Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
65
Favori
32.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
92. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Quick sigorta basvurum uzerine 31000tl yatirdi. SBMden eksper atadim, 33425tl hesaplandi ancak sonuc kismina reel deger kaybi 39000tl yazilmis. quick sigortaya aradaki farki odeyin dedim, odemediler. tahkime basvurdum bakalim ne olacak.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    benim anlamadığım bu sigorta şirketleri direkt sbm üzerinden eksper atamıyorlar mı ? ben bereket sigortaya başvurdum siz atamanıza gerek yok biz sbm üzerinden zaten başvurup atanıyor dedi anlamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar merhaba bugün değer kaybı dosyam açılmış eksper atandığına dair mail aldım kontrol ettiğimde hisar ekspertiz firması olarak gözüküyor benim ayrıca sbm üzerinden eksper atamama gerek var mı ?

• Merhaba, 1.5 ay önce aracıma resmi belediye aracı çarptı. Resmî araç olduğu için polis geldi karşı taraf kusurlu oldu raporda. Aracım servisten çıktı 23 bin tl lik fatura çıkmış servis bu miktari alacakmış. Bende değer kaybı için avukata vekalet verdim. Bende bekliyorum artık ne zaman sonuçlanır bekliyorum.
    Avukatta burdan pay alacaktır 23 bine ne kadar değer kaybı alırım sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mAcArTy41 kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun. ben de avukatla ilerliyorum sigortanın 2 teklifini kabul etmedik arabuluculuğa gittik bekliyorum bakalım. 23 bin tl lik hasarın nerede gerçekleştiği önemli bir etmen sanırım. eskiden bir formül kullanılıyormuş araç hasar değer kaybı hesaplama diye arayıp bakın oradan bi yaklaşım elde edebilirsiniz ancak şu an esas belirleyici olan 2. el piyasasında bilirkişilerinin görüşüymüş diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samgunner -- 9 Ocak 2025; 23:14:28 >
  • fbt46 F kullanıcısına yanıt

bilmiyorum ancak bana da bagimsiz eksper tarafindan hesaplanan tutari odedik dediler ama bana inandirici gelmedi. cunku sbmden atanan eksper direkt formule gore hesapliyor, fark olmamasi gerekir ancak bana odenen rakam ile eksper raporu arasinda fark var.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    eksper raporu ve değer kaybı eksper raporunu özelden paylaşabilir misiniz hocam ?

• samgunner S kullanıcısına yanıt
    sigorta tahkim kurumuna mı başvurdunuz ?

Teşekkür ederim saolun. Az önce vekalet verdiğim avukatin bürosunu aradım orda çalışan birisi açtı ne kadar sürer bu süreç para ne zaman alabilirim dedim 6 7 ayı bulur dedi. Saka gibi gerçekten bu kadar uzun sürüyor mu yok tahkim dedi yok birşeyler dedi telefonda canım sıkıldı durduk yere bilseydim ben kendim basvururdum sanayideki usta tanidigiymis diye vekalet verdik basimiza is mi aldik bilemedim simdi. Alt tarafi 23 bin liraydı hasar verecekleri zaten taş patlasin 10 bin lira onunda zaten belkide yarısını avukat alır. Böyleyse eğer ki süreç kendimizin basvurmasi daha mantıklı yani

• Selam arkadaşlar.

Soruyu doğru konuda mı soruyorum bilemiyorum ama sormak zorundayım.

Park halindeki aracıma vurup kaçmış biri, kamera kayıtlarına baktık ama orayı gören açı yok. Ustaya mı yaptırayım? Kaskoya mı ?

Boyalı 20 bin, boyasız 7 bin masraf çıktı. Yoksa bir kaç yerinde daha ufak tefek şeyler var hepsini birlikte kaskoya mı yaptırayım? Ayrı ayrı yaptırsam daha çok masraf çıkar. Hasar kaydına razıyım. Aracı satarken hasarlı halinin fotoğrafını gösteririm, işine gelen alır.

Sigortacım ile görüştüm servis ile görüşün oraları da rapora ekleyip yaparlar dedi. Ama kaskonuz bozulacak ve seneye hasarsızlık indirimi alamazsınız dedi.

