Şimdi Ara

Araç alımında ÖTV indirimi tekrar çıkar mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blueways

yer gök araba nedir yahu.

bak bakalım her 1000 kişiye kaç adet araba düşüyor ellerin memleketinde:https://www.nationmaster.com/country-info/stats/Transport/Road/Motor-vehicles-per-1000-people

Dolar 7’li seviyelere geldiğinde gümrükten araç çekilmedi araç. Kaç ay bekledi orada araçlar.
    Senin yaşadığın ülkenin vatandaşının geliri o çok araç satılan ülkenin vatandaşınınki kadar mı ?

Ayrıca senin memleketinde araç fiyatı senin gelirine oranı ile onun memleketinde araç fiyatı Onun gelirine oranı Aynı mı ?

Komiksiniz, Türkiye'de insanlar olmayan para ile araba aldılar yıllarca ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Konu otomobil olduğunda cari açık konusu biraz karmaşık bir hal alıyor.

Dünyada en çok otomobil üretimi yapan 17. Ülkeyiz ancak hiçbir vatandaşımız şu koşullarda adam gibi bir araca makul fiyat ile sahip olamıyor.

Vatandaş araç almayınca kendine belli bir iç pazar satış hedefi koyan fabrikalar ister istemez zarar ediyor ve üretimi azaltıyor. dolaylı olarak yan sanayi parçaların üretimi de kısıtlanıyor. Buna bağlı hammadde üretimi, elektrik kullanımı vb nedenlerden diğer sektörler etkileniyor.

Vatandaşımız yeni araç alamayıp eski araçları tamir ederek yürütme telaşına düşünce de bu sefer mantık dışı bir çözüm yöntemine başvurularak yurt dışından hurda araç satın almamız gerekiyor ve cari açık yine yükseliyor.

Kısaca sektöre takoz koymaktayız.

Cari açığı düşürmek için bence vatandaştan daha fazlasını beklemek ahmaklık. Bunun yerine alternatif çözümler lazım. Mesela tüm kamu aracı olma özelliğime sahip araçlara ülke sınırları içerisinde üretilme koşulu konulabilir.... vs vs.

• Bende çıkar diye düşünüyorum.

• Çıksa da pansuman olur ancak ve 6.5 liralık Euro kuru ile eski satışlar halen hayallerde kalacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadım.

Fiyatlar yüksek dedikten hemen sonra kısa yoldan suçu bayilere atıp olayın içinden çıkmışsınız. Bir de yer gök araba demişsiniz sanki her ailede bir araç varmış gibi. Oysa araba artık bir ihtiyaç.

İran’da bile 1000 kişiye düşen araç sayısı bizimkinden fazla.

Sorun bayiler değil bunu anlatmaya çalışıyorum.

Batar ise batsın dediğin bir bayinin minimum işçi giderleri aylık minimum 500-600 milyar. Araç satışları kar getirmiyor.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Bloklu. Bloklamayı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Vergi artışı olunca alkol sigara satılmıyor mu sanıyorsunuz , indirim beklentisi bitince arabada satılmaya başlar
    Ayrıca sıfır oto satış Kaç kişiyi istihdam ediyor Allasen
    Otomotiv sektörü bu ülkenin en çok ihracat yapan ikinci sektörü. Renault , Ford , Honda , Fiat , Toyota vs Türkiye'de üretim yapan firmalara parça üreten binlerce firma var. Mesela Honda 2020 de

Türkiye'den çekiliyor. Ona parça üreten yüzlerce firma personel çıkartacak bir çoğu kapanacak. Siz şey sanıyorsunuz araba üretilmeyince sadece bayilerdeki satış temsilcilerni işten çıkaracaklar.
  • Şuan araç almayı düşünsem yıl sonuna kadar beklerim. Hazır paranız varsa koyun altına dövize bekleyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Otomotiv sektörü bu ülkenin en çok ihracat yapan ikinci sektörü. Renault , Ford , Honda , Fiat , Toyota vs Türkiye'de üretim yapan firmalara parça üreten binlerce firma var. Mesela Honda 2020 de

Türkiye'den çekiliyor. Ona parça üreten yüzlerce firma personel çıkartacak bir çoğu kapanacak. Siz şey sanıyorsunuz araba üretilmeyince sadece bayilerdeki satış temsilcilerni işten çıkaracaklar.

Alıntıları Göster
    Ben üretim ile alakalı bir şey dedim mi ?

Kaldı ki ÖTV indiriminin İhracat ile alakası ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: blueways

Anlamadım.

Fiyatlar yüksek dedikten hemen sonra kısa yoldan suçu bayilere atıp olayın içinden çıkmışsınız. Bir de yer gök araba demişsiniz sanki her ailede bir araç varmış gibi. Oysa araba artık bir ihtiyaç.

