Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde izmirden hareketle bir karadeniz turu yapmayı planlıyoruz..takip..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 9 Haziran 2014; 9:52:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican8

Hocam bugün akşam ordudan geldim 4 gün tatil yaptım.

Orduda yapmanızı önerdiklerim; teleferik ile Boztepe'ye çıkmanız, çarşıda çok güzel balık çorbası ve salçalı acılı balık buğulama(çelik sahan içinde yapmış adamlar) yemeniz, ana yol üzerindeki Teras bara çıkıp içki çay vs içip manzarayı izlemeniz, gece çarşı içindeki işkembeciye gidip işkembe çorbası içmeniz(kendinize gerçekten güveniyorsanız bol acılı için :D ben güvendim enseme kadar terledim :D) birde orduluların övüp övüp bitiremediği ama o kadar övülecek bir pide gibi gelmeyen o pideyi tadıp yorumunuzu bırakmanızı rica ediyorum

İsterseniz teleferiğin ve yemeğin resimlerini atabilirim

Ha birde Orduya girişte Burhan Usta var güzel köfte yapıyor

Teşekkürler hocam notumu aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Karadeniz turu harika bir seçim , Karadenizli olduğum için değil gerçekten gezilecek bir yer olduğu için söylüyorum.

Karadeniz sahil yolu boyunca gezilecek çok yer var hangi birini yazayım.
    Samsun merkezde Samsun'un simgesi olan Onur anıtına uğrayıp resim çektirmeden olmaz. En ünlü iki cadddesi mecidiye ve istiklal caddesi gezilebilir. istiklal caddesinde çalışmalar var şuan yalnız. Samsun da pide ve döner, yemek için tercih edilebilir.

Ordu merkezde teleferikle Boztepeye çıkılır müthiş manzara da çay içilir. Ordu sahilde yürüyüş için iyidir. Ordu'ya gelmeden Bolaman'da köfte ünlüdür.

Giresun merkezde kaleye çıkıp manzara izlenir , taze bir çay iyi gider. Topal Osman'ın ruhuna fatiha okunur. Eş dost için hediyelik fındık almayıda unutmayın.

Trabzon merkezde uzun sokak ve maraş caddesi gezilebilir imkan varsa KTÜ merkez kampüsü de güzeldir gezmek için. Akçaabat'ta kuru fasulye ve köfte yenmezse olmaz. Trabzon merkezde Çardak ve İstanbul pidecisinde pide yemenizi tavsiye ederim.
    Sorunuz olursa özelden veya buradan sorabilirsiniz.

Hocam özellikle intermette bulamayacağım şeyleri yazabilmeniz tercihimdir. Teşekkürler bilgiler için

• quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: outlook1

hocam samsunluyum samsunda yaşıyorum samsun genellikle fiyatlar orta derecededir.Denize girmek istiyorsanız girmeyin :) samsunun denizi çok kötü havuza girersiniz engizde aquapark var tavsiye ederim çakallıda menemen yemeyi unutmayın batıparka gitmeyide unutmayın gerçekten orasıda iyidir batıparkta fevzinin yeri var balıkları muhteşem resimdek istiridyeli olan yer clublar falan gece hayatı ATAKUM'dan sorulur , ATATÜRK'ün samsuna çıktığı gemi var bakabilirsiniz teleferikle amisos tepesinede çıkabilirsiniz. samsunun simiti meşurhur simit yemeden gitmeyin ve tabiki samsunun pideside meşhurdur pideyide unutmayın onur anıtında foto çekinin:) kabaceviz şelaleri tavsiye ederim :)
    kahvaltı yemek vs değişik mekanlar bi kaç örnek
    leman kültür (ismine biraz değişik sanki türk sanat müzikleri var gibi ama karakatürlü güzel yer)
    big yellow taxi benzin ( bununda ismi biraz değişik benzinci sanabilirsiniz ama değişik güzel yerdir)

daha çok gezilecek yerler varda bi kaçtanesini söyledim

kalacak yerler : samsun grand atakum hotel , büyük samsun oteli , marin otel
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

Sağolun hocam samsun için çok iyi oldu

Samsuna her gittiğimde kiloları alıp dönüyorum, yeme turizmi yapıyorum resmen....

