda,sonra sahilden sinop ayancık 1 gün orda,bafra pide molası,sonra uzun göl,sümele manastırı trabzon boztope cay molası 2 gün orda,sonrası rize ayder yaylası 2 gün ora artvin üzerinden erzurum gelgörde cağ kebap molası elazıg sivas kayseri konya manavgat ve en son antalya belekde bi haftalık tatil daha,yoruldum yahu...

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDROIDER

bende bu turu yaptım afyondam amasra gittim 3 gün orda,sonra sahilden sinop ayancık 1 gün orda,bafra pide molası,sonra uzun göl,sümele manastırı trabzon boztope cay molası 2 gün orda,sonrası rize ayder yaylası 2 gün ora artvin üzerinden erzurum gelgörde cağ kebap molası elazıg sivas kayseri konya manavgat ve en son antalya belekde bi haftalık tatil daha,yoruldum yahu...

Süper tatil, gidilen yerlerde nokta atışı gibi bravo.
    Bizim Babam yazın Samsun Yakakent'te yazın giderim mutlaka ama, oraya gittiğimizde bile banko 2-3 gün Bafra-Atakum filan yapıyoruz.
    Küçük ilçeler deniz ve doğa hariç sıkıyor belirli bir süre sonra.

Ayrıca Samsun'da denize girecekler için bildiğim kadarıyla söyleyeyim Karadeniz'in deniz sezonu çok kısa.
    Temmuz'da başlayıp Ağustos sonuna doğru biter, deniz anası, sinek ölüsü, yosun ıvır zıvır dolar zaten canınız istemez.

Ama güzel yerlerde gireyim derseniz kesinlikle ilçelerde halkın girdiği yerlerde girmeyin, örneğin Yakakent'te biz Snop tarafına devam edip bi 5 Dk sonra Kanlıçay mevkiine geldiğinde pansiyonların bulunduğu nispeten
    daha az kalabalık yerlerde giriyoruz.
    sahil taşlık gibi gözükür ama denize mevsiminde giderseniz Akdeniz'den daha güzeldir, suyu Akdeniz'in amonyak gibi kokan tuz çoru denizine benzemez, yakmak, bıktırmaz temizdir.
    Girişte 1-2 metre hafif taş sonra ince pırıl pırıl kumdur.

Ayrıca Karadenizde en güzel denize gidilecek yer Ayancıktır, denize girilen yerler genelde yaşam alanları içinde olmadığında koy şeklinde ve temizdir.
    Bir çok yeri Koy şeklinde olduğundan doğal olarak daha az dalgaya maruz kalır, Samsunun ilçelerine göre daha sığ ve doğal olarak daha az tahribata uğramıştır.
    Örneğin Kuğu Yalısı, biraz kalabalıkda olsa Çamurcu plajı.

Diğer Karadeniz sahillerinde denize girmedim bilmiyorum ama Gerze'de hemen hemen Samsun Yakakent ile aynı komşular zaten.
    Karadenizin doğusuna gidildikçe deniz daha kalabalık ve açık hale geldiği için benim kesinlikle bafra ve devamında deniz ile işim olmaz, gidersem gezmeye Atakum'a filan giderim.

Karadenizliyim Anne tarafım Rize Pazardan gelme daha Çarşambadan öteye gitmedim, ama dinlenmiş bir zamanımda Rize Ayder merakımı celbediyor.

• Geçen hafta tamamladığım Karadeniz turunu anlatayım...

Öncelikle Tosya'dan yola çıkarak Çakallı'da yanlış hatırlamıyorsam Boğaziçi menemen olacak ki menemen yiyerek(Bizim beklentimizin çok altındaydı)Samsun'a geçtik...
    Samsun'da Amisos tepesine tteleferikle çıkıp gezdik... Aşağı inip amazon kadınlarını gezdik... Daha sonra rus pazarını gezmeye gittik... Sonra İstiklal, Mecidiye, Çiftlik caddelerini dolaştık... Ballı baba dondurrması yedik ve beğendik... Samsun pidesi yedik...