İran’da bile 1000 kişiye düşen araç sayısı bizimkinden fazla.

Sorun bayiler değil bunu anlatmaya çalışıyorum.

Batar ise batsın dediğin bir bayinin minimum işçi giderleri aylık minimum 500-600 milyar. Araç satışları kar getirmiyor.
    Suç sadece bayilerde değil ben vergi oranı düşük demedim , suç vatandaşta da var

Her aileden araba olmaması sonucu değiştirmez bazı ailelerde 2-3 araba var , bu da ayrı adaletsizlik !

İranda ki araç fiyatı = ile kişinin geliri

Türkiyede ki Araç fiyatı = kişini geliri

Aynı mı , irandan araba bedava neredeyse

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Satılan maldan aldığın vergi; giden döviz, açık meselesi karşısında bence önemsiz kalıyor. Hele ki ÖTV indirimi yapınca çok daha fazla açılıyor makar. Adamlar bence bu açığı kapatmak için sektörü belli bir zaman yakabilirler.

• quote:

Ben üretim ile alakalı bir şey dedim mi ?

Kaldı ki ÖTV indiriminin İhracat ile alakası ne ?

Alıntıları Göster
    Tüketim olmazsa üretim olmaz bu basit denklemi kurabilirsiniz diye tahmin etmiştim. Ötv indirimi ihracat yapan parça üreten firmalarımıza da yarıyor. Çünkü araç satılmayınca otomobil üreticileri türkiyeden çıkıp gidiyor. Bkz. Honda. Mesela 2019 model Clio sadece türkiyede üretilecek. Ama burada hiç satmayan clio burada sadece ucuz işçilik için durmaz , durmayacaktır da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Tüketim olmazsa üretim olmaz bu basit denklemi kurabilirsiniz diye tahmin etmiştim. Ötv indirimi ihracat yapan parça üreten firmalarımıza da yarıyor. Çünkü araç satılmayınca otomobil üreticileri türkiyeden çıkıp gidiyor. Bkz. Honda. Mesela 2019 model Clio sadece türkiyede üretilecek. Ama burada hiç satmayan clio burada sadece ucuz işçilik için durmaz , durmayacaktır da.

Alıntıları Göster
    Bu nasıl mantık , üretim iç piyasaya mı bakıyor sanıyorsunuz ?
    Hondanın çıkıp gitmesi ÖTV ile hiç alakalı değil
    Öyle bi konuşuyorsunuz ki ÖTV indirimi sanki yurt dışına giden araca yapılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Satılan maldan aldığın vergi; giden döviz, açık meselesi karşısında bence önemsiz kalıyor. Hele ki ÖTV indirimi yapınca çok daha fazla açılıyor makar. Adamlar bence bu açığı kapatmak için sektörü belli bir zaman yakabilirler.
    İyide otomobil sektörü toplamda açık değil fazla veriyor.

Sen sektörü öldürürsen firmalar çıkar Honda gibi kapatıp gider ya da üretimi kaydırır. İhracattan da olursun.

• quote:

Bu nasıl mantık , üretim iç piyasaya mı bakıyor sanıyorsunuz ?
    Hondanın çıkıp gitmesi ÖTV ile hiç alakalı değil
    Öyle bi konuşuyorsunuz ki ÖTV indirimi sanki yurt dışına giden araca yapılıyor

Alıntıları Göster
    Honda da tanıdığınız var herhalde içeriden bilgi alıyorsunuz. :) Konuyu anlamamak için çok zorluyorsunuz. Diyorum ki iç pazara hiç araba satamayan otomobil üreticileri başka ülkelere kaçar. Burada üretilen ve tüm dünyaya satılacak clioya parça satıyorsun ihracat yapıyorsun ama sonra Renault da türkiyeden gidince , otomobil satışı konusunda dengenin korunması gerektiğini ve üretimin iç pazara baktığını anlarsınız. Zaten konu bu da değil. Konu otomobil satışları durduğunda çok az kişi işşiz kalıyor konusu. Neyse uzatmaya da gerek yok. Zira pek bir faydası da yok.

• Kilo Moana kullanıcısına yanıt
    gelmezse
  • Peki sıfır araç alanlar ne olacak, ÖTV indirimi geldiğinde, demezler mi ben neden fazla vergi verdim bu durum büyük sorunlar oluşturabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkelere fabrika kuran şirketler işçilik, lojistik ve üretim maliyetlerine bakarlar. Üretim yaptıkları ülkede yapılan satışlar bir parametre değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

gelmezse
    Vallahi hocam gelmezse tikime demek isterdim ama aracı sattım hanımın araca ortakçı çıktık gelmezse paşa paşa
  • Çıkmazsa araç alacak olanlar ve otomotiv al sat sektörü kaybeder, çıkarsa hepimiz kaybederiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Ağustos 2019; 11:40:5 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.