Merhaba, Kısmetse bir araç alacağım. Araç İstanbul'da ve 34 plaka.. Kocaeli'de yaşıyorum ve 41 ile başlayan özel bir plaka almak istiyorum. İkinci el araç alımında özel plaka ile ilgili süreci biraz araştırdım, ilgili plakayı verecek olan ilçeyi öğrendikten sonra ilçe emniyetine gidip plakanızı seçip gerekli bağışı yatırıp, TC kimliğiniz ve araç şase nosuna bu plakayı eşleştirip sonra satışta notere plaka değişecek dediğinizde, zaten sistemde sizin tc'niz ve alacağınız aracın şase no'suna kayıtlı, ayırttığınız plaka çıkıyormuş. Buraya kadar bi sıkıntı yok. Benim sorum, aracı eşime alıyorum fakat benim üzerime olacak. Çünkü ehliyetini alalı 1 yıl oldu, hem genç hem de yeni ehliyet sebebiyle (araçta 2023 yeni model) olunca, trafik ve kasko muhtemelen bana göre çok yüksek çıkacak. Bu yüzden aracı kendi üzerime alacağım fakat şuan için özel plaka ile vakit kaybetmek istemiyorum. Sorum; örneğin 1 sene sonra aracı eşime devrederken standart bir 41 plakayı, özel 41 plakaya çevirebilir miyim aynı prosedür ile? Bir diğer sorum da araç devri tam olarak nasıl olur? Yani standart satış işlemi ile aynı mı oluyor? Teşekkürler |
Bildirim