Arkadaşlar gezilecek yerleri yazmışlar, ben yemek işine gireyim...

Ankara yolundan gelişte çakallı da menemen yemek gerekli, porsiyon dolu dolu gelir....

Sinop yolunda Bafrada Turan ustada pide yemeli, sırf pide yemek için samsundan bafraya gitmişliğim vardır..

Bafradan Samsuna dönüş yolunda Taflan bölgesi var orada etçiler vardır, et/köfte yenebilir lezzetlidir..

Samsun içinde mecidiye girişinde (subaşı tarafından) "Tokalak pide" var 1963 yılından beri pide yapar, oraya da uğrayın... küçük bir yer ve sormazsanız bulamazsınız...

Şehir içinde Balıkçılar var ama sezonu değil o nedenle balığı es geçiyorum...

Ayrıca köfteciler de var ama zaten akçaabat tarafına gideceğinizden köftecileri de es geçiyorum...

Şehir içinde Cumhuriyet meydanı civarında İkizler tandır var, adı üstünde tandır yenmeli,

Şehir içinde saathane bölgesinde Lezzet lokantası var -eskisi kadar iyi olmasa da- döneri ünlüdür,

Ayrıca çiftlik caddesinde de dönerciler var (beyaz ev, aycan, vb.) ama yemezseniz de çok kayıp olmaz...

Ordu tarafında giderken Çarşambadan geçeceksiniz çarşamba içinde şehir lokantasından mutlaka....döner yeyin, iddia ediyorum böyle döneri hiçbir yerde yememişsinizdir...ben gözümü karartıp, 2,5-3 porsiyon yiyorum çok çok lezzetli...

Tatlıcılardan irmik tatlısı alıp yiyin, günlük, taze, çok ucuz ve lezzetlidir, eskiden kilo kilo alır dönüşte 1-2 hafta yerdim...

Samsun çok ucuz ve lezzetli mutfağa sahiptir....

• s.a

bende geçen sene adanadan çıkıp bir doğu ve orta karadeniz turu yapmıştım. bende yorumda bulunmak istedim.

Gezilip görülmeye değer yerler

*zigana geçidi

*sümela manastırı

*ayder yaylası ve fırtına vadisi ve yaylalar

*uzungöl

*ordu boztepe teleferik

*giresun

karadeniz sahil boyunca gezilecek yerler buralar..

kalacak yerler

ş.merkezlerinde genelde öğretmenevlerini tercih ettik tercihen ilçe öğretmen evleri tabi fiyat uygun ama pek konfor beklenmez. ayder yaylasında pansiyonda yada kendi çadırınızda kalabilirsiniz. yalnız bu mevsimde çadırı pek tavsiye etmem.

Yemekler...

bafra pidesi

akçabat köftesi

trabzon köftesi

bunlar tercih edilebilir.

dikkat etmemiz gerekenler....

*hava koşullarına uygun kıyafetler ayakkabılar olmalı yağmurluk vs...

*hız sınırlarına dikkat edilmeli karadeniz sahil yolunda sürekli radarlar kameralar var

*batuma girişte dikkatli olunmalı nufus cüzdanı ile batuma giriş yapabilirsiniz. girişteki gavur gürcüler pislik çıkarabilir benim kırık ehliyeti zor kabul etti. girişte ve çıkışta arabayı arıyorlar. bazı duyumlara göre polisler türk plakalı araçlara arama yaparken eroin atabiliyorlarmış dikkatli olun. giriş çıkış üceti 15 tl kişi başı. lpg 2 tl benzin 2.5 tl mazot 2.40 tl idi geçen sene. depo doldurabilirsin k.kartı geçiyor çoğu istasyonda türkçe biliyor elemanlar genelde.

*sümelaya çıkarken gideceğin yol virajlıdır dikkatli olmak lazım. sümelaya araba ile çıkmayın bir noktadan sonra minübüslere binin adam başı 3 tl olması lazım dönüşte yürüyerek inin doğayla başbaşa kalırsınız. arabayla çıkmayın yukarıda dönecek yer yok sıkıntı yaşarsınız. hemde frenleriniz aşınmaz.

şimdilik diyeceklerim bu kadar iyi yolculuklar...

