Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esmerce

Karadenizli yim ama 2006 dan bu yana tam manasıyla (konaklayarak) gezmedim, bu sene bahane vs istemiyorum artık gideceğim nasipse!

Çok güzel paylaşımlar yapılmış ben de not alayım, emeği geçenlere teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trabzon-uzungolde bir gece kalmanizi tavsiye ederim.Ayrica yaninizda motorunuza uygun motor yagida bulunsun.Uzungolde cok guzel fotograflik manzaralar var.Sumelaya cikarken araba stop etmisti o dimdik yokuslarda o 2 dakikalik gerilim filmi dabbeye testereye falan tas cikartir.O yuzden bakimlar vs. Tam olmasina ozen gosterin.

• Favorilere ekledim. Karadenizde oturuyorum ama Batum ve Trabzon harici pek gezdiğim söylenemez. Ağustos ayında Sümela Manastırı, Ayder Yaylası ve Uzun Göl'e bir gezi düzenleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Ünye'den Ordu'ya geçerken eski sahil yolunu kullanın. Üstünde uzun saçlının yeri var oturun bir çay için. Kara yolu çok sıkıcı, sahil yolu bana göre gezmek için çok daha güzekdir. Dönerken karayolundan dönün Nefise Akçelik tünelini görün. Toplam uzunluğu yaklaşık 3800 metre. İnsan girince ne zaman bitecek lan bu tünel diyor

Ovit dağına yeni tünel yapılıyo hocam. Rize-Erzurum yolunda. 14,7 Km uzunluğunda.

• uzungölde bi numara yok yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herzt

Trabzon-uzungolde bir gece kalmanizi tavsiye ederim.Ayrica yaninizda motorunuza uygun motor yagida bulunsun.Uzungolde cok guzel fotograflik manzaralar var.Sumelaya cikarken araba stop etmisti o dimdik yokuslarda o 2 dakikalik gerilim filmi dabbeye testereye falan tas cikartir.O yuzden bakimlar vs. Tam olmasina ozen gosterin.

Hocam bakımlar tam ama yağ taşımayız. Sıcakta yanar falan. Riskli iş. Diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 10 Haziran 2014; 11:58:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysff_srdr

quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Ünye'den Ordu'ya geçerken eski sahil yolunu kullanın. Üstünde uzun saçlının yeri var oturun bir çay için. Kara yolu çok sıkıcı, sahil yolu bana göre gezmek için çok daha güzekdir. Dönerken karayolundan dönün Nefise Akçelik tünelini görün. Toplam uzunluğu yaklaşık 3800 metre. İnsan girince ne zaman bitecek lan bu tünel diyor

Ovit dağına yeni tünel yapılıyo hocam. Rize-Erzurum yolunda. 14,7 Km uzunluğunda.

15 km tünel mi olur yav

Bolu tüneli 20 yılda bitti. Bu kaç senede biter kim bilir.

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    2015 bitirilmesi , 2016 yılında trafiğe açılması bekleniyo hocam. Ovit dağı geçidinin rakımı 2640 m. Bu yüzden 1 yılda 5-6 ay yol kapalı oluyo kardan dolayı. O yüzden tünel yapılıyo. Birde hocam Ayder de ve Uzungöl'de otel fiyatları ucuz. Bu cumartesi Ayder'de kaldım. 6 kişi 2 odaya 200 lira verdik(4 kişilik 1 oda , 2 kişilik 1 oda). Pazar günüde Uzungöl'de kaldım. 4 kişilik oda da 130 liraydı , 2 kişilik oda da 130 liraydı ve açık büfe kahvaltı vardı. Fazla yere gidip sormadık , belki daha ucuzada bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysff_srdr -- 10 Haziran 2014; 12:20:55 >
  • Arkadaşlar güzel yerler yazmışlar yazacak pek bir yer kalmamış, yukarıda belirtildi mi bilmiyorum ancak aracın ruhsattaki sahibi kimse oda araçta olması gerekiyor yoksa sınırdan içeriye sokmazlar araç ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 10 Haziran 2014; 12:19:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Fatsa'lı olduğum için söylüyorum.

Fatsa Meydan'da aracı parkedip, iskele civarındaki o yemyeşil parkta biraz turlayın, en fazla 1 saat. olta götürürseniz, bu mevsimde istavrit de yakalayabilirsiniz, çok eğlenceli olur. Samsun'dan Ordu'ya giderken, Fatsa çıkışında Ordu'ya giderken otoban ayrımı gelecek, yolun sağ tarafı yeni otobandan Ordu'ya, sol tarafı ise sahil yolundan Perşembe ilçesi üzerinden Ordu'ya gidecek. Kesinlikle sahil yolunu tercih edin. Perşembeye varmadan, yalıköy ve bolaman kasabalarına rastlayacaksınız, bolaman'da pide, yalıköy'de köfte çok güzel olur.

iyi yolculuklar.

Sol ile sağ kelimeleri yer değiştirecek diye hatırlıyorum. (Tabelaya göre hareket edilmeli)

• quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: Herzt

Trabzon-uzungolde bir gece kalmanizi tavsiye ederim.Ayrica yaninizda motorunuza uygun motor yagida bulunsun.Uzungolde cok guzel fotograflik manzaralar var.Sumelaya cikarken araba stop etmisti o dimdik yokuslarda o 2 dakikalik gerilim filmi dabbeye testereye falan tas cikartir.O yuzden bakimlar vs. Tam olmasina ozen gosterin.