Ünye'de konakladık...
    Sabah Ordu'ya geçtik... Şiddetli yağmur vardı... Arabayı Boztepe istasyonuna park ettik... Bilmeyenler için: Sahil yolundan Ordu'ya girdikten sonra solda kalıyor ki zaten hemen görürsünüz... Öğlene kadar bekledik yağmurdan dolayı, gelenler hep geri döndüler ama biz öğlen teleferik sefere başlayınca çıktık... Boztepe'ye çıktık teleferikle ve çok çok beğendik... Tavsiye edilir...

Daha sonra Ordu'dan ayrılarak Piraziz'de özkukul pidede kıymalı ve kuşbaşılı pide yedik ve çok çok beğendik... Manzarısı da güzeldi... Bilmeyenler için: Piraziz'den Bulancak'a giderken solda kalıyor...
    Giresun'a vardığımızda kaleye çıktık... Ve kalenin inişinde Balkaymak Halil Usta'nın bir şubesi vardı... Şok marketin yanında... Sahil yolu tarafından değilde öbür güzergahın inişinde... Bir abla vardı İlknur diye... Sağolsun çok ilgilendi bizimle... İncirli, balkaymak, italya kapiçuno ve kavunluyu şiddetle tavsiye ederiz... Ben Maraş dondurmasından daha çok beğendim...(Şahsi görüşüm)

Akçaabat'ta Nihat Usta'ya gittik... Özellikle belirteyim ki HİÇ MEMNUN KALMADIM... Köftesini de piyazını da beğenmedim... Daha iyilerini çok yerde yedim... Lezzetten ziyade artık iş paraya dökülmüş gibiydi...

Trabzon'a geçerken Nejla Hanım'dan laz böreği yedik ve aldık... Bana farklı bir tat olarak gelmedi çünkü görev yaptığım yörede KESMİKLİ BAKLAVA(Peynirli baklava) çok yediğim için tadı aşina geldi... Yine de tavsiye ederim, gitmenizde fayda var... Lakin sadece Akçaabat'ta değil, Trabzon'dan sonra da yol üstünde yine bir şubesi var büyükçe...
    Trabzon'da konakladık...

Sabah erkenden Sümelaya gittik... Tavsiyem erken giderseniz yukarı arabayla çıkar ve rahatça yer bulursunuz ve çok kalabalık olmadan gezersiniz... Saat 10'dan sonra tıklım tıklımdı... Sümelayı resimlerdeki gibi bulamadık... Ama gidip mutlaka görülmesi gerekilen bir yer...
    Sümelaya giderken Maçka tünelini geçer geçmez sağa dönüp 50 metre yukarıda SAKLIBAHÇE diye bir yer var... Burada yöresel kahvaltı yaptık... On numara beş yıldızdı... Mükemmeldi... Hele kuymak harikaydı... Masa dopdoluydu... Tabii ki fiyatıda normal kahvaltıya göre pahalıydı... Ama sonuna kadar hakediyordu... Tavsiye ederim...

Sonra Trabzon'da Uzun sokak ve Maraş caddesini ve çarşısını gezdik... Atatürk köşküne çıktık ama tadilattaydı... Bahçesine oturup çay içtik...

Sürmene'de Yılmaz Pide'de kavurmalı, kıymalı, peynirli karışık ve ortasında yumurtalı pide yedik... Beğendik güzeldi ama pideyi bence kestirin... Kendiniz elle bölüp yiyince çok yağlı olduğundan sıkıntılar yaşanıyor...
    Sürmene'de bıçak aldık... Lakin ucuzundan aldık ama çok pahalı bıçaklar...
    Çaykara'da konakladık...

Uzungöl'e gittik... Beğendik ama üstteki arkadaşın dediği gibi artık tamamen her şey para... Hakikaten arap kardeşler istila etmiş...
    Rize'yi şöyle bir gezdik çarşısını filan... Dağmaran'a çıktık... Eğer Rize'yi izlemek istiyorsanız Dağmaran'a çıkın... Onun dışında bir cacığı yok...
    Fırtına vadisine gittik... Şu yanlışsam düzeltin sevdaluk dizisindeki meşhur köprüye gittik... Orada alabalık yedik... Güzeldi...
    Ayder yaylasına çıktık... Tıklım tıklımdı... Arabayı koyacak yeri zor bulduk... Burası artık tamamen para için olmuş... Kimse kızmasın ama güzelim yeri gitgide bozuyorlar...
    Ardeşen'de konakladık...