• Ben Kastamonuluyum. Safranbolu KAstamonu arasında 6-7 km lik yapım var orası sizi biraz bunaltacak ama cokda sıkıntı değil.
    Kastamonuda saat kulesine cıkıp bi manzarayı izleyin. Yöresel etli ekmek yada Banduma yiyin.
    Sinop'a geçerken sahil yolunu kullanın mutlaka. İneboludan başlayıp Sinop'a kadar devam edin. Gündüz çok keyifli bi yol. Bol bol oksijen almış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: outlook1

hocam samsunluyum samsunda yaşıyorum samsun genellikle fiyatlar orta derecededir.Denize girmek istiyorsanız girmeyin :) samsunun denizi çok kötü havuza girersiniz engizde aquapark var tavsiye ederim çakallıda menemen yemeyi unutmayın batıparka gitmeyide unutmayın gerçekten orasıda iyidir batıparkta fevzinin yeri var balıkları muhteşem resimdek istiridyeli olan yer clublar falan gece hayatı ATAKUM'dan sorulur , ATATÜRK'ün samsuna çıktığı gemi var bakabilirsiniz teleferikle amisos tepesinede çıkabilirsiniz. samsunun simiti meşurhur simit yemeden gitmeyin ve tabiki samsunun pideside meşhurdur pideyide unutmayın onur anıtında foto çekinin:) kabaceviz şelaleri tavsiye ederim :)
    kahvaltı yemek vs değişik mekanlar bi kaç örnek
    leman kültür (ismine biraz değişik sanki türk sanat müzikleri var gibi ama karakatürlü güzel yer)
    big yellow taxi benzin ( bununda ismi biraz değişik benzinci sanabilirsiniz ama değişik güzel yerdir)

daha çok gezilecek yerler varda bi kaçtanesini söyledim

kalacak yerler : samsun grand atakum hotel , büyük samsun oteli , marin otel
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

Sağolun hocam samsun için çok iyi oldu

Samsuna her gittiğimde kiloları alıp dönüyorum, yeme turizmi yapıyorum resmen....

Arkadaşlar gezilecek yerleri yazmışlar, ben yemek işine gireyim...

Ankara yolundan gelişte çakallı da menemen yemek gerekli, porsiyon dolu dolu gelir....

Sinop yolunda Bafrada Turan ustada pide yemeli, sırf pide yemek için samsundan bafraya gitmişliğim vardır..

Bafradan Samsuna dönüş yolunda Taflan bölgesi var orada etçiler vardır, et/köfte yenebilir lezzetlidir..

Samsun içinde mecidiye girişinde (subaşı tarafından) "Tokalak pide" var 1963 yılından beri pide yapar, oraya da uğrayın... küçük bir yer ve sormazsanız bulamazsınız...

Şehir içinde Balıkçılar var ama sezonu değil o nedenle balığı es geçiyorum...

Ayrıca köfteciler de var ama zaten akçaabat tarafına gideceğinizden köftecileri de es geçiyorum...

Şehir içinde Cumhuriyet meydanı civarında İkizler tandır var, adı üstünde tandır yenmeli,

Şehir içinde saathane bölgesinde Lezzet lokantası var -eskisi kadar iyi olmasa da- döneri ünlüdür,

Ayrıca çiftlik caddesinde de dönerciler var (beyaz ev, aycan, vb.) ama yemezseniz de çok kayıp olmaz...

Ordu tarafında giderken Çarşambadan geçeceksiniz çarşamba içinde şehir lokantasından mutlaka....döner yeyin, iddia ediyorum böyle döneri hiçbir yerde yememişsinizdir...ben gözümü karartıp, 2,5-3 porsiyon yiyorum çok çok lezzetli...

Tatlıcılardan irmik tatlısı alıp yiyin, günlük, taze, çok ucuz ve lezzetlidir, eskiden kilo kilo alır dönüşte 1-2 hafta yerdim...

Samsun çok ucuz ve lezzetli mutfağa sahiptir....

Çok sağolun hocam notlar alındı

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

s.a

bende geçen sene adanadan çıkıp bir doğu ve orta karadeniz turu yapmıştım. bende yorumda bulunmak istedim.

