Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Sahil gezmeye gidiyorsanız bence hiç zahmet etmeyin. Gidin Egede Akdenizde güzel bir tatil yapın. Zaten Karadeniz sahillerinin gezilecek görülecek yanı kalmadı otoyoldan sonra.
    Yayla tatili yapmak istiyoruz diyorsanız da sahile inmeyin. Yaylalardan yaylalara geçin. Bunun için de uzun bir tatil süreniz olmalı.

Sinopu mutlaka gezin. Çok kaliteli bir şehirdir. Ordan Orduya geçin direk Perşembe sahil yolunu mutlaka geçin ama dikkatli olun yollar çok virajlıdır.Merkezde Boztepeye çıkın. Sonra dediğimi yapın ve yaylalara geçin. Ordu ve Giresunun harika yaylaları vardır gezin. Giresunun muhteşem bir vejeteryan mutfağı vardır mutlaka deneyin yemeklerini. Pide yemeden gitmeyin. Pazar gününe denk getirirseniz PİDE günüdür. özellikle ''Yağlı'' denen pide yenir.
    Sonra Trabzon yaylalarına geçin.Harika manzaralar göreceksiniz. Sümela manastırını gezin mutlaka. Uzungöle gidin ama fazla zaman kaybetmeyin çünkü eski tadı yok iyice ticaret merkezi oldu. Arapların soyulduğu bir yer haline geldi.Onun yerine uzungölün etrafındaki yaylaları gezin. Bir kano yapmadan dönmeyin.
    Rizede de aynı şekilde muhteşem yaylalar var gezebildiğiniz kadar gezin.

Size tavsiyem daha önce bu şekilde turlar yapmış düzinelerce insan var, internette hepsinin rotalarını inceleyin. Gezenbilir sitesinde, bisikletforum sitesinde bu tür turları yapmış insanların yollarını inceleyin, kafanıza yatarsa uygulayın aynısını. Önerilerini dikkate alın.

Yazdık ettik ama bunların hakkını vermek için size en az 1 ay lazım.

Elimizden geldiğince sahil ve yayları gezmeye çalışacağız. 14-18 gün süremiz var.
    1 ay gibi bir süre iş koşullarında imkansız hocam

Yayladan yaylaya geçerken de zaten sahile inmek zorundayız.

Asıl amacımız şehirleri ve çevredeki tarihi turistik yerleri gezip, hızurlu vakit geçirmek.

İnternette bir çok yazıyı okudum. Orda insanlar aynı yerleri gezmişler. Ben biraz daha uzak da olsa gitmesi zahmetli de olsa bakir kalmış, betonlaşmamış yerlere gitmek istiyorum. Bu bilgileri de internette bulamıyoruz malesef.

Gezenlir sitesinde sorun var. Fotolar açılmıyor vs. Blogları çokca okudum. Hatta ayder deki her yaylayı ayrı ayrı inceledim. Gitceğimiz her şehrin güzellliklerini görmek istiyoruz. Neticede amaç iyi vakit geçirmek.

Bilgiler için teşekkürler mesela kanoyu ilk kez duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 9 Haziran 2014; 12:17:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Batumda dikkatli olun hocam özellikle taksicileri katil gibi araba kullaniyor:)Gürcistan'da arabanın deposunu Fullemeyi unutmayın hocam:) birde sigara çok ucuz orda aklınızda bulunsun. Uzungöl boztepe Ayder fırtına deresi Sümela Manastırı felan kesinlikle gidilmesi gereken yerler şimdiden hayırlı yolculuklar...

