2022 Nisan ayında skoda fabia 2017 model bir araç beğendim. Araç sahibi aracın boyasız değişensiz olduğunu söyledi ve her araç alanın yaptığı gibi aracı ekspertize soktum. En yakında otorapor ekspertiz firması vardı ona gittik ve sahibinin söylediği gibi araçta boya yada değişen çıkmadı. 7 ay sonra çalıştığım şirket araç verdiği için aracı satmaya karar verdim. İlanımı açtım ve biri aracı beğendi ve bizde xxx firmasının ekspertizinin yolunu tuttuk. Yapılan ekspertiz sonucu araçta çamurluk ve direkte boya çıktı. Mümkün olmadığını söyledim ama nafile araç boyalıydı. Bizde otorapor a gittik, konuyu anlattım ve tekrar baktılar. Onlarda araçta boya olduğunu onayladılar ve böyle hatalar olabilirmiş dediler . Peki benim zararım ne olacak dediğimde ekspertiz sigortası olduğunu şirketten değer düşüklüğü isteyeceğimi bildirdiler. Satın alacak kişide vazgeçti ve ödediği ekspertiz ücretini ona ödedim. Avukat ile görüştüğümde değer kaybı davası için ödeyeceğin ücret alacağın değer düşüklüğü bedelini aşar dedi ve davada uzun sürermiş. Otorapor ile görüşmek istedim ama internette hiç bir yerde ulaşacak bir telefon numaraları bulunmuyor. Siz siz olun rastgele bir yerde aracı ekspertize sokmayın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç alırken ekspertiz yaptırmak
-
-
Aynısını ben de yaşadım geçen hafta. Aracı benden alacak arkadaş kurumsal bir firmada en detaylı paketle expertize soktu benim bildiğim şeylerden farklı sök tak filan çıktı. Fiyatı yeniden görüştük sattım gitti. Alırken expertizin ucuzuna kacmamak gerekmiş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekspertiz firmaları da ayak uydurdu... Fiyatlar uçtu...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eline boya ölçeri alan expertiz açıyor hocam. ben aracımı satmadan önce kendim expertize sokayım bilmediğim bir şey var mı diye bi yere götürdüm. Araç bendeyken 2 parça boya görmüştü tanıdık sağlam bi ust boyadı aracı. Adamlar boyasız olarak bana sonucu verdi halbuki 2 parça boyalıydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E olabilir 1 2 bin düşüp verseydiniz sizde aracı okadar avukata gitmene felan değmez yani.
ekspertiz mekspertiz hepsi yalan. bu kadar açık konuşuyorum. arabayı dynoda bağırtıp şov yapmaktan öte bişey değil.
araba alırken;
1-motor ustası
2- kaporta ustası
3- elektrikçi arbayı görecek
bitti,nokta ötesi yok. bir insan hem motordan hem kaportadan hem elektrikden anlayabilir mi ? az kafayı çalıştırın.
-
Kompresyon testi kesin yaptırmalı mı araç alırken?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 20 Kasım 2022; 19:26:24 >
Kompresyon testi yapanı bulursan yaptırırsın. adamlar bununla uğraşacağım sürede 3 defa yağ değiştirir bakım yaparım ne uğraşcam deyip savıyor başında.
arabanın sahibini hiç tanımıyorum derseniz yaptırın. ben genelde tanıdığım öğretmen-polis-memurdan almaya gayret ettim . büyük sorun da yaşamadım. en fazla ne olur salıncak değişcektir kıyıp değiştirememiştir sen değiştirirsin . belki siz biliyorunuzdur da bilmeyenler olur diye yazayım . araç sahibinde 1-2 sene kaldıysa yanaşmam alırsam da aşırı kıllanırım .
-
Evet kompresyon testini yapmak istemiyorlar.
Boyacı boya ve kaportaya bakacak, mekanik ustasının da bakacağı belli. Oto elektrik ustası neye bakacak, neyi kontrol edecek peki?
Evet aslında, en iyisi aracı uzun süredir kullanan ve araca iyi bakma ihtimali yüksek tanıdıktan almak, ama denk getirmek zor. Bulunca üçe beşe bakmadan alıp geçmek lazım.
elektrik tesisatına bakacak. kurcalanmış mı sıkıntı var mı ? kimi arabalar oluyor tesisat kurcalanmaktan artık değişik bişey olmuş.
-
bir aracı en iyi kullanıcısı bilir zaten . aracının temiz olduğunu bilen adam da ucuz vermez . bakacaksın araç 8-10 senedir adamda dediğin gibi biraz pahalıda olsa alacaksın. diğer türlü yine aynı paraya gelir ama sanayide rezil kepaze olduğunla kalırsın.
-
bugüne kadar 3 farklı otorapor şubesine gittim hiç birisinden memnun ayrılmadım
-
Sana tüyo conta test kitleri var
Sadece bir çamurluk ve direk boyalı diye alıcı vazgeçti öyle mi?
Bu sonradan görmelere söyleyin gidip sıfır araba alsınlar , benim binmediğim ne bmw kaldı ne volvo hepside boyalıydı 4-5 parça hatta bir fiesta arabamda 15 hasar kaydı vardı 300-500 tl alıcı expere sokmadan aldı gitti tık ses yoktu arabada
Benzer içerikler
- arka panel işlemli araç alınır mı
- başak kart kullanıcı yorumları
- oto süpürge olan benzinlik
- golf 1.5 etsi yakıt tüketimi
- kırmızı ve mavi antifiriz karışırsa ne olur
- 2024 renault clio
- dacia jogger özellikleri
- kia sorento 2024 fiyat
- opel corsa elektrikli fiyat
- seat ateca 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X