*zigana geçidi

*sümela manastırı

*uzungöl

*ordu boztepe teleferik

*giresun

kalacak yerler

ş.merkezlerinde genelde öğretmenevlerini tercih ettik tercihen ilçe öğretmen evleri tabi fiyat uygun ama pek konfor beklenmez. ayder yaylasında pansiyonda yada kendi çadırınızda kalabilirsiniz. yalnız bu mevsimde çadırı pek tavsiye etmem.

Yemekler...

bafra pidesi

akçabat köftesi

trabzon köftesi

*hız sınırlarına dikkat edilmeli karadeniz sahil yolunda sürekli radarlar kameralar var

*batuma girişte dikkatli olunmalı nufus cüzdanı ile batuma giriş yapabilirsiniz. girişteki gavur gürcüler pislik çıkarabilir benim kırık ehliyeti zor kabul etti. girişte ve çıkışta arabayı arıyorlar. bazı duyumlara göre polisler türk plakalı araçlara arama yaparken eroin atabiliyorlarmış dikkatli olun. giriş çıkış üceti 15 tl kişi başı. lpg 2 tl benzin 2.5 tl mazot 2.40 tl idi geçen sene. depo doldurabilirsin k.kartı geçiyor çoğu istasyonda türkçe biliyor elemanlar genelde.

*sümelaya çıkarken gideceğin yol virajlıdır dikkatli olmak lazım. sümelaya araba ile çıkmayın bir noktadan sonra minübüslere binin adam başı 3 tl olması lazım dönüşte yürüyerek inin doğayla başbaşa kalırsınız. arabayla çıkmayın yukarıda dönecek yer yok sıkıntı yaşarsınız. hemde frenleriniz aşınmaz.

A.S

Öncelikle bilgilendirmeler için çok teşekkürler.

Sorularım;
    Sümela da nerden itibaren minibüse binelim. Bir mekan vs söyleyebilirseniz ordan itibaren dediğiniz şekilde yapalım

Batum a araba ile gitmek konusunda kararsızım. Kasko durumu ne olur acaba . Yoksa arabayı türkiyede mi bıraksak? Ama mazot ucuz git çık mı yapsak napsak bilemedim.

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım
    2009 senesinde ben,eşim ve eşimin 1 kız arkadaşı toplam 3 kişi İstanbuldan Karsa kadar Karadeniz sahilinden gittik,İstanbul Düzce arası Tem den gidip Akçakoca istikametine yönelip ilerledik.Hatırlayıp sana gitmeni tavsiye edebilecegim yerler illa var ama bilgilerim 5 sene öncesine dayanıyor:Karadeniz ereğlide mağaralar,Zonguldak merkezdeki Gökgöl mağarası(özellikle tavsiye ederim,aslında mağaralara özel ilgim yok ama gerçekten güzel)Safranbolu,Fatih Sultan Mehmet in lala lala çeşm-i cihan bu mu ola (dünyanın gözbebeği)dediği Amasra,Kurucaşile,Gideros(olmazsa olmaz)Cide.Ancak Amasra Cide arası dar,virajlı,uçurum kenarı bir yol gidersen dikkalti ol ama Gideros için gitmeye değer.Cideden Kastamonuya sahilden değil içeriden gittim.Sonra Sinop(hayallerimin şehri,görmeden sevdim)Türkiyenin en kuzey ucundaki fener(inceburun feneri)Hamsalos(ülkemizin tek fiyordu,tek kelimeyle mükemmel)Hamsalosla yan yana olan Akliman.Sinop merkezdeki eski hapishane,Erfelekdeki şelaleler.Samsun sahildeki açık hava müzesi,Ordu: Boztepeye çık şehri seyret,Giresun ile ilgili fazla anım yokki hatırlıyamadım,Trabzonda Akçaabatta köfte ye,Uzungölde Alabalık,Yaylalara çık,Rizede kalede çay iç,Denizi kara karayı para yapan adamın mezarını gör(EKREM ORHON)Evvel Zaman müze restoranda yemek ye(gitmeden hamsili pilav siparişi ver,anca siparişle yapılıyor)Artvin Hopada yol sınıra geliyor,ben Artvin istikametine devam ettim,Hopa Ardahan,Kars yaptım,eğer dönüşte Doğu Anadolu rotasını kullanacaksan ve Karsa uğramak istersen Ani antik kentini özellikle tavsiye ederim
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Ben Kastamonuluyum. Safranbolu KAstamonu arasında 6-7 km lik yapım var orası sizi biraz bunaltacak ama cokda sıkıntı değil.
    Kastamonuda saat kulesine cıkıp bi manzarayı izleyin. Yöresel etli ekmek yada Banduma yiyin.
    Sinop'a geçerken sahil yolunu kullanın mutlaka. İneboludan başlayıp Sinop'a kadar devam edin. Gündüz çok keyifli bi yol. Bol bol oksijen almış olursunuz.