Sabah erkenden Batum'a gittik... Girerken yarım saat çıkarken bir saat bekledik kapıda... Giriş kimlik ile 15 tl... Girdikten hemen sonra kapının karşısındaki dövizcilerde paranızı lariye çevirmeyin... Çünkü orda 1 tl=0,70 lari... 3-5 km gittikten sonra yada Batum merkezde 1 tl=0,78 lari... Depoyu fulledik... Fiyatlar şöyle: Dizel ortalama 2.25-2.30 lari, benzin ortalama 2,11-2,21 lari, lpg ortalama 1,60-1,70 lari... Marlboro 3,20 lari, Parlıament 4,00 lari... :) Sanırım yeterli...
    Botanik parka gittik... Stalin yapmış orayı... Sınırı geçtikten bir 30 km sonra yani Batum'un çıkışında... Çok büyüktü botanik park... Esprisi şu: bir yerde Brezilya'da yetişen ağaçlar ve bitkiler, Güney Amerika'da yetişen ağaçlar, Afrikada yetişen ağaçlar, dünyadaki bütün ağaç çeşitleri var yani... Girişi 8 lari...
    Ayrıca mazot alırken kredi kartı ile alabilirsiniz, mastercard yazanlarla... Ancak kart ile alıyorsanız dikkat edin, fişin üzerine bakın ki kazıklamasınlar... Benim başıma geldi... Aldığım benzin 85 lari tutmuştu... Kaç tl yapıyor diye pompacıyla hesapladık, az türkçe biliyorlar, 110 tl dedi, neyse kredi kartına çektik bir baktım ki fişte 110 GEL yazıyor. Atar yaptım, bağırdım, çağırdım, hemen yan taraftan dövizciden 32 liramı verdiler fazla çektiklerini :)
    Batum'dan çıkarken girecek olan araç kuyruğu çok uzundu... 4-5 saatlik kuyruklar vardı... Sınır kapısı çok kalabalık oluyor haberiniz olsun... Ne kadar erken giderseniz o kadar iyi olur...

Hopa'da Kristal pide salonu var... Dere kenarında, cami karşısında... Gezi boyunca yediğim en güzel pideydi... Kavurmalı sebzeli pide yedim, ortası yine yumurtalı... Şiddetle tavsiye ederim...
    Borçka'dan Artvine geçtik... Şöyle bir gezdik ve Yusufeli güzergahından Tortum'a yola çıktık... Nereden baksanız 50-60 tane tünel geçtik, yolda çalışmalar vardı, sanki tüneller kaderine terkedilmiş gibiydi, kapkaranlık :) Gidenler dikkatli olsun...
    Tortum şelalesine gittik ve çok beğendik...
    Erzurum'da konakladık...

Çifte minareli medreseye gittik ama tadilattaydı... Çarşını gezdik... Taşhan'a gittik oltu taşı aldık... Taşhan'ın karşısında Ye Gör Çağ Kebabı vardı, çağ kebabı yedik, güzeldi ama kazıktı... Daha sonra Muammer ustaya gittik kadayıf dolması yedik... Bildiğin kadayıf dolması, farklı bir esprisi yok yani...
    Sivas'a gittik... Çarşıyı ve İstasyon caddesini gezdik... Toptancılar sitesinde meşhur Kirli Ahmet'te köfte yedik... Bu zamana kadar ki yediğim en güzel köfteydi... Yolu düşenlere şiddetle tavsiye olunur... Sonra çarşıda Çerkezin Kahvesine gittik, kahve içtik ve çok güzeldi... Tavsiye edilir...
    Sivas'ta konakladık...

