Şimdi Ara

Kasko veya trafikten aracı yaptır periyodik bakım bedavaya gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kaza yapıp kasko veya trafik sigortasından bir işlem yaptıracak arkadaşlar için karlı bir uygulama olmuş. ottopot.com anlaşmalı servislerinden arabayı tamir ettirince bir periyodik bakımı ve tamir sonrası pasta cilayı ücretsiz yapıyorlar. isteyenler buradan sayfayı inceleyebilirler. normalde sigorta sadece hasarı tamir ediyordu. artık kaza yaparsanız tamirin yanında yıllık bakım masrafınıda sigorta ödemesinde aradan cıkarabiliyoruz. 250-300 tl bakım olsa 100de cila, 350-400 liraya yakın parayı aradan cıkarmak hiç fena degil :)

• Ve bu sayede kaskoya, sigortaya ödenecek primler de zamanla artar.

Çünkü bunu yapan servis bakım masrafının bir kısmını kaza faturasına bindirerek sigorta şirketinden alıyor. Hayrına yapmıyor.
    Ve sigorta şirketi de topladığı prim ile ödediği tazmin bedelini oranlayarak bir sonraki senenin prim tutarlarını belirleyecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Ve bu sayede kaskoya, sigortaya ödenecek primler de zamanla artar.

Çünkü bunu yapan servis bakım masrafının bir kısmını kaza faturasına bindirerek sigorta şirketinden alıyor. Hayrına yapmıyor.
    Ve sigorta şirketi de topladığı prim ile ödediği tazmin bedelini oranlayarak bir sonraki senenin prim tutarlarını belirleyecek.

açıkcası geçen yıl 900 liraya yaptırdığım kasko için bu yıl kaza yapmamama rağmen 1230 tl (%30 indirim almış halim) ödediysem zaten primler artıyor demektir. kaza yapmış olsam ne kadar bir para isterlerdi bilemiyorum. istanbulda kaskosuz dolasmak buyuk risk ama sigorta şirketlerininde pek bizi düsündügünü söylemek zor. ayrıca bakım masrafını faturaya bindirirken sigorta eksperi ne yapar bilemiyorum??

açıkcası sigortadan kazayı tamir ettirirken yıllık bakımı da para vermeden aradan cıkarabiliyorsam beni için mantıklı bir alışveriş. zaten sigorta hasarı ödedikten sonra fiyatı minimum ikiye katlayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcinnar

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Ve bu sayede kaskoya, sigortaya ödenecek primler de zamanla artar.

açıkcası geçen yıl 900 liraya yaptırdığım kasko için bu yıl kaza yapmamama rağmen 1230 tl (%30 indirim almış halim) ödediysem zaten primler artıyor demektir. kaza yapmış olsam ne kadar bir para isterlerdi bilemiyorum. istanbulda kaskosuz dolasmak buyuk risk ama sigorta şirketlerininde pek bizi düsündügünü söylemek zor. ayrıca bakım masrafını faturaya bindirirken sigorta eksperi ne yapar bilemiyorum??

açıkcası sigortadan kazayı tamir ettirirken yıllık bakımı da para vermeden aradan cıkarabiliyorsam beni için mantıklı bir alışveriş. zaten sigorta hasarı ödedikten sonra fiyatı minimum ikiye katlayacak

Merhaba,

Zaten son iki senedir primlerin artmasının sebeplerinden biri de sigorta şirketlerinin verdikleri tazmin miktarının artmasıdır.
    Ve servislerin, bazen eksperler ile anlaşarak yüksek fatura kesmeleri.
    Bir hasar için servise gidip fiyat alın, eğer sigortadan karşılanacak ise neredeyse fatura tutarı 1,5 katına çıkıveriyor. Müşterinin cebinden çıkacak ise fiyat düşüveriyor.

Not: Sigorta şirketlerini savunduğumu düşünmeyin. Kendilerini hiç sevmem. Zaten bu yüzden şirketteki arabalardan sadece 3'ünde kasko var, kendi kullandığım iki arabanın yıllardır kaskosu yok.

Sigorta prim artışları konusunda İzmir fiyatlarından örnek vereyim, Honda Accord 3.0 V6 için 200 tl, Volvo S80 T6 için 240 tl, Opel Combo için 950 tl, Ford Fiesta Van için 900 TL ödedim. Ki bunlar zorunlu sigorta tutarları.

Şöyle enteresan bir örnek vereyim.
    2005 Ford Fiesta Van, aracı yeni aldık.
    Sigorta için 900 TL, kasko için 1200 TL ödedik. Aradaki fark sadece 300 TL.

Ama bunların yanında arabanın bakım masraflarını sigorta şirketine ödettirmeyi etik olarak kendi açımdan uygun görmüyorum.
    Çünkü onun parası sigorta şirketinden çıkacak ve bunu sigorta şirketi kendi isteğiyle yapmıyor. Hasarı karşılayan servis, fatura içerisinde sigorta şirketine zorla ödettiriyor.

Selamlar ve iyi forumlar.

İnşallah sigorta şirketlerine bir işimiz düşmez. Sizin de, bizim de...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.