Şimdi Ara

Arabayla Konya'yı geziyoruz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayranim

Meke golu bize 135 km. Karaman ikamet ediyorum. Gezmeye deger bir yerse bugun bende coluk cocugu toplayip gitmek isterim.

Hocam bu kişisel bir olay şimdi benim açımdan kesinlikle görülmesi gereken yerlerden ama ben gezmeyi çok severim. Bir başkası da ne var arkadaş çölde bir tutam su ve tepe. Diyebilir. Kısacası kararı kendiniz verin derim ve giderseniz mutlaka acı göle uğrayın. Çünkü acı gol bence daha seyirlik. Bir gol. Bu arada karamanında o kadar çok gezilecek yeri varki zamanım olsa eksik kalan yerlerini tamamlasam. eğer giderseniz sizi de paylaşımlarınızı bekleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyanali

Tüketim değerleri çok iyi, lpg de olsa neler olurmuş :)
    Fotograflar için teşeşekküer ederim. Kara gölü gördüm 1-2 defa ama meke gölünü hatırlamıyorum. Orasıda yol üzerindemi?
    Antalya - Niğde yaparken Bozkır-Karaman üzerinden gitmediğimde sürekli uğradığım bir güzergah

Edt: gmaps den buldum. Karagöl'ün karşısında imiş. Muhtemelen eski tarihli olan uydu görüntüsü bile anlatıyor durumu

Arabayla Konya'yı geziyoruz.

Ereğli-Konya yolu üzerinde hocam konyadan giderken karapınarı geçtikten sonra yolun sağ tarafında jandarma ormanı var (orada tabelasıda var) içeriye doğru 2 km gidiyorsunuz. sonra ana yola çıkıp ereğli tarafına 2-3 km daha gidince yolun solunda Shell var onun hemen yanında da acı göl var yolu o taraftan geçenlerin çok az zaman ayırarak ikisini birden gezmesini tavsiye ederim. Karapınarın içine girip girmeme kararı size ait olsun ben bugün gidecek olsam yine uğrarım ama Selimiye Külliyesini tamir etmek maksadıyla oldukça yapay bir hale getirmişler ben bu tür çalışmalardan hoşlanmıyorum.

• Teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Konuyu 1.3 CDTI'dir diye okudum. Normal yakmış diyecektim ki 1.4 Easytronic yazısını gördüm. Başarılı tüketim. Allah kaza bela vermesin.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bu göller volkanik arazide bulunduğundan son derece baskın bir kül kokusu var. Son bir uyarıda Acıgöl'ün güzelliğine aldanıp yüksek yerlerde gölün kıyısına fazla yaklaşmayın çünkü toprak göçmeye çok meyilli biranda kendinizi buz gibi suda bulabilirsiniz.

• Başarılı bir tüketim hocam tebrikler Astranın 1.4 motoru tutulmaz aslında çok yakar gitmez diye ama söylediğinize göre 1.6 ile arasında çok fark var tüketim açısından.Ben de 1,2 16V 86hp benzin+lpgli Aveo kullanıyorum özellikle Niğde Ankara Konya civarında yollar dümdüz olduğu için bir depo 32 lt gaz ile 500 km kullanıyorum aslında forumda küçük motor çok yakar düşüncesi yanlış sadece çok rampalı Kızılcahamam Gerede arası gibi yollarda 4. ve 3. viteslere almak zorunda kalınca 1.6 lar gibi yakıyor ama nispeten düz Konya gibi şehirlerde oldukça ekonomik toplu taşımadan bile ekonomik oluyor.2 kişilik otobüs bileti fiyatına alınan 50 liralık gazla 280 km Ankara-Konya yapıyor.
  • herşey süper ,anlatım ,fotoğraflar ,diğer teknik bilgiler,elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Başarılı bir tüketim hocam tebrikler Astranın 1.4 motoru tutulmaz aslında çok yakar gitmez diye ama söylediğinize göre 1.6 ile arasında çok fark var tüketim açısından.Ben de 1,2 16V 86hp benzin+lpgli Aveo kullanıyorum özellikle Niğde Ankara Konya civarında yollar dümdüz olduğu için bir depo 32 lt gaz ile 500 km kullanıyorum aslında forumda küçük motor çok yakar düşüncesi yanlış sadece çok rampalı Kızılcahamam Gerede arası gibi yollarda 4. ve 3. viteslere almak zorunda kalınca 1.6 lar gibi yakıyor ama nispeten düz Konya gibi şehirlerde oldukça ekonomik toplu taşımadan bile ekonomik oluyor.2 kişilik otobüs bileti fiyatına alınan 50 liralık gazla 280 km Ankara-Konya yapıyor.

