Şimdi Ara

Sıfır araç alırken kaskonun zorunlu olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
13.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütün sıfır araçlarda kredi ile alırken kasko yaptırmak zorunlu mu?

bazı bankalar kaskoyu da kendileri yapıyor en az 2.000 tl geçiriyorlar.
    Dışardan 900 lira fiyat aldığım kasko için kredili alınca 2000 lira vermek mantıklı mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıfır Araçlarda Kasko Zorunluluğu

Sıfır araç alırken kasko yaptırmak, Türkiye'de zorunlu bir uygulamadır. Bu uygulama, Karayolları Trafik Kanunu'nun 98. maddesi uyarınca düzenlenmiştir. Maddeye göre; trafiğe çıkan her aracın zorunlu trafik sigortası (MTV) ile birlikte kasko da yaptırması gerekmektedir.

Sıfır araçlarda kasko zorunluluğunun amacı, yeni satın alınan araçları olası hasarlara karşı korumaktır. Böylece, araç sahiplerinin mali yüklerden korunması ve mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanır.

Kasko sigortası; kaza, hırsızlık, doğal afetler ve vandalizm gibi risklere karşı teminat sağlar. Sıfır araçlarda kasko yaptırmak, aracın değerini korumaya yardımcı olur ve finansal kayıpların önüne geçer.

Sıfır araçlarda kasko sigortası yaptırırken, farklı teminat seçeneklerine dikkat etmelisin. Her sigorta şirketi, farklı teminatlar ve prim seçenekleri sunar. İhtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurarak, en uygun kasko sigortasını seçmelisin.

Sonuç olarak, Türkiye'de sıfır araç alırken kasko yaptırmak zorunludur. Bu uygulama, araç sahiplerini olası hasarlara karşı korur ve mali yüklerin önüne geçer. Sıfır araçlarda kasko yaptırırken, farklı teminat seçeneklerini karşılaştırmalı ve ihtiyaçlarına uygun seçimi yapmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kasko zorunlu tutulmayan krediler var bazı bankalarda, fakat 0 araca kaskosuz kredi vermek için bir teminat isterler diye düşünüyorum.
  • Hangi bankalar ki onlar
  • 1 kredi ile aldiginiz araç sizin değil bankanın hipotegi altında dolaylı yoldan bankanın kasko istemesi normal
    1+1 bankalar genelde kasko işine bakmazlar satın aldiginiz firmanın anlaşmalı kasko acentalari ilgilenir
    1+1+1 2000 tl kasko değişen sistemi incelemedim ama 4 farklı kasko var bunlardan en kapsamlısı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plaka belli olmadan kasko teklifi alamıyorum.bayide sigorta işlerine bakıyorlar ama ben birde kendim fiyat almak istiyorum örneğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

plaka belli olmadan kasko teklifi alamıyorum.bayide sigorta işlerine bakıyorlar ama ben birde kendim fiyat almak istiyorum örneğin.

plaka olmadan kasko teklifi alabilirsiniz.

acentanız yeni kayıt olarak girecekler plakanızı. örnek olarak 34 YK 001 gibi.

kimlik numaranız, araç modeli, araç şase no ve motor ne ile hem teklif alırsınız hemde plaka çıkmadan poliçeyi kesebilirler. plaka belli olduktan sonra zeyilname ile plakayı düzeltir acenta.
  • Kredinin teminatı olarak arabayı değil de başka bir şey gösterirsen kasko yaptırman gerekmez. Ayrıca banka kendi sigorta sigorta şirketinden kasko yapılmasını şart koşamaz. Sadece kaskonun teminatını-kapsamını şart koşabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • araba kredisi çekiyorsanız aracınızın kaskosu olmak zorunda çünkü kredi ile aracınızı banka ipotek ediyor ve kako yapmak zorunda kalıyorsunuz. ancak kaskoyu kendi firmalarından zorunlu tutanlar oluyor. ama ekseriye teklifleri pahalı oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.