Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
612
Cevap
65
Favori
32.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben kabul etmediğim halde 35 bin tl göndermişler. Yarın gidip arabuluculuğa başvuracağım 90 bin tl ye 35 bin dalga geçmektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 model arabam 200 bin km 550 bin piyasa değeri 130 bin hasar kaydı 30 bin teklif edilen normalmi arabulucu aradı napim kabul ediyimmi etmessem ne yapcam sbm falan expermi atamam lazım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samgunner

@19721974 @william.07 sanırım benzer süreçleri yaşıyoruz. ben avukat ile ilerliyorum. bugün üstteki mesajımdaki teklifi iletti ancak kabul etmeyip tahkim/arabuluculuk yoluna gidelim diye dönüş yapmayı düşünüyorum.

tecrübe olsun diye sizlerle de paylaşıyorum.

ilk teklifi kabul etmemiştim. 1 hafta sonra teklifi %20 yükselttiler hatta direkt hesaba yatırmışlar parayı kabul mu değil mi sormadan, herhalde karşı taraf süreci manipule etmeye çalışıyor bu şekilde ama avukatla tahkime arabulucuya taşıma kararındayız, 1-2 ay sonra tahminim bi %20-25 daha yükseltip anlaşma sağlarız. araç değer kaybı hesaplamasında çıkan tutara ne kadar yaklaşırsa teklif o kadar iyi.

• samgunner S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben değer kaybı exper atamadım neye göre bana arabulucu teklif verdi ne yapcam şimdi bu süreçte arabulucu kabul etmesem deger kaybi experi atasam nasıl olur

• erenn_41500 kullanıcısına yanıt

benim de tecrübem pek yok bu konuda ama size ilk teklifi karşı tarafın sigortası iletiyor bu kesin, eğer siz teklifi yetersiz bulursanız bu sefer sizin süreci tahkime taşımanız gerekiyor, tahkim sürecinde de arabuluculuk görüşmelerinde çoğunlukla çözülüyor konular. ben bireysel ilerlemiyorum ama ilk mesajlarda bireysel de nasıl ilerlenebileceği yazılmış.

değer kaybı için size mesaj attım orada resmi bir hesaplama yöntemi var ona göre sigortacılar öngörüyordur kaç lira çıkacağını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samgunner -- 24 Aralık 2024; 23:46:37 >
  • samgunner S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Bana da örnek dilekçeyi gonderirmisin

orhun046@gmail.com

• sompa bana önce 47 teklif etti kabul etmedim 50 yatırmışlar. Sonra tahkim için iki avukata sordum. Avukatın birisi bilirkişiye danıştı 41 gibi fiyat çıkarmış diğeri de yaklaşık 50 gibi anca tutar dedi.ama web sitelerinde hesaplama yaptıgımda 109 gibi rakamlar çıkıyor anlamadım gitti.

• tüm değer kaybı süreçlerini bizzat, avukat tutmadan eposta yoluyla hallettim ve 2 tampon değişimi ve tampon demiri değişimi ve lokal bagaj kapağı boyaması sonrası sadece 20.000 TL değer kaybı ödendi. (Hasar 36000 )

Ara bulucu dava açarsan miktar artabilir ama o parayı alana kadar geçen sürede zaten 20.000 seviyelerine iner( enflasyon vs ) diyerek beni ikna etti.

Özellikle Pahalı arabanız varsa mutlaka avukat üzerinden yürütmenizi öneririm. 3 milyon TL değerinde aracın tek parçasının boyanması ile 400 binlik aracın boyanması farklı miktarda değer kaybına yol açıyor.

önemli not: Eskiden araçların değer kaybı hesaplanırken bir formül üzerinden hesaplanır ve kabul edilirdi. Artık ikinci el değerleri göz önünde bulunduruluyor. Yani hatasız boyasız tramersiz 1 milyon ise tek parça boyalı ve tramer işlenmiş olanı 950 bin tl ise 50 bin değer kaybı oldu diyorlar... ( Avukatım özetle bu şekilde iletti ) ancak ikinci el değer belirleme kim tarafından neye göre yapılıyor bilemiyorum.

• istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

web siteleri yüksek hesaplayıp müşteri çekiyorlar. işin aslı ortaya çıkınca da ama şundan ama bundan diye işi bitiriyorlar...