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Lüks bir yer istiyorsanız pek uymaz ama
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Adam sahil yolunda kaymak gibi asfalttan şehir içinde gidecek dağa çıkmayacak yavaş hocam
    Batum'a arabayla geçecekseniz.Ruhsat sahibi yanınızda olmayacaksa vekalet lazım.Şu kişi şu plakalı aracımla yurtdışına çıkabilir diye.Araç sahibi ve vekalet yoksa arabayı sınırdan geçiremiyorsunuz.
    *Sınıra geldiniz.Sınırı geçerken arabada sadece sürücü kalıyor.Yolcular sınırı yürüyerek geçiyorlar.Sınırı geçmek için Nüfus cüzdanı yeterli.
    *Arabayla geçen kişi daha rahattır.Gürcistana geçerken gürcü tarafı arabayı kontrol eder.Bagaja bakar.Arabanın içine bakar üstün körü.Bakarsa torpido gözüne bakar.Zor bir durum yok yani.
    *Yürüyerek geçenler çıkış harcını yatırmayı unutmasınlar.Ondan sonra gürcü tarafı kayıtları yapıyor resmini çekiyor ve sınırı geçiyorsunuz.
    *Sınırdan yürüyerek geçenler duty free den istediklerini alsınlar.3 gün kalmayanlara Türkiye'ye geçerken duty free alışverişi olmuyor.
    *Sınırı geçip arkadaşlarınızla buluşana kadar telefonlarınızı kapatmayın bizim operatörler sınırda çekiyor.
    *Gürcistanın para birimi lari.10 lari 8,3 tl en son böyleydi.Sınırı geçince ilk exchangelere girmeyin 4-5 kuruş pahalı satıyorlardı.
    *Gürcistana girdiğinizde şehir merkezine girdiğinizde sahile doğru gidin.Hiç bilmediğiniz için sahil kenarında daha rahat edersiniz.Sheraton ve radisson sahil kenarındadır.
    *Sigara bize göre ucuz.Bizde ki uzun sigaralar orada çok.Hepsi kısa.En pahalı sigara parliament 4 TL.
    *İçki fiyatları bize göre ucuz.
    *Gezilecek pek yer yok.Botanik park diye bi yer var.Gitsenizde olur gitmesenizde.İnternetten bakıp karar verin.Botanik parka giderken taksiyle gidin ve pazarlık yapın.Orada herkes taksicilik yapıyor.Esnaf dükkanı kapatıp bizi botanik parka götürmüştü.
    *Mc donalds var.Türkiye'ye göre çok pahalı.Menü olarak satılmıyor parça parça alıyorsunuz ve sadece nakit para geçiyor.İçerisi çok güzel değişik bi dizaynı var.Kapıda merhabacı bile var.
    *Kumarhaneye gidecekseniz dediğim gibi sheraton en iyisi.Hem bedava yemek yiyebilirsiniz.Yemekleri lezzetli.
    *Benzin mazottan daha ucuz.180 liraya dolan depo 110-115 arası doluyor.
    *Batum da yollar güzel ama batum dışına çıkıyım derseniz yollar tek şerit ve yollar çok çok kötü.
    *Şehri yürüyerek 2 günde çözebilirsiniz.
    *Türkiye'ye geçerken yine aynı prosedür sadece sürücü kalıyo arabada.Türkiye'ye girerken sadece bizim taraf arabayı kontrol ediyor.Valiz felan varsa tamam geç diyor.Valizi aç bakıyım muhabbeti hiç yok.Aldığınız içkileri ve sigaraları koltuk altına stepne yanına işte boş bulduğunuz heryere koyabilirsiniz.

Aklıma başka bişey gelmiyor.Sorunuz varsa cevaplamaya çalışıyım.

• Batuma girerken aracınızı sınırın gerisinde bırakın. Batum da araçlara zarar veriyorlar bilerek,otobüsle veya taksiyle uygun fiyata gezebilirsiniz.

• Yapabilecegin guzel birsey de ben soyliyim bir balikiyla anlasin parasini verin tekne kayikla balik tutmaya gidin uzatma ve capara ya cikin kesinlikle yapin cok zevk alacaginizi garanti ediyorum

• Rotanızla pek uygun değil batı karadenizde kalıyor ama Amasra'yı görmenizi tavsiye ederim.Belki görmekle kalmaz kalmak bile isteyebilirsiniz
    ne demek hocam yardım edebildiysem ne mutlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: optymus prime

Batumda dikkatli olun hocam özellikle taksicileri katil gibi araba kullaniyor:)Gürcistan'da arabanın deposunu Fullemeyi unutmayın hocam:) birde sigara çok ucuz orda aklınızda bulunsun. Uzungöl boztepe Ayder fırtına deresi Sümela Manastırı felan kesinlikle gidilmesi gereken yerler şimdiden hayırlı yolculuklar...