Kayseri'ye yola çıktık... Kayseri'ye varmadan Ağırnas köyüne gittik ve Mimar Sinan'ın evini ve yer altı şehrini gezdik... Görevli Mustafa abiyi çok sevdik... Sırf onunla muhabbet için bile gidilir oralara... Adam işini hakkıyla yapıyor valla...
    Daha sonra Kayseri'de çarşı'yı gezdik, Sivas caddesini gezdik... Ananın Yeri diye meşhur mantıcıda mantı ve yağlama yedik... Mantıyı hiç tutmadık, beklentimizin çok çok altındaydı ama yağlama güzeldi... Ayrıca fiyatlar kazıktı...
    Ürgüp'te konakladık...

Ürgüp, göreme, avanosu gezdik... Kaymaklı da yer altı şehrini gezdik... Balon fiyatlarını sorduk en az 100 euro... Sonra Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale'yi gezerek turu sonlandırdık... :)

Konaklamalar öğretmenevleri, misafirhaneler, turizm uygulama otellerinde oldu...
    Ayrıca Sümela ve ayder yaylalarına giriş arabayla 10 tl...

Aklıma geldikçe yazarım yine... Hadi rastgele... :)

• arkadaşlar 20 eylül gibi jolly tur ile doğu karadeniz turu planlıyorum acaba bu tarihlerde karadeniz turu nasıl olur?

http://www.jollytur.com...karadeniz-turlari#tab=0

Tüm Müze ve Ören yeri giriş ücretleri + Yaylalara çıkış Minibüs ücretleri dahil 9 taksit 1414 tl (2 kişi) fiyat nasıldır. Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum..
  • arkadaslar 20 eylül gibi jolly tur ile dogu karadeniz turu planliyorum acaba bu tarihlerde karadeniz turu nasil olur?

Tüm Müze ve Ören yeri giris ücretleri + Yaylalara cikis? Minibüs ücretleri dahil 9 taksit 1414 tl (2 kisi) fiyat nasildir. Tecrübeli arkadaslardan yorum bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allmylife -- 8 Eylül 2014; 23:38:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: allmylife

arkadaslar 20 eylül gibi jolly tur ile dogu karadeniz turu planliyorum acaba bu tarihlerde karadeniz turu nasil olur?

Tüm Müze ve Ören yeri giris ücretleri + Yaylalara cikis? Minibüs ücretleri dahil 9 taksit 1414 tl (2 kisi) fiyat nasildir. Tecrübeli arkadaslardan yorum bekliyorum..

Dostum burda basliktada belirtildigi gibi insanlar arabalariyla tur yapiyorlar sirketlerle degil soruna cevabi bu baslikta aramamalisin.

• Yediğin içtiğin senin olsun gezdiğin yerleri anlat diyenlere :) ben tura cıkmadan burayı okudum cok faydalandım inş.sizede faydası olur.
    Önce Erzurum üzerinden Artvin-Şavşata konaklayacağımız Laşet motele vardık.İlgi,alaka,yemekler,mekan tam bır yayla bungalovlarda bır gece kaldık cok memnun olduk.Sabah şavşat karagöl (araba ile içeri girmeyın bosuna 10 tl vermeyın,dışarı park edıp az yuruyun )-şavsat kalesi.Balıkgölü diye bi göl tabelası var asla gitmeyın berbat bır yolu var.
    Ordan Artvinde geçip borçkaya karagöle mutlaka ugrayın yolun doğanın tadını doyasıya cıkarın.
    Hopayı geçip Çamlıhemşin-zilkale-ayder .Ayderde kuşpuni dağ evinde kaldık güzel bir yerdi.Ayder doğası gitgide bozuluyor malesef,Şavşat benım gozumde cok cok daha harıkaydı.Fırsat ve ımkan varsa raftıng yapın ben fırsat bulamadm ıcımde kaldı malesef :)
    Giresun kümbet yaylasına cıktık kalmak ısteyenler ülkerin bir tesısı var konumu cok guzel hele restaurantı varki tamamen ahşap masalar tekparça gürgen vs cok cok hosdu.
    Kalacak yer olaak new jasmin 10 uzerı 10 aldı benden.
    Rizede cok kalmadık çaykur çaybahçesi çay alıp bı bardak çay içebilirsinz.
    Trabzonda sarımurat yaylası varmış cıkamadık.Trabzon - akçaabat kofte tabıkı yenır.Cemil ustayı sectık ucude ıyı gercekden fıyatları makul.
    veeee ıkıncı favorım Ordu boztepeye cıkıp tepeden bakın derım.Ordu merkezde balıktaşı ıyı bı otel.Tabiki perşembe eskı yolu ve yason adası gormeden gecmeyın.uzunsaclıda cay ıcın hoynat adasına bakın.Vonalı da balık mutlaka yıyın.
    Son durak Samsun oldu
    aklıma gelenler bunlar araba ıle gezmek ıyı oldu.Turlara bagımlı kalmak sevmyorum acıkcası.Sorularınızı cvplayabılırım elımden geldıgınce