Kaskoyu tam kapsamlı yaptırmıştım, kasko yaparsa tekrar kasko mu yaptırmam gerekiyor ? Yoksa bitiş süresine kadar geçerli mi ? Bundan bahsetmedi.

Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Araç Değer Kaybı | Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayakbiyik -- 12 Ocak 2025; 17:56:58 >

• Park halinde araca çarptılar karşı taraf yüzde yüz hatalı. Bagaj kapağı, arka tampon, çıtalar değişti. 95k fatura çıktı. Quick sigortaya avukatsız başvurmam üzerine 55k değer kaybı yatırdılar. Sizce de çok düşük değil mi? Araç 8 aylık 15.000km’de togg. Hemen hemen 300k düştü diye tahmin ediyorum 2. el değeri.

• noel-dayi kullanıcısına yanıt

55k çok az. ben avukat ile ilerleyin derim. avukat kendi payını çıksa dahi sizin elinize 55'ten fazlası geçer diye düşünüyorum.

hocam avukat bizim yapacağımız işlemleri yapmayacak mı ? bu durumda tecrübeniz var mı avukat farklı bir yol mu izliyor ? ben kendi durumumu özetleyecek olursam eksper raporu gelecek onu parayı sigorta ödeyecek ama ben yeterli bulmayacağım tekrar eksper atayacağım oda olmazsa 15 gün sonra ücretsiz bir şekilde tahkim yoluna gideceğim bunun dışında avukat ne yapabilir ?

• Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadan minibüs vurdu şeritten dolayı bana %75 kusur verildi tamiri cebimden yaptırdım 13k kadar minibüs sigortası tekrar bana ödedi. Değer kaybı için başvurdum SBM üzerinden 3 gün oldu henüz eksper raporu çıkmadı. Bugün karşı sigorta mesaj atmış 2500 TL ödenecek değer kaybı diye. SBM'de eksper rapor bekliyor bunlar neye göre çıkartıyor bu ödemeyi? Hasar toplamı 55750 daha önce aracımın arkasında ve önünde kazası yok. Ne yapmam gerekiyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

• Merhabalar bugün dosya açıldı SSM den exper atadım ve yarın ödeme yapılacak. Sbm gelen mesaj şöyle "11302500170 numarali hasar dosyasi ile ilgili 14/01/2025 tarihinde Sn. GOKHAN UNAL tarafindan yapilan eksper atama talebi, Sn. *** tarafindan sonuclandirilmistir.Rapor sonucuna gore hesaplanan deger kaybi tutari: 53.272,44 TL.Ilgili eksperden raporunuzu temin edebilirsiniz.Bilgilendirme amaciyla gonderilmektedir. B018" ama Ray Sigorta eksik ödene yapıyor 47.000 TL ne yapmam gerekir?

• goggogoggo G kullanıcısına yanıt
    sigorta teminat limiti doldumu acaba ?

• fbt46 F kullanıcısına yanıt

Hayır müsait

• quote:

Orijinalden alıntı: goggogoggo

Hayır müsait

Ray Sigorta şöyle bir mail gönderdi

Merhaba Gökhan Bey,

Söz konusu kazada 64 NE ** ve 64 AEB ** plakalı araçlar % 50 oranda kusurlu olup, her iki aracın da trafik poliçesi şirketimizdedir.

Değer kaybı hesaplaması trafik poliçesi genel şartları değer kaybı hesaplama yöntemlerine göre yapılmış olup, aracınızda 47.057,08 TL değer kaybı tespit edilmiştir.

64 NE ** plakalı aracın poliçesinden açılan 11302500170 nolu dosyada % 50 kusur oranında 23.528,54 TL, 64 AEB ** plakalı aracın poliçesinden açılan 11302500177 nolu dosyada da aynı oran ve tutarda ödeme onayı verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goggogoggo -- 14 Ocak 2025; 22:24:54 >
    53 bin tl isteyeceksiniz vermezse 15 gün sonra tahkime başvurursunuz kalan 6 bin küsürü veya daha fazlasını alabilirsiniz

peki bir sorum olacak siz ray sigortaya değer kaybı başvurusuu yaptıktan sonra ayrıca bir de sbm den mi eksper atadınız

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.