teşekkür ederim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: move00

Batum'a arabayla geçecekseniz.Ruhsat sahibi yanınızda olmayacaksa vekalet lazım.Şu kişi şu plakalı aracımla yurtdışına çıkabilir diye.Araç sahibi ve vekalet yoksa arabayı sınırdan geçiremiyorsunuz.
    *Sınıra geldiniz.Sınırı geçerken arabada sadece sürücü kalıyor.Yolcular sınırı yürüyerek geçiyorlar.Sınırı geçmek için Nüfus cüzdanı yeterli.
    *Arabayla geçen kişi daha rahattır.Gürcistana geçerken gürcü tarafı arabayı kontrol eder.Bagaja bakar.Arabanın içine bakar üstün körü.Bakarsa torpido gözüne bakar.Zor bir durum yok yani.
    *Yürüyerek geçenler çıkış harcını yatırmayı unutmasınlar.Ondan sonra gürcü tarafı kayıtları yapıyor resmini çekiyor ve sınırı geçiyorsunuz.
    *Sınırdan yürüyerek geçenler duty free den istediklerini alsınlar.3 gün kalmayanlara Türkiye'ye geçerken duty free alışverişi olmuyor.
    *Sınırı geçip arkadaşlarınızla buluşana kadar telefonlarınızı kapatmayın bizim operatörler sınırda çekiyor.
    *Gürcistanın para birimi lari.10 lari 8,3 tl en son böyleydi.Sınırı geçince ilk exchangelere girmeyin 4-5 kuruş pahalı satıyorlardı.
    *Gürcistana girdiğinizde şehir merkezine girdiğinizde sahile doğru gidin.Hiç bilmediğiniz için sahil kenarında daha rahat edersiniz.Sheraton ve radisson sahil kenarındadır.
    *Sigara bize göre ucuz.Bizde ki uzun sigaralar orada çok.Hepsi kısa.En pahalı sigara parliament 4 TL.
    *İçki fiyatları bize göre ucuz.
    *Gezilecek pek yer yok.Botanik park diye bi yer var.Gitsenizde olur gitmesenizde.İnternetten bakıp karar verin.Botanik parka giderken taksiyle gidin ve pazarlık yapın.Orada herkes taksicilik yapıyor.Esnaf dükkanı kapatıp bizi botanik parka götürmüştü.
    *Mc donalds var.Türkiye'ye göre çok pahalı.Menü olarak satılmıyor parça parça alıyorsunuz ve sadece nakit para geçiyor.İçerisi çok güzel değişik bi dizaynı var.Kapıda merhabacı bile var.
    *Kumarhaneye gidecekseniz dediğim gibi sheraton en iyisi.Hem bedava yemek yiyebilirsiniz.Yemekleri lezzetli.
    *Benzin mazottan daha ucuz.180 liraya dolan depo 110-115 arası doluyor.
    *Batum da yollar güzel ama batum dışına çıkıyım derseniz yollar tek şerit ve yollar çok çok kötü.
    *Şehri yürüyerek 2 günde çözebilirsiniz.
    *Türkiye'ye geçerken yine aynı prosedür sadece sürücü kalıyo arabada.Türkiye'ye girerken sadece bizim taraf arabayı kontrol ediyor.Valiz felan varsa tamam geç diyor.Valizi aç bakıyım muhabbeti hiç yok.Aldığınız içkileri ve sigaraları koltuk altına stepne yanına işte boş bulduğunuz heryere koyabilirsiniz.

Aklıma başka bişey gelmiyor.Sorunuz varsa cevaplamaya çalışıyım.

öncelikle bilgiler için çok teşekkürler.

sorulara gelecek olursak:

1. çıkış harcı dediğiniz pahalı bir şey mi?
    2. Duty free den kastınız: gürcistana geçerken alacaklarımızı alalım arabaya atalım. dönüşte o şekilde dönelim. budur değil mi? bir de sınır var mı ? türkiyeye girerken sorun çıkarmasınlar?
    3. döviz olarak dolar alıp gitmek filan mı lazım yoksa batum un içinde exchange mi yapalım? TL yi dolar a.
    4. hiç çevirme yapmasak sürekli kredi kartı kullansak oluyor mu?
    5. ne kadar parayı çevirelim? ihtiyaç olmadıkça nakit kullanmayız sadece kredi kartı kullanırız zaten. taksi vs ne kadar onlarda sadece nakit geçiyordur.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: musbab1907