• 2021 Citroen C3 aracım da çamurluk ve far değişimi yapıldı yüzde 100 karşı taraf kusurlu,
    servis faturası 87 bin TL, sbm 1.exper 17 bin değer kaybı dedi itiraz ettim bakalım artıracaklar mı
    Edit : sbm sitesinde haksız itirazda eksper ücreti ödenebilir yazıyor,böyle bir durumla karşılaşan oldu mu birde 3.itiraz olarak hakem eksper varmış bu yola başvuran oldu mu

www.sbm.org.tr
    Trafik Değer Kaybı Eksper Atama Kullanım Kılavuzu - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi
    https://www.sbm.org.tr/tr/trafik-deger-kaybi-eksper-atama-kullanim-kilavuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 25 Aralık 2024; 21:43:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal0001903

2021 Citroen C3 aracım da çamurluk ve far değişimi yapıldı yüzde 100 karşı taraf kusurlu,
    servis faturası 87 bin TL, sbm 1.exper 17 bin değer kaybı dedi itiraz ettim bakalım artıracaklar mı
    Edit : sbm sitesinde haksız itirazda eksper ücreti ödenebilir yazıyor,böyle bir durumla karşılaşan oldu mu birde 3.itiraz olarak hakem eksper varmış bu yola başvuran oldu mu

www.sbm.org.tr
    Trafik Değer Kaybı Eksper Atama Kullanım Kılavuzu - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi
    https://www.sbm.org.tr/tr/trafik-deger-kaybi-eksper-atama-kullanim-kilavuzu

İkinci eksper de aynı değeri verdi, eksper atamaları ve sigorta şirketleri değer kaybını internetteki şu formule göre belirliyorlar sanırım; ortalama olarak aynı hesap çıkıyor , parça parça hesaplanmaktan daha kolay,

Aracın kasko değerinin %19 u

Bu değerin hasar boyut katsayısı ve kilometre katsayısı ile çarpımı

Örneğin benim araç için kasko değeri 645.000 TL , km si 75.700, hasar kaydı 87. Bin TL (A2 ye denk geliyorhasar büyüklüğü aracın değerinin yüzde kaçı ise aşağıda ki 2.tablodan buluyoruz);

645.000 %19 u=122.550 tl

122.500 TL (araç kasko değerinin %19 u) X 0.75 (hasar katsayısı) X 0.20 (km katsayısı)= 18.300 TL değer kaybı

Araç Değer Kaybı | Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 28 Aralık 2024; 7:59:43 >

• kartal0001903 kullanıcısına yanıt

Hocam bu sigorta genel şartlarına göre yapılan değer kaybı hesabı. Anayasa Mahkemesi kararından sonra bu formül kullanılmıyor. Her aracın mevcut durumuna göre reel değer kaybı hesabı yapılıyor. Standart bir formülizasyonu yok malesef.

• herkese merhaba benim bir sorum olacaktı. aracım yapıldı değer kaybına bireysel başvuracağım forumdaki bütün yazılanları okudum tsb sayfasındaki değer kaybı kat sayılarında plastik aksam yok experler bu plastik aksam kat sayılarını neye göre belirleyip bir değer kaybı çıkarıyorlar acaba ? aracım honda civic 2018 model 44 bin km de değişen parçalar ön arkan tampon klima rad. sensörler farlar (60 bin tl) bagaj havuz düzeltme bagaj kapağı düzeltme lokal boya toplam 157 bin tl fatura kesildi

Araç Değer Kaybı | Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbt46 -- 29 Aralık 2024; 1:32:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• casoga kullanıcısına yanıt
    Bu konuda nasış bir karar verdiniz,
    Tahkim yoluna gitmeden ön koşul zaten sigorta şirketine dilekçe yazmak ve 15 iş günü beklemek
    Gelen tutarı beğenmezseniz ondan sonra macera başlıyor
    1- tahkim yolu (sigorta limitine dikkat)
    2-mahkeme (1-2 yıl)

• Arkadaşlar şirketin arabası akan trafikte bir araca arkadan çarptı fakat bu işleri takip eden çalışanın dikkatsizliği yüzünden aracın sigortası yokmuş ve sigortayı tutanaktaki saatten yaklaşık 30dk sonra yaptırdık ama poliçede saat yazmıyor. Sizce bu ilerde bir sorun teşgil eder mi bir kaç kişi ile konuştum etmez o kadar farktan dediler sizin görüşlerinizi alabilir miyim?

• 1 haftalık aracıma arkadan tır dokundurdu %100 karşı taraf kusurlu. bagaj kapağı, tampon, stoplar değişti serviste 94k TL tramere 90k TL değer kaybı aldım. hukuk bürosu aracılığıyla 3 ayda süreç tamamlandı. %18 komisyon verdim.

• kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt
    hocam eksperin raporunu benimle paylaşabilir misiniz benimde ön arka tampon farlar değişti nasıl bir yol izlendi merak ediyorum

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.