Şimdi Ara

Araç çok mu yakıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010 model tourneo connect 110 ps glx aracımız var.Aracı önceki yıllarda az kullanıyorduk yıllık 5 bin km anca yapıyorduk o yüzden yakıtı fazla dert etmiyordum bu sene çok km yapınca yakıtı dert oldu.Aracı babam ve ben kullanıyoruz 2 miz de devirli kullanmıyoruz dikkat etmeye çalışıyoruz ama yakıtı hiç düşüremedik.Araçla herhangi yük falan taşımıyoruz sadece ulaşım araçlı ya tek kişi oluyor araçta ya da 2.Şuan 8.6 yakıyor kış lastikleri takılıyken 9.5 u görüyordum bu kadar yakması normal mi?Artvine uzun yol gidip geldik 3 bin km çoğunda klima açık değildi uzun yolda bile 7.2 nin altına düşmedi ben anlamadım nasıl iş.Nette araştırdım millet hep 6-7 yaktığından bahsediyor.Ne yapmalıyım?

Araç çok mu yakıyor?
     Araç çok mu yakıyor?
     Araç çok mu yakıyor?

• eşeklerefısıldayanadam E kullanıcısına yanıt
    Bende aynı aracın 2011 modeli vardı karma kullanımda 7 nin altına benim de çok düşmedi.Şehir dışı kullanımda 140-150 ile kullanıyordum genelde belki daha dikkatli kullanımda düşer.Bu araçla şehir içinde 6 litre yakıyorum diyenler var nasıl yakıyorlar bende merak ediyorum.Kısa mesafe de kullanıyorsan belki oda tüketimi oldukça etkiliyordur.Bence satın kurtulun madem iş için kullanmıyorsunuz gereksiz bence.
  • Hocam bende düşünüyorum satmayı ama 35-40 bin liraya ne alınabilir ki araçların fiyatı uçmuş.Arkadaşlar başka bilgisi olan yok mu normal mi bu tüketim?
  • Debimetre temizliği ve map(manifold basınç sensörü) temizligi yaptir. Basit islemlerdir araba alindigindan beri hic temizlenmesilerse 1 litre düşüş sagalayabilirsin. Ayrica performans saglar.

Sakın enjektör temizleyici katki islerine girme.

Hava filtresini orjinal almaya bakın. Yan sanayi ürünler yakiti ciddi olarak arttiriyor.

Ilginc gelecek ama arabayi hep sakin kullaniyorsaniz arabayi zorlayin. Araba biraz kendine gelsin motorun sağırlığı gecsin. Icindeki kurumu pisligi atsin. 2 3 viteslerde 2000 4500 arasinda kullanin 3 4 gün. Full tapa gaz gezin biraz motor biraz kendine gelsin.

Bu islemleri yaparsaniz yakitiniz 1 1.5 litre düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi çok mu yakıyor?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.