Rotanızla pek uygun değil batı karadenizde kalıyor ama Amasra'yı görmenizi tavsiye ederim.Belki görmekle kalmaz kalmak bile isteyebilirsiniz

Amasrayı ve tüm batı karadenizi gezdik hocam. yine de teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlayerSoldier61

Lüks bir yer istiyorsanız pek uymaz ama

yok hocam lüks bir tatil olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arslan61

Yapabilecegin guzel birsey de ben soyliyim bir balikiyla anlasin parasini verin tekne kayikla balik tutmaya gidin uzatma ve capara ya cikin kesinlikle yapin cok zevk alacaginizi garanti ediyorum

nerde yapılır bu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

Batuma girerken aracınızı sınırın gerisinde bırakın. Batum da araçlara zarar veriyorlar bilerek,otobüsle veya taksiyle uygun fiyata gezebilirsiniz.

teşekkürler bu da bir ihtimal ama bu sefer ucuz mazottan yararlanamayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlayerSoldier61

Adam sahil yolunda kaymak gibi asfalttan şehir içinde gidecek dağa çıkmayacak yavaş hocam

tedbir şart
  • Dostum merhaba.

Üniversiteyi Trabzon'da okudum. Ve Trabzon hakkında bende birkaç birşey eklemek isterim.

İlk olarak Akçaabat'ta Körfez restorantta meşhur Akçaabat köftesi + mezgit tavayı tadın derim.

Trabzon merkez'de ise Boztepe'ye çıkın akşama üzeri. Güzel semaver çayınızı yudumlayın.

Yine Trabzon merkezde Atatürk köşkü ve Ayasofya müzesini görmenizi tavsiye ederim.

Sümela manastırına mutlaka uğrayın. Görülmesi gereken bir yer. Sümela'ya uğramışken yol üstü Maçka/Hamsiköy'e uğrayıp meşhur sütlacının tadına bakın.

Uzungöl'e uğrayıp o doğa harikası yeri görmeni şiddetle tavsiye ediyorum. Yeşil ve maviden başka bir renk yok..

Uzungöl'e giderken bazı ilçelerden geçeceksin. Yomra, Arsin, Araklı gibi.. Arsin ve Araklı arasında, yol üzerinde deniz kenarında ufak restorantlar var. Aileler işletiyor buraları. Kocası servise bakıyor, karısı yemekleri yapıyor falan Oralarda durup güzel bi yemek yemenizi tavsiye ederim. Tadı, lezzeti 10 numaradır.

• arkadaş 1 kişide mevzularına değinmemiş, yok döner şurda yenir,yok ayran şurda içilir batumda ince mevzular nerde nasıl dönüyor,türkçe biliyorlarmı falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Karadeniz turu harika bir seçim , Karadenizli olduğum için değil gerçekten gezilecek bir yer olduğu için söylüyorum.

Karadeniz sahil yolu boyunca gezilecek çok yer var hangi birini yazayım.
    Samsun merkezde Samsun'un simgesi olan Onur anıtına uğrayıp resim çektirmeden olmaz. En ünlü iki cadddesi mecidiye ve istiklal caddesi gezilebilir. istiklal caddesinde çalışmalar var şuan yalnız. Samsun da pide ve döner, yemek için tercih edilebilir.

Ordu merkezde teleferikle Boztepeye çıkılır müthiş manzara da çay içilir. Ordu sahilde yürüyüş için iyidir. Ordu'ya gelmeden Bolaman'da köfte ünlüdür.

Giresun merkezde kaleye çıkıp manzara izlenir , taze bir çay iyi gider. Topal Osman'ın ruhuna fatiha okunur. Eş dost için hediyelik fındık almayıda unutmayın.

Trabzon merkezde uzun sokak ve maraş caddesi gezilebilir imkan varsa KTÜ merkez kampüsü de güzeldir gezmek için. Akçaabat'ta kuru fasulye ve köfte yenmezse olmaz. Trabzon merkezde Çardak ve İstanbul pidecisinde pide yemenizi tavsiye ederim.
    Sorunuz olursa özelden veya buradan sorabilirsiniz.

Aynen giresuna git abi memleketime :) Çok özledim ya:)

• Güzel konu olmuş..
    Lazım olur ilerde belki...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.