Arkadaşlar galeriden araba alacağım lakin ödemeyi güvenli bir şekilde pürüz olmadan her iki taraf içinde olumlu sekilde nasıl yapılabilir? bankaların bu konu ile ilgili bir uygulaması varmı? Acıkcası hesaba havale yapmak istemiyorum ya adam dolandırıcı ise?
O zaman sırtlayıp parayı gideceksiniz.
parayı bi ufak çantaya yada poşete koyun noterde satış işlemlerini başlatın zaten noter sorar size para işlemlerinizini hallettinizmi diye o esnada satıcının parasını ödersiniz aracınızın satışını almış olursunuz arada güven olayı kalmaz satış sizde para adam da ohh mis gibi
quote:
Orijinalden alıntı: serkan_2120
parayı bi ufak çantaya yada poşete koyun noterde satış işlemlerini başlatın zaten noter sorar size para işlemlerinizini hallettinizmi diye o esnada satıcının parasını ödersiniz aracınızın satışını almış olursunuz arada güven olayı kalmaz satış sizde para adam da ohh mis gibi
+1 noter satışından önce kesinlikle para vermeyin.
Aslında taahhütname verilirse sorun olmaz. Gayrimenkül işlemlerinde öyle oluyor.
banka ile görüşün, para karşı tarafın hesabına blokeli olarak alınıyor olabilir. blokajın kaldırılması için talimatınız bekleniyordur vb..
3 kez kurumsal 2.el araç satınaldım, her üçünde de transferi showroom'da int.bankacılığı kanalı ile gerçekleştirmiştim. bu arada otoeksper 5000 lirayı vade farksız 10'bölüyordu kredi kartına. öyle avantajları da var kurumsal 2.elin.
tşkler... blokeli çek var o işimizi görüyormuş
Eğer güvenmediğiniz birinden araç alıyorsanız , protokol yapmanızda da fayda var , aracın yaşı modeli kazaları ve km sini not düşerek karşılıklı imza atın , birde aracın internet sitesinde reklamı var ise resmi koplayıp pc nizde saklayın , ilerde olumsuz bir durumla karşılaşırsanız paranızı söke söke almanızda cok etkili olur , Daha dün galeriden araba alan bir tandığım 70 binde sandığı arac meğersem 210 bindeymiş adamların etmediği yeminde kalmamıştı sadece öneri , hayırlı uğurlu olsun.
aracı üstünüze alırken pek sorun olmuyor noter soruyor çünkü para olayını hallettinizmi die iki tarafada satışı öyle yapıyor ama siz yinede aracı alırken plakayı ve modelini iyice bi yer edin aklınıza noter satısındakiyle aynımı die bi bakın ortalık çakal dolu neolur neolmaz:D
araç satışında tehlikeli olan bence aracı satmak devavantaj var çünkü noter paranızı aldınızmı die sordugunda o kalabalıkta parayı tam sayamayıp eksik verebilirler sahte para verebilirler vs. vs.
çok araç aldım, çok araç sattım. gayet titiz ve dikkatli birisi olmama rağmen arada illa ki bir boşluk oluyor. mesela ben asla parayı elden almam, bankadan havale isterim. e öyle olunca noterde işlemleri başlatıp, arada transferi yapıyoruz, sonrada gelip son imzaları atıyoruz. mesela bir keresinde, böyle yapıp, noterde imzayı atıp çıktığımızda aracın park ettiğimiz yerde olmadığını görmüştük. 2-3 dakikalığına da olsa potansiyel hırsız durumuna düştük. allahtan ekipler çekmiş de aracı, gittik aldık. bir keresinde aracın kredi borcu vardı bankaya ve adamın toplu parası yoktu, mecburen parayı verip, borçsuz yazısını aldık ama satıcıya güvenim tamdı, çok bilindik bir yerde müdürdü adam. yinede insan korkuyor tabi. o yüzden tanıdıktan araç almak en güzeli. ben hiç tanıdıktan almadım ama benim araçlarım genelde tanıdıklara gitti. güle oynaya gidip noterde işlem yapıyosunuz, sinir yok stres yok
quote:
Orijinalden alıntı: erdemt
tşkler... blokeli çek var o işimizi görüyormuş
Blokeli çekin alan içinde, bozduran içinde komisyonu vardır. Bu yolu seçerseniz bankayla pazarlık yapmayı unutmayın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme