Şimdi Ara

Araç Alt Yıkama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç ay önce açtığım bir konuda aracımın yakıt deposuna giden hortumun çatlayıp yakıt sızdırdığını ve muayeneden geçemediğini belirtmiştim. Bu sorunu hallettik ve muayeneden geçtik. Şimdi ise akan mazottan dolayı aracın altı çok fazla kirlenmiş ve yıkanması gerekiyor. Böyle bir şeyi daha önce ne yaptıranı gördüm ne de duydum. Araç dizel ve motorun altında karter koruma yok. Aracın altını yıkatmanın herhangi bir sakıncası olur mu? Sonax ve Ziebart bu tür işlemleri yapar mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Altı Yıkama

Günümüzde araç altı yıkama, araç bakımının önemli bir parçası haline gelmiştir. Araçların altı, yol tuzu, çamur ve diğer kirleticilere maruz kalarak paslanma ve korozyona neden olabilir. Araç altı yıkama, bu zararlı maddelerin giderilmesine ve aracınızın ömrünü uzatılmasına yardımcı olur.

Araç altı yıkama istasyonları, yüksek basınçlı su ve deterjan kullanarak aracınızın altını temizler. Bu işlem, yol tuzu, çamur ve diğer kirleticileri etkili bir şekilde giderir. Alt yıkama, ayrıca fren sistemi, egzoz sistemi ve yürüyen aksam gibi önemli bileşenlerin temizlenmesine yardımcı olur.

Araç altı yıkama zararlı mıdır? Bu soru, araç sahipleri arasında yaygın bir endişedir. Bununla birlikte, profesyonelce yapıldığında araç altı yıkama, aracınıza zarar vermez. Yüksek basınçlı su, paslanmayı ve korozyonu önlemek için aracın altını etkili bir şekilde temizler. Bununla birlikte, evde yapılan alt yıkamaların dikkatli bir şekilde yapılması önerilir, çünkü yanlış basınç veya deterjan kullanımı araca zarar verebilir.

Araç alt yıkama, aracınızın bakım rutininde önemli bir adımdır. Aracınızın altını düzenli olarak yıkayarak paslanma ve korozyonu önleyebilir, bileşenlerin ömrünü uzatabilir ve aracınızın genel değerini koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir zararı olmaz su birikintisinden geçince de su geliyor alta. Ben de yıkatmıştım birkaç kez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mazotu çoğu yerde temizlik için kullanıyorlar,bence bırak öyle kalsın yağmurlu günlerde zaten kendiliğinden hallolur

• yinede üstte veya altta elektrik tesisatı vs. Varsa korumaya alın ne olur ne olmaaz. Sonuçta basıçlı su olmadık yerlere sızmasın.

• Yağmurlu hava da bi tur at yeter

• Söylediğiniz gibi araç su birikintisinden de geçiyor, yağmurlu havalarda da kullanılıyor ama işin içine basınçlı su girince sizlere danışmak istedim. Gerekli cevaplar verilmiştir, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  •  Araç Alt Yıkama
     Araç Alt Yıkama
     Araç Alt Yıkama
     Araç Alt Yıkama

muayne öncesi ben yıkatmıştım. 100 araç yıkadılarsa 1-2 tanesinde sorun olabiliyormuş, o yüzden uyarıyor baştan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Tavan Temizliği
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görseller ve bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.
  • Akü ve beyin kısmının üzerini kapatıp üstten basınçlı su ile yıkayınca bir şey olmuyorsa (ki senede 2-3 kez yıkarım) alttan yıkamada hiç bir şey olmaz. Ama 3 günde tekrar batacağı için ne kadar anlamlı olur emin değilim.
  • Bence değmez aracın altını kedi köpek hariç kim görüyor zamanla temizlenir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor kısmına hiç dokunmadan sadece mazotun aktığı yeri temizletmeyi düşünüyorum. Akan mazot biraz fazla yayıldığı için ve bunun üzerine de köye gittiğim için toz, toprak ne varsa aracın altına yapışmış durumda. Mazotun değmediği yerlerde zaten problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvan eti Yiyen

muayne öncesi ben yıkatmıştım. 100 araç yıkadılarsa 1-2 tanesinde sorun olabiliyormuş, o yüzden uyarıyor baştan.
    Nerede yıkatmıştınız?

• bostanci oto sanayide yikatmiş idim.

• Gaziosmanpaşa'da, Halitpaşa Cd - Emniyet Garajı Otoparkı'nda aracın komple altını, motorun üstünü ve altını sıcak su ile yıkattım, 65 TL dediler, 5 TL iskonto sonucu 60 TL'ye yıkadılar. Arabanın altında zift lekeleri var, sıcak su ile yakattım ama hala çıkmadı, zaten oto yıkmacıda zift için yıkatıyorsan, çıkmaz demişti ve zifti temizletmek için karter koruma kapağını söktürmen lazım ama kimse uğraşmaz zifti temizlemekle, zamanla kendi kendine dökülür dağılır zift dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 21 Şubat 2019; 11:40:32 >
  • Arabanın altını yıkatmanın mantığı nedir acaba anlatabilcek var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende yıkattım bir sorun yaşamadım.İlaçlayıp bir güzel yıkamışlardı geçen sene 25 liraya motor tarafına çok su tutmasın yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Gaziosmanpaşa'da, Halitpaşa Cd - Emniyet Garajı Otoparkı'nda aracın komple altını, motorun üstünü ve altını sıcak su ile yıkattım, 65 TL dediler, 5 TL iskonto sonucu 60 TL'ye yıkadılar. Arabanın altında zift lekeleri var, sıcak su ile yakattım ama hala çıkmadı, zaten oto yıkmacıda zift için yıkatıyorsan, çıkmaz demişti ve zifti temizletmek için karter koruma kapağını söktürmen lazım ama kimse uğraşmaz zifti temizlemekle, zamanla kendi kendine dökülür dağılır zift dedi.
    Aslında aracın altında zift olmasının faydası da vardır. Aracı korozyona karşı korur.
  • Hocam, çoğu kişi zifti arabayı korur diyor ama ilk zift olduğu hafta uzun yolda olmuştu, bir hafta sonra arabayı komple güzelce dışını temizledik /tereyağı ve ıslak kolonyalı mendil ile sildim ve yıkadım), dönüş yoluna geçince çok yağmur vardı, 4-5 saat araba kullandıktan sonra eve döndüm ve arabanın 4 tekerinin kaporta kısımlarına zift sıçramıştı sanırım tekerlerklerden sıçrayan su çamurluklara geld, rüzgarın ve yağmurun etkisi ile tekerlerklerin etrafındaki kaporta zift lekesi olmuştu. Daha sonra TüvTürk'e gittiğimde arabada motor ve şanzıman yağ kaçağı var denildi. Bosch car servisine uğradım, Bosch'taki usta beni yanına çağırdı, sende bak dedi, bir damla motor yada şanzıman yağ kaçağı yok dedi, zifti yağ kaçağı zannetmişlerdir dedi. Bende bunun üzerine arabanın altını komple yıkattım ama zift lekeleri geçmedi.

• Normal şartlarda gerekli değil. Ancak;

- Araçta yağ kaçağı varsa ve nereden olduğu anlaşılamıyorsa alt yıkatılıp bir süre binilip kontrol edildiğinde kaçağın olduğu nokta daha net anlaşılabiliyor.
    - Kışın tuzlama yapılan yollarda kullanılıyorsa yaza girmeden yıkatmak faydalıdır.
    - Off-road çamurlu gezilerden sonra altta biriken çamur tabakası için yıkatmak faydalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.