Hocam bakımlar tam ama yağ taşımayız. Sıcakta yanar falan. Riskli iş. Diye düşünüyorum.

Siz bilirsiniz.Onun dışında Trabzon ekmeğinden yemeyi sakın ihmal etmeyin.Ayrıca fırınların %99,5'ini sonu oğlu ile bitiyor ...oğlu/oğulları.Ben gittiğimde akçaabat köftesi de yemiştim tadı gerçekten enfes onu da tavsiye ederim.Hep yemek ile ilgili tavsiyeler oldu yemek saati acıktım ondan mıdır nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Fatsa'lı olduğum için söylüyorum.

Fatsa Meydan'da aracı parkedip, iskele civarındaki o yemyeşil parkta biraz turlayın, en fazla 1 saat. olta götürürseniz, bu mevsimde istavrit de yakalayabilirsiniz, çok eğlenceli olur. Samsun'dan Ordu'ya giderken, Fatsa çıkışında Ordu'ya giderken otoban ayrımı gelecek, yolun sağ tarafı yeni otobandan Ordu'ya, sol tarafı ise sahil yolundan Perşembe ilçesi üzerinden Ordu'ya gidecek. Kesinlikle sahil yolunu tercih edin. Perşembeye varmadan, yalıköy ve bolaman kasabalarına rastlayacaksınız, bolaman'da pide, yalıköy'de köfte çok güzel olur.

iyi yolculuklar.

Sol ile sağ kelimeleri yer değiştirecek diye hatırlıyorum. (Tabelaya göre hareket edilmeli)

ben yön olarak söyledim, tabela'da sahil şeridi diye yazıyor.

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Şimdiden iyi geziler dilerim hocam.

Dönüş yolunda uygun olursanız Amasya'yı da gezebilirsiniz, günübirlik gezilecek güzel yerleri vardır. Programınıza dahil ederseniz daha detaylı bir gezi planı çıkarabilirim size.

Mevsim şartlarına göre bile soğuk olabilecek yerler çıkabilir ona göre elbise planı yaparsınız artık
  • Bölgenin insanı olarak bir kaç tavsiyem olsun...Bence gezinizi Hopa'da sonlandırın...Batum ilk gidilip tecrübe edilecek gezme yeri değil...Samsun'a gelirsek bu şehir öyle 1 günlük ye, iç, devam değil en az 3 gün kalınmalı...Samsun-Ladik'den başlayıp,Alaçam(Geyikkoşan),Son olarak Merkez...Ben olsam güzergahı bundan sonra Fatsa-Ordu-Trabzon(Uzungöl)-Rize(Çamlı Hemşin)-Ardeşen-Artvin(Hopa) yapıp bitirirdim...İyi tatiller...
  • Sinop ile ilgili sorun varsa yardımcı olurum.
  • samsun guzel şehir şehrin içini gezebilirsin mecidiye cıflık falan atakum guzeldır amisos tepesıne cık gıtmısken ilçelerine girmek istersen vezirköprüde ferıbotla kanyon gezısı var katılabılırsın.
    sınop sehır olarak guzel sehır sehrın ıcını gezmen yetecektır emın ol ama farklı olarak erfelek selalesıne gıdebılırsın tavsıye ederım sınop hapsını ve kalesınıde gez yatlada tur atabılırsın tabı.
    ordu da boz tepe guzel yamaç parasutu yapanlara denk gelebılırsen tandem atlayısta yapabılırsın zaten yamaç paraşutculer buyuk ıhtımal samsun grubudur ekram cavuş mutlu falan vardır.
    giresunun hep içinden geçtım hıc gezmedım ama kara denızde denıze gırılecek en guze yer tırebolu sahılıdır denıze gırebılırsın burada
    trabzonda sumelayı gez merkezde fena değil akçabaat kofte yersen nıhat usta meshurdur ama ben senın yerınde olsam orda yemem benım hosuma gıtmeedı etının tadı onun dısında uzun golude gezebılırsın benım tavsıyem gumushaneye gırıp karaca mağarasınıda gezmen olacaktır
    batuma gelınce cok ahım sahım bısey değil deponun boşalmasına yakın gır batuma uzun mazotun tadını cıkar bence
    artvınde karagole gıt kazım koyuncununda mezarını zıyaret et bıde fatıha oku

bende bukadar ıyı gezıler

• Çok zevkli olacaktır,birgün bende karadeniz turu yapacağım

• Tek tavsiyem aracinizla geçmeyin batuma. Gümrükte bırakıp taksiyle geçin. Oranın cok pis mafyası var ve hukuk yok. Birisi gelir keyfi vurur arabanıza ve 2-3 bin dolar rüşvete kurtaramazsınız. Taksi 20 tl ye götürüyor. Merkezde inin ve gezin. Zaten cok gezilecek bir yeride yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: zapi

Tek tavsiyem aracinizla geçmeyin batuma. Gümrükte bırakıp taksiyle geçin. Oranın cok pis mafyası var ve hukuk yok. Birisi gelir keyfi vurur arabanıza ve 2-3 bin dolar rüşvete kurtaramazsınız. Taksi 20 tl ye götürüyor. Merkezde inin ve gezin. Zaten cok gezilecek bir yeride yok.

Kim anlatıyor bunlari size ? Herkes kendi halinde .gezip tozmaya gidersen kim sana naparki yapmiyor da ben kendi aracimla girdim yuruyerek gezdim cogu sokagini ara sokaklarada girdim hic bi sorunla karsilasmadim bence on yargili olmayin

• Ayder'in yukarılarını da gezin hocam Kavron'u özellikle
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.