Teşekkür ederim notlar alındı hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşım
    2009 senesinde ben,eşim ve eşimin 1 kız arkadaşı toplam 3 kişi İstanbuldan Karsa kadar Karadeniz sahilinden gittik,İstanbul Düzce arası Tem den gidip Akçakoca istikametine yönelip ilerledik.Hatırlayıp sana gitmeni tavsiye edebilecegim yerler illa var ama bilgilerim 5 sene öncesine dayanıyor:Karadeniz ereğlide mağaralar,Zonguldak merkezdeki Gökgöl mağarası(özellikle tavsiye ederim,aslında mağaralara özel ilgim yok ama gerçekten güzel)Safranbolu,Fatih Sultan Mehmet in lala lala çeşm-i cihan bu mu ola (dünyanın gözbebeği)dediği Amasra,Kurucaşile,Gideros(olmazsa olmaz)Cide.Ancak Amasra Cide arası dar,virajlı,uçurum kenarı bir yol gidersen dikkalti ol ama Gideros için gitmeye değer.Cideden Kastamonuya sahilden değil içeriden gittim.Sonra Sinop(hayallerimin şehri,görmeden sevdim)Türkiyenin en kuzey ucundaki fener(inceburun feneri)Hamsalos(ülkemizin tek fiyordu,tek kelimeyle mükemmel)Hamsalosla yan yana olan Akliman.Sinop merkezdeki eski hapishane,Erfelekdeki şelaleler.Samsun sahildeki açık hava müzesi,Ordu: Boztepeye çık şehri seyret,Giresun ile ilgili fazla anım yokki hatırlıyamadım,Trabzonda Akçaabatta köfte ye,Uzungölde Alabalık,Yaylalara çık,Rizede kalede çay iç,Denizi kara karayı para yapan adamın mezarını gör(EKREM ORHON)Evvel Zaman müze restoranda yemek ye(gitmeden hamsili pilav siparişi ver,anca siparişle yapılıyor)Artvin Hopada yol sınıra geliyor,ben Artvin istikametine devam ettim,Hopa Ardahan,Kars yaptım,eğer dönüşte Doğu Anadolu rotasını kullanacaksan ve Karsa uğramak istersen Ani antik kentini özellikle tavsiye ederim
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!

Bilgilendirmeler için çok sağolun, dönüşü doğuanadolu dan yapmayı planlıyorum. Kars, Erzurum özellikle gidilecek yerler.

• quote:

quote:

s.a

*zigana geçidi

*sümela manastırı

*uzungöl

*ordu boztepe teleferik

*giresun

kalacak yerler

Yemekler...

bafra pidesi

akçabat köftesi

trabzon köftesi

A.S

Sorularım;
    Sümela da nerden itibaren minibüse binelim. Bir mekan vs söyleyebilirseniz ordan itibaren dediğiniz şekilde yapalım

Batum a araba ile gitmek konusunda kararsızım. Kasko durumu ne olur acaba . Yoksa arabayı türkiyede mi bıraksak? Ama mazot ucuz git çık mı yapsak napsak bilemedim.

kardeş milli parkın girişinde arabayı bırak giriş paralı bi 10 dk yürüyorsun dolmuşa biniyorsun. araba ile batuma girebilirsin ama dediğim gibi dikkatli olmak lazım. 10-15 litre kadar benzin getirebilirsin. kasko falan istemiyorlar ama kaza durumunda ne olur bilmiyorum. hopada arabayı bırakadabilirsin turlar var seni batuma götürüp gezdiriyor. benzin mazot yarı yarıya ben sırf depoyu doldurmak için girmiştim. giriş ve çıkışlarda baya bir sıra beklemek o sıcakta kötü oluyor bunuda göz önünde bulundurmak lazım ben 3er saat sıra beklemiştim.