• gezeceğim zaman bu konuya bir uğrarım :)
  • Ailecek hayalimiz balıkesir'den çıkıp karadenize gitmek arabada uyumak tüm sahil yolunu gezip gelmek bir başka zamanda mardin antip urfa tarafına gidip gelmek ama cesaret edemiyorum.yapanları tebrik ederim.
  • Yaşlı insanlarında gidip gezebileceği, kalabileceği Uzungöl ayder yaylası gibi yerlerde nerelere gidilir, apart tarzında nerede kalınır. Tokat'dan yola çıkılacak yol üstünde nerelere uğranır. Gitmeden bilgi edinmeye çalışıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

Edit: Arkadaşlar geziyi tamamladık. Rota: Safranbolu - kastamonu - sinop - samsun - ordu - giresun - trabzon - rize - batum - hopa - erzurum - erzincan - sivas - kayseri - kapadokya - ankara

bu rota üzerinde özellikle karadenizdeki bir çok yeri gezdik.

aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar haftaya araba ile karadeniz turu planlıyoruz arkadaşla. araba 4x2 suv. hyundai Tucson. 2.0 dizel otomatik. gönül isterdiki 4x4 olsun ama imkan bu yönde, inşallah bir sorun çıkmaz zorlu karadeniz yollarında.

aklımızdaki rota: Düzceden hareket - Safranbolu - Kastamonu - Sinop - Samsun - Ordu - Giresun - Trabzon - Rize - Batum

bu rotadan gitmeyi planlıyoruz. dönüşe ise henüz karar vermedik. ya karadeniz üzerinden ya da doğu anadoludan dönmeyi düşünüyoruz.

Ayder vs gibi önemli doğal güzelliklere mutlaka uğrayacağız. 14 gün sürecek bir yolculuk planlıyoruz.

bu rota üzerinde internetten bir çok yazı okuduk. sizlerin de tavsiyesini istiyoruz. aklınıza gelebilecek her türlü şeyi yazın lütfen. eminim yardımı olacaktır.

Kalacak yerler
    Gezilecek yerler
    Yemek yenecek yerler
    Dikkat etmemiz gereken husular
    Arabamızda bulunması gereken ekipmanlar
    Üstümüze başımıza giyeceklerimiz, ayakkabı konusunda tavsiyeleriniz.
    Batum hakkındaki tavsiyeleriniz.

Aklımdaki konu başlıkları genelde bunlar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Edit: Arkadaşlar geziyi tamamladık. Rota: Safranbolu - kastamonu - sinop - samsun - ordu - giresun - trabzon - rize - batum - hopa - erzurum - erzincan - sivas - kayseri - kapadokya - ankara

bu rota üzerinde özellikle karadenizdeki bir çok yeri gezdik.

aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar Acil güzergâh hakkında yardımcı olacak biri var mı İstanbul-Ankara ( akraba konaklama-Rize ye gidilecektir ( Memleket ) bu rota üzeri Safranbolu ve Amasra niyetim var ama yollar çok yormamali 2 kişi araç Astra nerelere ugramali hangi yoldan gitmeli inebolu Sinop arası 6 saat diyen var nasıl ordan kaçariz vs vs

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.