Şimdi Ara

arabayla yolda kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arabayla yolda kalan varmı ? varsa anisini anlatabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kullanff -- 14 Ağustos 2018; 10:43:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 sene evvel bir pazar günü antalya dan 1.6 lpg li hr-v ile ailecek dönerken sandıklı yakınlarında motor güçten düştü ve çalıştığı halde gitmeyince sağa çekip durdum
    stop etmeden motor kendini kapattı
    tekrar marş yaptım almadı ve traktör sesi yaptı
    bu arada yanık yağ kokusu gelmeye başladı

çekici ile sandıklı sanayide bir ustaya göstertim motor yatak sarmış dedi ve yağ çubuğunu çekip gösterdi
    yağda eksilme olmadığı halde mobil esp 5-30 yağ karterden çıkmayınca yanmış yanık yağ kokusu bu yüzdenmiş

yeni bir çekiciye 750 tl ödeyerek arabayı antalya ya yetkili servise gönderdim
    biz de metro turizm ile istanbula döndük
    arabaya 8000 liraya motor yapıldı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yataklar niye sarmış peki

• 4 gün önce kaldık piston kırdı araba tam sağda solda meyve satan adamlara denk geldik teyzeler filan vardı onlar yardım etti arabaya baktılar filan kimse anlamadı tabi çekici çağırdık çekici gelene kadar karpuz vs ikram ettiler oturduk sohbet muhabbet filan giderken de ayıp olmasın diye meyve filan aldık
  • Yıl 2002, Doblo'yu teslim almaya bayiye gidiyoruz. Bayiye gittik, daha önceden muhabbeti çok döndüğünden babam soruyor, bunun deposu dolu mu? Gelen cevap dolu abi, burdan köye bile gider. Dolu değilse parasını da verelim servisten 3-5 bidon doldurun diyor babam. Tabi yine köye kadar gider diye cevap geliyor.

Bu arada bayi ile istasyon arası 1, 1.5 km civarı. Neyse biz arabayı teslim alıp önce depoyu doldurmak üzere yola çıkıyoruz. 1 dakika filan bayi görüşten çıkana kadar araba güzel gidiyor. Menzilden çıktığımız gibi tık diye arabanın sesi kesildi tabi. neyse aradı babam bayiyi 2-3 dakikaya geldiler servis arabasıyla. Tabiki istasyona ulaşamadan arabanın yakıtı bitmiş. Benzin olmayınca motor ne yapsın

Doblo gayet net bir şekilde yakıt yoksa gitmeyeceğini 1. Km'de anlatmış oldu tabiki

Daha sonraları da tabiki birkaç kere stop etti araba, hakkını yiyemem genelde yoldan geldikten sonra ya otoparkta bozuldu yada eve 2 sokak mesafede kaldı.

Sırayla;

2003 boğaz kelebeği - garantiden değişti. (Bosch potansiyometre sorunu)

2009 Alternatör - bosch sizlere ömür

2015 Alternatör - Bosch sizlere ömür.

2017 Alternatör - Bosch sizlere ömür.

2018 Alternatör - Bosch sizlere ömür.

Başka bir sebepten yolda kalmadık. Birde bu üstün kaliteli parçalar giderken beraberinde aküyü de götürdü her seferinde. Alman malının kalitesi bir başka abi. Keşke arabanın kalanı kadar kaliteli olsa

• Geçen ay Aydından İzmire dönerken caddy'yle yolda kaldım. 2011 model 182.000 km de.

Sol şeritte yaklaşık 120 km/h ile giderken araba bir anda frene basmışım gibi öne yığıldı ve titreşimli çalışmaya başladı. Hemen dörtlüleri yakıp kenara çektim. VW yol yardımı aradım, başıma geleni anlattım. Onlarda konumuma en yakın servisin aydında olduğunu söylediler ama ben İzmirdeki servise gitmek istediğimi belirttim. Bana tekrar dönüş yapacağını söyleyip kapattı. Geri aradığında arabayı İzmire götürürlerse yetkili serviste yaptırmak zorunda olduğumu yoksa çekici parasını benim ödemem gerektiğini söyledi. Bende yetkili serviste yaptıracağımı söyledim ve 1:30 saatte çekici geldi, İzmire gittim. Arabanın enjektörü bozulmuş. Garantiden değiştirdiler.

Bu da böyle bir anımdı işte...

• 15 yıldır yollardayım, yıllık 20-30bin km arası yol yaparım, şükür bugüne kadar hiç yolda kalmadım.

Umarım bundan sonra kalmam da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ilk defa arabayla e5 çıkmak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.