• karadeniz sahilden komple gidiliyor mu yau ? sahilden gezdim diyenlere istinaden söylüyorum bunu.

o kadar yol ne zaman yapıldı ? yoksa gidenler mi mok attı vakti zamanında.

Bende de karadeniz turu yapmak istiyorum ve sahil şeridinden gidiliyorsa harika olur
  • farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Devlet Su İşleri misafirhanesini düşünebilirsiniz
  • Geçen yıl iki arabayla doğu karadeniz turu yaptık. Aklımda kalanları yazayım.

Öncelikle araç konusunu dert etmeyin. Uç yaylalara çıkmadığınız sürece sıkıntı olmayacaktır. En çok gezilen yaylaların hepsinde yollar asfalt ve çok iyi. Arkadaşım Getz ile turu sorunsuz tamamladı.

Bazı arkadaşların yazdığı gibi kalın kışlık giysilere falan da ihtiyaç yok bu mevsimde. Hafif mont-yağmurluk vb. işinizi görür.

Gezilecek yerleri zaten belirlemişsinizdir. Benim aklımda kalan yerleri yazayım. Ünye konaklama için ideal yerlerdendir. Ordu'da teleferikle Boztepe'ye çıkın. Fatsa-Ordu arasında eski Bolaman yolunu tercih edin. Tepedeki çay bahçelerinde oturup manzarayı seyredin (Pelitdibi fena değildir). Akçaabat'ta köfte için Körfez'i tavsiye ederim. Çayeli'nde Hüsrev'i es geçin. Bütün gezi boyunca memnun kalmadığımız tek yerdi . Sümela'ya arabanızla çıkabilirsiniz. Yol biraz dar olsa da dönemeyecek kadar değil. Sadece hafta sonları park yeri sıkıntı olabilir. Biraz fazla yürüyebilirsiniz. Batum'un bir numarası yok. Bence gitmeye değmez. Uzungöl ve Ayder'de kalacak yer çok. Rezervasyonsuz sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama diğer yerleri bilemem. Zaman sorununuz yoksa beğendiğiniz yerlerde bir günden fazla kalabilirsiniz.

Bundan 20 yıl önce de gitmiştim. O zaman yolculuk daha güzeldi. Malesef yeni sahil yolu birçok güzelliği yok etmiş. Kasabaların denizle bağını koparmış. Daha fazla gecikmeden gidin derim. Doğa tamamen tüketilmeden, akarsular kurumadan, yaylalar hepten beton yığınına dönüşmeden doğu karadenizi görün .

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

karadeniz sahilden komple gidiliyor mu yau ? sahilden gezdim diyenlere istinaden söylüyorum bunu.

o kadar yol ne zaman yapıldı ? yoksa gidenler mi mok attı vakti zamanında.

Bende de karadeniz turu yapmak istiyorum ve sahil şeridinden gidiliyorsa harika olur

Sahilde yol var hocam doldurulmuş sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerSoldier61

Devlet Su İşleri misafirhanesini düşünebilirsiniz

Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

s.a

*zigana geçidi

*sümela manastırı

*uzungöl

*ordu boztepe teleferik

*giresun

kalacak yerler

Yemekler...

bafra pidesi

akçabat köftesi

trabzon köftesi

A.S

Sorularım;

kardeş milli parkın girişinde arabayı bırak giriş paralı bi 10 dk yürüyorsun dolmuşa biniyorsun. araba ile batuma girebilirsin ama dediğim gibi dikkatli olmak lazım. 10-15 litre kadar benzin getirebilirsin. kasko falan istemiyorlar ama kaza durumunda ne olur bilmiyorum. hopada arabayı bırakadabilirsin turlar var seni batuma götürüp gezdiriyor. benzin mazot yarı yarıya ben sırf depoyu doldurmak için girmiştim. giriş ve çıkışlarda baya bir sıra beklemek o sıcakta kötü oluyor bunuda göz önünde bulundurmak lazım ben 3er saat sıra beklemiştim.

Bidonlarla mı 10-15 litre hocam ?