Hocam küçük motor çok yakar işini bu forumda yıllardır her türlü veri ile destekleyerek anlatıyorum ben.
    Ama olmuyor o yüzden tekrar girmeyeceğim bu konuya.
    Ancak bu aracın motorundan ziyade çok çok iyi ayarlanmış şanzımanı bu kadar iyi tüketim değerlerine imkan veriyor.
    Yoksa aynı motor tam otomatik şanzıman ile corsada oldukça müsrif.
    Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: pmomer

herşey süper ,anlatım ,fotoğraflar ,diğer teknik bilgiler,elinize sağlık

Teşekkürler
  • Yine güzel bir konu oluşturmuşsunuz.

Zevkle takip ediyorum.
  • bi ara cay-kekten bahsettin.nerde ve nasil? yaz tatilinde ereglide oluyorum.izmire donuste bi inceleme de ben yapiyim.
    karapinarin ekmegi de guzeldi sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Yine güzel bir konu oluşturmuşsunuz.

Zevkle takip ediyorum.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garadayı265

bi ara cay-kekten bahsettin.nerde ve nasil? yaz tatilinde ereglide oluyorum.izmire donuste bi inceleme de ben yapiyim.
    karapinarin ekmegi de guzeldi sanirim.

Hocam araba ile gezmeyi sevdiğimiz için 2 adet iyisinden termosumuz var.
    Hatta ufak birde mangalım var eskiden sürekli arabanın arkasında dururdu (iyi hatırlattınız onu tekrar arabanın arkasına koyayım) acıktıkmı hemen bir sucuk ekmek oyyy oyy oyy
    Çaylar termosumuzdan. Kek ise hanımın ellerinden. Meke gölünde gün batımı çay, kahve ve mükemmel ev yapımı kek off off yinemi gitsek

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    ben de termos diye bi mekan falan var da oraya gittiniz diye dusundum

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Yine güzel bir konu oluşturmuşsunuz.

Zevkle takip ediyorum.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Güzel olan konulara her zaman vakit ayır, takip ederiz. Özellikle! doğru anlatımlar ile okuyucusuna bir şeyler kazandırabilenleri...

• Fotoğraflar çok güzel elinize sağlık özellikle son fotoğraf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

Fotoğraflar çok güzel elinize sağlık özellikle son fotoğraf.

Beğendiğinize sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Başarılı bir tüketim hocam tebrikler Astranın 1.4 motoru tutulmaz aslında çok yakar gitmez diye ama söylediğinize göre 1.6 ile arasında çok fark var tüketim açısından.Ben de 1,2 16V 86hp benzin+lpgli Aveo kullanıyorum özellikle Niğde Ankara Konya civarında yollar dümdüz olduğu için bir depo 32 lt gaz ile 500 km kullanıyorum aslında forumda küçük motor çok yakar düşüncesi yanlış sadece çok rampalı Kızılcahamam Gerede arası gibi yollarda 4. ve 3. viteslere almak zorunda kalınca 1.6 lar gibi yakıyor ama nispeten düz Konya gibi şehirlerde oldukça ekonomik toplu taşımadan bile ekonomik oluyor.2 kişilik otobüs bileti fiyatına alınan 50 liralık gazla 280 km Ankara-Konya yapıyor.

Hocam küçük motor çok yakar işini bu forumda yıllardır her türlü veri ile destekleyerek anlatıyorum ben.
    Ama olmuyor o yüzden tekrar girmeyeceğim bu konuya.
    Ancak bu aracın motorundan ziyade çok çok iyi ayarlanmış şanzımanı bu kadar iyi tüketim değerlerine imkan veriyor.
    Yoksa aynı motor tam otomatik şanzıman ile corsada oldukça müsrif.
    Saygılarımla.

Doğru söylüyorsunuz Cruze forumunda da 9 lt yaktığı söyleniyordu corsanın şehir içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

Son resim katolog çekimlerinden fırlamış gibi.

orjinalini benim için yüklerseniz çok sevinirim

Elinize sağlık paylaşım için mükemmel değerler.

https://store.donanimhaber.com/95/82/e9/9582e9a70f878ab64a2a2e7c048a8e95.JPG
     Arabayla Konya'yı geziyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 9 Şubat 2014; 21:37:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ofabiya

Dostum böyle 100 km yol ile yakıt tüketimi ölçülmez. Kendimizi aldatmış oluruz. Karma 2-3 bin ortalaman var ise onu görmek isteriz. Yani şunu iddaa edebilir misiniz benim aracım son 3000 km'de ortalama 5 lt yakmıştır diye? Bende 1.5 DCI ile 3-3,5 la 200-300 km yol kat edebilirim. Ama aracımın yakıt ortalaması bu diye iddaa edemem.

Hocam siz neden böyle gerildiniz. Benim şu konuda her hangi bir yerde bu aracın yakıt tüketimi budur tarzı bir yazım varmı. Ben bir gezi ve onun değerlerini ortalama hızları ile paylaştım. Sizin arabanız eminim bundan daha az yakıyordur. Benim hiç bir şekilde sizin aracınızdan yada herhangi bir dizel araçtan az yaktığım gibi bir iddiam yok. Sakince konuyu tekrar okursanız görürsünüz. Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.