Yani tavsiye olarak arabasızmı girin diyorsunuz? Arabadız girince sıra beklenmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Geçen yıl iki arabayla doğu karadeniz turu yaptık. Aklımda kalanları yazayım.

Öncelikle araç konusunu dert etmeyin. Uç yaylalara çıkmadığınız sürece sıkıntı olmayacaktır. En çok gezilen yaylaların hepsinde yollar asfalt ve çok iyi. Arkadaşım Getz ile turu sorunsuz tamamladı.

Bazı arkadaşların yazdığı gibi kalın kışlık giysilere falan da ihtiyaç yok bu mevsimde. Hafif mont-yağmurluk vb. işinizi görür.

Gezilecek yerleri zaten belirlemişsinizdir. Benim aklımda kalan yerleri yazayım. Ünye konaklama için ideal yerlerdendir. Ordu'da teleferikle Boztepe'ye çıkın. Fatsa-Ordu arasında eski Bolaman yolunu tercih edin. Tepedeki çay bahçelerinde oturup manzarayı seyredin (Pelitdibi fena değildir). Akçaabat'ta köfte için Körfez'i tavsiye ederim. Çayeli'nde Hüsrev'i es geçin. Bütün gezi boyunca memnun kalmadığımız tek yerdi . Sümela'ya arabanızla çıkabilirsiniz. Yol biraz dar olsa da dönemeyecek kadar değil. Sadece hafta sonları park yeri sıkıntı olabilir. Biraz fazla yürüyebilirsiniz. Batum'un bir numarası yok. Bence gitmeye değmez. Uzungöl ve Ayder'de kalacak yer çok. Rezervasyonsuz sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama diğer yerleri bilemem. Zaman sorununuz yoksa beğendiğiniz yerlerde bir günden fazla kalabilirsiniz.

Bundan 20 yıl önce de gitmiştim. O zaman yolculuk daha güzeldi. Malesef yeni sahil yolu birçok güzelliği yok etmiş. Kasabaların denizle bağını koparmış. Daha fazla gecikmeden gidin derim. Doğa tamamen tüketilmeden, akarsular kurumadan, yaylalar hepten beton yığınına dönüşmeden doğu karadenizi görün .

Teşekkür ederim hocam notlar alındı

• Sahil gezmeye gidiyorsanız bence hiç zahmet etmeyin. Gidin Egede Akdenizde güzel bir tatil yapın. Zaten Karadeniz sahillerinin gezilecek görülecek yanı kalmadı otoyoldan sonra.
    Yayla tatili yapmak istiyoruz diyorsanız da sahile inmeyin. Yaylalardan yaylalara geçin. Bunun için de uzun bir tatil süreniz olmalı.

Sinopu mutlaka gezin. Çok kaliteli bir şehirdir. Ordan Orduya geçin direk Perşembe sahil yolunu mutlaka geçin ama dikkatli olun yollar çok virajlıdır.Merkezde Boztepeye çıkın. Sonra dediğimi yapın ve yaylalara geçin. Ordu ve Giresunun harika yaylaları vardır gezin. Giresunun muhteşem bir vejeteryan mutfağı vardır mutlaka deneyin yemeklerini. Pide yemeden gitmeyin. Pazar gününe denk getirirseniz PİDE günüdür. özellikle ''Yağlı'' denen pide yenir.
    Sonra Trabzon yaylalarına geçin.Harika manzaralar göreceksiniz. Sümela manastırını gezin mutlaka. Uzungöle gidin ama fazla zaman kaybetmeyin çünkü eski tadı yok iyice ticaret merkezi oldu. Arapların soyulduğu bir yer haline geldi.Onun yerine uzungölün etrafındaki yaylaları gezin. Bir kano yapmadan dönmeyin.
    Rizede de aynı şekilde muhteşem yaylalar var gezebildiğiniz kadar gezin.

Size tavsiyem daha önce bu şekilde turlar yapmış düzinelerce insan var, internette hepsinin rotalarını inceleyin. Gezenbilir sitesinde, bisikletforum sitesinde bu tür turları yapmış insanların yollarını inceleyin, kafanıza yatarsa uygulayın aynısını. Önerilerini dikkate alın.

Yazdık ettik ama bunların hakkını vermek için size en az 1 ay lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.